Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 144

Tema: koliko cete jos dugo imati vikendicu?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno koliko cete jos dugo imati vikendicu?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U prilog temi da imam viksu od 100 kvadrata kojoj je vrijednost 100.000,00€ mislim da mi uopće ne bi bio problem plaćati taj porez.
    Mislim di su te vikendice od sto kvadrata, ja imam kuću od cca 150 i moram priznat da je to stvarno komforna kuća. Viksa za nas 4 mi ne bi trebala veća od 30-35 kvadrata, s time da bi i goste nekad mogla primiti

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    U prilog temi da imam viksu od 100 kvadrata kojoj je vrijednost 100.000,00€ mislim da mi uopće ne bi bio problem plaćati taj porez.
    Mislim di su te vikendice od sto kvadrata, ja imam kuću od cca 150 i moram priznat da je to stvarno komforna kuća. Viksa za nas 4 mi ne bi trebala veća od 30-35 kvadrata, s time da bi i goste nekad mogla primiti
    kako to?
    a sto recimo da si tu vikendicu hereditirala i da je stvarno ne iznajmljujes na crno? cak ni onda ne bi bio problem. meni bi. (nazalost nije)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam vikendicu od skoro sto kvadrata, i bome bi mi bio i bit će mi veliki problem plaćati taj porez. Ne veliki, nego nepremostivi.
    I što onda, morat ću prodati kuću za koju država tvrdi da vrijedi 100.000 eura za recimo 50.000 eura.
    Stvarno uopće ne znam kako to nazvati. Otimačina, harač?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Okrupnjavanje kapitala.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A kako planiraju procijeniti vrijednost kvadrata i tko ce tu procjenu financirati?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam vikendicu od skoro sto kvadrata, i bome bi mi bio i bit će mi veliki problem plaćati taj porez. Ne veliki, nego nepremostivi.
    I što onda, morat ću prodati kuću za koju država tvrdi da vrijedi 100.000 eura za recimo 50.000 eura.
    bas tako!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A kako će Pero koji ima nelegalno sagrađenih 150m2 na Viru platiti porez na tu viksu kad u papirima u katastru piše "kamen do koljena", da ne spominjem da nema ni "v" od vlasničkog lista?!
    Njega će Linić pomaziti po guzi i reći: "Tebe nemamo u evidenciji.." ili kako?

Ili moj susjed koji je kupio prizemnicu s dvije sobe davnih 60-tih i u međuvremenu je nelegalno nadozidao do 200m2...što s tim?
    Tko daje procjenu i na temelju čega?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne bih htjela sad promovirati liberalnu ekonomsku politiku niti braniti linica ali... ali smisao ovog zakona je u onome sto i kaze Linic- "sve mora biti u funkciji". Znaci, cilj drzave je aktivacija imovine u cilju generiranja poslovnih aktivnosti i time posljedicno jacanja ekonomije.
    Razmisljanje je sljedece: ako netko ima 100m2 vikendice i ona stoji prazna 90% vremena onda je to "mrtvi" kapital i drzava naplacuje pausalno porez vlasniku koji tom imovinom ne generira poslovnu aktivnost. Ako je pak u najmu, onda drzava oporezuje najam ali ne i imovinu jer je vec u "gospodarskoj" funkciji. Bar sam ja tako shvatila najavu zakona. Nije nasa drzava jedina u takvom razmisljanju, u stvari nasa drzava je prakticno jedina koja do sada nije tako postupala. Samo sto se sad odjednom sve "lomi preko koljena" kako se vec kaze, ko i uvijek kod nas, umjesto nekih postupnih promjena duuuuuugo nista pa kad nam je voda ne do grla nego iznad glave onda panicno sve mijenjamo radikalno.

I ja imam kucu za odmor, na selu, nije u najmu i nadam se da necu dobiti porez (ili bar mali) jer nije uopce u stanju da bih je mogla iznajmljivati, nego je trenutno rupa bez dna za ulaganje u obnovu... ali eto, nas gust, pa cemo mozda morati snositi i ovaj dodatni trosak. Ali kad je sredim - davala bih je u najam, zasto ne. Pa da sebe malo odrzava, ko sto bi imovina i trebala raditi - biti izvor prihoda a ne uteg troskova.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sillyme, ti stvarno misliš da je razlog oporezivanja pokretanje gospodarstva?
    I da će ljudi koji će biti prisiljeni prodati svoje prevelike nekretnine (samo ne znam kome i za koje novce) taj novac uložiti u gospodarstvo, u dionice, u neke firme, da će pokrenuti biznis, obrte?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prodat ce ih strancima za male novce.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Sillyme, ti stvarno misliš da je razlog oporezivanja pokretanje gospodarstva?
    I da će ljudi koji će biti prisiljeni prodati svoje prevelike nekretnine (samo ne znam kome i za koje novce) taj novac uložiti u gospodarstvo, u dionice, u neke firme, da će pokrenuti biznis, obrte?
    A gle, ja ne znam što je stvarno - osobno, mislim da je to vjerojatno prije borba protiv najma na crno i naravno neplacanja poreza. Ekonomski se to gleda tako, kao na "mrtvi kapital" i to se u ekonomiji ne smatra pozeljnim.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku

Strancima iz kojih zemalja?

Muž mi je nedavno bio u Španjolskoj i kaže da se zaprepastio koliko apartmana i kuća je oglašeno uz cestu,sve vrvi od plakata i tabli. Velika većina toga je novoizgrađeno i nema kupaca.tako stoji već par godina. Taj nekretninski slom je Španjolsku uostalom i doveo do kolapsa.

Osim toga,nedavno sam čitala članak da je samo na crnogorskoj obali preko 10 000 novih apartmana koji već par godina čekaju kupca.
    Tako da ta priča o strancima i prodaji..možda,ali zbilja za bagatelu jer je izbor( uvjetno rečeno povoljnih nekretnina) na Mediteranu ogroman.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji imaju ruševnu naslijeđenu štalu poluadaptiranu u kuću. Nema stambenih prostorija 100m2, ali ima sa konobom i ostatkom štale.
    Ne mogu plaćati ni 500kn, a kamoli 10000.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A kako će Pero koji ima nelegalno sagrađenih 150m2 na Viru platiti porez na tu viksu kad u papirima u katastru piše "kamen do koljena", da ne spominjem da nema ni "v" od vlasničkog lista?!

Ili moj susjed koji je kupio prizemnicu s dvije sobe davnih 60-tih i u međuvremenu je nelegalno nadozidao do 200m2...što s tim?
    Njima će prvo uzet pare za legalizaciju. Pa onda odrapit porez.

Ja imam obratnu situaciju, na papiru imam tri kuće, u stvarnosti jednu. I to u takvom stanju da nije ni za prespavati. Nadam se da će netko to uzeti u obzir.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U stvari, opet je to gledanje imovine iskljucivo u dualizmu "imam samo za sebe" ili "nemam uopce" (=prodam). Gdje je nestala ideja imovine u funkciji generiranja prihoda. Prakticno rjesenje sigurno nije prodati za 50k eur nego iznajmiti dva mjeseca a mjesec dana koristiti za sebe npr. Zar je svima samo ideja "prodati" prva na umu, a ne ideja da je to nesto sto bi trebalo donositi novac. Mislim da je ekonomska svijest u nas na jaaaako niskim granama, bez ulazenja u razloge tome.

ili uostalom prodajte za 50000eur, orocite uz 4% kamate i za 2000eur godisnje ljetujte negdje iducih n godina (namjerno zanemarujem inflaciju, da me sad ne vucete za brojkice...)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Moji imaju ruševnu naslijeđenu štalu poluadaptiranu u kuću. Nema stambenih prostorija 100m2, ali ima sa konobom i ostatkom štale.
    Ne mogu plaćati ni 500kn, a kamoli 10000.
    pa vjerovatno ta kuća i štala ne vrijedi 1000,00€ po kvadratu nego vrijedi puno manje.
    Mene najviše muči tko će i kako će ići u procjenu svega toga.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Njima će prvo uzet pare za legalizaciju. Pa onda odrapit porez.

Da je to tako jednostavno,već bi to učinili. Što ako Pero nema novaca/ne želi platiti legalizaciju? Uzeti mu nekretninu? Ajde,ako je vikendica,a što ako je to kuća u kojoj živi sa svojom obitelji? Sve ih potjerati na cestu i otvoriti još pučkih kuhinja,prenoćišta,djecu raseliti po domovima?
    Stvoriti još socijalnih slučajeva koji će imati pravo na pomoć iz proračuna?

Ne pričam napamet, u kvartu u kojem sam nekad živjela (Oranice-Špansko) je više od pola takvih kuća.

Ili će Pero čekati dok se njegov slučaj ne riješi,a susjed koji ima sve legalno izgrađeno će od slijedeće godine,kako Linić najavljuje, uredno dobivati uplatnice za porez?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

.

I mene ovo živo zanima. I koliko će to sve koštati.
    Čovječe,kod nas jedan pride košta milju kuna, ovo će biti astronomski iznosi u pitanju.
    Posljednje uređivanje od rosa : 28.06.2012. at 14:53

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa vjerovatno ta kuća i štala ne vrijedi 1000,00€ po kvadratu nego vrijedi puno manje.
    Nadam se. Iako je na moru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a recimo ja koja imam zemlju na papiru nasljeđenu od oca koja se s njegove strane dijeli na nas 7, s druge strane dio ima strina ( većiiiinu) i stric manjinu, a samo strina koristi, čak ni moje stari nije ništ koristio dok je živio jer nije smio? zemlja je od najbližeg mora cca 250 km možda i više, prije u drugoj državi koja ima more nek tu,
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 28.06.2012. at 14:55

Bumbalu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a ja bi rado recepte kako doci (najjeftinije) do vlastite vikse na moru? kupiti teren, pa graditi, ili kupiti gotovo ili adapt starinu? ajde bas me zanima ako je netko nedavno bio u toj situaciji. bojim se da ja o tome mogu samo sanjati ali i to je nesto...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam neki ludi zagovornik poreza, ali u nkim stvarima ne bi bilo loše da ih treba plćati. Jako puno zemlje i kuća je podijeljeno da djecu 8već i doraslu) od kojih neki žive vani i živo im se za to fuućka. odnosno fućka im se utoliko što to neće pokloniti braći/sestrama koji su osali u HR. Tako de gomila nekretnina nema čiste papitre niti vlasnike. Kada bi ti isto koji žive u Americi, Kanada, Australiji, Agrentini ili gdje već, morali platiti par dolara poreza, brzo bi se odrekli svog, ponekad prilično bezvrijednog dijela. I atko kuće propadaju, potencijalni kupci ih ne mogu kupiti od silnih vlasničkih zavrzlama. ne govorim samno o kućama nego i o zemljištu

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

molim moderatoricu da splita temu, nisam ni slutila da ce biti ovakav interes za poreze nad nekretninama. udaljili smo se od osnovne teme i previse. isprika.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ponudi naslov, molim te

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš kuću vrati stan

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je ostlo u osamdeserim
    dajte nšto novovjekovno

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imaš vikendicu-daj državi! ))

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

There is no free ride... ili sve ima cijenu :D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Bogu da nemam vikendicu na moru.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vidiš koje prednosti to nosi.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imaš vikendicu - nećeš još dugo!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Bogu da nemam vikendicu na moru.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bumbalu prvotno napisa Vidi poruku
    a ja bi rado recepte kako doci (najjeftinije) do vlastite vikse na moru? kupiti teren, pa graditi, ili kupiti gotovo ili adapt starinu? ajde bas me zanima ako je netko nedavno bio u toj situaciji. bojim se da ja o tome mogu samo sanjati ali i to je nesto...
    Ja cu ti reci moju ideju... kupiti zemljiste, i onda samo tzv. mobilnu kucu staviti na nju (ima rabljenih za oko 10.000eur). A kad vam dosadi ta - kupite drugu :D Ili drugi teren pa preselite kucu.
    Adaptacija je mislim koma skupa ako nemas vremena za to pa sve placas majstore... bio nedavno u novinama prilog o dvije sestre kako su kupile starinu na korculi, kako su je obnovile sve divno i idila i mislim si ja - odakle njima novci za to - kad ono njihovi roditelji tamo zive veci dio godine. U mirovini. Pa onda vjerojatno oni rade a one "samo" placaju materijal... Mislim da te s radnicima vise kosta nego da sve srusis i gradis iznova.

(imam i ja jednu starinu u adaptaciji, iako ne na moru - i da svekar nije u mirovini nikad se ne bi makli s mrtve tocke tamo, nasih par tjedana godisnjeg jednostavno nije dovoljno za tako nesto)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ponudi naslov, molim te
    zakon o porezu na imovinu, od 2013.
    malo je opcenito ali mozda postane dio javne rasprave :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja vec 13 godina na obali čekam da vidim te mitske STRANCE koji će sve jeftino pokupovat. Al nikako.
    Znam dva para, koji su zivjeli tu zbog posla, pa su si kupili stare kuce u gradu, u katastrofalnom stanju, koje su obnovili za nemale novce.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja vec 13 godina na obali čekam da vidim te mitske STRANCE koji će sve jeftino pokupovat. Al nikako.
    Znam dva para, koji su zivjeli tu zbog posla, pa su si kupili stare kuce u gradu, u katastrofalnom stanju, koje su obnovili za nemale novce.
    stranci su pokupovali dio onoga što ih je zanimalo na obali.
    recimo, hotele za sitne pare u privatizaciji.

ne zanimaju strance vikendice i kućice. više prazan prostor za golfove, izolirana hotelska naselja i slično.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako nece kupiti stranci jer su mit ni domaci jer nemaju, imat cemo krah kao i spanjolska

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u HR je vrlo specifičan nedostatak razmjera između nekretnina i primanja
    taj zakon, koji je u svim zemljama normalan, kod nas će biti vrlo zabavan
    vani uglavnom-bogati imaju velike kuće, srednji male stanove ili su podstanari
    kod nas ljudi imaju nasljedstvo (ili u 70-80ima dobivene stanove koji danas imaju cijene i na atraktivnim su lokacijama),
    neće ga se odreći ni pod koju cijenu, obično daleko veće od njihovih mogućnosti
    a nemaju primanja.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mozda se oni nece odreci, ali ce im ih uzeti ovrhama

Gledam crno na buducnost. Ne mogu si pomoci.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kaj onda, jel se bude ocijepila nova tema? ovo zbilja nema nikakve veze s tetkom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se isto cini da je nasa drzava osudjena na propast. A sto se tete tice,dók mi tu raspravljamo,ona se bucka u moru i uziva. Treba i to znati,u teskoj situaciji osigurati sebe i svoje uzitke,pametna baba. A anatom nek trazi dovoljno klimatiziran próstor i lavor za tockati noge,da lakse prebrodi ove vrucine

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da rosa, točno to!

poznam jednog takvog. naš susjed podno medvednice sagradio preko puta nas kuću na 3 kata bespravno i još što je najbolje njegov krov dobrih metar izlazi na naše zemljište koje se nalazi tik do njegove kuće preko puta naše.

i šta da mu sad radimo. tip ima 4 djece, sad nedavno stiglo četvrto, svi jednom drugom do uha. žena i on radnici relativno malih primanja. dobri smo si onak susjedski.
    pošto mi tu našu zemlju prek puta ne namjeravamo prodavati nismo radili dramu, još, ali to je problem i to veliki! tip krši sve moguće zakone i pravila i što će mu itko išta moći sa 4 djece. čitava katolička zajednica bi se digla na noge u zagrebu i šire.

tako da, što hoću reći, zakone treba donijeti, i početi dolijedno, a ne selektivno provoditi!

u njegovom slučaju, sorry stari ili plati građevisnku i porez ili prodaj kuću pa koliko dobiješ i seli u mali stan sa 4 djece. to nije problem države, niti zajednice niti susjeda niti nekog trećeg to je tvoj problem!
    o tome si trebao razmišljati prije nego si bespravno išao graditi kuću, umanjiti vrijednost susjedovog zemljišta i raditi 4 djece.

dokel god to neće biti tako, nikad ni od hrvatske pravne države i sa time se moramo pomiriti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nece kupiti stranci jer su mit ni domaci jer nemaju, imat cemo krah kao i spanjolska
    KRah je tu. Ne treba govoriti u buducem vremenu. Za razliku os bogatih stranaca koji samo cekaju da im prodamo sva nasa cuda arhitekture, a koji jesu MIT, krah nije mit, vec se dogodio.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ... ali smisao ovog zakona je u onome sto i kaze Linic- "sve mora biti u funkciji". Znaci, cilj drzave je aktivacija imovine u cilju generiranja poslovnih aktivnosti i time posljedicno jacanja ekonomije.
    Razmisljanje je sljedece: ako netko ima 100m2 vikendice i ona stoji prazna 90% vremena onda je to "mrtvi" kapital i drzava naplacuje pausalno porez vlasniku koji tom imovinom ne generira poslovnu aktivnost. Ako je pak u najmu, onda drzava oporezuje najam ali ne i imovinu jer je vec u "gospodarskoj" funkciji...
    A kome da iznajmim 100 godina staru kuću, na otoku, za vrijeme ne ljetnih mjeseci?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    imaš vikendicu - nećeš još dugo!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    u HR je vrlo specifičan nedostatak razmjera između nekretnina i primanja
    taj zakon, koji je u svim zemljama normalan, kod nas će biti vrlo zabavan
    vani uglavnom-bogati imaju velike kuće, srednji male stanove ili su podstanari
    kod nas ljudi imaju nasljedstvo (ili u 70-80ima dobivene stanove koji danas imaju cijene i na atraktivnim su lokacijama),
    neće ga se odreći ni pod koju cijenu, obično daleko veće od njihovih mogućnosti
    a nemaju primanja.
    A zasto se ta nasa drzava ne bi ponosila time da joj neki stanari imaju stanove vece od svojih mogucnosti i da imaju vikendice makar ne zaradjuju milione. Super je taj prijedlog, neka najbogatiji ljetuju gdje god hoce, a ovi ostali nek se kuhaju po gradovima, tako im i treba kad ne ostvaruju velike prihode.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kako oni fino znaju koliki je porez vani, a ne znaju majkumi za druge zakone i legislative, npr. olakšice za poduzetnike, programe zapošljavanja žena na djelomično radno vrijeme, povremeno, kako nema stipendije za vrtiće za majke koje se nakon nekog vremena vraćaju u radni svijet, kako im nije jasno zašto su važne dobre ceste, uređeni parkovi i urbanizam... kako vani ljudi imaju primanja usklađena sa životnim potrebama, a kod nas nemaju i jedino što su se Hrvati domislili je da svojim rukama kako znaju dignu to par kvadrata pa da mogu tamo ić - jer je lakše skrpat kroz x godina obnovit neku naslijeđenu ruinu, ili nešto skrpat svojim rukama, nego plaćat si odmore i ljetovanja... ljudi su kupovali doslovno ciglu po ciglu i cijev po cijev i digli što jesu, i sad će im ovi odrapit porez na jedinu beneficiju, jedino što Hrvati komparativno imaju u odnosu na druge ljude u Europi.

Ja sam konsternirana bezočnošću, otimačinom i općenito očajno lošom politikom koja se vodi. Ali to i vrapci na grani znaju.... samo se ventiliram bezveze.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

naravno da će prodaja biti jedino rješenje većini ljudi
    pa kome ćeš iznajmljivati?
    jer, ruku na srce, hrvatska nije turistički raj, i nema horda turista koji plaču jer ne mogu naći smještaj na jadranu. smještaja i sada ima previše, i oni koji iznajmljuju imaju rupe po tjedan-dva u sezoni.
    a i da nemaš rupe, kako ćeš izvesti to iznajmljivanje? živiš npr. u zg, a vikendica ti je npr. na braču. Šta ćeš svaki tjedan odlaziti dolje po lovu od najma ili počistiti apartman ili dočekati goste? ili će ti to raditi susjeda kata, za malu naknadu? ne kužim majkemi
    ajde lako iznajmljuješ ako živiš blizu toga što iznajmljuješ, a ako ne...kako to izvedeš?
    a s obzirom na cijene privatnog smještaja nema šanse da bi zarada od najma bila dovoljna na plačanje poreza i režija. nema šanse.
    a još ne bi ni mogli otići na more, jer ne bi imali kada
    ne znam, meni se to čini skroz neisplativim

jedino normalno rješenje je prodaja
    pa onda na račun te love ljetuješ idućih par godina, a nakon toga - pojeo vuk magare

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi imamo vikendicu i još jednu potencijalnu. I još toga...
    Moj je plan u budućnosti jednu prodati jer nam je previše, a drugu dokupiti (ili kompenzirati, ovisi kako se dogovorimo, mogućnosti su razne) i skroz srediti dio za nas, dio za iznajmljivanje i time platiti porez. No, sve je još u oblacima.
    Vidjet ćemo što će biti. Nisam sretna zbog poreza jer kad se sve zbroji i oduzme u obitelji s obje strane imamo puno nekretnina i morat ćemo se dobro posložiti.

U svakom slučaju, dok imam imalo mogućnosti, the vikendicu ne dam dok o ostalome možemo razgovarati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •