Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hrana stvara ovisnost kod onih koji su tome skloni. Stvar je samo u tome sto rijetko tko postane ovisan o necemu sto mora kupiti na trznici, prati pola sata, rezuckati, kuhati i potrositi nekakvo kakti dragocjeno vrijeme pripremajuci obrok. Puno lakse je stvoriti ovisnost o kutiji ili vrecici. Ima ovisnika i o trcanju, a trcanje je skroz zdrava aktivnost, za razliku od prezederavanja sadrzajima raznih kutija.

I opet, ponavljam, uz najzdraviju prehranu, osoba jednostavno mora biti svjesna ne samo svojih signala i intuicije, zenskog i muskog tijela i usputnih svemirskih poruka, vec zapravo mora imati neko znanje o tome sto ide unutra, a sto van. Neki ljudi stvarno ne moraju paziti jer su, izmedju ostalog, dovoljno sretni da im, uz zdravu prehranu, metabolizam funkcionira tako da i bez brojanja i neke konkretne svjesnosti o unosu/potrosnji uspijevaju odrzavati neku vise ili manje idealnu tezinu. Vecina ljudi nije te srece i, ako stvarno zele odrzavati ili gubiti, moraju znati sto kamo ide.

I pogresno je, apsolutno pogresno, ikada napisati ili reci da mozes jesti neogranicene kolicine zdrave hrane i da se od nje neces udebljati.

U krajnjem slucaju, moj muz ima uzasno malo kila, pod cime mislim na uzasno malo. Necu napisati koliko jer bi mi vjerojatno otkinuo glavu da to procita. Prvih dvadesetak godina zivota je jeo iskljucivo smece, bas zadnje americko smece. Sad jede iskljucivo zdravu hranu, ali i dalje se ne deblja samo i iskljucivo zato sto jede manje od onoga sto potrosi, a trosi puno vise od nekog drugog cisto zbog bolesti. U isto vrijeme, nije smrsavio ni grama.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure, jako ste mi dobre . obje . i baš vas volim čitati. dajte mi sad malo razradite teoriju o voću, jer od kad sam T, neprestalno imam potrebu za kiselkastim voćkama, tipa naranče, limuni...ali ne obavezno i nužno samo to jer se davim i u grožđu (full puno prirodnog šećera) ili trešnjama i jagodama. i inače volim voće u životu, ali mislim da sam u zadnjih par mjeseci potrpala u sebe ono što nisam u zadnjih recimo 5 godina.
    ono kaj me zanima, obzirom da se kljukam svim tim prirodnim šećerima, kak se bude to odrazilo na moj šećer? mislim, doznat ću uskoro jer idem opet radit krvnu sliku, ali idem i na OGTT, za cca 10ak dana, pa me sve to malo i brine, a jednostavno se ne mogu zaustaviti. ne mogu. čak se odupirem lisnatim prirpavcima (koje inače obožavam, u ne-trudnom stanju) i svim raznoraznim bijelim pecivima i konkretnijoj klopi, ali ako dnevno ne pohrdam neku kilu voća (raznovrsnog) ne smirim se...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    cure, jako ste mi dobre . obje . i baš vas volim čitati. dajte mi sad malo razradite teoriju o voću, jer od kad sam T, neprestalno imam potrebu za kiselkastim voćkama, tipa naranče, limuni...ali ne obavezno i nužno samo to jer se davim i u grožđu (full puno prirodnog šećera) ili trešnjama i jagodama. i inače volim voće u životu, ali mislim da sam u zadnjih par mjeseci potrpala u sebe ono što nisam u zadnjih recimo 5 godina.
    ono kaj me zanima, obzirom da se kljukam svim tim prirodnim šećerima, kak se bude to odrazilo na moj šećer? mislim, doznat ću uskoro jer idem opet radit krvnu sliku, ali idem i na OGTT, za cca 10ak dana, pa me sve to malo i brine, a jednostavno se ne mogu zaustaviti. ne mogu. čak se odupirem lisnatim prirpavcima (koje inače obožavam, u ne-trudnom stanju) i svim raznoraznim bijelim pecivima i konkretnijoj klopi, ali ako dnevno ne pohrdam neku kilu voća (raznovrsnog) ne smirim se...
    Lagala bih da kazem da znam kako ce se bilo sto odraziti na tvoj secer jer se u to ne razumijem dovoljno.

Ali ako nemas inace problema sa secerom i nisi nikad imala, voce ti vjerojatno nece utjecati na rezultat. Ako ti OGTT ispadne los, sumnjam da ce biti od voca, ali nakon toga ces morati srezati unos secera, ukljucujuci one vocne.

Ili, drugim rijecima, a anchie za ljubav ( ), ako jedes samo i iskljucivo to voce, nece ti biti nista, jos ces biti i mrsava. Ako jedes pecivo, bit ces debela i bolesna.

Mojim rijecima, ocito ne jedes previse voca jer se ne debljas, a izgleda da i jedes kvalitetniju hranu nego sto si jela prije, pa si duplo na konju. Gatanje OGGT-a je iznad mojih stakleno-kuglenih mogucnosti. Ako pocnes jesti previse voca, a da i ne jedes lisnato tijesto, bit ces debela i trudna. I mozda i bolesna.

To se sad moram malo i saliti, jel.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    I pogresno je, apsolutno pogresno, ikada napisati ili reci da mozes jesti neogranicene kolicine zdrave hrane i da se od nje neces udebljati.
    Ali i stvar je toga ŠTO smatramo zdravom hranom, to često bude vrlo relativan pojam. Meni evo za primjer niti jedan proizvod od pšenice nije u kategoriji zdravog, i evo recimo domaći kruh koliko god da je domaći mi spada u kategoriju loše hrane jer diže inzulin neviđeno, jer sam s godinama spoznala da je pšenica u kategoriji "smeće"... Tako da će meni konzumacija domaćeg kruha biti u istoj kategoriji kao i konzumacija kolača ili ne znam čokolade - jer ta namirnica jednostavno ne čini dobro mom tijelu pa makar došla i iz kućne radinosti. A netko drugi će domaći kruh smatrati zdravom namirnicom jer se ne opterećuje time što pšenica čini tijelu, kako utječe na inzulin itd.

I da je ta tema mršavljenja i zdrave prehrane jednostavna, onda bi i svi stručnjaci mislili isto - a ne misle. I tek sada zadnjih godina se počinje govoriti koliko je pšenica loša, koliko su ugljikohidrati štetni, koliko ih se povezuje s kardiovaskularnim bolestima i kako nije samo stvar koliko jedemo nego i što jedemo. Te da masnoće u krvi nisu od masnoća u prehrani nego opet od ugljikohidrata itd itd itd. Sve to polako isplivava na površinu, ali fakat polako.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno Kaae, ne sviđa mi se kako pišeš, djeluješ mi fakat nabrijano - i imam dojam da te to što je napisano smeta samo zato što ga ja pišem.

Ja ne govorim o dijetama - nikad niti nisam niti mislim da je dijeta pametna - stoga ne kužim zašto spominješ dijete? Ako si imalo bacila oko na link koji sam stavila, uvidjet ćeš da to nije dijeta, to je lifestyle. Po meni pametan lifestyle jer i na osnovu toga pročitanog a i isprobanog na sebi rekla bih da čini vrlo dobro tijelu (a samo kao nuspojava je to da nemaš viška kg jer se ispravno hraniš).

Linkove sam stavila, kome se da neka pročita.. Ja i dalje stojim kod toga da mršavljenje i držanje kg pod kontrolom više nije obična matematika kao što se mislilo, jer se shvatilo da različite namirnice različito utječu na metabolizam. I da, složit ću se da je moguće smršaviti ukidanjem kalorija, ali isto tako ću zaključiti da to po mom mišljenju nije najpametniji put, da ima i puno pametnijih načina za dostizanje zdravlja a onda i dobre kilaže (kao nuspojave tog zdravog hranjenja).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •