Stranica 82 od 155 PrviPrvi ... 3272808182838492132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,051 do 4,100 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

krol(ma imali ste vi lijepe simtpome)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čudno je to s tim čekanjem bete....Bez obzira na znatiželju i nervozu nisam nikad radila kućne testove nego samo vadila krv i to obično dva tri dana prije nego je rekla dr. Nekako je moj film u glavi da se ne želim mučiti tim rano je/nije rano znakovima jer me još više bacaju u očaj. Isto tako na prvi UZV sam oba puta otišla tek nakon cca 3 tjedna od vađenja bete jer nisam htjela paničariti ako se još ne vide otkucaji i sl. Tako je meni bar bilo lakše.

BB još se nadam tvojoj i Sejlinoj beti...krol čestitam još jednom

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj krol prvotno napisa Vidi poruku
    17 godina 6 mjeseci i 10 dana.17 i po godina traje borba mene i moje supruge za potomstvo.Borba za nesto sto drugi sem nas koji smo u tom problemu slabo ili nikako ne razumiju.Borba za nesto prirodno,normalno.Postupci,strahovanja,iscekivanja ,bdijenja.Mrcvarenja zene hormonima,injekcijama,pregledima,postupcima.Nijedn o ljudsko bice ne zasluzuje da prolazi kroz to.Ne postoji grijeh kojem bi kazna bila muke ove vrste.Tezak,trnovit,skup put.Silni postupci koji su slicni jedni drugima,kroz koje svi mi prolazimo.Odricemo se svega sem jedno drugoga i idemo iz postupka u postupak.Sami.Banja Luka,Maribor,Prag.Kao sto je neko napisao u svom potpisu,prvo smo bili idiopati a onda kad smo usli u 5. deceniju zivota smo postali stari.Kroz sve to nosila nas je vjera,ljubav i nada.Vjera i nada da ce i za nas celave jednom bog skrojiti kapu i ljubav jednog prema drugom,neraskidivost veze muskarca i zene da ostanu do kraja bez obzira kako i na koji nacin se zavrsilo.
    Prag je mjesto za koje sam siguran da se susrecu kosmicke ili bozije sile koje pomazu nama koji zudimo za djecom.Grad ljubavi i romantike.Grad u koji cim krocite osjetite spokoj,mir i sigurnost u pozitivan rezultat.Grad u kojem se svaki par koji ode gore jos vise zblizi,poveze u neraskidivu cjelinu.Grad koji ce nam dati pozitivan rezultat na kraju.Svima.Siguran sam u to.
    Osoblje PFC klinike sa Sonjom na celu je posebna prica.Oni su dokaz da nije bitno da li je klinika sjajna,mermerna,mesingana vec da su bitni ljudi.Toplina pogleda.Pogled Sonje Lazarovski,Danice,Mirne.Osmijeh embriologa.Radili smo jedan postupak.prvi nije uspio.Bilo mi je draze Sonjino nemam pojma zasto nije uspio nego stotinu doktora da mi je objasnjavalo bilo sta.Otisli smo na FET odmah potom.Danas je 12.dan od transfera cetverodnevnog embrija.Iako smo jedno drugom obecali da cemo cekati petak,30.06. i uraditi betu,onako kako je Sonja rekla,po starom dobrom obicaju nismo izdrzali.Juce u sred dana test,jedva vidljiva crta.Mislio sam da umisljam.Konsultovao dobru vilu praskih pacijenata,mare.Rekla je to je to.Jutros je beta 135,30.Suze su same tekle.
    Ja ne znam kako ce trudnoca da zavrsi.Nadam se pozitivno ali znam sigurno da cu vjecno biti zahvalan Pragu i PFC zbog ove radosti.
    I naravno.....mare....ovako javno....hvala ti do neba.
    A vi,dragi moji znani i neznani prijatelji sa foruma nikada ne odustajte.Vjerujte u svoj put,vjerujte u svog saputnika i rezultat sigurno nece izostati.
    Mi dok disemo stati necemo ali se svim srcem nadamo da je ovo to i da smo na kraju svog puta.
    Ajme tek sam sada to vidio krol. Mogu samo reći da je ovo nevjerojatno i ne mogu ni zamisliti kako se sada osječate. Mi smo "tek" dvije godine u borbi za bebu, ali 17 i pol godina.. .Ajme meni...

Svaka čast i uživajte u svojoj sreći, jer ju zaslužujete....

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

javljam vam se brzinski sutra transfer 4dnevnih krol ovo mi je vjetar u ledja jer i mi 17god pohodimo kod dr cestitam i vibram za dalje svima saljem vibre ipozdrav iz predivnog suncanog Praga

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

iva i lili, uživajte nam i puuuuuno sreće!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj iva77 prvotno napisa Vidi poruku
    javljam vam se brzinski sutra transfer 4dnevnih krol ovo mi je vjetar u ledja jer i mi 17god pohodimo kod dr cestitam i vibram za dalje svima saljem vibre ipozdrav iz predivnog suncanog Praga
    sretno sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i uživajte još malo u Pragu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

iva i lili držim fige!

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, hitno mi je potreban savjet!
    Naime, iako smo već dogovorili termin za mesa/tesa u Pragu, ja sam danas nagovorila muža da ponovi spremiogram i rezultat su dva nepokretna!
    Doktorica ovdje nam predlaže da pokušamo ponovo terapiju sa smokvama u maslinovom ulju(smatra da nam je to bila dobitna kombinacija), pa da uradimo ponovo punkciju. Šta sad da radim? Da otkazujem biopsiju ili?
    Nesto sam se sjetio pa cu da napisem i ako pomogne onda super.
    Naime,tokom nase borbe za bebu upoznao sam mnogo ljudi sa razlicitim problemima.Izmedju ostalog i muskog steriliteta.Jedni od tih prijatelja koji su vodili bitku sa sterilitetom su me zamolili da odem kod casnih sestara koje se nalaze u Aleksandrovcu,nedaleko od Banja Luke i uzmem i posaljem neke cajeve ili sta vec za muski sterilitet.Otisao sam dole.Znate,malo je nezgodno o tome pricati sa casnim sestrama ali sila boga ne moli.Dale su mi cajeve i nesto,mislim da je u flasi bilo crno vino sa necim.Poslao sam to i ljudima se drasticno popravio nalaz.
    Ja nisam koristio jer nisam imao problema sa tim.Prenosim iskustva.
    Mene su izlijecile od prostatitisa i hemroida.
    Dakle,nekima je pomoglo to.Znam mnoge u Banja Luci kojima su rijesile zenski sterilitet na osnovu dijagnoze pa one spreme caj.
    Radi se o katolickom samostanu ali ne onaj gdje se lijece narkomani nego drugi nize njega na samom putu Banja Luka -Gradiska.
    I jedno malo upozorenje....docekace vas jedna namrgodjena,stroga,stara casna sestra.Na mene je galamila ko na dijete sto prije nisam dosao.Mislim se a i rekao sam joj....ljubim te bogom galami koliko hoces samo daj caj i ne udaraj me.
    Ako i jednom paru ovo pomogne post ima smisla
    Posljednje uređivanje od krol : 28.06.2012. at 19:32

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naime,tokom nase borbe za bebu upoznao sam mnogo ljudi sa razlicitim problemima.Izmedju ostalog i muskog steriliteta.Jedni od tih prijatelja koji su vodili bitku sa sterilitetom su me zamolili da odem kod casnih sestara koje se nalaze u Aleksandrovcu,nedaleko od Banja Luke i uzmem i posaljem neke cajeve ili sta vec za muski sterilitet.Otisao sam dole.Znate,malo je nezgodno o tome pricati sa casnim sestrama ali sila boga ne moli.Dale su mi cajeve i nesto,mislim da je u flasi bilo crno vino sa necim.Poslao sam to i ljudima se drasticno popravio nalaz.
    Dakle,nekima je pomoglo to.Znam mnoge u Banja Luci kojima su rijesile zenski sterilitet na osnovu dijagnoze pa one spreme caj.
    Radi se o katolickom samostanu ali ne onaj gdje se lijece narkomani nego drugi nize njega na samom putu Banja Luka -Gradiska.
    I jedno malo upozorenje....docekace vas jedna namrgodjena,stroga,stara casna sestra.Na mene je galamila ko na dijete sto prije nisam dosao.Mislim se a i rekao sam joj....ljubim te bogom galami koliko hoces samo daj caj i ne udaraj me.
    krol znam o kojim sestrama pišeš,bila sam kod njih ja sam tada pila to vino sa aloa verom i još nečim,navodno za dizanje imuniteta.Mislim da im se red zove Klanjateljice Krvi Isusove ili nešto slično

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravi zavibrati ivi i lili~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Skupljam sve papire za zamolbu HZZOu. Jel mi možete pomoći s popisom? Možda ste negdje već o tome pisali. Upravo sam danas napravila ponovo sve pretrage koje su mi naveli iz Praga i sad čekam da dobijem nalaze pa bi priložila to. Od MPO doktora sam dobila ispunjen zahtjev. Jel se daju orginali ili kopije? hvala

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pretrage - papa test, cervikalni brisevi (aerobi, anaerobi mycoplasma/ ureaplasma, chlamydia), hormoni - fsh, lh, e2, prl, slobodni testosteron, tsh, progesteron, KG i Rh, markeri hepatitisa B i C, HIV, UZV maternice, ali ovisno o tvoj dijagnozi moraš imati možda i još neke dodatne pretrage.
    Tipa postkoitalni test koji ja nisam radila jer nije bilo potrebe.

Za muške - spermiogram, bak.nalaz ejakulata, KG i Rh, markeri hep B i C, HIV

Predaješ kopije.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mene i ovu noć mučili bolovi u trbuhu i glavobolja....Mislila sam sutra ujutro probati s testićem, pa ćemo vidjeti....
    Bluebella, nadam se da si mi dobro.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sejla, jedva čekam da javiš šta kaže test, držim fige tebi i ostalim čekalicama!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Mene i ovu noć mučili bolovi u trbuhu i glavobolja....Mislila sam sutra ujutro probati s testićem, pa ćemo vidjeti....
    Bluebella, nadam se da si mi dobro.
    Dobro sam...
    imam osječaj kao da ću svaki tren dobiti.... sa testićem čekam do nedjelje 13dnt.. tad bi trebalo pokazati

Sejla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za plusić na testu

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure moje, imam lijepi plusić!!!! jel ja to sanjam?!

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sejla.....cestitam od sveg srca

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga sejla, čestitam i ovdje, kad je beta?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sejla, Sejla!!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sejla.....cestitam od sveg srca
    bravo sejla.... cestitam <3

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo sejla,sada čekamo betu

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala, hvala beta mi je inace 9.7., ali obavit cu sljedeci tjedan, utorak-srijeda. Jos uvijek ne mogu vjerovati...dragi je sinoc pricao trbuscicu i mazio ga, rasplakala sam se jer me primio strah sto ako ujutro saznam da ipak nismo uspjeli...a ujutro se odmah pojavio plusic, i uz njega moje suze radosnice! Velika pusa svima

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bluebella, iva, lili ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sejla bravo... rasti beto!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sejla cestitam draga joooooooj i meni su suze radosnice krenule

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Seeeeeejlaaaaaaaaaaaaaa bravoooooooo!!!!!!!!!!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Krol, Sejla, lijepi ste niz zapoceli! Ajmo nek se samo tako nastavi - potencijalnih imamo

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

sejla cestitam od srca!!!!!!)))))
    i drugima koji imaju plusice sve naaajboljeee!!!! oni koji cekaju neka nastave niz plusica))

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jedno pitanjce - zavrsila sam na injekcijama recitalina (penicilin). Primila sam ih 4 i jos bih trebala 1, i to bi kao bilo to. 5.7. smo naruceni kod Alebica na VV....hoce li mi moci raditi ikakve pretrage s obzirom na lijek??

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sejla čestitke od srca. Uživajte ti i mužić!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sejla čestitam od srca!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

prekidam dobar niz... danas 12dnt stigla menga i test negativan. u pon vadim krv samo da zatvorim vrata ovom postupku...
    kad malo sve zaboravim idem po svoje smrzliće.... a do tada svima puno sreće i molim bez postova tješenja i zagrljaja i ostalog što ide sa minusom na testu ovdje...

ljubim vas sve i vratim se jednom sa malo ljepšim vijestima!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma kud bi isla, osani u drustvu ovdje, evo, i krol je trudan iz fet-a, tako cete i vi, kiss

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sejla,krol cestitke. Bluebella zao mi je,bude vise srece sa smrzlicima. Pozz svima!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Joj cure baš ste me dirnule, koliko lijepih želja
    Bluebella, mislimo na tebe, i naravno da će biti lijepih vijesti

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BB nečemo te tješiti već ćemo čekati da se odmoriš i odeš po smrzliče kojima ćemo se zajedno radovati

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Drage moje evo prolazi i moj zadnj dan u Pragu. Toliko smo se našetali da zadnja dva dana stojim u sobi jer sam zategla tetivu.Sejla čestitam od srca, a meni preostaje još 10 dana čekanja. Pokušat ću izdržati, ali ne znam kako. Simptomi nikakvi osim ogromnih grudi, a možda je i prerano. Nastojimo uživati i ne misliti puno, što je u ovoj situaciji jako teško. Mare imala si pravo, ovaj grad donosi mir i opuštenost kakvu nisam već dugo osjetila. Sa smještajem smo jako zadovoljni jer na 33 stupnja hotel bez klime bi bio katastrofa. Probali smo sve specijalitete, a i morali smo u ovih 9 dana i odlučli da ćemo se opet vratiti ( nadam se samo turistički). Svima hvala na podršci i javim se kad stignemo doma

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo i mi stigli domu svome sa dvije lijepe morule kako kaze dr skolske
    nova nada je tu
    vidim ima lijepi vjesti a i onih losi BB i potpisujem sonju
    sejla tebi i tm cestitam od
    svima ostalim saljem

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dragi moji prazani i prazanke....mislim da bi bio red da nakon onolikog truda koliki je mare ulozila uzmemo aktivno ucesce na njenoj stranici i forumu.Ne zbog mare,iako to zaista zasluzuje,vec zbog svih onih znanih i neznanih koji ce u potrazi za svojim dijelom srece,a koje put odvede u Prag,uci na tu stranicu i dobiti korisne informacije,iskustva i savjete.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iva, čekamo sad s tobom i navijamo!
    pozdrav i puno sreće jednoj samo čitalici koja je sad u Pragu!
    (krol, hvala, al nije to za mene nego za sve druge, a i jako me veseli da tamo pišemo zahvale klinikama)

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Koliko koštaju ti preparati? Mislila sam ići po to,pa da znam koliko da pripremim. Jesi li nosio nalaze ili samo rekao dijagnozu?

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma nije to skupo....cini mi se da sam sve platio 15-20e....ponesi nalaze....ako ti je daleko napisi mi na pp dijagnozu pa cu ja otici do njih,zaista mi nije tesko....imao sam negdje i br. telefona....potrazicu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sejla čestitam!! Iva držimo fige!

draga bb...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znate li nekoga tko je u Prag išao na donaciju embrija? Jel dozvoljena i parovima ne-češkog državljanstva? Gledala sam na stranicama od PFC gdje piše da rade donaciju i da za nju vrijede isti zakonski propisi kao i ostale donacije pa po tome nekako mislim da je... ?
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 02.07.2012. at 10:37

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

leeloo, i na cjeniku Pronatala sam vidjela da postoji transfer doniranih embrija, ali se nisam raspitivala o detaljima....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

iva i lili, čekamo s vama, sretnoooo!!!!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

krol iskreno čestitam tebi i tvojoj ženi,divim se vama borcima.
    ~~~~~~~~~~~~~~~ da trudnoća bude školska.

sejla čestitam na +.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj leeloo77 prvotno napisa Vidi poruku
    Znate li nekoga tko je u Prag išao na donaciju embrija? Jel dozvoljena i parovima ne-češkog državljanstva? Gledala sam na stranicama od PFC gdje piše da rade donaciju i da za nju vrijede isti zakonski propisi kao i ostale donacije pa po tome nekako mislim da je... ?
    Da, rade donaciju embrija, al ne znam nikog da je išao, znam da su to spominjali neki kao opciju ako im ne uspije (a uspjelo im je).

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sejla cestitam na +. Sad cekamo veliku beticu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tks cure..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor