Pokazuje rezultate 1 do 50 od 435

Tema: Što rade dok su na školskim praznicima?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tileo02 prvotno napisa Vidi poruku
    Šta su djeca prije radila na praznicima ? Ja ne mogu smislit ništa kvalitetno. Dobro, mi smo u maloj sredini s ograničenim mogućnostima, ali opet u gradu... nema ništa. Kako vi organizirate vrijeme vašoj djeci dok su na praznicima?
    pa evo ja sam ti generacija 70-tih. Šta si ti prije radila kao dijete na praznicima? klinac od 9 godina više nije tako mali. ja se sjećam sebe sa 9 godina, po čitave dane smo se igrali u ulici i kvartu svega i svačega, od gumi-gumi, rolanje, pentranje na lokalne trešnje i višnje, lovice sa dečkima, risali po asvaltu kredama, igrali se u obližnjem parku, bili kod nekoga doma pa se kartali, gledali kakav crtić ili film, uglavnom po čitave dane smo bili vani ili kod nekoga doma. svima nama su starci tada radili do 16h i dolazili doma oko 17 h. ključić oko vrata i piči. i mislim da je u malom mjestu još lakše, manje opasnosti, svi se poznaju. makar je isto i u gradskim kvartovima, svak svakog zna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    pa evo ja sam ti generacija 70-tih. Šta si ti prije radila kao dijete na praznicima? klinac od 9 godina više nije tako mali. ja se sjećam sebe sa 9 godina, po čitave dane smo se igrali u ulici i kvartu svega i svačega, od gumi-gumi, rolanje, pentranje na lokalne trešnje i višnje, lovice sa dečkima, risali po asvaltu kredama, igrali se u obližnjem parku, bili kod nekoga doma pa se kartali, gledali kakav crtić ili film, uglavnom po čitave dane smo bili vani ili kod nekoga doma. svima nama su starci tada radili do 16h i dolazili doma oko 17 h. ključić oko vrata i piči. i mislim da je u malom mjestu još lakše, manje opasnosti, svi se poznaju. makar je isto i u gradskim kvartovima, svak svakog zna.
    Ja bioh bila sasvim zadovoljna da i moj sve ovo može raditi cijelo jutro dok je sam doma. Ali nažalost...on je sam, nema nikoga da se igra s njim! Svi tu djecu drže pod staklenim zvonom i svi su djecu zbrinuli jer imaju gdje i kako. I nama ne preostaje drugo nego čubiti doma.

budem se svakako raspitala za karting!!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bioh bila sasvim zadovoljna da i moj sve ovo može raditi cijelo jutro dok je sam doma. Ali nažalost...on je sam, nema nikoga da se igra s njim! Svi tu djecu drže pod staklenim zvonom i svi su djecu zbrinuli jer imaju gdje i kako. I nama ne preostaje drugo nego čubiti doma.

budem se svakako raspitala za karting!!
    ma daj nemoj me zezat, baš svi iz razreda ili kvarta s kim se mali inače druži!?
    mislim, da, to sa tim staklenim zvonom mi više ide na jetru, ima i tu kod nas toga, posebno od strane njemaca, užas, ali srećom naš grad je pun stranaca (40%!) pa su kvartovi i parkovi puni djece vječno preko praznika, klnici stranaca su vječno vani.

jedino je prednost ovdje kaj te vražje ferije traju 8 tjedana preko ljeta pa se daleko lakše zgura, ovo kod nas sa 2 i pol mjeseca bi isto trebalo promjeniti. preduga je to kao prvo pauza od škole i školskih obaveza, a kao drugo to je stvarno jebada i stres za roditelje svako ljeto.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

jedino je prednost ovdje kaj te vražje ferije traju 8 tjedana preko ljeta pa se daleko lakše zgura,
    pardon, zeznula sam se, čak niti 8 već samo 6 tjedana!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpisujem sve. Voljela sam ljeto zbog beskrajno dugih dana i mogućnosti da spavaš do podne, a ostatak dana voziš bicikl po gradu li se igraš žandara i lopova sa ekipom iz naselja. Bilo je divno, i ono moljakanje roditeljima, da te puste još malo, samo još malo, iako se ulična rasvjeta upalila, koja je bila znak za ići kiući. Dan je bio poptuno ispunjen istraživanjem okoline, i nekada sam mislila da to tako i mora biti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •