Pokazuje rezultate 1 do 50 od 273

Tema: Rok trajanja sjedalice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Prvi post.. Pozdrav svima

Imam pitanjce u vezi roka trajanja auto sjedalice:

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    I kao što vidiš, za Novo Zelandsko i Australsko tržište Britax/Romer ima rok trajanja od 10 godina. U Europi za istog proizvođača vrijedi ovo što je napisala Amalthea (što je u biti suludo jer ECE norma vrijedi godinama).
    U prosincu ocekujemo prinovu za koju cemo uzeti novo jaje (jer smo s prvim bili neinformirani i imali neko prahistorijsko) i mirni smo negdje do kraja iduce godine. Tada smo mislili bebu prebaciti u postojecu Roemer King Plus, a seka bi trebala vec zadovoljavati kriterije za AS grupe II. Super!

E ali muci me jedno - rok trajanja. Naime postojeca AS je proizvedena 2008 (ne sjecam se koji mjesec) i ako se ravnam po onome "sest godina", onda nam rok postaje naknap. S druge strane, po ovim novozelandskim tablicama, ako je rok trajanja 10 godina, onda nam je ta sjedalica stvarno ok i za drugo dijete. U uputi naravno nema nista o tome..

Moze li mi netko pojasniti ove izjave da rok trajanja ovisi o trzistu? Znaci li to da se za razlicita trzista proizvode razlicite sjedalice ili da su samo propisi eto takvi, ali da je rok u principu isti?

Iskreno, osjecam se malo prevareno jer je sjedalica kupljena 2010. a vec je bila 2 godine stara.. Jesam li mozda trebala inzistirati da mi naruce noviju pa da sigurno izdrzi dvoje djece?..

Poslala sam mail i na njihov customer service pa sad cekam....

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj tina81 prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Poslala sam mail i na njihov customer service pa sad cekam....
    Brzo sam dobila i odgovor, koji mi nazalost ne ulijeva apsoutno nikakvu sigurnost

Thank you for your email

Our products do not have an expiry date as this is not part of the European Regulations. As long as a product has not been involved in an impact and complies to the current safety standard of R44.03 or 04 then you can continue to use the product.

I hope this is helpful.
    Bilo bi mi draze su mi rekli bilo koju brojku, 6, 10, ma i 50 godina, svejedno, samo da su mi dali neki rok. Ovako imam osjecaj da ili riskiram zivot djeteta, ili nepotrebno kupujem novu sjedalicu, sto mi danas uopce nije mali trosak.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •