Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
Ali patuljci postoje
ima ljudi koji su patuljasti rastom, ali to nisu oni patuljci iz priča. U pričama patuljci žive u šumama i imaju nadnaravne moći, znaju čarolije, skupljaju ljekovito bilje, ili u rudnicima iskopavaju zlato i čuvaju blago. To su samo priče, a ovi pravi patuljci su ljudi koji su se rodili s poremećajem rasta, inače su isti kao i ostali ljudi. Tako sam ja objasnila svom djetetu - jer me pitalo. Ona već od navršene 4 godine redovito pita što je stvarno a što nije. Može biti da nisu ni sva djeca ista...
Ma moj skroz razlikuje ljude patuljastog rasta i patuljke (one šumske, pa patuljke seoskih domaćinstava, vrtne patuljke...oni koji su u svijetu patuljaka razumjet će o kojima je riječ)
Na ovoj temi nisam mislila na ljude patuljastog rasta

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
ma meni je to super
Makita, možda je tvoj mali baš nafuran na tu mitologiju o patuljcima, to mu znači nešto, zna puno o njima pa jednostavno s tim i uspoređuje
pretpostavljam da ostale životinje ne upsoređuje s visinom uskrsnog zeke ili Djeda Mraza, ne?
ima ljudi koji obožavaju Star Trek pa u svakodnevnom životu uspoređuju nešto s likovima/pojmovima iz tog diskursa i nitko ih ne smatra, ono, djetinjastima

ja sam dugo vjerovala, odnosno pravila se da vjerujem i to mi je baš bilo lijepo
ta čarolija djetinjstva
nikada mi nije palo na pamet reći svojima da su mi lagali
dapače, gnijezdo sam pravila još u srendjoj školi iz čiste fore, to mi je bilo lijepo
sad se kao malo dijete radujem i Uskrsu i Božiću, umotavanju poklona za svoje dijete, pripremama... meni je to predivno

nego, M. je za Uskrs od zeke (bake i dede) dobila bicikl kojega ne vozi jer joj se neda
i onda je neki dan rekla da je bolje da su joj "baka i deda" kupili romobil (stalno žica djecu na igralištu za romobil) nego bicikl
par dana poslije je konstatirala s upitnikom iznad glavice da joj je bicikl donio zeko
zar ne, mama?
bojim se da njezina čarolija neće dugo trajati
pretpostavka je na mjestu, patuljci su se istakli valjda jer ima jednu knjigu koja kao enciklopedijski objašnjava sve o patuljcima