Dakle,vec sam dva puta postavila pitanje,al nitko ne odgovara..
Malac je danas 10mj.I po tablici moze jesti rajcicu.Zanima me kako mu je dati s obzirom da sam procitala da za pocetak ne moze svjeza!!Kako onda?"Da je skuham?!
Dakle,vec sam dva puta postavila pitanje,al nitko ne odgovara..
Malac je danas 10mj.I po tablici moze jesti rajcicu.Zanima me kako mu je dati s obzirom da sam procitala da za pocetak ne moze svjeza!!Kako onda?"Da je skuham?!
ma daj joj rajčicu, malo po malo
s obzirom da su krenule petrovace (smokve), ja bi ih dala N,mogu se?
provala sam joj nedavno dati murvu i nespole,za prvim nije bila luda ali su nespole odlicno prosle.....
I ja s 10 mj dala svježu, napola prerezanu pa u ruku.
koga, smokvu ili pomadoru?
ja sam joj popodne dala petrovacu,odusevljena naravno,ovo joj je prva toliko slatka namirnica i mmmmkala je...i bila jako ljuta kad nije bilo vise...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 30.06.2012. at 22:21
Naravno da je oduševljena, njih čak i moj pas voli.![]()
nespole su zerdelije
ili kako ih ti već zoveš
one okrugle šljive kojih u 6. mjesecu imaš po cijelom zagrebu i rastu kao drač
To mi zovemo cibori ili amule. Imaju bezbroj imena. Moja bebolina ih tamani cijele i uredno pljuje koscice. http://teuta-ika.bloger.hr/post/amule/833087.aspx
Nešpule su zute i mislim da rastu samo uz more. http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1187
a mi to zovemo amule ili ringule, imamo ih jako plave, malo crvene, jako crvene ( kasnije u mjesecu), žute za cca 15 dan
a najbolje su kad još nisu zrele
mi ih imamo tolko zrelih, da ne pomišljamo jest nezrele.
jelena,imam crne murve...neznam zasto,eto nisu joj se dopale....
neznam kako bi se ovdje zvale te vase amule/ringule/cibori/zerdelije,ono sto sam nasla googlajuci mislim da su to ovdje đenerike...
ali nespole su japanske mušmule te ih nema po Zg nego samo uz obalu -http://sjediijedi.tportal.hr/inspiracija/200220/Nespole-otvaraju-ljeto.html
(samo mi je svetogrdje skidanje koze koju spominju u ovom tekstu)
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 01.07.2012. at 17:47
mušmule su kod nas u kasnu jesen kad mraz dojde, inače kad smo bili u crikvenici pitam ja suseda tam kaj je to on veli mušmule, kod njega to bilo žuto, a kod nas tek počelo zelenit, a i ima malo drugačije lišće od naših
je baš tak nešto je to bilo, od kad se to može i do kad jest?
Moj ima 7 i pol mjeseci pa i dalje cica svaka dva sata. Unatoc i usprkos dohraniali ovo s vocnim sokovima mi je genijalno, ma zapravo sve je genijalno. Znaci samo bi alergicari i osjetljivci trebali s dohranom sa 6. mjeseci. Gdje se ti ljudi informiraju, koje izvore koriste, gdje su im navedeni?! Na nivou, zalosno.
dinja je iz porodice krastavaca, pa onda se prema tome racnaj
žumanjak razmuti u vreloj juhi i pusti minutu
ili tvrdo skuhaš pa umiješaš u tikvicu ili bilo koje povrće ili voće
Vidiš, vidiš, pa i mi možemo žutanjak.
Starija curka obožava kuhana jaja, ali jede samo bjeljanjak, a žutanjak daje psu. Sad ga može dati seki![]()
a sto je vama dinja? ono crveno ili ono zuto (pipun?)....ja redovno imam nesporazume oko tog voca...
a kako dati balancanu? (patlidzan)
ja ju prigam ili pecem...rijetko poham....nijedan nacin pripreme koji bi bio primjeren za bebu....ali skuhat joj balancanu...bljak,pa to nece nista valjat....
ja sam neki dan krenula sa zumanjkom,odma sam cijeli pomjesala sa tikvicama,sve je smazala....
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 03.07.2012. at 19:26
Da probaš na grill tavi bez masnoće?
Ja tako napravim tikvice za sve, njoj samo mrvu maslinova ullja, a nama komplet začini.
nama je dinja ono što je vama pipun
i samo još jednom reci da kuhani patlidžan "neće ništa valjat"pr
vo, meni je to fantastično, a drugo... kako očekuješ da će dijete jesti nešto sa takvim tvojim stavom?
Kuhani patliđan?
Kak to radiš? OT, al da ne otvaram temu na receptima.![]()
Pa evo u svim knjigama recepata balancane se najcesce pune,gratiniraju,peku,prze....bas na kuhane nisam nailazila....i nikoga neznam tko ih kuha pa mi dopusti da budem skepticna prema takvoj vrsti pripreme....
Mojca,mogla bi i provat na grill tavi....ili cu kad uvalim pec pitu usput i jednu balancanu njoj ispec...pa joj dat jest bez kore....jest da je kuhanje najpozeljniji oblik pripremanja hrane no pecenje (bez masnoca) bi valjda islo odma iza toga?
A sto onda s paprikom npr,isto ju skuhat?
Rekla bi da je.
Probaj joj ispeci balancanu, mozda ne bi bilo lose da ih narezes na polovice ili na cetvrtine, pa malo zarezes (izkrizas), s unutarnje strane i premazes maslinovim uljem. Biti ce socnije.
Ja tako radim za nas, pa te pukotine napunim mrvicama, cesnjakom i m. uljem. Uz pečeni mladi krompir s kaduljom ili ruzmarinom ide sjajno. I jos salata od poma. Mrak.![]()
Papriku bi ja radije na grill tavu. Ili u pecnici ili na rostilju, skines kozu pa na salatu s malo m. ulja.
![]()
pa kad kuhaš povrće, ubaciš i patlidžan, kao i sve ostalo
u satarašu se kuha, ne?
A tako...![]()
Ja mislila na patliđan u solo izvedbi.
Mi krećemo u pon s dohranom, K će tada biti 6mj, prva nedoumica je mrkva koja je u tablici od 8mj, a ja sam zabrijala da je ona prva... Hm. Stvarno moram čekat do 8mj. RAdi se o mrkvici iz bakinog vrta. I zanima me voda... Da li mora piti vodu od početka ili joj mogu ponuditi siku? Kad bi joj zapravo trebala početi nuditi vodu, kad cijeli obrok zamijeni sikom? Bez veze mi je odmah joj počet davat vodu ako će pojest žlicicu dvije dohrane. Jesam u pravu?
Ma nije dan kad beba navrši 6 mj. točka u kojoj moraš početi i sve je drugačije... može ona nastaviti samo sisati... možeš joj dati vodu, kako osjetiš. Neće se ništa desiti ako joj daš vodu za koji tjedan.
A za mrkvicu iz bakinog vrta ne znam..![]()
Sretno (i opušteno) ti želim.
može nrkva domaća
i dobro je odmah početi s vodom, čim krene dohrana
Ma, znam da ne treba na dan krenuti s dohranom, ali, ali... vidjet ćemo kako će nam ići, pa lako zaustavimo. Nekako imam osjećaj da će nam sika biti No1 još duuuugo.![]()
Hvala ovo za mrkvicu... Jel to vrijedi i za krumpir? Tikvice vidim da idu odmah, a krumpir? Znači, ipak voda odmah... Moramo čašu kupiti, ima netko preporuku ili da ne radim i od toga znanstvenu fantastiku?![]()
Apricot, vidim da imate puno iskustva. Sad baš na jednom topiku pričamo o špinatu. Znam za ono da se konzumira 2h od branja. Mi imamo to sve kod bake koja 50km od nas, planirala sam pokupiti tjedne zalihe nedjeljom, ali vidim da sa špinatom i blitvom neće ići tako. Da li se smije u roku od 2h zamrznut ih i onda vadit svaki dan? Da li treba ih stavit pod "jedan ključ" i onda zamrznuti ili ih sirove spremam? Hvala...
ja bih zamrzavala blanširano
sa krumpirom možeš pričekati, a zelenje... daj samo list, bez žile
moja jede batat ima 2-3mj...i smokve je neki dan provala....
batat ti je u tablici od 6-og mj!smokava nema ali ne cine mi se ko neki problem,N. nije imala nikakve reakcije.....
leptiric_zg voda može iz bilo koje čaše, obične ili sa kljunom, ili sportstim čepom.
Mene zanima što mislite o ledenoj vodi. Recimo u kafiću dobijem vodu s ledom - biste li dali tu hladnu vodi djetetu od 11 mjeseci?
moja sad odlicno pije iz kljunasice a u startu nije htjela nikako!
ja joj davam vodu iz ledomata na frizideru,bude malo hladnija od one sa spine...voda bas sa ledom mi je prehladna,od nje i mene zna zabolit grlo! (dobro,ja sam bas osjetljiva na to)
batat bljak. Pa to je ko mrkva. Meni je bezveze, njoj ću sad skuhati![]()
fini je i pečen o kori u pećnici, staviš na papir za pečenje, izbodeš ga vilicom i pečeš ovisno o veličini tj. vidiš kad je mekan