Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

upravo. dakle, mi sa zapadne hemisfere se nemamo što uspoređivati s afrikankama, eskimima, a kamoli sa životinjama. što se vrlo često radi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    upravo. dakle, mi sa zapadne hemisfere se nemamo što uspoređivati s afrikankama, eskimima, a kamoli sa životinjama. što se vrlo često radi.
    Pa fiziologija je kod svih ista, ali običaji na porodu (i nakon poroda) su različiti.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je nedavno jedan ginekolog pričao kako su primjerice romkinje savršene rodilje, sve rode u petnaestak minuta, kaže da mu je to fascinantno kako to glatko i brzo ide.
    Valjda je to ostalo od vremena kada su bile nomadski narod, čučneš, rodiš i produžiš dalje.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je nedavno jedan ginekolog pričao kako su primjerice romkinje savršene rodilje, sve rode u petnaestak minuta, kaže da mu je to fascinantno kako to glatko i brzo ide.
    Valjda je to ostalo od vremena kada su bile nomadski narod, čučneš, rodiš i produžiš dalje.
    iste sekunde kad sam pročitala ovo, kroz glavu mi prošlo da mi je žao što nisam Romkinja
    za par mjeseci me čeka 3. porod (ujedno i 3. najgroznije iskustvo u mom životu)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    Bucka, bas mi je zao sto tako mislis i osjecas se.
    Mozes li pokusati izanalizirati zasto se tako osjecas? Jesi imala puno intervencija, zbog cega si ih imala, je li bilo puno lijecnika oko tebe da te "pripaze" ekstra i sl.
    Jer ono sto lijecnici zele napraviti iz usluge je totalno suprotno onome kako je priroda zamislila porod pa je mozda uslijed toga.

Drzi se! Zelim ti jedno prekrasno iskustvo koje ce zalijeciti stare rane i traume.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto ti je porod najgroznije iskustvo? Zbog bolova ili zbog medicinskog osoblja? Ili nešto treće?

Ne želim biti indiskretna, ali možda da pokušamo svi skupa pomoći ti da to bude najdivnije iskustvo. Jer, može biti, vjeruj.
    Savjet, neki tips&tricks, lijepa riječ, možda bude djelovalo...

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ti je porod najgroznije iskustvo? Zbog bolova ili zbog medicinskog osoblja? Ili nešto treće?

Ne želim biti indiskretna, ali možda da pokušamo svi skupa pomoći ti da to bude najdivnije iskustvo. Jer, može biti, vjeruj.
    Savjet, neki tips&tricks, lijepa riječ, možda bude djelovalo...
    potpisujem

i ja ti od srca priželjkujem jedno predivno iskustvo, jer porod to zaista može biti

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

iste sekunde kad sam pročitala ovo, kroz glavu mi prošlo da mi je žao što nisam Romkinja
    Bucka u kojem rodilištu je to bilo,jasno i glasno!!!!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz onoga sto sam ja cula i vidjela, to je stoga jer ih se pusti na miru da rode.
    One dodju pred kraj, vecinom + jos 2001. nije bilo upitno da im se dozvoli da uzmu plahtu sa stola za radjanje, stave je pod sebe, cucnu i rode.

Ja zaista mislim da je dijelom do medjugeneracijskog prenosenja prica i iskustava (kod nas barem Romi jos uvijek zive u prosirenim obiteljima) i do toga sto ih se ne dira, nego im se dozvoli (mozda i iz predrasuda, ali neka bar jednom netko ima koristi od tudjih predrasuda) da zauzmu polozaj koji zele.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne samo to. Netko je rekao- njih puste na miru.
    To je točno.
    Osobno sam tomu svjedočila na Sv. Duhu. Majstori su taj dan popravljali svjet a u boksovima pa su par sati sve žene rađale u predrađaonci, dovukli su bili dva kreveta za to.
    Sve su bile prikopčane na krevete, osim izvjesne Đule, ona je hodala tamo-amo i nitko je nije doživljavao dok nije sama legla na krevet i počela jače stenjati. Dotrčale su dvije babice i evo ga rodi Đula dok si reko keks.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •