Prvi post.. Pozdrav svima
Imam pitanjce u vezi roka trajanja auto sjedalice:
U prosincu ocekujemo prinovu za koju cemo uzeti novo jaje (jer smo s prvim bili neinformirani i imali neko prahistorijsko) i mirni smo negdje do kraja iduce godine. Tada smo mislili bebu prebaciti u postojecu Roemer King Plus, a seka bi trebala vec zadovoljavati kriterije za AS grupe II. Super!
E ali muci me jedno - rok trajanja. Naime postojeca AS je proizvedena 2008 (ne sjecam se koji mjesec) i ako se ravnam po onome "sest godina", onda nam rok postaje naknap. S druge strane, po ovim novozelandskim tablicama, ako je rok trajanja 10 godina, onda nam je ta sjedalica stvarno ok i za drugo dijete. U uputi naravno nema nista o tome..
Moze li mi netko pojasniti ove izjave da rok trajanja ovisi o trzistu? Znaci li to da se za razlicita trzista proizvode razlicite sjedalice ili da su samo propisi eto takvi, ali da je rok u principu isti?
Iskreno, osjecam se malo prevareno jer je sjedalica kupljena 2010. a vec je bila 2 godine stara.. Jesam li mozda trebala inzistirati da mi naruce noviju pa da sigurno izdrzi dvoje djece?..
Poslala sam mail i na njihov customer service pa sad cekam....