Meni je ova rasprava toliko tužna i jadna i toliko je sve naopako postavljeno da uopće ne znam što više napisati.

Strašno je što je ova anti-javni sektor propaganda učinila
OK, traje već godinama, ali svejedno, strašno je to koliko se lako može upravljati masama.

I samo da spomenem, kad ste već krenuli s porodiljnima, meni je medicinska sestra pri otvaranju porodiljnog rekla da ne pamti kad je zadnji put netko otvarao samo onih 28 dana prije poroda, tj. porodiljni bez komplikacija. A nije valjda da se samo javni sektor liječi kod mog doktora opće prakse.
Sve moje prijateljice koje rade po hotelima i butigama su bile na komplikacijama skoro cijelu trudnoću (bez medicinskih indikacija za to) i zatim po godinu dana na porodiljnom dopustu.
Ja sam oba puta radila i nakon otvaranja bolovanja, prvi put sam se vratila nakon 6 mjeseci, drugi put nakon 10.
Ne zato jer sam neki radoholičar, već sam prvi put radila pokuse za svoj doktorat i morala sam to završiti, a drugi put sam pisala disertaciju, i opet morala to završiti u roku. Imala sam i nastavu, lakše mi je bilo odradit je u terminu nego poslije nadoknađivati...
Hoću reći - moj posao ne može obaviti nitko osim mene, jedina koja ispašta od nedolaženja, zabušavanja, lažnih bolovanja i slično sam - ja.
I mislim da je otprilike takva situacija u cijeloj prosvjeti, ne samo u visokom školstvu i znanosti.
Moja dobra i jako bliska prijateljica radi u katastru, nema kašnjenja, nema ranijih odlazaka, pauza joj traje točno 30 minuta, a nekad niti ne stigne na nju kad im je prevelika gužva.

Neradnika ima, ali ima ih svugdje.
Nije pošteno da se zbog njih blati cijeli jedan sustav o kojem itekako ovisi budućnost zemlje. Jer bez obrazovanja i znanja smo propali, valjda nam je barem to jasno.

I stvarno je zanimljivo da se protiv npr. banaka i raznoraznih državnih agencija bez ikakvog smisla i razloga, ne vode takve kampanje.
Neee, učitelji, znanstvenici, liječnici, policajci... oni su trošak koji nam je državu stjerao na prosjački štap
Prestrašno. Stvarno, tužno i jadno.

Da se razumijemo, ja sam od početka govorila neka nose regres, i božićnice. Tih 1250 kuna neće spasiti ni mene ni državu, nažalost.
Ali, ova hajka koja se povela protiv javnih službi je postala stvarno mučna.