Stranica 80 od 155 PrviPrvi ... 3070787980818290130 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,951 do 4,000 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da jos dodam....
    vodi racuna o roku za zalbu,moras je poslati na vrijeme,u propisanom roku ili preporuceno sa povratnicom ili licno predati...ako licno predajes uradi je u dva primjerka da ti na protokolu na tvoj primjerak udari pecat prijema.....kome i u kom roku se zalis pise ti u pouci o pravnom lijeku na kraju rjesenja....

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Krol, hvala!

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nema na cemu....ako zapne vici da pomognemo.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kako ide našim čekačicama? Laganini? Sretno onima koje su ove dane gore!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala vam svima na vibricama Evo mi se sinoc vratili domeka Sve je ok, bas tako laganini, dragi mi kuha fini rucak i ujutro me docekao buket cvijeca Danas 2 dnt, od jucer pocela i s Prednisonom, i od njega mi se uzasno spava, jucer u vlaku od Praga do Beca spavala ko nadrogirana...bar sam si skratila. Betu trebam vadit 9.7., al s obzirom da se radi o blastici mislim da mogu i ranije...Za simptome je pretpostavljam rano, za sada samo velike i bolne grudi. Bluebella, nadam se da si nam dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sejla draga evo još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mrvice i ostale nam curke koje čekaju betu,punkciju,ET i ostalo!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

jel me netko tražio ?
    ja sam dobro.. obečala sam si da ovaj put neću osluškivati simptome, jer realno, oni ne postoje tako rano, a iskreno niti nema ih ...niti me (.)(.) bole, niti sam napuhana... osim neke težine i stezanja jutros, a pretpostavljam da bi to mogla biti implantacija s obzirom da bi danas trebala biti...
    Predinision pijem od nakon punkcije i nemam nikakvih simptoma od njega...

i naravno da ću i ja ranije raditi test ... već odbrojavam dane do slijedećeg petka kad mi je 11dnt i već bi testić trebao pokazati..

sejla... sad samo laganini... nek te maze i paze

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Drage moje!
    Javljam se kao što sam i obećala. Pomalo me strah jer mi sve ide na ruku. Rezervirali smo dolazak u Prag dva dana ranije (našla povoljan let) a Mirna me zove da je donatorica dobila M dan ranije i da se sve pomice. Štos je u tome što sam i ja dobila M dan ranije, a na jučerašnjem UZ endometrij 10,5 . Doktorica prezadovoljna. Bojim se tolike sreće, a onda pomislim ma ništa se u životu ne događa slučajno. Sutra letimo i nastojat ću se javiti. Izgleda da smo ovaj put sami , ali nema veze. Bit ću u kontaktu s vama. Ovaj forum i vaši izvještaju toliko su dobri da mi se čini kao da sam već bila tamo. Ne pišem često (ali vas redovito pratim) i kad krenem ne znam stati. Da ne pređem u dosadu srdačan pozdrav svima i poželite mi barem malo sreće ko što i ja svima vama želim.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, svratite na pdf Kampanja za hitnu izmjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Pročitajte što nam se sprema, aktivirajte se!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

BBela i Sejla pratim vas i navijam za vaše veeeeelike bete
    Možete mi samo reci zašto jedna pije prednison od transfera a druga od 1dnt? ? Kad se on zapravo pije

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BB i sejla ~~~~~za velike ß i da vam sto lakse i brze prodje vrijeme do iste
    pss pss a ja putujem za dan dva napuhana sam i plitko disem ali valjda bude sve to dobro nikad mi nije bilo tako
    pozdrav svima

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj anaši1507 prvotno napisa Vidi poruku
    BBela i Sejla pratim vas i navijam za vaše veeeeelike bete
    Možete mi samo reci zašto jedna pije prednison od transfera a druga od 1dnt? ? Kad se on zapravo pije
    Mislila sam zapravo jedna pije od punkcije a druga od transfera

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sonja29 tebi i tvojoj mrvi saljem veliku

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

iva77 i lili66 sretno, uživajte u Pragu i ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ovaj bude dobitan
    ugledajte se na mene i sejlu i javljajte novosti iz Praga

anaši1507... Prednison služi za snižavanje imuniteta (da ti tijelo ne odbaci embrije kao strani organizam) a pije se ujutro poslije doručka po pola tablete do 12tt (u hrv se prodaje pod nazivom Decortin)
    e sad... zašto jedna pije od punkcije, a druga od transfera... nemam pojma, vjerojatno drugačija praksa liječnika...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Anasi, vjerojatno je razlika u pocetku terapije Prednisonom jer sam ja bila na donaciji js, a Bluebella je bila na punkciji vlastitih. Ali sve dr na vrijeme kaze, tako da nema zabune.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Iva77, hvala ti! Tebi puno srece i sretan put zelim!!!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Lili, sretno i navijamo!!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lili i iva, sretno cure!!!!!!!!!!! (i javljajte nam se!)
    našim čekačicama (i čekačima) ~~~~~~~~~~~~~~~~~

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Osjetila sam lagano grcenje i probadanje u donjem dijelu trbuha, trajalo je oko pola sata pa se smirilo. Znam da moze i ne mora znacit, ali nadam se da je dobar znak

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iva77 i lili66 sretno i da ovaj bude dobitni ~~~~~~~~~~~~~~~~
    sejla nadamo se ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude dobar znak, BB takodjer
    hajde curke obradujte nas uskoro a posebne vibre,veliki virtualni zagrljaj i pusa Z. (već će se ona prepoznat)

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam dečke,sorry

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Cure moje drage evo i mene u čarobnom gradu. Hvala svima na podršci, a BB i Sejli želim ono što i sebi , da dočekaju veliku betu. Simo nas je dočekao na aerodromu i oduševio nas. Čovjek stvarno ima strpljenja. Mi smo mu bili treći. Znam da mu je to posao, ali vidi se da to radi iz srca, ili smo mu se mi dopali. Ujutro smo naručeni (suprug treba dati materijal ( valjda će uspjeti , ha na ha). Bili smo već i na večeri i naravno popili pivo. Ma super je sve, tako opušteno se nisam davno osjećala. Javit ću se sutra kako je prošlo. Pa pa do sutra

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sinoć sam opet osjetila na 20ak min lagano grčenje u donjem dijelu trbuha, danas bilo malko krvi, sad više nema...nadam se da se radilo o implantaciji i da je sve ok....

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

lili66~~~~~~~~~~~~~~~~~

sejla to je sigurno implatacijsko krvarenje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lili, divno što uživate, i to je plus postupka u pragu, rijetko di se može tako uživati, sretno!
    sejla, divni simptomi~~~~~~~~~
    BBella~~~~~~~~~
    (za još dvoje na čekanju~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~)

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage cure, sve koje ste u postupcima i koje čekate, neka vam se ostvare sve želje što prije!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Koliko stare nalaze prihvataju u Pronatalu? Mi idemo krajem jula,pa sam mislila da sad počnemo polako prikupljati nalaze,ali se bojim da ih neće smatrati zastarjelim. Da li u klinici primaju eure ili moramo spremiti krune? Može li se plaćati karticom, isplati li se to ako može? Gdje je najbolje promijeniti pare, imaćemo jedan dan slobodan, pa bi ga iskoristili za razgledanje grada, ako neko ima preporuke šta je najbolje za obići u jednom danu, dobro bi mi došle.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kao prvo bluebella i sejla želim vam veeelike bete i uredne trudnoće...baš me veseli što vam je sve prošlo super !

Ja sam malo odmarala na moru..bez interneta pa vas nisam mogla pratiti a vidim da se sve nešto zahuktalo sa našom dragom Češkom ...biti će puno novih trudnica! . Što se nas tiče..dobili smo odgovor od HZZO da moramo dostaviti i nalaz HSG-a. Znali samo da ce to odgovoriti ali jednostavno sam morala probati i ovak. Sad fakat nisam pametna...muka mi je uopće od pomisli da HSG idem raditi fore radi kad nam inseminacije vise na dolaze u obzir...Totalno razumijem bmaric koja je držala fige da nalaz bude začepljeni jajovodi...eh do čega nas dovodi ova naša administracija!?
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 25.06.2012. at 21:48

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sos15
    http://www.prag-putopis.com/

da skratiš vrijeme a ima i zgodnih info

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sos15, nalazi ne bi smjeli biti stariji od 6 mjeseci. Mi smo klinici uplatili iznos preko žiro računa dva dana prije puta. Za đeparac vam je najbolje imati krune, i to si ih ovdje kupite.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja od Bb i sejle ocekujem samo lijepe vijesti - cure
    Leeloo, nazalost, u potpunosti te razumijem. i nas ceka bas sada ta procedura i na kraju smo odlucili da ako zatraze taj hsg da cemo ga odraditi i pristati na inseminaciju. Nazalost nemamo tako dubok dzep, pa.... Jasno ti je, jel' da znam da ti time nista ne pomazem, no i to je jedna od opcija.
    Sos ja bih ti preporucila placanje ili karticom ili preko internet bankarstva - najjeftinije opcije (barem bile, najmanje smo izgubili u tecaju). Mi smo si lovu mijenjali doma, a gore smo dizali za deviznog ( opet, ne gubis nista). A za obilazak, e tu ne mozete nista fulati jer kamo god vas noge odnesu, vjeruj mi imat cete sto za vidjeti.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

curke da i ovdje pitam...

dali je itko radio LH trakice umjesto testa za trudnoću?
    ja sam jučer 6dnt napravila jednu i bila je negativna, a danas pozitivna. nakon toga sam napravila i test za trudnoću i imao je jako blijedu drugu liniju (al i dragi ju je vidio tako da ju nisam umislila).
    Čitala sam na nekim portalima i forumima da LH trakica može otkriti trudnoću prije testa. Ima li tko iskustva s LH trakicama u ranom otkrivanju trudnoće?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

samo da izvjestim da iva 77 ima 10 jajnih stanica

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BB koliko se sjećam dosta se pisalo o tim LH trakicama na odbrojavanju.vibram da + potvrdi i beta!
    iva vibrice za tulum u labu!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Putopis sam već iščitala i veći dio odštampala kao smjernice. Veliko hvala mare41 na trudu!
    Planirala sam da nakon konsultacija odemo do Karlovog mosta (da zamislimo želju), zatim u zlatnu ulicu, pa do plešućih zgrada, a voljela bi obići i Starogradski trg, te Križikovu fontanu, valjda će negdje usput biti i neki tržni centar . Ne znam da li je to moguće za jedan dan, ali koliko stignem. Zna li neko koliko se plaća ulaz u Zlatnu ulicu? Još da nađem liniju od Pronatala prema centru
    A sad što se tiče plaćanje, s obzirom da nemam internet bankarstvo, ostaje kartica. Kolko je otpriilike provizija? Da li se naplaćuje provizija i kad plaćaš po tržnim centrima? Čini mi se da mi nisu naplaćivali po Njemačkoj i Hrvatskoj. U mom selcetu (tako ja zovem svoj gradić) ne mjenjaju krune, nemaju ih, tako da ću nostii eure, a moram ih mjenjati u Češkoj, valjda me neće oderati.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bilo je previše tužnih vijesti zadnjih dana, i tematski ovdje vezanih i s drugih dijelova foruma
    I to je život-da nas sad čekaju prekrasne vijesti: Bbella, osim moje drage Bab ne znam nikog drugog ko tako rano radi testove, vijest je prepredobra, sad čekamo dalje s tobom (da, LH reagira na porast betaHCG)
    sejla, i kod tebe je sigurno tako~~~~~~~~~~
    imamo i još jedan inkognito češki plusić~~~~~~~~~~~
    iva i lili~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (sos, hvala ti, i naš milivoj je bio jako vrijedan u pisanju-skupa s nama)
    Posljednje uređivanje od mare41 : 26.06.2012. at 07:24

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sos, milivoj je pisao na stranici di je najpovoljnije mijenjati eure, a i BBella sad nedavno, al pitaj i u pronatalu.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 26.06.2012. at 07:26

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bluebella, jeeeeeeeeeeeeeej Za debljanje plusića i lijepu betu nakon toga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Lili i iva, uživajte i javljajte nam lijepe vijesti!!!! Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo je previše tužnih vijesti zadnjih dana, i tematski ovdje vezanih i s drugih dijelova foruma
    I to je život-da nas sad čekaju prekrasne vijesti: Bbella, osim moje drage Bab ne znam nikog drugog ko tako rano radi testove, vijest je prepredobra, sad čekamo dalje s tobom (da, LH reagira na porast betaHCG)
    sejla, i kod tebe je sigurno tako~~~~~~~~~~
    imamo i još jedan inkognito češki plusić~~~~~~~~~~~
    iva i lili~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (sos, hvala ti, i naš milivoj je bio jako vrijedan u pisanju-skupa s nama)

nisam mogla izdržati da ih ne radim,,,, iako znam da je prerano..
    jotros sam opet LH trakica pozitivna... za trudnoću budem onda u četvrtak, tad bi se trebala lijepo vidjeti crtica ako sam trudna...

sejla... nemoj se ugledati na mene i kemijati sa trakicama... šaljem ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i čestitke inkognito plusiću

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(BBella, LH treba biti full jaka crta, jača od kontrolne, je? iako, zaista je rano, čekamo s tobom i ~~~~~~~~~)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

(BBella, LH treba biti full jaka crta, jača od kontrolne, je? iako, zaista je rano, čekamo s tobom i ~~~~~~~~~)
    nije jača od kontrolne.. malo svjetlija je... ma tko zna kaj je to!
    baš sporo prolazi ovo vrijeme do bete .... neću više te testove piškiti

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(hm, nije pozitivna ako nije barem jednaka kontrolnoj, ali, imaš i sjenu na testu tako da...., ajd se strpi još malo)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

(hm, nije pozitivna ako nije barem jednaka kontrolnoj, ali, imaš i sjenu na testu tako da...., ajd se strpi još malo)
    nije sjena... lijepo se vidi .. samo nije full tamna kao kontrolna.
    zanimljivo mi je to da je 6dnt bila skroz negativna a jučer 7dnt i danas 8dnt pozitivna, odnosno pojavila se druga crtica...
    never mind... strpljen spašen

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    nakon toga sam napravila i test za trudnoću i imao je jako blijedu drugu liniju (al i dragi ju je vidio tako da ju nisam umislila).
    na ovo sam mislila-to nam je puno važnije od LH (pretpostavljam da nisi primala boostere, tamo ih ne daju)

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da pošaljem pozitivne vibrice Sejli i Bluebelli ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    A sad da nastavim s pitanjima, izludićete od mene
    Da li konsultacije podrazumjevaju samo pregled nalaza i razgovor ili i ginekološki pregled? Ciklus mi se poremetio (vjerovatno od nervoze uoči odlaska u Prag), pa bi me sledeći mogao zakačiti baš u vrijeme konsultacija, a ne mogu odgađati jer smo već zakazali suprugovu biopsiju. Šta sad?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Da pošaljem pozitivne vibrice Sejli i Bluebelli ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    A sad da nastavim s pitanjima, izludićete od mene
    Da li konsultacije podrazumjevaju samo pregled nalaza i razgovor ili i ginekološki pregled? Ciklus mi se poremetio (vjerovatno od nervoze uoči odlaska u Prag), pa bi me sledeći mogao zakačiti baš u vrijeme konsultacija, a ne mogu odgađati jer smo već zakazali suprugovu biopsiju. Šta sad?
    Hvala ti! Da, na konzultacijama dr kratko obavi i ginekološki pregled-uzv. Možeš im u mailu reći i pitati ih, ali nećete zbog toga trebati mijenjati termin.
    Posljednje uređivanje od sejla : 26.06.2012. at 09:18

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

17 godina 6 mjeseci i 10 dana.17 i po godina traje borba mene i moje supruge za potomstvo.Borba za nesto sto drugi sem nas koji smo u tom problemu slabo ili nikako ne razumiju.Borba za nesto prirodno,normalno.Postupci,strahovanja,iscekivanja ,bdijenja.Mrcvarenja zene hormonima,injekcijama,pregledima,postupcima.Nijedn o ljudsko bice ne zasluzuje da prolazi kroz to.Ne postoji grijeh kojem bi kazna bila muke ove vrste.Tezak,trnovit,skup put.Silni postupci koji su slicni jedni drugima,kroz koje svi mi prolazimo.Odricemo se svega sem jedno drugoga i idemo iz postupka u postupak.Sami.Banja Luka,Maribor,Prag.Kao sto je neko napisao u svom potpisu,prvo smo bili idiopati a onda kad smo usli u 5. deceniju zivota smo postali stari.Kroz sve to nosila nas je vjera,ljubav i nada.Vjera i nada da ce i za nas celave jednom bog skrojiti kapu i ljubav jednog prema drugom,neraskidivost veze muskarca i zene da ostanu do kraja bez obzira kako i na koji nacin se zavrsilo.
    Prag je mjesto za koje sam siguran da se susrecu kosmicke ili bozije sile koje pomazu nama koji zudimo za djecom.Grad ljubavi i romantike.Grad u koji cim krocite osjetite spokoj,mir i sigurnost u pozitivan rezultat.Grad u kojem se svaki par koji ode gore jos vise zblizi,poveze u neraskidivu cjelinu.Grad koji ce nam dati pozitivan rezultat na kraju.Svima.Siguran sam u to.
    Osoblje PFC klinike sa Sonjom na celu je posebna prica.Oni su dokaz da nije bitno da li je klinika sjajna,mermerna,mesingana vec da su bitni ljudi.Toplina pogleda.Pogled Sonje Lazarovski,Danice,Mirne.Osmijeh embriologa.Radili smo jedan postupak.prvi nije uspio.Bilo mi je draze Sonjino nemam pojma zasto nije uspio nego stotinu doktora da mi je objasnjavalo bilo sta.Otisli smo na FET odmah potom.Danas je 12.dan od transfera cetverodnevnog embrija.Iako smo jedno drugom obecali da cemo cekati petak,30.06. i uraditi betu,onako kako je Sonja rekla,po starom dobrom obicaju nismo izdrzali.Juce u sred dana test,jedva vidljiva crta.Mislio sam da umisljam.Konsultovao dobru vilu praskih pacijenata,mare.Rekla je to je to.Jutros je beta 135,30.Suze su same tekle.
    Ja ne znam kako ce trudnoca da zavrsi.Nadam se pozitivno ali znam sigurno da cu vjecno biti zahvalan Pragu i PFC zbog ove radosti.
    I naravno.....mare....ovako javno....hvala ti do neba.
    A vi,dragi moji znani i neznani prijatelji sa foruma nikada ne odustajte.Vjerujte u svoj put,vjerujte u svog saputnika i rezultat sigurno nece izostati.
    Mi dok disemo stati necemo ali se svim srcem nadamo da je ovo to i da smo na kraju svog puta.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i tako potekoše suze (radosnice), krol lijepa beta za tako malecki dan--.uz ispravak-imate morulice...
    miša vam svima nestrpljiva kad tako rano radite testove, čekamo duplanje, krol, ljubi ženu i do neba~~~~~~~~~~~~~~~~~(ne znam da li trebam pojasnit da je krol taj inkognito čekač s plusićem)
    Posljednje uređivanje od mare41 : 26.06.2012. at 10:37

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

krol... sva sam se naježila čitajući ovo... a tek na kraju plusić i beta ne znam što bi rekla.... čestitam od srca i šaljem vam sve vibrice ovog svijeta za urednu trudnoću!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

krol,do neba vibrice i mi se nadamo da je to -to!! čestitke

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •