mozda baka ima nutellu i smokice
meni, recimo, nije fer sto mi kcer voli jednog didu vise no drugog i bake samo zato jer se on s njom ponasa ko da je i on 6 god. ko i ona.
kad je imala 4, ponasao se ko da ima 4.
ako prezivimo do punoljetstva, na konju smo.
no on je po meni bio neodgovoran i nije se ponasao zrelo sto je dovelo mene x puta do toga da pozelim pomjesati normabel s rakijom, no normabela imala nisam.
on je izbacio sva slova iz rijeci odgoj, on nije znao reci ne, on joj je sve dopustio i kad bi se vracala doma, u ruke sam dobila cudoviste koje je trebalo preodgajati i zahvaljivati svemiru sto je ziva (voznja bez AS, kacige, voznja offroad na biciklu, nizbrdo, bez kacige, a tek je provozala bez pomocnih) uz to, ispravljati njegove greske jer bi joj, ruku na srce, lagao. njegov moto je bilo smiriti problem sada, rjesavat ce se kasnije, pa bi: mama mogu gledat crtice kad dodjemo doma? ne, ne mozes, kasno je. tantrum. on: ma mozes, mozes. ja: ne, ne moze, rekla sam. on: ma ja to samo tako kazem da se sada smiri.
i dijete njega najvise voli iako je on taj koji ju je najvise puta razocarao bas takvim spikama i lazima.
drugi od nje zahtjevaju odredjeno ponasanje primjereno njenoj dobi i njihovim granicama. oni nisu zabavni. nisu ni mama ni tata. ne ko taj dida.
tako da ja kuzim i taj "strah".
kod mene se ne radi o strahu, samo o pistoffu jer ispravljam krive drine, al znam da su ostali bake i dida, povrjedjeni i ne smatraju to pravednim. a bome ni zrelim.