Citiraj gabrijela7 prvotno napisa Vidi poruku
vidiš i ja sam završila fakultet, a nisam naučila hrvatski pravopis.
kakve veze ima broj pročitanih knjiga na fakultetu sa sastojkom jedne bočice cjepiva?
ili si ti jedna od onih koja vjeruje u sve što joj se servira.
misliš li da na jednoj čokoladi koju ćeš kupiti u trgovini ili mlijeku piše apsolutno svaki sastojak?
ja samo kažem da ako je danas priorix recimo došao u ambulantu, kao novo uvozno cjepivo i sa njim naputak o sastavu, nuspojavama itd. da doktor zna o njemu ono što mu je servirano, ta kako bi on mogao znati što su veliki umovi bućkali u laboratoriju!
Zar ti misliš da postoje tajni sastoci u cjepivima, koje proizvođači skrivaju?

Ne kužim, zakaj bi išta skrivali.
Može se jedino dogoditi da se naknadno otkrije da se u cjepivu nalazi nešto preostalo iz proizvodnje, za što se nije znalo da je unutra. To se događalo. Zadnji primjeri su dijelovi DNK HPV-a u cjepivu protiv HPV-a i dijelovi DNK PCV-a u rotavirusnom cjepivu.
Kad se tako nešto otkrije, traži se uzrok, razmatra se je li postojanje tih ostataka u cjepivu štetno ili ne i traže se dokazi potencijalne štetnosti tih primjesa, te može li se cjepivo dalje koristiti ili ne. U oba slučaja se s puno dokaza zaključilo da te primjese nemaju nikakvu aktivnost u organizmu, razgrade se i ne mijenjaju odnos koristi i potencijalne štete od cijepljenja.