Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: Vrtić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala... još da pitam mame celijakičara/alergičara/djece sa sličnim poremećajima u prehrani: da li vam je osiguran OBROK?
    nas su lijepo svrstali u poseban vrtić (program 6 h) koji NEMA OBROK... i NEMA SPAVANJA... što nam nikako ne paše - ja nisam kući u međuvremenu nego na SRV (često dulje od planiranog 4h radnog dana) i teško će mi biti osigurati "topli obrok" odmah po dolasku
    da li dijete ima PRAVO NA OBROK ako to roditelj traži?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala... još da pitam mame celijakičara/alergičara/djece sa sličnim poremećajima u prehrani: da li vam je osiguran OBROK?
    nas su lijepo svrstali u poseban vrtić (program 6 h) koji NEMA OBROK... i NEMA SPAVANJA... što nam nikako ne paše - ja nisam kući u međuvremenu nego na SRV (često dulje od planiranog 4h radnog dana) i teško će mi biti osigurati "topli obrok" odmah po dolasku
    da li dijete ima PRAVO NA OBROK ako to roditelj traži?
    Celijakija - prve dvije godine nam nisu dali pravo na obrok, tj. spremala sam joj doručak, ručak i užinu (i plaćala punu cijenu vrtića ). Slali su mi svaki tjedan jelovnik, pa sam prema tome kuhala. Zadnju godinu su pristali na to da mi kupujemo njenu tjesteninu, palentu, med, namaze, ..., donosimo brašno i svaki dan kruh. Imali su i drugu djecu alergičare ili vegetarijance, pa, ako je bilo potrebe, dobivala je obroke kao i oni. I dalje je bilo dana kada sam donosila hranu (umjesto grisa - riža na mlijeku, za užinu kolači - ja pekla s njenim brašnom, ...). To je bilo najbolje što smo uspjeli dogovoriti. Ipak, i to je bilo olakšanje u odnosu na svakodnevno kuhanje ručkova prethodne dvije godine (znaš ono, ne možeš skuhati grah za dva dana i sl.).
    Ne možeš ih natjerati jer to ovisi od vrtića do vrtića. Kuharice iz nekih vrtića u Zagrebu su se jako čudile tome (igrom slučaja smo došli s njima na tu priču) jer je u Zagrebu normalno da se alergičarima prilagođava prehrana. U mom selu malom nije.
    Posljednje uređivanje od otocanka : 30.07.2012. at 01:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •