-
Ne govori ovaj članak, koliko shvaćam, o nemazanju usred zvizdana, mislim da će se teško naći koža, osim crnačke, koja to podnosi, nego o tome da bi se trebalo mazat, više-manje, skoro pa cijeli dan, u zatvorenom autu, u stanu uz otvorene prozore, na oblačnom vremenu (doslovno nikad nisam doživjela ili čula da je neko pocrvenio po oblačnom vremenu, iako se o tome piše već 20 godina, možda neki ono tip kože super-sensitive, tipa Norvežanin s crvenim pjegicama po licu, albino itd.) ili da je neko izgorio tipa na metar dubine, ili da je izgorio u hladu, od reflektirajuće zrake koja ga je pogodila. Ali, to što ja nisam čula, ne znači da nema, ali evo... to mi zvuči stvarno sporadično.
Ovaj drugi članak govori da nisu ni cvike za sunce dovoljne, terbalo bi ih podebljat s ultra UV-pokrivajućim lećama, pa je tako osigurano da se rožnica ne prži.
Iskreno, ja sam bila šokirana na bakin tretman moje male, nije ju mazala, išli su na more od 9-10 ujutro sat vremena u moru, i od 17 h, i bilo je sve OK. Ja sam bila uvjerena da mora izgorit, pa mi je to onako... stavilo malo pod upitnik te članke. Kad je u mom tretmanu nimalo boje nije dobila, s bakom dobije malo boje. S obzirom na specifičnu i rijetku dijagnozu moje male koja joj priječi da uzima d vitamin iz hrane i mora pazit da uzima kalcij ograničeno, a da ima osteopeniju, u stvari se slažem s tretmanom koji provodi baka (ali to stanje moje male je ipak turbo rijetko za djecu, nije to neka generalna preporuka za svu djecu).
Vezano za blagotvoran učinak sunca na jajnike - to mi definitivno potvrdila pred par mjeseci moja ginićka, dr.sc., koja tvrdi da je dokazan blagotvoran učinak sunca na jajnike, da se ženama koje su na nadomjesnoj često ukida terapija preko sunčanih mjeseci jer im zna doći ciklus (tipa ženama koje su već ušle u perimenopauzu ili menopauzu).
Koliko god mi se sviđaju norveško-švedska društva, mislim da bi mi se jako bilo teško naviknuti na manjak sunca tamo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma