Meni ih je pokazala Tatjana Novosel Herceg- mislim da je ona jedini Brain Gym instruktor u Hrvatskoj ( neka me ispravi netko ako nije točno ). Kao što sam već rekla , je sam radila prema njenim uputama, tako da nemam literaturu koju bih ti poslala, ali mogu ti pokušati objasniti, dakle: 1.mi smo krenuli sa masažom unutarnje i vanjske strane šaka i stopala- rastezanje u svim smjerovima- preko cijelog područja (ispod prstića-na onaj jastuček- npr. šake staviš oba palca i rastežeš kožu prema van- znači , svaki palac na svoju stranu i tako ispod tog itd. sve dok ne dođeš do kraja šake, zatim okomito i ukoso na svaku stranu), 2. "štampiljanje" nogu i ruku- s unutarnje i vanjske strane ( sa palcima )i oko usana, kružni pokreti zglobova- ruke i noge, borba sa prstićima ( dijete mora spojiti palac i svaki prst šake u krug- ne napeti, a ti probaj razmaknuti prste- nakon što je gotovo- rastegnete šaku), štampiljanje točaka na šaci (sredina šake , palčana kost i mjesto gdje je kost ispod malog prsta te mjesto palčane kosti i mjesto ispod kažiprsta - 5 puta svako) i na stopalima, masiranje prstom unutarnje strane obraza i nepca, te štipanje točaka na stopalu- mjesto ispod kosti gležnja- vanjska strana i pokraj kosti od malog prsta, rastezanje 5x tog dijela ( vanjska strana stopala i unutarnja strana) .
Još bi se moglo o ovome pisati, ali za sada samo ovo stignem- najvažnije je da mozak tih pokreta postane svjestan, a to će biti ako svako rastezanje( dakle jedan potez palcima), štampiljanje ili štipanje traje barem 7 sekundi.
Peterlin, ako ti imaš kakve druge vježbe, molim te da staviš ili pošalješ na pp

Odgovori s citatom