Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
A meni je članak u Zadarskom listu sasvim OK. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i napisati ga.

To što on kaže da je porodna bol jedna od najjačih, a meni to nije bila, ne znači da ga moram popljuvati.

Što god tko napisao, rađanje doma je ipak velika iznimka i žene koje se na to odluče nisu svakodnevne (ili u boljem ili u gorem smislu).
Taj je članak po meni skup napabirčenih podataka i usput u životu prikupljenih informacija i poluinformacija, baš sastavljen onako kako bi ga sastavio bilo koji dovoljno pismen i iskusan novinar u Hrvatskoj, koji zna napisati tekst s glavom i repom, argumentirati svoje stavove i dojmove, ali nema blagog pojma o srži teme o kojoj priča, niti ga je to briga, čovjek ima kolumnu, treba je popuniti,
treba zaraditi honorar/plaću.
Čak ne zna ni toliko da je žena svoje četvrto dijete već rodila kod kuće i da je to bilo jedino njezino lijepo iskustvo na tu temu, a da je to učinila upravo zbog onih loših prethodnih, bolničkih.
A mislim, onaj detalj - njezin miran izraz lica, on je ostavio na "otvoreno tumačenje" njezinog psihičkog stanja .

I to što je popabirčio loše dojmove žena o porodima, i bolove, pa ta kuknjava je svačija svakodnevicam, to smo svi čuli, no njemu ne pada na pamet da to ima ikakve veze s dripom i ostalim ljepotama kojima se žene časti u rodilištu, da je to dio rutine.
Meni su prirodni trudovi bili neusporedivo lakši nego oni pod dripom, svima je tako, koliko god i oni prirodni bili teški.

Ne da mi se dalje, jednostavno, da čovjek dobije javni prostor uopće ne treba biti temeljito informiran o temi.
Ništa novo.