upravo. dakle, mi sa zapadne hemisfere se nemamo što uspoređivati s afrikankama, eskimima, a kamoli sa životinjama. što se vrlo često radi.![]()
upravo. dakle, mi sa zapadne hemisfere se nemamo što uspoređivati s afrikankama, eskimima, a kamoli sa životinjama. što se vrlo često radi.![]()
Bucka, bas mi je zao sto tako mislis i osjecas se.
Mozes li pokusati izanalizirati zasto se tako osjecas? Jesi imala puno intervencija, zbog cega si ih imala, je li bilo puno lijecnika oko tebe da te "pripaze" ekstra i sl.
Jer ono sto lijecnici zele napraviti iz usluge je totalno suprotno onome kako je priroda zamislila porod pa je mozda uslijed toga.
Drzi se! Zelim ti jedno prekrasno iskustvo koje ce zalijeciti stare rane i traume.![]()
Zašto ti je porod najgroznije iskustvo? Zbog bolova ili zbog medicinskog osoblja? Ili nešto treće?
Ne želim biti indiskretna, ali možda da pokušamo svi skupa pomoći ti da to bude najdivnije iskustvo. Jer, može biti, vjeruj.
Savjet, neki tips&tricks, lijepa riječ, možda bude djelovalo...
Iz onoga sto sam ja cula i vidjela, to je stoga jer ih se pusti na miru da rode.
One dodju pred kraj, vecinom + jos 2001. nije bilo upitno da im se dozvoli da uzmu plahtu sa stola za radjanje, stave je pod sebe, cucnu i rode.
Ja zaista mislim da je dijelom do medjugeneracijskog prenosenja prica i iskustava (kod nas barem Romi jos uvijek zive u prosirenim obiteljima) i do toga sto ih se ne dira, nego im se dozvoli (mozda i iz predrasuda, ali neka bar jednom netko ima koristi od tudjih predrasuda) da zauzmu polozaj koji zele.
Ne samo to. Netko je rekao- njih puste na miru.
To je točno.
Osobno sam tomu svjedočila na Sv. Duhu. Majstori su taj dan popravljali svjet a u boksovima pa su par sati sve žene rađale u predrađaonci, dovukli su bili dva kreveta za to.
Sve su bile prikopčane na krevete, osim izvjesne Đule, ona je hodala tamo-amo i nitko je nije doživljavao dok nije sama legla na krevet i počela jače stenjati. Dotrčale su dvije babice i evo ga rodi Đula dok si reko keks.