Stranica 55 od 189 PrviPrvi ... 545535455565765105155 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Da vas pitam...koliko pazite na prehranu?

ja se trudim jesti izbalansirano. Imam cilj koji zelim postici, smanjenje postotka tjelesne masnoce na 18, trenutno sam na 22.
    nije mi toliko vazno da smrsavim, zapravo ne zelim smrsaviti, vec samo smanjiti bf da se misici vide (sada se samo ocrtavaju).
    Da malo padobranski uletim... da li ima neka bas preporuka koliki bi trebao biti taj postotak tjel. masnoce u zena recimo na pragu 40-ih? Ja po kilama ne spadam u kategoriju za mrsavljenje (169/57) i nikad nisam nesto posebno pazila na prehranu, u stvari jedem kako mi pase ali nesto sam u zadnje vrijeme (tj. nakon poroda) postala svjesnija svog (ne)izgleda i cini mi se da bi trebala mozda smanjiti taj postotak. Meni je 23.6% (po onoj vazi za to) i to mi se nekako cini uzasno puno, 1/4 tezine samo mast??? I kojim metodama mislis mijenjati taj omjer ako si npr. zadovoljna misicnom masom odnosno kondicijom?

A sto se programa vjezbanja tice - necu se prijavljivati jer idem na more sad, u kamp, i stvarno ne mogu skakutati u prikolici, a nemam bogme ni namjeru skakutati vani pred zacudjenim njemackim penzicima, pa sve to otpada za jesen. No, kad dodje na red, zanimaju me iskljucivo 30-min programi, za vise sigurno nemam vremena. I da ne zahtjevaju utege i sl. I da nije jako monotono. Jel ima koji od Jilijan da zadovoljava te uvjete?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Di vi to cure izmjerite, sad i mene zanima taj postotak tjelesne masnoće?

sillyme, Yoga meltdown koji ja sad vježbam zadovoljava tvoje uvjete. Ne trebaju ni utezi ni patike, nije monotono, a bome ni lako. A dok si na moru, plivaj i nemaš straha

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Di vi to cure izmjerite, sad i mene zanima taj postotak tjelesne masnoće?
    Nama je mm kupio neku vagu, u Getrou, mislim da je dosla 200kn, osim sto izmjeri tezinu ima i nekakve elektrode na koje stanes bos, ukucas godine, spol i visinu pa ti izbaci taj %masti, pa bazalni metabolicam u kcal i jos nekaj sto me nikad nije intersiralo pa se ne sjecam vise sto je

Thx za meltdown tip
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.06.2012. at 12:59

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo jedan članak koji odgovara na pitanje koji postotak masnoće u tijelu je ok.

i da, to je bitno. jer ima puno ljudi koji su po kg ok, ali su zapravo 'debeli'. isto tako ima i ljudi koji izgledaju veliko ali imaju i puno mišićne mase. definitivno nisu kilogrami ti koji određuju u kakvom smo stanju.

i kad se počne vježbati, počne se i izgrađivati mišićna masa koja je teža od masnog tkiva, pa brojke na vazi znaju stat ili čak i rast. ali se centimetri smanjuju

http://www.fitness.com.hr/zdravlje/u...ca-tezina.aspx

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta,
    mene je spasio Energeticsov topic (iz Intersporta).
    Odlicno drzi bez grudnjaka kod svih vrsta vjezbi, a uz grudnjak, izvrsno drzi cak i kod trcanja.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene trenutno, uprkos sportskom grudnjaku, pri nekim skakanjima samo vlastite ruke spasavaju, pa drzim svoje blago i skacem
    baza je kad se i djeca uhvate za prsi i skacu
    pogledat cu ovaj topic koji BB preporuca

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imate i u hm-u tih sportskih topica. Mislim da su 100kn.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super BB, pogledat cu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    mene trenutno, uprkos sportskom grudnjaku, pri nekim skakanjima samo vlastite ruke spasavaju, pa drzim svoje blago i skacem
    baza je kad se i djeca uhvate za prsi i skacu
    pogledat cu ovaj topic koji BB preporuca
    moje dojeće sise drži obični grudnjak + sportski grudnjak, ali broj manji (bolje stisne)

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, zakaj sam ja nevidljiva, šmrc?

Ha?

Molim vas još jednom: kako mogu doći do DVD-ova po kojima vježbate?

Nadam se da ćete me "vidjeti"

Hvala!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku

Ha?

Hvala!
    Meni je buraz skinuo sa interneta (ne znam to sama napraviti).
    samo ugooglaj npr. jillian michaels 30 day shred
    i otvara ti se sve što želiš (osim ovog ima i drugih programa).
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.06.2012. at 16:44

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku

Ha?

Hvala!
    mislim da 30ds imas cak i na yt, da ne moras nabavljati/skidati...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da 30ds imas cak i na yt, da ne moras nabavljati/skidati...
    ima.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, cure !

Kako ste vi na početku vježbanja izvodile to u praksi?

Gledanje u ekran/DVD i ponavljanje vježbi za autoricom - nema druge, jel tako ?

Pretp.da je...

Koliko otprilike treba da jedna mamnestična mama (o sebi pričam ) zapamti vježbe pa

"samo" vježba (dakle, bez zurenja u monitor)?

Unaprijed vam hvala na razumijevanju i strpljenju sa mnom!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne isplati se streberski zapamtiti jedan workout, treba ih mijenjati.
    vazno je u pocetku raditi uz dvd jer pokazuje ispravne polozaje za vjezbe i ono sto nikako ne treba napraviti (posebno kod cucnjeva i iskoraka - koljeno mora biti iznad skocnog zgloba, ne smije ici naprijed)..
    ovisno koliko te interesira vjezbanje, s vremenom ces si moci sama sloziti neki program, ali mislim da ti je prvo dobro proci vise treninga i razlicite trenere...
    ima ih puno dobrih, cak i boljih programa od Jillian, ali su za naprednije vjezbace...nisu za pocetak.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako si pitala koliko treba da se uhvate vjezbe pa da mozes samo skicnuti u ekran, to dodje brzo..nakon recimo 4-5 treninga.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

S tim da ti preporucam da jednom pogledas cijeli video prije nego pocnes vjezbat,da imas neku ideju sta se radi.
    Ja nakon pet vjezbanja istog programa vise ne gledam tocno kako rade,ali nisam ni blizu toga da sama znam raspored vjezbi. Napamet znam samo njene glupe doskocice

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad narastete možete probati sa ovim http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Inače, danas sam likeala Jillian na faceu, i prvo što vidim na njenoj stranici je video o tome kako je super dojenje

Ja danas pauziram, teška sam sama sebi, osjećam se ko da imam 500 kila. A sutra idem na more, za ostalo ćemo vidjeti.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kad narastete možete probati sa ovim http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8
    Ja sam ti prosla insanity i insanity asylum. Predobro je...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kad sam pocinjala sam krepavala. Do tada sam radila uglavnom Jillian.
    ali stisnes zube se pa ide...
    i nakon toga znam ponekad neki od tih treninga ubaciti..kad se zazelim Shauna
    cesto znam dan istezanja/odmora uzeti iz insanitya..
    zao mi je sto dok sam s njim radila, nisam pazila na prehranu. Ovako sam si poboljsala kondu, snagu, eksplozivnost itd, ali nije se (drasticno) primijetilo.. Mislim da, da sam si prehranu iskorigirala kao sada, da bi rezultati bili mrak.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uh...budemo vidjeli kako će ići kod mene, veliki je napredak da sam Jilian odradila četri dana bez zabušavanja.

Hajde pričaj što si još probala , a čini ti se zgodno (meni totalnom početniku odgovaraju stvari kraće od 30 minuta, nemam kondicije , a niti vremena. Klinci mi stalno odvlaće pažnju, pa mi se još teže koncentrirati da radim ispravno . Kad nabijem kondiciju možda ću moći produžiti vrijeme vježbanja...)

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve od Jillian, osim yoge, to mi je bilo bezveze...
    Pa onda:
    Bob Harper
    PAul Katami
    JACKIE warner
    pocela sam i P90X, ali me se nije dojmilo..treninzi su predugi i treba malo vise opreme)
    zadnjih 5 mj sam radila sa Zuzanom (njene stare sa bodyrocka i nove zwow, ovaj novi bodyrock sa Lisom mi je bezveze..)

kad dodjem k sebi, planiram Body revolution od Jillian da se polako ufuram, pa onda opet na Zuzku i zescu ekipu..

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E da, zuzanine vjezbe su ti kratke, uglavnom se vrte oko 12 min, ali ako guras preko svojih granica, onda su super. Ja sam znala ili povecati broj rundili, ili kombinirati 2 trenina pa bi ispalo duze...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Odlični sportski grudnjaci imaju u Adidasu - skupi su, ali vrijede svake pare. S njima nema šanse da se išta pomakne s mjesta

Ja već 2 dana na Jillian 30 day shred, boli me svaki milimetar tijela, ali presuper mi je. S druge strane prehrana katastrofa - pitam se hoće li biti ikakvih rezultata..

Ne smijem niti reći koliko kg imam - depresija i tješenje hranom su učinili svoje
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 29.06.2012. at 23:00

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Napamet znam samo njene glupe doskocice
    What's that smell? That's the smell of fat burning!

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja već 2 dana na Jillian 30 day shred, boli me svaki milimetar tijela, ali presuper mi je. S druge strane prehrana katastrofa - pitam se hoće li biti ikakvih rezultata..

Ne smijem niti reći koliko kg imam - depresija i tješenje hranom su učinili svoje
    ja sam prije dvije godine odradila cijeli 30DS, iz više pokušaja, ali sam došla do kraja
    svakodnevno sam mlatila po nutelli hoću reći, nisam pazila na prehranu i kile su svejedno išle dole, samo jaaako sporo

na ostatak posta -

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

neke mi zabusavaju ccccc

bravo svima koje su vjezbale

vidimo se sutra

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    What's that smell? That's the smell of fat burning!

sad sam se ulogirala zbog tebe

ja isto prvo pregledam, malo preskočim i onda vježbam

odradila sam dva levela shreda, treći sam možda započela, ne sjećam se :/

sad radim ripped i puno mi je bolji
    al me bole određeni, očito neupotrijebljeni, dijelovi tijela

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mamica, dobro je poceti bez obzira na prehranu.. Ponekad te bas vjezbanje potakne na to da promijenis nesto u prehrani, kad vidis koliko ti treba da potrosis kalorije, a kako ih lako uneses..

budi blaga prema sebi, polako, malim koracima i bude to islo...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zhang skroz si u pravu u vezi prehrane i vježbanja.
    Ići će to Mamica dolje.
    Ovo je vrijeme idealno za zdraviju prehranu, toliki izbor svježeg povrča šteta je to neiskoristit.
    Ja prijavljajuem sinoćnjih dvadesetak minuta bfbm i cca pola sata pilatesa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Odradila peti dan još mi uvijek nije lako, ali ide nekako (zadnju seriju trbušnjaka ne mogu odraditi, sigurno nešto radim krivo jer mi škljoca i preskaće u zdjelici/ kralježnici).
    Ali oporavak je puno brži, ne ležim bez snage satima neupotrebljiva (nakon tuširanja sam peglala sat vremena, prije dva dana bi to bila nemoguća misija ).

Obzirom da sam kod kuće , zadala sam si da odradim vježbanje ujutro prije vrućine i do još ne poćnem smišljati izgovore .

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jučer pišite minus - neću nabrajati izgovore
    danas bazen - uspjela sam pobjeći klincima i isplivati pruge kraul i prsno - moja leđa me vole
    sirius
    Posljednje uređivanje od pikula : 30.06.2012. at 13:18

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne mogu vježbati, prevruće mi je
    to ću najesen
    ali mi je zato prehrana savršena i kile samo idu
    iako, zapravo, želim stati

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius, jel savijas ledja dok radis trbusnjake?
    ledja bi trebala biti ravna, ne moras cijela dizati, laktovi moraju biti rasireni, pogled u strop i onako da ih vuces iz tbusnjaka, bez da ledja previse rade.. Ne znam jel kuzis ovaj moj opis..

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anci, dobro nam dosla

Neke se nisu javile hmmmmmm

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Prijavljujem jučer ujutro kupanje, navečer Yogillian.
    Ima mi super vježbe za trbuh i leđa, ali nekako mi fali za onaj donji dio trbuha, tu ima više posla pa mislim da ću dodati nešto.
    I, da, skužila sam da vježbam za podizanje raspoloženja. Jučer sam se izludila s Bubamaronjom koji je jako teško zaspao poslijepodne jer je bio preumoran, i kenjkao zbog svake moguće stvari. Bila sam iscrpljena i totalno bez volje za životom poslije. Obično onda odlučim da neću ništa radit, ovaj put krenula vježbat i pomoglo je još sam i trpezarijski stol obojala

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja ga imam spremljenog na kompu nekih 2 mjeseca i razmišljam kako izvest. imam osjećaj da mi treba više mjesta nego imam. one lojtrice na podu mogu iskombinirati. i kad bi počinjala stvarno bi voljela da me tada nitko od djece ne traži piškiti. i razmišljam kako doskočit svemu tome. al baš mi je izazov.

za sada odradim BFBM i NMTZ od Jillian jedno za drugim, odnosno kolko procjenim da imam vremena pa skratim neki dio. ali nekih 3 dana u tjednu mi uspije cijele. BFBM odradim dole dok cure još spavaju i gdje mogu skakat a da ne probudim sve oko sebe, a onda se za NMTZ preselim ako treba na kat (manje mjesta ali više mira).
    meni treba mir dok vježbam, kolki tolki jer uglavnom vježbam do granica pa nisam u stanju za ništ drugo

zhang, u kojem prostoru si ti uspjela odraditi taj insanity?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja imam siroki parket (kao brodski pod) pa sam si zamislila te agility ljestve. Vjerojatno nije bilo toliko precizno, ali mislim da nije bilo bas kljucno. Inace, ima ih za kupiti u polleo sportu.

imam cca 2x2mkvadratna, neke sam vjezbe malo prilagodila (npr. Walking plank, ako je trebalo 4 u jednu stranu, ja sam radila 3, pa onda u drugu stranu)
    Da sam bila pametna, vjezbala bih na terasi..tamo imam puno vise mjesta. Doduse, bilo mi je lakse pratiti na telki jer je veci ekran..

meni je od svihh programa u asylium bio najdrazi strenght..

prije nego se odlucis poceti bas raditi po programu, mozes si ubaciti npr strength umjesto nmtz. Ili vertical plyo umjesto bfbm... Probaj sve programe.

ja to sve sada volim mjesati. Cak i dok sam radila insanity, znala sam tu i tamo ubaciti nekog od drugih trenera. Jednostavno ne mogu guslati stalno po jednom te istom. I to je ustvari i najbolje stalno miksati jer se tijelo nema priliku adaptirati.

I obavezno tu i tamo ubaciti dobro istezanje, misicima to jako treba i godi..

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam odradila treci ripped in 30, ali onda jucer nisam, guzva
    mislila sam danas uzeti dan odmora, al eto, ispalo je da je to bilo jucer
    nabavila andole, vise ne boli
    guram dalje
    sad idem na selo kod mojih pa ce past nesto badmintona i drugih zafrkancija s djecom

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam jucer zaspala s malom popodne i probudila se s otecenim gleznjem lijeve noge. Ne bi ni skuzila sam nije naocigled oteklo jer ne boli. :?
    Skroz cudno. Prvo sam pomislila da sam nekako istegla taj glezanj, ali nisam, sportske ozljede izgledaju drugacije. Odma sam se konzultirala s vjezbacima i rekli su mi isto. ž
    Kasnije mi je frendica rekla da me je mozda nesto ugrizlo, boli me na jednom mjestu kad pritisnem. Inace ne, niti u mirovanju niti u rketanju.
    Pa ne vjezbam, cisto da se ne pogorsa.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e, ovakve izvjestaje volim vidjet

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bila na placu sa kolicima , jel se to računa?

Ne znam da li ću odraditi svoje danas popodne ili ću preskočiti , ovisno o vrućini (trenutno sam krepana).

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a ne. probaj odraditi danas, jer ce ti biti lakse i nastavit ces. rashladi se pa polako.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene bole koljena i to dosta jako, ne mišići nego baš koljena i to nakon vježbanja! Zašto bi to moglo biti? Stvarno se trudim vježbe odraditi pravilno i sigurna sam da ih dobro radim!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

tetive? ako se istezes prema naprijed koljeno ne smije preci vrh stopala, mozda to?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel imas tenisice dok vjezbas?Da li se istegnes nakon vjezbanja?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Storma mislim da nije tetiva jer ne boli stalno, samo kad idem po stepenicama, čučnem se i sl! Pazim na vježbe, ne ide koljeno naprijed!
    Jedino sam skužila da se kod vježbanja zna čuti ko neko škripanje-veli mm da imam preveč kila i dugo nisam vježbala pa da je to krivo
    ne znam..
    imam neke polupatike s tankim đonom, nisam bosa i istegnem se na kraju-kolko ide (a baš i ne puno
    Možda mi fali nečeg u kostima, kalcija ili čega?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •