lasta meni se događalo isto, problem je bio u cirklulaciji. Bradavicu stisni lagano par puta uzastopno palcem i kažiprstom i trebala bi se vratiti boja i nestati bol i nelagoda.
lasta meni se događalo isto, problem je bio u cirklulaciji. Bradavicu stisni lagano par puta uzastopno palcem i kažiprstom i trebala bi se vratiti boja i nestati bol i nelagoda.
Aha evo me. Sam nasla neku vunenu tkaninu pa sam si izrezala i stavila u grudnjak da mi grije cikei sada da li je to psiha ili ne ali jucer je bilo bolje a danas nema boli. Cike budu bijele nakon podoja ali stavljam topli oblog malo i bude dobro. Curka je jucer opet plakala na ciki i tako sat vremena pa se smirila. Ide polako,trudim se
![]()
meni se čini da smi potpuno savladali početne probleme, iako ponekad još zna na siki biti nerovozna
ja sam to protumačila kao nerovozu od umora i mislim da nema veze s let downom, položajem i dojenjem općenito
u mj. dana dobili smo 1400 gr, pa sam zadovoljna![]()
Veselila sam se agati i njenoj bebi na drugoj temi pa da poskočim i za vas dvije!![]()
bravo cure!
samo da dodam i moje opazanje
plac na sisi kad zeli dojiti, a pun joj je zeludac zraka. pomaze prekid podoja, podrigivanje.
plac na sisi kad se zeli maziti, a curi mlijeko iz njih. ne pomaze nistaosim pokusaj blokade ld-a, dojenje kontra gravitacije.
uz sve vec navedene razloge.
sto se tice sf dojenja lezecki, za pocetak, staviti ju na sisu dok sjedis, klasicna koljevka polozaj, pa se, kad ulovi, lagano naginjati nazad s njom na sisi. ista je fora i sa dojenjem u lezecem ili bilo kojem polozaju.
lakse je nego poza kad je beba na krevetu na ledjima, a ti ko vucica nad njom s gornje strane, od glave, nalazite se u suprotnim smjerovima![]()
Eto i mi savladali probleme. Hvala svima na podršci,zlatne ste![]()
lasta bravo!
leonisa ma ja sam ti odrasla
i stavila je da doji onako kako sam mislila da nikad neću moći ni umjeti
al jesam, nekako
super napreduje ali imamo i dalje problema što se tiče tog halapljivog jedenja
zadnja dva dana čim povuče maltene se guši, pa grca pa je dižem
imam dojam da se baš bori za zrak, gadno je za čuti
mislila sam da je možda i malo sekreta u grlu jer joj je nosić povremeno začepljen
ako netko ima iskustva s ovim molim da me utješi i prosvijetli jer nisam pametna![]()
ja te mogu samo utjesiti da te mogu potpisati...
od nosica do borbe za zrak.
s tim da vise ima mlijeka i sira u nosu od bljuckanja nego sto ima smrklji (vidim kad usisavam).
rame me boli od nosanja da podrigne i imam upalu misica u ruci od tapsanja i lupkanja...
no koliko se sjecam sa starijom, s njenih 2mj se sjecam da sam imala tus iz sisa i da se ona uspjela izborit bez da "umire" na sisi. sto znaci, jos malo :D
ono sto mene uz sve to muci su njeni prdezi i sto su joj i crijeva puna zraka, pa i ono utjece na "hocu ali ne mogu sisati i zato cu urlikat na sisi dok me ne prodje".
meni su se sise smanjile za valjda 3 broja, mlazovi nisu ni blizu ko sto su bili i ponekad mi se pak cini da joj sad fali pipa i smeta sto se treba i pomuciti da bi se doslo do mlijeka.
manje se cuje srkanje dok sisa, no coktanje i dalje. jos se ucimo pravilnom polozaju. i moram reci da je mirnija na sisi kad nema pravilan polozaj.![]()
ja mogu sve potpisati...
sa prvom curkom mi je ld bio lagan skoro nikakav pa sam mislila da je tako i sada dok nisam skužila da se curka davi, guši , zagrcne dok jede pa je moram dizati i bodriti dok uhvati zraka, stalno joj vičem-diši, diši...
pa podrigivanja...nikako nam ne ide, nekad joj treba i po sat vremena dok podrigne, taman je spustim da spava a nju probudi ta muka u trbuhu...nije ni čudo...
pa zatim prduckanje i zrak u crijevima, i stenjanje dok se ne pokaki, eksplozivne stolice, i uz sve to imamo i gadan ojed oko anusa kojeg se nikako riješiti...
i naravno plač na dojci koji mi je u stvari i najmanji problem jer ne traje dugo i većinom je navečer pa to pripisujem večernjoj nervozi...
samo sam htjela reći da vidim da svi imamo više manje iste slatke muke sa malenim bebicama koje će tako brzo proći...
i da još nadodam da smo bili u pedijatrice sa mjesec i 6 dana i mjerili se, imamo 5.250g...(rodila se 4.130g)
bravo za kile
mene to jedino tjesi, sto napreduje. ok, napredovala je
s 10 dana smo bili kod pedice zbog pupka i tad je dobila pola kile. onda je dobila jos pola u sljedecih 2 tjedna, al zadnja dva mi nekako stagnira...vagala sam ju doma i samo 200 (da, neskromna sam) srecom vidim pelene pa sam mirna. a nije da ne pipam fontanelu, ko da mi je prvo
danas spava na meni, okomito, jer cim ju spustim krenje stenjanje i grcenje. i prdenje. i bljuckanje. :raj:
Izgleda da je to s nosićem pošast ovogodišnjih proljetnih beba. Meni je ovo prva koja ima sira u nosu, a nije da se nisam nagledala malih beba. A 'diši, diši' je postala svakodnevica.
Jedino što moja cura još njišti i reži dok sisa, to nisam čula kod drugih beba![]()
Ma ja govorim da nemam jak LD a i moja se zagrce a mlijeka na sve strane. Uspjeli smo sa tehnikom da se ja polegnem a ona na mene da se djete ne udavi..
Trampolina a i moja nesto njurga pa ispusta neke glasove dok dojim...malo si ona i cika tracaju
Znam da je malo OT ali jedno pitanje;jucer su mi se napravili cvorici u lijevoj ciki i uspjela sam to razbiti ali danas me boli za poluditi. Sta bi trebala staviti neku oblogu?
lasta, kupus. iako bol moze biti posljedica razbijanja.
e sad mi je stvarno lakše
budući sam je mislila doktoru voditi
kao da ima suženo grlo
no znam da brijem, pa neću
mi se jos uvijek mucimo. prdezi razvaljuju.
ima jutarnja tura koja krene oko 9. ona bi spavala, a ne moze. (inace bi uz sisanje odvalila do 12)
uzme sisu, sisa i krene vristanje ili posisa i zaspe kao andjelak i onda krenu prdezi i vristanje, a izmedju spava. sljedeca tura je popodne i jedna navecer.
covjek se iznenadi koliko zraka moze biti u toj maloj busici![]()
Jao Leo, bas mi je zao.
Nadam se da cete se uskoro skroz uskladiti.
Bol moze ostati dulje, osobito ako si bila malo grublja u masazi.jucer su mi se napravili cvorici u lijevoj ciki i uspjela sam to razbiti ali danas me boli za poluditi. Sta bi trebala staviti neku oblogu?
Inace, dobro je, dok dojis, otvorenim dlanom pritisnuti kvrzicu, onoliko koliku bol mozes izdrzati, i drzati pritisak dok nestane bol i tako ponavljati dok ne "razbijes" kvrzicu. Topli oblozi ili topli tus prije dojenja, a izmedju podoja, ako boli, ako osjecas da je toplije i sl. onda hladan oblog.
nisu ni buduće savjetnice pošteđene početnih dojilačkih muka.
mi se mučimo ko i flopica, kad papamo imam osjećaj ko da mi beba jede kamenje-čuje se gut-gut-gut, i onda u trbuhu ko da joj je kamen pao unutra. a najgore od svega što ni ja kao polaznica edukacije za savjetnicu više ne znam što bih i kako, sve smo već isprobali. malena živi na relaciji cica-bljucanje-cica-bljucanje. ne pomaže ni dok starija izvuče mlijeko prije nje, jer mlijeka ima i ima i ima.
najgore mi je od 9-2 navečer, tu se ne miče sa cice, samo cica i vrišti i nikako da se podrigne, onda bljucne par puta u plaču i opet traži cicu i tako u krug.
ali idemo svaki dan dalje s nadom da će sve to prestati.
znala sam ja da mi beba bude mali krampus još dok je bila u trbuhu, uvijek je bila sva neka svoja. :D
vrijeme za cicu, opet.....
ja sam ju cijelu prosla pa opet ne znam sta bi.
ah...
BB![]()
A da i prdezi, pa plac na dojci,gutanje kamenja..lakse mi je kada znam da nas ima jos.Tek grcevi navecer. Sve sam usavrsila pa cak i akrobatsko dojenje da razbijemo kvrge. Imam dosta mlijeka i ako slucajno se ne izdojim eto veselja.
Ide dan za danom ali lakse je uz vas.
e da, koliko se izdajas
s prvim sam, zbog prevelikog izdajanja, tek sa 6mj. uspostavila ravnotezu.
ovog puta nisam koristila izdajalicu i samo sam rucno cijedila kvrge i uspjela sam nakon 3 tjedna uspostaviti ravnotezu. i to razliku od 3 broja grudnjaka...stoga oprezno s izdajanjem.
Posljednje uređivanje od leonisa : 06.06.2012. at 15:15
mi smo noćas opet imali šou
ležeći nikako nije htjel sisati, a trpa ručice u usta i plače kad skuži da nema mlijeka
kad dajem sisu, nemašanse da uzme
pa pokušam stojeći, sjedeći, nosajući
malo posisa, guta nekako prepreglasno, pa plač histerični
grozno mi je to, jer ne znam pomoći a tako se muči
:hug:
mi to imamo prek dana. tad ju skroz maknem i pokusavam ju smiriti da podrigne ili se isprdi.
bilo na ramenu, na koljenima, marami...i onda se smiri (kad izadje vjetar) i sve je ok.
i da...prek dana spava na meni, iskljucivo na trbuhu pod skoro 90 stupnjeva. tad sisa bez beda kad se krene buditi.
ok, dok ne krene spricanje... :rolleyes:
onda nisi čula moju lavicu![]()
leo, jesi pokušala sam eu položajima ? nas su spasili, isprduckala bi se, pokalala i ninala to topskinuli smo se sa colic reliefa, saživili sam GERBom i imamo sretni u veselu bebicu koja prducka kao luda i smije se nakon toga...samo treba biti strpljiv i čekati da prođe
sad smo u bljuckam, bljujem, nos zastopavam fazi. kolike prosle, plac uz prdez samo kad je umorna i razdrazljiva. trenutno mucimo muku sa snom komarca. i nosicem...jos uvijek se budna ne moze nosit s mojim divljim mlazovima, al bude... mrzi bit gola jer tad prdi. cudna beba. i mrzi sve poze za isprdit se.
no kak ste vi tocno mjesec dana stariji, veselim se 12.07.![]()
taman kad sam pomislila da sam ovaj put blagoslovljena dobrim, mirnim djetetom koje je mirno i ne zna plakati, koje posisa u deset minuta, podrigne i samo zaspe u krevetiću... koje spava po skoro cijeli dan...ona počne zajebavat!!
dnevna spavanja....!!!!.....
pola sata u vrh glave pa buđenje....nemam pojma zašto , kao i šta ću više s njom...
u sobi nam je prevruće-preko 30 stupnjeva- topim se....treba je dugo nosit da podrigne a teška je...
kad krene mlijeko -guši se....
stavim je leć- probudi se....
u marami spava ko top ali nam je prevruće i nisam još sigurna u položaj....
ugl...sve ovo rezultira lošim dnevnim spavanjem a to naravno plačem na dojci i jako teškim uspavljivanjem za noć....
(nesmin se puno bunit jer spava po noći u krevetiću po 4-5-6- uri u komadu...bar nešto)
potpis...zadnja 3 dana....evo, 10 minuta i budjenje. crvene oci, nervoza, no spavanjac nula bodova. nesto sanja i trza se. jucer smo se morali nosat i dojit u marami. srecom da je pala kisa i osvjezilo sve.
a taman sam mislila jel sve ok kad spava po cijele dane...kad ne sisa.
i evo mi ga sada na!
iako, po noci spava samnom, ne u kreveticu i sisa svaka 3h. ponekad odvali od 11 do pola 4 i to je vrhunac!
vibriram da je faza. faza koja ce sutra prestati!!
ove naše proljetnice su mnogo komplikovane
ma šalim se, moja je dosta smirena osim kad je krene mučiti trbuščić
ali od vikenda imamo problema sa kratkim spavanjem po danu, nekad po 5 puta spava sve po 10- tak min.
ja to sve pripisujem vremenu
Posljednje uređivanje od flopica : 12.06.2012. at 20:31
eto, iste su :D
moja je sad zaspala nakon sto je danas od 9 ujutro spavala jednom 1h u marami i 5 puta po 5 minuta. cak nije toliko ni sisala, osjetim po sisama.
ja pripisujem zvijezdama i nadam se boljem :mantr:
nema tu vremena i zvijezda ako ste rodile bikice, pripremite se
ja sam, poucena mojom srednjom bikicom, s najmanjom prestala uopce pokusavati da mi odspava u krevetu. sve na meni, sling, marama.. tek sad sa oko 10 mjeseci moze normalno odspavati u krevetu malo duze. a bikica je to mogla nesto iza godine dana, aj recimo s 14 mjeseci je imala jedan popodnevni spavanjac od oko 2 sata i onda smo se spasili, do tada je bila umorna i besna i svaki dan s njom je bio borba (i sad je, ali malo je lakse)
ma nakon moje prve meni je ovo kao odmor
leo i L. je smanjila sisanje, točno me strah da se što ne poremeti s dojenjem
nakon što je sve profunkcioniralo, jel
evo dvije noći se ja prva probudim i ne čekam da traži nego nudim sama
ona povuče par puta i zaspe...
pelene su joj dovoljno puta mokre i zamazane pa se još pravo ne zabrinjavam, ali mi je čudno
mikka, pregrizi jezik!
rece ona tipkajuci s ljudskom papigom na svom ramenu.
i meni je ova nakon N preporod ali isto nas muče ta dnevna spavanja pa većinom spava na meni ako smo doma ali voli i u kolicima ( to je sa N bila nemoguća misija)....
ali taj zrak u trbušćiću je užas...
evo noćas je spavala od 10.30 do 05.30. u krevetiću bez buđenja i to sam je ja stavila kraj sebe jer su mi sise bile pune!
i tako svaku večer nekad 5, nekad i više sati..pljuc,pljuc,pljuc,...nedaj bože da je ureknem!
ali stvarno se nemam šta buniti....mislim za razliku od prve curke ova je mirna, dobra ne plače puno...nije zahtjevna....pljuc,pljuc,pljuc
samo eto ta dnevna spavanja...ali dovest ćemo mi i to u red!
![]()
kako vase dojene bebe spavaju toliko u komadu? i to jos ni sa dva mjeseca?
moja ni jedna nije nikad odvalila
jucer je cijeli dan prespavala. prakticki je samo sisala i spavala, malo navecer cendrala. dojenje ok, onako s gustom, nema problema s nosem, bljuckanjem...
i onda danas..u pola 7 nesto ju muci. ne sisa kak spada, razvlaci mi sisu ko da je guma za zvakanje, ne sisa onako smireno vec je nervozna, spava maksimalno sat vremena u komadu i nesto ju zbudi, opet ce cuje nosic ko da joj je zastopan i da se bori s disanjem, no dok doji dise, nocas je dojila svaka 2h...i u snu radi ustima ko da ce povratiti. eto, nakon dojenja ima nagon za povracanjem...mah...
i moja sve to radi navečer i onda na kraju nakon borbe zakomi....
ali preko dana spava samo na meni i to po pola sata ili 40 min i onda otvori oči pa je ja douspavljujem.....i tako cijeli dan...
ja neću da se hvalim jer me uvijek košta
al ipak ću reći da je manje više ok., iako ne sapava noću duže od 3 sata u komadu
danas visi na siki cijeli dan, jučer nije i tako...
pratim vas...
sa prvim djetetom se ne sjecam ovog problema, ali jak ld sa drugim me kostao zivaca, a sa ovom trecom zabicom ce me dokusuriti... svaki put pomislim d aja negdje grijesim, iako ima dugi dojilacki staz, i trece dijete dojim, ovo me tako pokoleba, kao da pojma nemam o dojenju...i onda price drugih o slabom mlijeku, njenoj gladi itd... rodjena je 4150, mjerila sam je juce, sa mjesec i par dana- 6kg. dakle nije do mlijeka
cini mi se da je jak ld sa malim trajao prvih 2, 3 mjeseca..nisam vise sigurna do kada to moze trajati?
zanimljivo je da nocu kad su mi grudi prepune i tvrde kao kamen, ona se budi 1 ili 2x uzme lijepo, bez zagrcavanja i drame, doji po 15ak minuta, isprazni i nastavi mirno spavati...kako preko dana mora uvijek biti podoj frustracija? ponekad sam sludjena...ne moze se najesti, ne spava dugo jer bude gladna (trenutno spava vec 2 sata, ali to je slucajnost...) , vristi ona, vristim i ja na kraju itd...
kažeš da po noći lijepo sisa, bez zagrcavanja
vjerojatno je to zato što je pospana pa nježnije vuče
probaj je po danu dojiti prije nego što jasno pokaže da želi jesti, tj. prije nego što jače ogladni pa će onda nježnije i polakše sisati i ne bi se trebala zagrcavati
laumi, da vjerovatno je tu problem , ne nudim dok ne trazi a kad trazi onda je vec haos... evo danas je super, maloprije se probudila , smireno jela i nastavila, to je sada vec skoro 4 sata da spava sa jednim budjenjem da jede...a zadnjih dana ludnica od vrucine, sparine, placa...
kada tako dugo spava, preduhitri je pa je počni hraniti dok još spava![]()
laumi, hvala tito dugo spavanje kao danas je jako rijetko, pa bih rekla da je prije slucajnost, jer ovih dana je spavala po 10 minuta, ali da se ne ponavljam , prica ja ista kao i ostale na ovoj temi ( a mozda i nije slucajnost, jer potaknuta vasim savjetima danas sam je u toku podoja cesce dizala da podrigne sto ranije nisam radila vec samo na kraju- i mozda je bas to olaksalo pa je tako lijepo danas spavala)...znam gdje je problem, u teoriji i znam rijesenje, ali u praksi ponekad jako tesko to ide...ipak jako olaksava bar ova podrska i saznanje da ce i to proci
![]()
a72, ma kako li si samo uspjela posložiti datume rođenja svojih Z-ića. 12.06.10 pa 10.06.12. Vi to radite matematički?![]()
Beti3, bilo je sa indukcijom, inace bi datum bio isti, a jos kad ti kazem da je i beba sa kojom sam imala missed imala isti predvidjeni termin... a ja se borila godinama sa neplodnoscu,izgleda da je sredina septembra moj jedini plodni period
![]()