Pokazuje rezultate 1 do 50 od 511

Tema: Biti majka danas

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nisam mislila na te potkošulje, hodanje bos i slično, mislila sam baš na temeljne odgojne vrijednosti.
    Logično mi je ako netko vidi da su mu roditelji radili poprilično krivo, kao što opisuju Mayato i koksy, da traži i promišlja način kako da uradi bolje sa svojom djecom.
    Ali ja kad sam čitala Juula (a samo sam to čitala od ovoga što nabrajate), većina tih stvari vrijedila je za moje djetinjstvo.
    A nekad mi se ovdje na forumu čini da su roditelji počeli "odgajati kako treba" tek u zadnjih 10 godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam mislila na te potkošulje, hodanje bos i slično, mislila sam baš na temeljne odgojne vrijednosti.
    Logično mi je ako netko vidi da su mu roditelji radili poprilično krivo, kao što opisuju Mayato i koksy, da traži i promišlja način kako da uradi bolje sa svojom djecom.
    Ali ja kad sam čitala Juula (a samo sam to čitala od ovoga što nabrajate), većina tih stvari vrijedila je za moje djetinjstvo.
    A nekad mi se ovdje na forumu čini da su roditelji počeli "odgajati kako treba" tek u zadnjih 10 godina.
    Naravno da je logično. Isto kao što i logična ova zamka u koju mogu upasti. A propos da se tek u zadnje vrijeme odgaja kako treba... Ne znam. Po meni nema neke konstante stila "ovo je dijete", "ovo je majka", "ovo je otac", "ovo je društvena zajednica", pa ajmo - ko je to radio najbolje, jesmo li mi ili naši stari ili naše bake ili stari Egipćani. Svaki odgoj je u funkciji tadašnjeg društva, tadašnjih društvenih vrijednosti. Ja ne mogu reći - tad je bilo sve loše. Uopće ne. Mislim da je ovo "odgajamo kako treba tek zadnjih xy godina" ono... iluzija. Uvijek može drugačije, svi se nadamo bolje, kako će biti - vidjet ćemo. Dok ne dođu neki sutrašnji psiholozi i ne ukažu na zamke ovoga danas i ponude nešto novo i kažu - to je the odgoj. Naravno, to će, po meni, vrijediti samo za tu generaciju, onda će sljedeća opet donekle reset.

Mi se možemo uhvatiti koliko hoćemo jedne od funkcionalnosti odgoja - dojenje-spavanje-fizičko kažnjavanje-pregovaranje-stilovi i reći - to je puno bolje. Ali, bojim se da niti to nije tako jednostavno, nego treba sagledati kontekst svega. Zato i ne mislim da je išta od toga the bit.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.06.2012. at 11:56

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    da ne zaboravim, iako ima još nepročitanog, ovo vrijedi i za mene.
    Samo što sam ja to pisala na početku svog forumskog staža. A u ta vremena, čini mi se, najgore što si mogao reći bilo je"tako je i moja mama radila, pa sam super ispala".
    Blaža inačica onogo "i što mi fali?". Tako je jednom netko bio napisao da baš ovi koji kažu "a što mi fali" nisu ni svjesni koliko im toga fali.
    Pa sam se pokrivala škartocom i šutjela.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Blaža inačica onogo "i što mi fali?". Tako je jednom netko bio napisao da baš ovi koji kažu "a što mi fali" nisu ni svjesni koliko im toga fali.
    Pa sam se pokrivala škartocom i šutjela.
    I ja to znam reći, obično u kontekstu fizičkog kažnjavanja

Al nikad ne bih rekla da mi ništa ne fali. Najdalje što idem je da sam si okej

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •