Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku

MartinaP, meni su pacijenti s tipom 2 koji po novom pravilniku imaju pravo na trakice za krv rekli da su nezadovoljni i da im je prije bilo bolje. Trakice za okularno očitanje su zbilja niškoristi, ali oni su ih u nekim ljekarnama navodno mogli zamijeniti za trake za krv, pri čemu bi dobili veću količinu u odnosu na ovo na što sad imaju pravo.
    Drugim riječima, HZZO je na tome uštedio, prije su davali više novaca za tu kategoriju pacijenata (kad je u pitanju samokontrola).
    Da, ali to je bilo protuzakonito, prosječna ljekarna si to nije mogla dozvoliti jer bi si navukla HZZO na vrat - znam da su neke ljekarne poprilično kažnjene zbog toga (iako nisu oštetile HZZO, ukupna vrijednost izdanih trakica je bila jednaka okularnim). Tužili su ih proizvođači okularnih traka.

Danka_, a daj mi reci... Nekoliko puta sam čula preporuku za trudnice s GD ovakvu: ako vam je danas GUK 2h nakon ručka preko neke vrijednosti, sutra si dajte 2 jedinice dugodjelujućeg inzulina. Koliko to ima smisla (jer si treći dan opet neće dati inzulin)?
    Posljednje uređivanje od martinaP : 01.07.2012. at 08:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •