Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: vrtićk rođendani - savjeti kako ne bankrotirati

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno vrtićk rođendani - savjeti kako ne bankrotirati

Ne znam gdje bih postavila ovo pitanje, pa molim moderatorice da premjeste ako je negdje zgodnije mjesto ili da spoje ako slična tema već postoji
    Uglavnom, u zadnje vrijeme nam se zaredalo toliko dječjih rođendana, od toga ponajviše onih od vrtićkih kolega, da stvarno više ne znam što i kako sa poklonima, pa su sve ideje dobro došle.
    Prvo, veliku većinu te djece uopće ne poznam (ne govorim o djeci van vrtića) pa tako ni njihove želje ni afinitete. Kad pitam sinka, on sliježe ramenima, s tim da za cure uopće nema ideju a za dečke po defaultu odgovori: legići i gormiti.
    Kako vi "izdržavate" pošast rođendana? Kakve poklone obično darivate za dob 5-6 g.?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Curicama obično poklanjamo neke kreativne setove, a dečkima neke legiće. Ponekad i jednima i drugima društvene igre. Nekad knjige/slikovnice, ovisno o uzrastu.
    Ali budući da imam troje djece, stalno su neki rođendani i to mi je fakat sad postalo preskupo jer ne uspijevam naći poklon do 100 kn.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko love trošiš na poklone?
    mi na takve masovne vrtićke potrošimo do 50 kn, neke puzzle, my little pony/ littlest pet shop figurica, mala kutija lego s nekom figuricom i dodacima, slikovnica, schleich ili papo figurica (za cure recimo neka vila, za dečka neki ratnik ili vitez)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kroz par godina ću imati 3 djece u vrtiću i već sad znam da neću moći izfinancirati 50 rođendana godišnje za djecu koju ne poznam.

Tu bi roditelji trebali stati na loptu i odlučiti da li mogu ili nemogu kupovati tolike poklone.

Kad idem na rođendane nama dragih ljudi, također ne trošimo velike novce na poklone. Idemo se podružiti i proslaviti, ne razbacivati. Mi to financijski ne možemo preživjeti, a ne pada mi na pamet djeci voće uskraćivati da bi netko rekao vau koliko si potrošila.

S ljudima koji očekuju rastrošnost i zamjeraju što ne trošimo puno smo se prestali družiti.

Za rođendane moje djece naglasimo da očekujemo skromne poklone. Za posjete naglašavamo da očekujemo da ne donesu ništa jer ne želim opterećivati nikoga. Danas je ljudima i čokolada previše.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo godinama sami izrađivali poklone (npr. prezentacije u ppt primjerene djeci te dobi za one koji imaju računalo i daju djeci da se služe njime).

Imam gomilu home-made slikovnica u ppt. To smo znali ispržiti na cd.
    Uz to neki keksi i bojice, sve skupa je debeeelo ispod 50 kn. Klinci su to cijenili i tražili često poklon iste sorte i za slijedeći rođendan.

Da si ne morate zamišljati kako to izgleda, probat ću staviti link na neku od tih umotvorina:
    http://www.sendspace.com/file/aioump

Za one koji ne podržavaju da se djeca bave računalom u toj dobi, slikovnice jednostavno treba isprintati. Dobre su i home made lutke (od vune - to mi je bilo najbrže gotovo), za djevojčice home made kapica, pribor za šivanje (kupili bi plastičnu kutiju za hranu za 8 kn i napunili krpicama, koncima i iglama, eventualno nekim jeftinim škarama).

I da - tko slavi, a ne želi dobiti gomilu bezveznih skupih stvari, može na pozivnice napisati "Dođite nam s rukama u džepu i bez poklona, donesite samo osmijeh!" ili "Dođite maskirani"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je tek ove godine nastupila ta prava pošast od rođendana, do sada su se pozivali najbolji frendovi iz vrtića + ovi vanvrtićki pa ih nije bilo toliko
    ove godine nas svaku malo dočeka pozivnica u ormariću da ni ne znam o kojem je djetetu riječ...no, dobro - to je sad za drugi topic...
    ovdje sam samo htjela čuti ideje što i kako kombinirate za takve rođendane
    (napominjem "takve" - jer kod one djece s kojima se češće druži i od djece naših prijatelja uglavnom znamo želje i potrebe

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ih imam troje i ubijaju me u pojam ti njihovi rođendani. Još smo s najmlađom donekle mirni jer je premala, ali kad i ona starta, bit će prestrašno.
    Sad su se zaredale i te preskupe igraonice, a "svi su tamo pa moram i ja". MM i ja ozbiljno smišljamo (još nismo smislili) kako da se izvučemo iz tih rođendana bez bankrota.
    Neko sam vrijeme poklanjala redom pidžamu (u prosjeku 65 kuna) i za dečke i za cure, onda sam skužila da svaka od njih ode na 6-7 rođendana najmanje (to je oko 15 u godini), pa sam se odlučila na čarape i gaćice za poklon,
    no kad sam skužila da one dobivaju puno više od toga, pobojala sam se da ću ispasti škrtica pa sad opet mozgam kako da se postavim.
    Nešto je tu gadno pošemereno, a pozivnice stižu li stižu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Nešto je tu gadno pošemereno, a pozivnice stižu li stižu
    xxx

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa probajte razgovarati s čoporom roditelja - dogovoriti se, ne znam ni ja... Sigurno bi mnogima pao kamen sa srca. Ili (ako se radi o vrtićkoj grupi) zamoliti odgajateljice da tu temu stave na roditeljski i kažu što one misle, kakva se poruka djeci šalje s pretjeranim darivanjem itd.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da bi me naša teta ispalila iz katapulta da joj predložim tako nešto za roditeljski (jedva s dušom održi jedan roditeljski na godinu i to izgleda - nikako :-8)
    a kad pričaš s roditeljima: svi se slažu da je rođendana previše, da se poklanjaju preskupi darovi, trla baba lan - al se ništa ne mijenja
    mene, eto, u ovom razdoblju tješi što se bliži interliber pa ćemo se tamo opskrbiti pristojnim poklonima za nekolicinu ročkasa koji nas čekaju, i to, bez bankrota

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za manje poznatu djecu uvijek poklanjam neku dobru knjigu (prije slikovnicu), unaprijed ih kupim (6-7 komada) ili na Interliberu ili na Profilovoj rasprodaji u Tvornici. Doduše jednom mi se dogodilo da mi je mama zahvalila uz napomenu da mala ipak još ne zna čitati(!).
    Ponekad dečkima malu kutijicu Legića (zna se naći na nekom sniženju), neku društvenu igru u malom izdanju ili ako je predškolac neki pribor za školu. Lani nam je bila koma jer je u grupi bilo 11 predškolaca koji su se svi međusobno pozivali, ove godine je pritisak ipak manji.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na jednom sam ručku srela mamu koja je pričala da su nedavno za vrtićarce slavili rođendan kod kuće i u pozivnicama napisali da poklon koji su roditelji naumili kupiti doniraju vrtiću da bi se sva djeca time mogla igrati. Kod nekih je nastao užas i konsternacija da kako to, pa oni sad moraju kupiti dva poklona, pa neće valjda praznih ruku doći na rođendan, pa što će uopće kupiti.....uglavnom nikome se ideja nije bila svidjela.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 03.11.2010. at 14:40

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mi se opskrbimo na Interliberu. Nakupujem pa vadim kad zatreba. I za Božić i za rođendane, a i za moje da ponekad imaju novu zanimaciju.

Mi smo bili na rođendanima koji su izgledali ko male svadbe. Djecu nitko nije niti pogledao Okretali se janjci, odojci, ma strašno. 4-5 torti, natjecanje tko će bolje više jače, a djete se igralo samo s našim cca 50-70 kn poklonom.

Samo čekam kad će netko izvući veš mašinu iz džepa. Užasno pretjerivanje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas se za prijatelje iz vrtića poklanjaju isključivo igračke, i koliko vidim ni jedna nije preko 50 kn. I s tim se nekako prolazi. I rođendani za vrtićanere se uglavnom slave izvan kuće (čitaj McDonalds).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa Janko i ne ide na baš SVE rođendane na koje je pozvan, samo na one s kojom se djecom druži. I to su pokloni do 50kn. Iva još ne hoda po ročkasima, oni su još mali..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    a pozivnice stižu li stižu
    Ovo sam i ja danas pomislila kad sam u ruksaku našla pozivnicu na peti (5.!) po redu rođendan od početka rujna.
    Od toga je samo jedan rođendan bio baš od pravog prijatelja (koji sad već ide u školu), a ostalo su sve pozivnice po sistemu - daj bog veći kup. Naravno, sve su to rođendani u igraonicama, mahom u Kiki do koje ga treba voziti i onda ubijati 2 h vremena u nekom dućanu (jer ne znam gdje bi drugdje mogli ubiti vrijeme u tom dijelu grada, osim da brojimo aute na Jankomirskom mostu). Počelo me smetati i to što nam se obiteljski ritam (vikendi) počeo pokoravati proslavama vrtićkih rođendana.
    Zašto se rođendan ne bi mogao jednostavno proslaviti u vrtiću, sa svom djecom u grupi, bez ovakvih ekstra-slavlja i dodatnih troškova

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se rođendan ne bi mogao jednostavno proslaviti u vrtiću, sa svom djecom u grupi, bez ovakvih ekstra-slavlja i dodatnih troškova
    Pa može. Ne znam od kud ta pošast proslava u igraonicama. Kad je L. bio manji i rekao da hoće slavit roćkas pozvali smo djecu (njih dvadeset) doma. Spekli smo im pizzu i dvije torte, kupili nešto sokića i tak. Klinci su bili zadovoljni, mi smo preživjeli bez neke veće štete u stanu i poslije se pričalo po kvartu kak je L. slavio rođendan doma (ko da prepričavaju neki film).
    Kod M. u vrtiću idemo samo kod onih s kojima se ona stvarno druži. Ostalima se na finjaka ispričam i kažem da već imamo nešto u planu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam jedne godine (prošle) rekla da će proslaviti doma. Naručili smo pizzu, ispekli neke sendviče, ja sam napravila tortu i kolače, bilo je sokića. Svege i previše.
    I nije ih čak bilo puno, ali ja sam rekla da je to tad i više nikad! Meni je to njihovo divljanje po stanu bilo prestrašno. Tako da ove godine s bebom u kući...nikako. Išli smo u Mc donalds. Solidna cijena, ne traje predugo a i zadnja mu je vrtička godina pa neka mu.
    Ne znam, možda Iva bude slavila doma, brijem...to su ipak cure, a one se znaju malo ljepše igrati nego dečki.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ja sam rekla da divljanje ograniče na njegovu sobu, a da po ostatku stana smiju samo ubrzano hodati. Ako to napomeneš na početku uglavnom ih trebaš samo tu i tam podsjetit na to.
    Jedne godine ih čak ostavili malo same doma (mislim da je to bila zadnja godina da je slavio roćkas kolektivno-dojadilo mu spremat sobu poslije). Doduše, bili smo u kafiću na pljunimetar od stana, ali i to se računa.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

gita75 rekla sam im, čim su ušli, tj., skupili se i krenuli s igrom. Ali baš taj dan je MM bio na putu, ja sama s njima, mlađom curkom od tada dvije godine. šogorica mi je pomagala u kuhinji te sendviče slagati...Ali...to kao da je gluho! Jedan mali je bio posebno divlji, pa se i u gaće popiškio, ma ludnica. Tako da....hm

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajmeeee, koji užas!!! Ovi moji su bili svi donekle kultivirani.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je dosta rodbine i njihove djece tri puta godišnje, da imam još i vrtičku i školsku djecu doma na proslavi mislim da bi završila u Vrapču.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma i Andrej je imao ograničenje kad je slavio rođendan doma, nije zvao cijelu grupu. A, uostalom, nije ni namjeravao, zvao je dečke s kojima se najviše igra, i to mi je nekako logičnije nego da zove njih 25.

Ali i dalje mi nije jasno zašto se vrtićki rođendan ne bi mogao proslaviti u -vrtiću? Ionako nose i grickalice, ponekad i tortu (ili sladoled, ovisi o vrtiću), kod nas u vrtiću stave zastavice po sobi, imaju slavljenički stolac, tete ih fotkaju, stvarno imaju lijepe proslave. Tim više mi nije jasan smisao proslave u igraonicama.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moji ni skolarac ni seka nisu slavili sa vrtickom grupom rodjendane--sem u vrticu..
    mala je jos mala,,a njega nisu zvali (jer ga cesto nije bilo u vrticu)

ali kad je krenuo u skolu--redovito se zove
    i to su nam pokloni maksimum maksimuma 100kn,,ali mama nabavi i za 50..
    Smatram da je ok kupiti poklon ako se druzite i VAN vrtica,ali ako ce biti sa njima samo tada--cemu bezvezno bacanje novaca

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi slavimo doma, od vrticke ekipe pozivamo njih max 5 jer to mu je vrticka ekipa. mi smo takodjer pozvani na iste te rodjendane. ali s tim klincima se druzimo i van vrtica tokom godine, narocito zimi kad smo svi uglavnom doma. pa tako nakon vrtica provedemo popodne. dakle klincima je poznat okolis u kojem je ovaj put jos koji klinac prisutan i imamo tortu
    tanja_b kod nas u vrticu se vise ne slavi rodjendan vec obiljezava. dakle moze se donjeti jabuka u koju idu svjecice, suho voce ili svjeze i to ne u velikim kolicinama. klincima svako nacrta crtez i to mu se pokloni i cijeli dan ima krunu. i to je to. kod nas u grupi fala bogu nema tog masivnog pozivanja.
    inace poklone poklanjamo ovisno o klincu. klinkama se moze sloziti lijepi set spangica gumica i sl. decki uglavnom dobijaju poklon koji BC odabere i max je 100 kn. ali mi nemamo tako puno rodjendana pa nam to financijski nije veliko opterecenje. jer u 9 mjesecu smo bili na 0 rodjendana, a u 10 na jednom. ovaj mjesec za sad koliko zanm takodjer nemamo niti jedna.
    sad se brinem za drustveni zivot

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pocela sam se opskrbljivati poklonima unaprijed, npr. nedavno sam naletila na neko ekstra snizenje velikih puzzli u Lidlu po 20 kn, pa sam kupila par komada....Uz to jos ubacim neku majicu, moze se naci u C&A ili Benetonu (outlet u Svetoj Nedjelji) po 50 tak kuna. I bude to sasvim dobar poklon za kojih 80-100kn. Ispod toga ne mogu proci, ne znam naci poklon za samo 50tak kuna. H dobije svakakve poklone, od 30 pa do 200kn vrijednosti, tako da nastojim i popamtiti sta je od koga dobila i jednako uzvratiti. Od prijatelja (obiteljskih, s posla) dobije obicno te vece poklone, cca. 200kn, pa tako nastojim njima i vratiti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja svima - školskim i vrtićkim, kupim slikovnice/knjige.

i, nažalost, obzirom da mi J uglavnom za rođendan kaže dva sata prije, tako smo podijelili cijelu njegovu biblioteku, sve knjige koje sam mu povremeno kupovala.

neki dan mi kaže imam to i to za lektiru, ali to imam doma. e, nemaš dragi moj.

dobar, koristan i jeftin poklon su mi flomasteri/drvene bojice/pastele i sl. to uvijek cijenim kad moji dobiju jer ih troše nemilice

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ali i dalje mi nije jasno zašto se vrtićki rođendan ne bi mogao proslaviti u -vrtiću? Ionako nose i grickalice, ponekad i tortu (ili sladoled, ovisi o vrtiću), kod nas u vrtiću stave zastavice po sobi, imaju slavljenički stolac, tete ih fotkaju, stvarno imaju lijepe proslave. Tim više mi nije jasan smisao proslave u igraonicama.
    potpis veliki.
    s time da J nije ni htio ići na te vrtićke rođendane u igraonicama, znali bi doći i onda on neće ostati sam s tom nekom nepoznatom tetom, pa bi se okrenuli i otišli.
    sa školom, te proslave su se vrlo intenzivirale, svi zovu sve iz razreda.
    kod M u vrtiću još u principu nisu počeli s igraonicama, bila je samo na jednom kućnom rođendanu.
    mi slavimo doma.
    nisu mi nikako sjele te igraonice i gotovo

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cvijeto imamo isto iskustvo s igraonicama. vec mi je pun kufer pitanje da li sigurno zelis? jesi siguran da ces ostati, jer ja ne mogu biti tamo. ugalvnom samo je jesenas jednu odbio i to od moje frendice maloj. meni je bilo zao jer sam ja zeljela ici

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Igraonice- jako je bitno kakve su tete i kakva je animacija/program. Najgore su mi igraonice tipa Bibo, gdje je samo divljanje, bez neke animacije.

Mi smo poceli slaviti rodjendan u igraonici od 4g, i jako sam zadovoljna, do sada smo slavili 2x u igraonici. Uzeli smo bolje ( citaj: nesto skuplje igraonice i pakete sa ekstra tetom), ali se isplatilo. Djeca i slavljenica su bili prezadovoljni.

Rodjendan u vrticu - po meni to nije rodjendansko slavlje, jer nema torte ni poklona, a i traje svega kojih 20-30 min.

Sada cemo slaviti vjerojatno u O2P, jer skupljamo bodove, pa cemo vidjeti kako ce to izgledati. Sada je ipak starija, pa mi tete nisu toliko bitne, prije sam se jako brinula radi sigurnosti gostiju, pa sam svaki rockas ja strazarila na vratima i sve imala na oku. I uvijek sam tetama naglasila da cu ih ekstra platiti ako bude sve u redu i stvarno su se vise trudile.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pocela sam se opskrbljivati poklonima unaprijed, npr. nedavno sam naletila na neko ekstra snizenje velikih puzzli u Lidlu po 20 kn, pa sam kupila par komada....
    X
    uvijek radim ovako nešto
    sniženje igračaka u mulleru-kupim igračaka
    interliber-knjiga
    zimske/ljetne rasprodaje-odjeće

moja djeca već imaju spremne svnikolske poklone. I mladje ima Božićni, starije piše pismo DM.

Ne mogu vjerojatno ni zbrojit kolike stotine i tisuće kuna tako uštedim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    sa školom, te proslave su se vrlo intenzivirale, svi zovu sve iz razreda.
    Aaaaaa, znači prava navala rođendanskih slavlja nas tek čeka!
    I ne - njemu uopće nije bed ostati u igraonici s nepoznatom tetom, dapače, prošlu subotu je ostao u igraonici s nepoznatom tetom i nepoznatom djecom (osim slavljenika nije poznavao nikog) i odlično se proveo.

OT: to je isto dijete koje prije tri godine nije htjelo komunicirati s drugom djecom ili susjedima u liftu, a u vrtiću se igrao isključivo sam sa sobom. Tek za utjehu roditeljima "asocijalnih trogodišnjaka"

On topic: zbilja ne znam kako ćemo dalje, dosad sam uspješno odolijevala masovnim proslavama rođendana, čemu je pogodovala i činjenica da je rođen u doba kad je većina još na godišnjem. Ali bojim se da će to biti sve teže, što je stariji...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh, zlatna vremena kad nije htio ići na rođendane u igraonicama.

sad bi išao svuda, svaki dan, a došli su u fazu masovnog pozivanja. uz to želi sam birati poklone. skupe otklonim bez pardona, a kompromis nađemo u vidu manjih lego kutija (bionicle i slični monstrumi) i društvenih igara (cca 70kn, podnošljivo). u predškolskoj dobi zanimljiv im je i školski pribor, kojekakve pernice i olovke, novčanici... ja predlažem i red point društvene igre koje su super za tu dob, recimo memory sa slovima i brojkama ili uno s prometnim znakovima, a nisu skupe.

kad budu sami čitali, svi će redom dobivati knjige.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 04.11.2010. at 13:55

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo u jednom danu (za dva deteta) dobili cirka 6 pozivnica.Mi puno idemo, puno i pozivamo, ali okloni su tu do 5 eura , mislim na vrticke, sad-kako je je koje dete blisko. Moji se najvise raduju tim sitnim glupostima tipa- neobicna olovka, lepa solja, interesntan sat te se trudimo da tako i odnesemo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kod nas sve više djece slavi samo u vrtiću, od zadnjih 5-6 samo je jedan slavio još i u igraonici...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ljudi su kreativni u tome kako ne bankrotirati odnosno ustediti na rodjendanima, al jalova je to borba. novci se svejedno trose. i besmislena je kao i takvo rodjendansko darivanje, kao i svaki poklon bez ljubavi. samo obaveza. bit tih rodjendana za malu djecu je druzenje odraslih ili malo mira dok je u igraoni s animatorima. porez na druzenje ili porez na slobodno vrijeme bez djece. djeca nemaju problema sa svojim drustvenim zivotom. i ne trebaju im takvi pokloni koje dobivaju od roditelja svojih vrsnjaka na rodjendanima. prezivjeli bi bez toga, no neki roditelji jedva prezivljavaju s tim. djeca su dovoljno impresionirana druzenjem u guzvi, bljestavilom, svjecicama i balonima. no i to druzenje je i postala obaveza. kao i vojska nekoc. morate imati jak razlog zasto ne dolazite na neciji rodjendan. morate znati kad tko ima rodjendan i ne smijete nista planirati. ne mozete reci da vam se neda, da zelite taj vikend popodne provesti sami sa svojom djecom doma ili u parku, jer ste onda najvjerojatnije skrti, cudni, asocijalni ili cak zli, a onda ce i vasa djeca biti takva. zato go with the flow.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod nas toga jednostavno nema, rođendan se slavi kod kuće za rodbinu i prijatelje, a u vrtiću s cijelom grupom, znači svu djecu lijepo počastimo i nikoga iz vrtića ne zovemo kući. čemu duplo slavlje? Čini se da je kod nas takva mikroklima, i kod drugih iz našega kruga je tako.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo našeg poklona za vrtičkog frenda,kupili smo lijepu crtičastu šalicu za kako i strpali onaj mali nesquik unitra a ja sam našla na rsprodaju potkušulje po 12 kn i jedne soknice i sve skupa oko 45 kn a supač.
    a zaredali se još nisu iako nam se smiješi od njegove cure iz grupe a ima samo 3,5g.
    Ona će ipak dobiti nešto malo fensi šmensi jer mu je jako draga.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se za rođendane djece s kojom se moje curke u biti ne druže izvan vrtića ili škole opskrbimo kad vidimo prigodu: puzzle ili društvene igre na akciji, knjige na Interliberu, komad odjeće u outletu i poklon je sasvim u redu.

Kreativan i lijep, rodno neutralan, a financijski prihvatljiv poklon je set drvenih bojica, flomastera, pastela i blok za crtanje.

Schleich figurice su mi ok, ali samo ako znam da su djetetu i inače drage. Imam iskustvo da ih djeca ili jako vole ili posve ignoriraju.

Za curke se može naći i dosta povoljnih sitnica u dm-u: špangice, rajfovi i slične sitnice. Zatim, za oba spola prolaze i praktični pokloni poput seta gela za tuširanje i šampona za kosu. (Ima zgodnih s likovima iz crtića.)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpisujem sanju,
    mi smo čak za jedan rođendan rekli da nam donesu ako žele reciklirane poklone, npr. nešto rabljeno, uščuvano naravno,
    ponekad moja curka zna izabrati nešto od svojih stvari i želi to pokloniti
    a za curke ove sitnice od 10-20kn, znače više od svega, barem za moje, spange, neka fora bilježnica, rajf i sl.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemojte me krivo shvatiti, ali...

Rođendani (pa čak i oni vrtićki) su jedan predivan oblik druženja. Znam da su djeca cijeli dan zajedno u vrtiću, ali ovo je nešto posebno- ta dva popodnevna sata su SAMO SLAVLJENIKOVA. Taj se dan slavljenik osjeća posebno ugodno zbog toga. I to je lijepo. Nikad ne bih djetetu branila slaviti rođendan, a mjesto slavlja i broj djece rješavamo po dogovoru

Poanta ovog topica su pokloni...
    Budimo realni- svakome od nas je lijepo primiti neki poklon, pa makar on bio sitan, najsitniji, ako je npravljen ili kupljen od srca. Ne, to nije samo fraza. Onaj dio sa PPT slikovnicom je predivna ideja koja ne košta puno, ali traži puno vremena i angažmana i osobnosti koje osobno vrlo cijenim. Vjerujem da je većina roditelja takva. Na koncu, poklon kupujete djetetu a ne roditelju! Nikad svom djetetu ne bih priuštila pozivnice na njegov rođendan na kojima zahtijevam/ predlažem da se dođe bez poklona. Karakteristika rođendana je jednostavno oduvijek bila= dobro društvo, pokloni i torta sa svjećicama!

I na kraju...
    Djeca kod kuće uvijek imaju poneku igračku ili slikovnicu s kojima nije baš jako oduđevljeno, pa zašto i to ne zamotati u neki ljepši celofan i pokloniti. Jer, ono što se mom djetetu ne sviđa, drugome može postati najdraža igračka. I... Kad već nismo potrošili NIŠTA za taj poklon, potrudimo se barem izraditi jos neku osobnu čestitku- i to je to!

Bit poklona je i razmjena osjećaja i stjecanje navike kod djece da daju, a ne samo da primaju, a rođendani su idealna prigoda za to!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi slavimo samo u vrtiću taj dan.
    popodne nam dođu frendica i njena seka koje ne idu s njima u vrtić i to je uglavnom to..na rođendane frendovima iz vrtića se ne poziva, upravo zato jer se to "odradi" u vrtiću. i to mi je sasvim ok..ostalo bi mi bila nepotrebna gnjavaža

ah, da i jedna nedjelja bude rezervirana za dedu i baku, bratiće i sl. rodbinu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

podižem. i nas krenula rođendanska manija i to sve "omiljene" prijateljice. pojma nemam koja je mjera. Bili smo nedavno u igraonici na duplom rođendanu i cure su dobile svaka po puzzle i neke narukvice. kad sam vidjela veličinu drugih poklona bilo mi je skroz neugodno iako sam krenula s mišlju da je ovo naše dovoljno.. Sad više pojma nemam koja je prava mjera. 100 kn mi ponekad djeluje puno, a opet kad vidim nešto preko toga ne čini mi se kao ekstra pokllon. Sreća pa imam samo jedno dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo za zadnja 2 vtićka rođendana (dečki) kupili majicu kratkih rukava (HM, CA), vježbenicu za predškolce i čoksu i mislim da je to sasvim dovoljno. Sve skupa je cca 80 kn. Više od toga si ni ne mogu priuštit, eventualno za djecu bliskih prijatelja.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi ovaj vikend obavili 4 (!) rođendana- curka na dva školska, sin na jednom vrtićkom i danas zajedno na rođendanu u susjedstvu :bankrot:
    nemam srca ne pustiti ih ali kad to preračunam i pretvorim u ručkove dođe mi slabo
    isto kupujem poklone do max. 70kn

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

brinem za društveni život svoje djece

hm...ili je možda ipak kriza uzela maha pa se rođendani slave u uskom krugu prijatelja

u vrtiću jedan, tijekom prvog razreda jedan

(govorim o djeci iz vrtića/škole, ne onima s kojima smo i mi roditelji nekako povezani)
    lastane, dal da se zabrinem?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    brinem za društveni život svoje djece

hm...ili je možda ipak kriza uzela maha pa se rođendani slave u uskom krugu prijatelja

u vrtiću jedan, tijekom prvog razreda jedan

(govorim o djeci iz vrtića/škole, ne onima s kojima smo i mi roditelji nekako povezani)
    lastane, dal da se zabrinem?
    Pa pitaj djecu, jel se dijele pozivnice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa pitaj djecu, jel se dijele pozivnice.
    Pa sam pitala. I, da, dijele se, al dijete obrazložilo da ne može se pozvati cijeli razred. I to mu je razumljivo. Od jednog je djeteta se nadao, al nije bio pozvan. Na drugi rođ.se nadao i bio pozvan. Ostale nije isticao. Zapravo je to ok. Mislim.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad naletim na neko sniženje kupim manju zalihu (manji legići, autić, motor) uglavnom u Mulleru do 70 kn.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •