Stranica 57 od 182 PrviPrvi ... 747555657585967107157 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pogledaj kakvo je vrijeme, tko ne bi bio nervozan

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

fali mi smajlić s vrtoglavicom...
    ma već sam luda,jer mu niš ne paše,pa stalno mudrujem što bi moglo biti.a možda je ona stara-najbolji odgovor je onaj najjednostavniji odgovor.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo upozoravam mame koje počinju s jagodama...mi ih imamo iz vlastitog vrta, nešpricane, bebaču sam ponudila taman malo iza napunjenih godinu dana i to u jaaaako maloj količini. Drugi dan nam se osipala guza jaaako, sve ga je peklo i trebali su nam dani da se toga riješimo, više mu nisam davala, vidjet' ćemo ove godine.

Na svu dohranu nije imao nikakvih reakcija osim na te jagode.... pazite!
    okljevala sam radi tvog posta no N je jucer ujutro pojela jednu jagodu (isto iz vrta,netretiranu) i sve je super proslo,otada je kakila par puta i sve je OK!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    okljevala sam radi tvog posta no N je jucer ujutro pojela jednu jagodu (isto iz vrta,netretiranu) i sve je super proslo,otada je kakila par puta i sve je OK!
    Moja je danas pojela prvu jagodu, vidjet cemo reakciju.

Usput, tresnje+palenta su malom trbuscicu mljac kombinacija

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam se bojala jagode, ali mm me preduhitrio pa dao malom da proba, sve prošlo ok, već par dana jede po 2-3 malene iz vrta

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    fali mi smajlić s vrtoglavicom...
    ma već sam luda,jer mu niš ne paše,pa stalno mudrujem što bi moglo biti.a možda je ona stara-najbolji odgovor je onaj najjednostavniji odgovor.

Ni mojoj...ne brigam nego dojim i to je to dok je ne krene.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Eh. Danas sam pozvala svekra na ručak (živi kat niže), nju posjela u tripp trapp, dala joj palentu, pa smo svi skupa ručali.
    Prvo mi za stolom, pa psi ispod stola. Uživala je gnječeći palentu, mljackala je, gurala u usta, nešto je i pojela. Bacila je zdjelicu na pod kao znak da je završila. Sutra idem kupiti plastični stolnjak za pod, nekih 3 x 3 m.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, to mi je bilo najslađe
    kad pojedu, pa ili bace tanjur na pod ili ga okrenu naopako, zajedno sa sadržajem

imali ste predivan obiteljski ručak!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uf, nema šanse da bi ja dala bebi da sama jede..brr..nek sam picajzla ali hrana po podu, po robi, po njoj...nema šanse. Ili kulturno ili ništa

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Trina, svaka čast izdržala si do četvrtog djeteta bit picajzla. Ja popustila na prvom. Još uvijek nisam sigirna sama sa sobom jesam li pukla ili sam postala fleksibilna.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja da to priredim svekrvi i mami glava bi mi otekla od zvocanja. Svekrva samo viče: Maniri, maniri! Dok ne znaju sami jesti hrani ih mama, a kada porastu onda viljuška u levu, nož u desnu...bla, bla, bla.
    Kakve manire može imati dete od 9 meseci? Glupost.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    e, to mi je bilo najslađe
    kad pojedu, pa ili bace tanjur na pod ili ga okrenu naopako, zajedno sa sadržajem

imali ste predivan obiteljski ručak!
    Još bolje je kada ga okrenu i stave na glavu, zajedno sa sadržajem.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Trina, svaka čast izdržala si do četvrtog djeteta bit picajzla. Ja popustila na prvom. Još uvijek nisam sigirna sama sa sobom jesam li pukla ili sam postala fleksibilna.
    Ma nema teoretske da ima pustim da rade sa hranom što ih volja, poludila bi od muke, ne mogu protiv sebe kad mi to smeta jako. Ali osim toga, ja uopće ne vidim svrhu zašto bi dala bebi od nekoliko mjeseci da jede sama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači k tebi se ne isplati ni doć u goste!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ko ti brani. Ali ponesi usisavač, metlu i krpu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Maniri? Ma ko još mari za manire.
    Ako treba bon-tonom ću pod pobrisati, samo da nešto pojede. Uf.
    Ima vremena i za manire i za kalupe svih vrsta. Sad nek uživa u slobodi.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 19.05.2012. at 19:10

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A svrha? Pa da upozna hranu svim osjetilima, ne samo okusom i vidom. Da upozna palentu sa svih strana, da skuži njenu zrnatost i ljepljivost, da skuži mlako i malo kasnije hladno. Da spozna da tikvica lakše prođe kroz prste nego palenta. Razvoj fine motorike.
    Sigurno ima još ali još nisam uočila. Apri, upomoć!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a ja na poklon dobila neku cudo zdjelicu koju se nemoze prevrnut,nalazi se ko' u nekoj kugli pa kako god da je uhvatis ona stoji uspravno i nemoze se istrest njen sadrzaj! Trina, ko stvoreno za tebe!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja niti jede, a bome niti prevrče, totalno nezainteresirana za sve takvo...dudla svoju "gumenu četkicu za zube" po cili dan i s njom se zabavlja.

Moram vam priznati cure da je tako lijepo imati drugo dijete, ništa se ja ne zabrinjavam, kad odluči jest će...a s prvom već bi do sad bila poluluda i stajala doma vrebajući kad ću joj "uvaliti" žlicu u usta.
    Posljednje uređivanje od Pepita : 19.05.2012. at 20:22

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A svrha? Pa da upozna hranu svim osjetilima, ne samo okusom i vidom. Da upozna palentu sa svih strana, da skuži njenu zrnatost i ljepljivost, da skuži mlako i malo kasnije hladno. Da spozna da tikvica lakše prođe kroz prste nego palenta. Razvoj fine motorike.
    Sigurno ima još ali još nisam uočila. Apri, upomoć!
    I moja tako jede.
    U stvari, ne mogu je natjerati da jede pristojno ni da hocu. Ako joj ne dam da prouci hranu ocima inprsima, hvata zlicu. Ako ne uspije, izvadi iz usta da vidi sto jede. Meninjecdrago sto je zainteresirana i znatizeljna.
    Obucem joj staru sekinu majicu preko odjece a poslje jela cistim pod.

Papanje jagode je proslo bez posljedica.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a ja na poklon dobila neku cudo zdjelicu koju se nemoze prevrnut,nalazi se ko' u nekoj kugli pa kako god da je uhvatis ona stoji uspravno i nemoze se istrest njen sadrzaj! Trina, ko stvoreno za tebe!
    Dobra fora. Koliko je to veliko? Imaš neko ime te zdjelice, link, fotku? Di je ima za nabaviti? Znam jednu koja bi bila oduševljena time.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I mojim svekijima se dizala kosa na glavi kad bi došli u goste, a M. jede. NIkada nisam dopustila da ju gnjave tim forama. Kad ju je jednom sveki hranila i istovremeno stalno brisala usta, rekla sam joj da mi ne gnjavi dijete i da ju pusti na miru da jede. To mi je totalna tlaka. Ja obožavam jesti prstima, a ne da to uskratim djetetu.
    Hrane je bilo i na zidu i na radijatorima... nije me to zabrinjavalo ni pola posto, važno mi je bilo da jede. Prabaka joj je sašila nekakve pregačice s rukavima tako da odjeću nije previše prljala, a kada je došlo ljeto, bila bi samo u peleni. I uvijek je jela s nama za stolom. Ako nismo bili svi troje, jele smo nas dvije.
    No, zanimljivo je da je M. kad je kod njih, jela sa salvetom uz sebe i stalno se brisuckala dok kod kuće i dan danas, ako nema salvetu uz sebe, obriše usta o zid/stolicu/moj rukav... Smiješna je kad inzistira na vilici i nabada njome kruh, a onda ručicama čeprka po zdjelici sa salatom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj jede kad jede samo iz lonca druge nema.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dobra fora. Koliko je to veliko? Imaš neko ime te zdjelice, link, fotku? Di je ima za nabaviti? Znam jednu koja bi bila oduševljena time.
    ne treba ti to
    što će dijete naučiti? da se tanjuri ne mogu prevrnuti, da se ne mogu razbiti, da ne mogu udariti o pod i proizvesti onaj zvuk koji ih oduševljava... (ok, nas malo manje)

ne znam, kod nas nikad nije bilo prljavo u radijusu od tri metra
    nije baš da dijete zafrljači i baci, nego više spusti uz hranilicu
    tako da je trebalo obrisati možda metar kvadratni

uz razvijanje fine motorike, upoznavanje temperatura, tekstura, zvukova... uči se samostalnosti, odgovornosti, stječe samopouzdanje, postaje svjesno svojih mogućnosti...
    a kad uneredi, uči i da se to ne smije, jer mu odrasli to i kažu: ne, to se ne smije, sad ćemo počistiti, ali to nećeš više raditi.
    i tako jedno stotinjak puta.
    onda najčešće prestane
    Posljednje uređivanje od apricot : 20.05.2012. at 07:04

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a jesi Apri partibrejker,pa nemora joj nuzno bit namjena samo bebama i to za pocetak dohrane...zasad samo mi jedemo iz nje na kaucu kad gledamo filmove pa da ne prosipamo grickalice posvuda....

ja je koristit za N. mislim kasnije i to ne za stolom,tamo zasad ima punu ˝slobodu izrazavanja˝, nego npr.kad budemo na putu ,pa joj u autu dam da nesto gricne,ne bi bas da mi rasipa hranu po sjedalici i autu....ili npr. u parku....

Mojca, bacila sam ambalazu pa neznam kako se zove,znam da mi ju je prija kupila u Zg....pitat cu je pa cu zakeljit link ako nadjem....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A neeee... nisam mislila za sebe, pa jesam rekla da idem po plastični stolnjak za pod.
    (Nisam ga još nabavila.)

Kad sam rekla da znam jednu koja bi bila oduševeljena time, mislila sam na jednu mamu, ženu od frendicinog brata. Ona je ko sveki od SikaPike, a ima bebu od par mjeseci... prvo dijete je prošlo kroz salveta torturu, pa si mislim, da bi ova zdjelica drugom djetetu dala bar malo "slobode".

Ma koliko čišćenja hranjenju bude sljedilo, odlučili smo ne sputavati ju.
    Shvatila sam da trebam biti dosljedna u svojim principima, spava s nama, odnosno kinderbet joj je vezan za naš krevet, pa dođe kad hoće...
    Grozim se od ogradica-vrtića (kako se to zove, onaj mekani kavez za djecu?), pa ima igralište od 1,5 x 2m, a najčešće završi na parketu...
    Sve što poželi dotaknuti i staviti u usta joj dozvoljavam, brala je nedavno trešnje u cvatu i iskušala latice... jučer je mazila piliće, prema teliću nije pružala ruke, ali je on liznuo njenu nogicu. , naši psi već bježe od nje koliko ih čupa, alu folija je tako uzbudljiva stvar da vam ne mogu opisati!
    Dakle, uz sve te slobode koje ima, zašto bi morala zjevati ko ptičica kojoj mama sve ubacuje u kljun. Trebalo mi je malo, ali došlo mi je iz dupeta u glavu.

Jedina "nesloboda" joj je autosjedalica.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pazi kad se igra alu-folijom
    ne ispuštaj je iz vida
    zeznuta stvar ako se aspirira komadić

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja starija se sama hranila - pa nemam nikakvih traumaticnih sjecanja na zamazane zidove, radijatore i namjestaj... jela je rukama (kasnije vilicom pa zlicom) i pretezno samo gurala hranu u usta, naravno nesto bi palo na sjedalicu, odjecu ili pod (parket) ali bi obrisala nakon hranjenja papirnatim rucnicima i vlaznom spuzvicom (minuta posla) i problem rijesen. Usta i ruke se naravno peru kad je s hranjenjem gotovo, pa necu dijete maltretirat time nakon svakog zalogaja...

Meni je zakon bio onaj tvrdi plasticni podbradak s zdjelicom - super genijalna stvar, vrlo brzo je sama hvatala komade iz te "zdjelice" u vracala u usta

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pazi kad se igra alu-folijom
    ne ispuštaj je iz vida
    zeznuta stvar ako se aspirira komadić
    Bez brige, to je smjela samo u ruke.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne treba ti to
    što će dijete naučiti? da se tanjuri ne mogu prevrnuti, da se ne mogu razbiti, da ne mogu udariti o pod i proizvesti onaj zvuk koji ih oduševljava... (ok, nas malo manje)
    vidjela sam prije nekog vremena na nekom od ovih internet-popust sajtova ponudu za to i u prvi tren sam se odusevila ali mi je onda upravo ovo palo na pamet... mislim da dijete mora naucit pazit da ne prospe ili razbije tanjur, salicu, casu, svejedno... i da mora znat zasto to mora pazit, tj da ako ispusti tanjur sto ce se tocno dogodit...
    jedina namjena koja meni pada na pamet za to je u autu dok se vozim sama s njim, jer on zna dignut frku ako mu se nesto prospe a ne moze do toga... iako mogu ja stat pa mu pomoc... i uvijek se to sve da pokupit i usisat, nije da mi auto mora bit uglancan davno sam se toga odrekla

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

Meni je zakon bio onaj tvrdi plasticni podbradak s zdjelicom - super genijalna stvar, vrlo brzo je sama hvatala komade iz te "zdjelice" u vracala u usta
    ludilo stvar, mojima je hrpa komadića hrane znala popadati unutra, zdjelica hvata sve, na kraju to pojedemo i super
    sad su im skoro prazne jer su pravi majstori sa žlicom i vilicom

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    jedina namjena koja meni pada na pamet za to je u autu dok se vozim sama s njim, jer on zna dignut frku ako mu se nesto prospe a ne moze do toga... iako mogu ja stat pa mu pomoc... i uvijek se to sve da pokupit i usisat, nije da mi auto mora bit uglancan davno sam se toga odrekla
    Offtopic: Ja sam nemilosrdna... vec dvije godine odgovaram na zahtjeve da nesto dignem - ne mogu, vidis da vozim. Ko joj kriv. Nemam namjeru izazvat sudar jer panicno naslijepo pretrazujem pod kod straznje klupe. Bogme se dijete naviklo da ak nesto izgubi mozda dobije nazad a mozda i ne, ovisno o semaforima.
    Hranu dajem samo na duljim putovanjima, mrzim sto mrvice sve propadnu izmedju siceva i onda treba vaditi sjedalice i usisavati sve zivo. Neki dan sam to radila nakon duljeg puta i fakat sam se zgrozila koliko je bilo hrane medju sjedalima, jos ce nam se mravi ili sl. uvuci u auto...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

O daaa,ajde dignite kusine od kauca pa cete se sokirat cega sve ima ispod.....ic rastavljat sjedalicu da bi pokupio mrve koje upadnu u utore je stvarno tlaka ...tako da meni nije onda ni cudno sto na rasprodaji budu sporke sjedalice....

Nego sad mene zanima,ok sve je to super,divno,krasno,dijete mora naucit kad nesto padne da se razbije,prolije...pa zar ste vi stvarno za pocetak dohrane davali keramicko posudje da ga dijete zavitlja na pod i razbije? Ili ipak koristite plasticne posudice i tanjure?
    Ja joj davam kuhace da mlati njima po stolu i baca,pa onda metalne podmetace za case koji fuuul buce kad padnu na plocice,to ju odusevljava...
    No,mora da ste vi porijeklom Grci ako davate keramiku da se lomi po podu....

Back to topic,uskoro ce doci vrijeme za 3ci obrok i nemam jos ideju sto i kako za vecericu....ujutro ide voce+zitarice,rucak je povrce i riba ili meso a mislila sam se za veceru tipa jogurt sa nekim suhim vocem ili mladi sir s necim......od 10og mj su mlijecne preradjevine,right?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas sam joj skuhala tikvicu i rižu, sve skupa ubacila u hladnu vodu, skuhala i smiksala. To je bio nemili hit, ludilo, pojela je skoro čitavu tikvicu.
    Posljednje uređivanje od Trina : 21.05.2012. at 13:08

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Moja starija se sama hranila - pa nemam nikakvih traumaticnih sjecanja na zamazane zidove, radijatore i namjestaj... jela je rukama (kasnije vilicom pa zlicom) i pretezno samo gurala hranu u usta, naravno nesto bi palo na sjedalicu, odjecu ili pod (parket) ali bi obrisala nakon hranjenja papirnatim rucnicima i vlaznom spuzvicom (minuta posla) i problem rijesen.:
    Jeste li imod samog pocetka dohrane davali da sami jedu rukama? Ja svome bi, ionako sve sto dohvati stavlja u usta pa ce valjda i hranu. Il je za pocetak bolje na zlicicu?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nemora znacit,moja trpa apsolutno sve u usta osim hrane (trenutno npr. glodje drveni stapic od ksilofona)....kad joj dam komad neke hrane lijepo to zgnjeci rukama,protrlja po stolu i onda zavtlja na pod....
    mozes kombinirat i jedno i drugo....das jedan veci komad u ruku pa vidis kako ce ic a ostatak nasjeckas pa ti davas na zlicicu....a mozda ti bude otimao zlicu iz ruke pa sam gadjao usta...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

mi smo u dohrani evo sad 20 dana, ali maleni nije oduševljen... do sada sam mu ponudila jabuku, krušku, palentu, rižu i zobene pahuljice i sve kombinacije tih namirnica. pojede svaki put nekakvih 20-tak zalogaja (znači nekakve 4 male žličice ukupne količine) i to je to, jednostavno više neće. plus što mu to nije zamijenilo obrok, već i dalje traži cicu po svom svakodvosatnom rasporedu... nije zainteresiran za raditi nered, jednostavno se hoće čim prije maknuti od svega toga. a i poslije obroka ne želi popiti niti kap tekućine (probala i na kljunašicu i na običnu čašu i na žličicu i ništa...)...

kad će početi papati?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li imod samog pocetka dohrane davali da sami jedu rukama? Ja svome bi, ionako sve sto dohvati stavlja u usta pa ce valjda i hranu. Il je za pocetak bolje na zlicicu?
    Pa... iskreno, u pocetku sam ja drzala komade a on grizao, sad vec neke tvrdje dam njemu u ruke (npr banana, rizin stiropor), hoce i ono mekse (zgance) ali onda prejako stisne, pa zgnjeci, pa sve curi van kroz prste, na kraju vise lize nego jede. Ali kako je stariji namjeravam sve vise davati da jede sam. Ima sedam mjeseci...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

nemora znacit,moja trpa apsolutno sve u usta osim hrane (trenutno npr. glodje drveni stapic od ksilofona)....kad joj dam komad neke hrane lijepo to zgnjeci rukama,protrlja po stolu i onda zavtlja na pod....
    mozes kombinirat i jedno i drugo....das jedan veci komad u ruku pa vidis kako ce ic a ostatak nasjeckas pa ti davas na zlicicu....a mozda ti bude otimao zlicu iz ruke pa sam gadjao usta...

Zivo me zanima kako ce to izgledat jucer sam mm rekla da bismo mogli maloga pustit da jede sam kad ga pocnemo nadohranjivat' a on meni da sam kuku i d ce sve bit prljavo i da je jedina svrha prehrane da nahranimo dijete

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zivo me zanima kako ce to izgledat jucer sam mm rekla da bismo mogli maloga pustit da jede sam kad ga pocnemo nadohranjivat' a on meni da sam kuku i d ce sve bit prljavo i da je jedina svrha prehrane da nahranimo dijete
    Nadji tekstove o tome koliko je rad prstica vazan za razvoj mozga i daj muzu da procita

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj krvavica prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo u dohrani evo sad 20 dana, ali maleni nije oduševljen... do sada sam mu ponudila jabuku, krušku, palentu, rižu i zobene pahuljice i sve kombinacije tih namirnica. pojede svaki put nekakvih 20-tak zalogaja (znači nekakve 4 male žličice ukupne količine) i to je to, jednostavno više neće. plus što mu to nije zamijenilo obrok, već i dalje traži cicu po svom svakodvosatnom rasporedu... nije zainteresiran za raditi nered, jednostavno se hoće čim prije maknuti od svega toga. a i poslije obroka ne želi popiti niti kap tekućine (probala i na kljunašicu i na običnu čašu i na žličicu i ništa...)...

kad će početi papati?
    Pocet ce
    Moja starija je pocela s 10 mj a mladja s 8. Ali za radit nered su bile zainteresirane sa 6

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Pocet ce
    Moja starija je pocela s 10 mj a mladja s 8. Ali za radit nered su bile zainteresirane sa 6

ma ne žuri se meni nešto pretjerano, ali mislim da bi bilo dobro da sad krene da bi do polaska u jaslice isprobao dosta toga od namirnica kako ne bi imali tamo problema. mm je alergičar na hranu (raznoraznu) plus reakcije koje nisu alergija na neke namirnice, a i ja sam od malena intolerantna na svaštanešto pa postoji mogućnost da je i maleni alergičar... zato bih voljela da to isprobamo sve kod kuće.

a što se tiče nereda, imam isti problem kao i Jadranka, mm je frapiran činjenicom da bi moglo sve biti zasrano kad jednom mali pokaže interes. za sada ima interes uzeti žličicu i čohati se po desnima kraj ova dva zuba što je proizveo...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Nadji tekstove o tome koliko je rad prstica vazan za razvoj mozga i daj muzu da procita
    Morat cu -imamo jos dva mjeseca
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 23.05.2012. at 13:39

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kad se smije u dohranu uvesti domaći špinat iz vlastita vrta (netretiran)?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo u dohrani evo sad 20 dana, ali maleni nije oduševljen... do sada sam mu ponudila jabuku, krušku, palentu, rižu i zobene pahuljice i sve kombinacije tih namirnica. pojede svaki put nekakvih 20-tak zalogaja (znači nekakve 4 male žličice ukupne količine) i to je to, jednostavno više neće.
    kad će početi papati?
    kako kad ce poceti papati,pa jede on....20 zalogaja,pa sto bi ti nakon 20dn...super je to!

a što se tiče nereda, imam isti problem kao i Jadranka, mm je frapiran činjenicom da bi moglo sve biti zasrano kad jednom mali pokaže interes. za sada ima interes uzeti žličicu i čohati se po desnima kraj ova dva zuba što je proizveo...
    MM je u pocetku brisao usta N. nakon skoro svakog zalogaja...stalno mi je govorio da mu dam jos maramica....kad je skuzio da bi trosili rolu dnevno odustao je....sad joj lijepo na kraju hranjenja ruke i lice operemo s vodom i to je to...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

krvavica vec dajes zobene? Pa jel nisu one pune glutena?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se smije u dohranu uvesti domaći špinat iz vlastita vrta (netretiran)?
    možeš sad

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    po novome je ono da ako dojiš može gluten odmah na početku nadohrane
    zob u cijeloj toj priči ima najmanje glutena
    ja bi uvijek čekala sa tim, ali svatko odlučuje za sebe

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nabavila sam domaće trešnje, planiram ih sutra servirati malcu pa me zanima kako ću, samo ih sirove propasiram ili da ih kuham prvo A što se hranjenja tiče mm isto čim vidi njemu malo kašice po licu odmah ga briše što je meni smiješno, sad će mu biti veselo dok mi stara pošalje stolicu za hranjenje pa kad malog šerifa uvalim unutra i dam mu cijelu zdjelicu pa nek gušta, a i mama će s njim zasad ga još uvijek držim u krilu dok ga hranim. e da, htjela sam pitati za davanje komada hrane njima u rukice, kako to ide? npr. skuham mrkvu pa mu dam da žvače ili? ova moja frendica daje maloj sirovu mrkvu da "gricka", ali moj ima već dva zubića pa me strah da ne bi bilo gušenja nekakvog, a baš bih voljela da sam počne pomalo, nek se zabavlja. a sto se problema s pijenjem vode tiče, izgleda da mu se sviđa najobičnija - čaša. pije mali k'o blesav, a na bocu, kljunašicu, ništa, jedino bi mu žlicom uspijevala uvaliti, i danas probam na čašu, dijete se oduševilo. ja ju odmakla od njega, a on isplazio jezik i naginje se za njom i pruža ruke

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gabrielle ja sam tresnje miksala s bananom, palentom i zobenima ( ne sve odjednom). dala sam tresnje i malenoj u ruke, izvadila sam koscicu tako da s tresnjom ostane peteljka pa je i nju zvakala ( moja curka ima 9 mj).
    Hranu koju joj dam da jede sama stavim na pultic od hranilice. Ako joj dam u zdjelici, istrese hranu i igra se sa zdjelicom

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    U Rodinoj tablici su od 6 mj.
    Meni je dugo trebalo da skontam zasto zob nisam davala starijoj curki, fina je i prakticna za u kasice - Prije 5 god se savjetovalo cekati s glutenom i zob je bila puno kasnije u tablicama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •