a sto se tice ovog teksta koji je pikula postavila, on je zanimljiv i razumljiv,
ali ima jednu veliku manu: naslov
zasto zena ne moze imati sve?
pravi naslov je: zasto covjek (muskarac i zena) ne moze imati sve?
a sto se tice ovog teksta koji je pikula postavila, on je zanimljiv i razumljiv,
ali ima jednu veliku manu: naslov
zasto zena ne moze imati sve?
pravi naslov je: zasto covjek (muskarac i zena) ne moze imati sve?
ja osim maternice i onih prvih trenutaka/dana/tjedana/mjeseci koje moze iskusiti samo zena, ne radim ni u kojem slucaju razliku izmedju muskarca i zene. naprotiv.
mogu reci da su muskarci takodjer zakinuti. gle, moraju se boriti da bi prisustvovali rodjenju vlastitog djeteta!
X. A, kako većina ljudi ipak ima djecu, poanta je da ne možemo imati sve. Odnosno, da se posao na način West Winga mora vratiti na neke humanije postavke, jer će od toga benefitirati cijelo društvo. To jest - članak nije samo kritika feminizma, odnosno je, tako je to autorica napisala - ali je to vrlo usko shvaćanje, a zapravo ona kritizira način rada u modernoj Americi/svijetu.
Ništa mi nije teško za djecu učinit ali kao majka u radnom odnosu jednostavno bez podrške društva funkcioniram na način da sam makimalno organizirna da bi sve funkcioniralo. Društveni život mi je nikakav (nemam vremena ni za frizera) ali ne smatram se žrtvom, nemam ničiju pomoć - to je jednostavno takav period života dok sam potrebna djeci. Sretna sam šta ih imam i žao mi je da ih nemam još.
Majka i žena na brdovitom balkanu. Škole bez organiziranog toplog obroka, rade u tri smjene, bez dodatnih aktivnosti sportskih - nula bodova, vrtići u koje nemožeš upisat dijete i koji rade samo radnim danima - danas mame rade nedjeljom - nula bodova.
Sistem u kojem se očekuje da svaki dan serviram topli obrok u vrijeme kad sam na poslu .....Kapitalizam kojeg zanima profit, a ne moja obitelj................