Stranica 13 od 16 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 778

Tema: koristimo platnene (tetra) pelene

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Razmišljala sam da kupim Bambino mio i razgovarala o tome sa rodicom, i ona ima malo dijete. Sutradan sam vodila bebu fizijatru i kupila dva paketa tetri. Nije mi se dalo tražiti one u DM. A i mnogo su skuplje.
    Isti dan ide ta rodica i nosi punu vreću tetri. Neke malo koristila, neke nove.
    Tako da imam hrpu tih pelena, šteta da ih ne koristim.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Koje su dobre zaštitne gaćice za tetre a da ih je moguće nabaviti kod nas? Bambino mio,natura,roda, ili ? Ne znam koje da kupim, a i koju veličinu, budući da mislim prvih par dana koristiti jednokratne, a dalje tetre i platnene pelene.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    Koje su dobre zaštitne gaćice za tetre a da ih je moguće nabaviti kod nas? Bambino mio,natura,roda, ili ? Ne znam koje da kupim, a i koju veličinu, budući da mislim prvih par dana koristiti jednokratne, a dalje tetre i platnene pelene.
    Rodine su super, za ostale ne znam jer ih nismo koristili.
    Za najmanju veličinu ti se možda isplati kupiti rabljene jer ih djeca brzo prerastu.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam se tek neki dan odlučila za eksperimentiranje s tetrama i imamo Rodin cover na drukere. Sa drugima nemam iskustva ali mogu za Rodin reći da sam zadovoljna.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala, probat ću s rodinim za početak

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi imamo Rodine i Naturine i Rodini su mi puno bolji.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja imam rodinu pusu
    moraš paziti da ti zaštitne pokriju svu tetru, da se nigdje ne vidi i ne viri

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

mi koristimo bambino mio od početka, prvu veličinu smo koristili cca 2 mj. i jako smo zadovoljni!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jesu vam bolje zastitne na drukere ili cicak? Vidim da ima jedna nasa stranica koja prodaje ME gacice, oko 80 Kuna su jedne, ne znam jel se isplati uzeti njih, vidjela sam da ih hvale...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja glasam za drukere. ME gacice nisam isprobala

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi korisimo ME covere i stvarno su odlični!!! Na drukere......

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu vam bolje zastitne na drukere ili cicak? Vidim da ima jedna nasa stranica koja prodaje ME gacice, oko 80 Kuna su jedne, ne znam jel se isplati uzeti njih, vidjela sam da ih hvale...
    koja?
    meni su ME coveri fantastični, koristim i drukere i čičak

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

http://www.pelenko.com/

ali nema večih od m-l!!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj orlica prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.pelenko.com/

ali nema večih od m-l!!
    Pise da su do 15 kg?

Bas su lijepi sareni, sad za ljeto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Demi ima 11 kila, trenutno nosi ME Large zaštitne. Medium mu je na knap i nosi ih samo kad je neka frka, kad su mi svi L zmazani npr.
    Ali prije par mjeseci, kad je imao manje kila dakle, nosio je samo Large, Medium mu je bio totalno premali. Sad se izdužio i stanjio (Demi, ne cover LOL) pa su mu opet OK i Medium

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Demi ima 11 kila, trenutno nosi ME Large zaštitne. Medium mu je na knap i nosi ih samo kad je neka frka, kad su mi svi L zmazani npr.
    Ali prije par mjeseci, kad je imao manje kila dakle, nosio je samo Large, Medium mu je bio totalno premali. Sad se izdužio i stanjio (Demi, ne cover LOL) pa su mu opet OK i Medium
    Dala si mi ideju da izvučem i isprobam naše Rodine M

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kaj mislite jel mogu odmah uzeti ove M ili da ipak uzmem sm za početak?

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

e da, i još jedno pitanje prvi put kad perem tetre ih operem na 60°C, ili? i jel ih vi peglate ili ne?
    (znam da imam puno pitanja, ali što ću kad sam početnik )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne peglam tetre
    ja sam uvijek u početku koristila S zaštitne, jedno novorođenče je imalo 3 kile, drugo 4 kile. ovo drugo koristilo je S 2 ili 3 mjeseca

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni ja ne peglam.
    artisan ako inače peglaš svu odjeću, vjerojatno će ti smetati da pelene nisu ispeglane i složene "kao karte". Ali zbog funkcionalnosti zbilja nije potrebno.
    mi smo S koristili 3 mjeseca, M su nam bile ogromne

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala cure, zlatne ste

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja glasam za ImseVimse soft zastitne! super su nam bile i opet cemo ih koristit.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam kupila na kraju ME zaštitne, jako su slatke, nadam se da su i tako dobre. Nego, oprela sam sve pelene i speglala ih i čekaju curku čiste, pa da vam napišem par mojih dojmova za sada. Kupila sam u lesnini neke njihove sa medvjedićima, u kiki one njihove bijele i u ikei bijele i bijelo-zelene. Mogu Vam reći da su ove ikeine na prvi pogled najbolje, najdeblje su, najmekše i ne gužvaju se u pranju, a peglati ih je stvarno lako. Ove lesninine su najtanje, ali se isto ne gužvaju baš i slatke su s tim medvjedićima. A kikine su isto dosta fine, mekane i deblje od lesnine, ali su se dosta zgužvale u pranju, tako da sam se baš namučila s peglanjem. Inače ih ne budem peglala, ali na početku dok je beba mala ipak budem. Da sam znala kakve su koje najvjerojatnije bi kupila sve ikeine. Naravno, vidjet ćemo još kod korištenja, ali evo ovo su prvi utisci...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja nisam sigurna da li su ove zaštitne gumene dobre po ovim vrućinama
    ima netko link gdje mogu pogledati zaštitne od nekog dr. materijala?
    ne snalazim se baš dobro sa stopedeset vrsta raznoraznih covera
    pa bi mi iskustvo iz prve ruke isto dobrodošlo...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mene zanima šta radite s prljavim tetra pelenama(tj. s onim mokrima koje ste malo oprali od kakice) dok nenapunite mašinu za prat ? gdje ih držite da se ne usmrde?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam sigurna da li su ove zaštitne gumene dobre po ovim vrućinama
    ima netko link gdje mogu pogledati zaštitne od nekog dr. materijala?
    ne snalazim se baš dobro sa stopedeset vrsta raznoraznih covera
    pa bi mi iskustvo iz prve ruke isto dobrodošlo...
    Mene ovo isto zanima. Po danu mi je uglavnom bez covera pa se mijenjamo cim se popiski. Ali mislim da mu je po noci vruce u tom plasticnom coveru pa jos debelim pelenama...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima šta radite s prljavim tetra pelenama(tj. s onim mokrima koje ste malo oprali od kakice) dok nenapunite mašinu za prat ? gdje ih držite da se ne usmrde?
    držim ih u plastičnoj kutiji s poklopcem,baš za tu namjenu je kupljena
    ali nikad više od dva dana
    stoji u kupaoni

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala na brzom odgovoru i još me zanima dali perete tetra pelene same u mašini ili se mogu prati s drugim vešom?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pomaze kantu pokriti s rucmikom.
    Ako smrde a ne namjeravam jos prati stavim u masinu i pokrenem jedan program ispiranja.
    Naravno da mozes prati druge stvari s pelenama - sve sto podnosi 60 stupnjeva. Samo onda ne stavljaj omeksivac
    (nekome ce biti fuj prati kuhinjske krpe i pamucne majice s pelenama, meni nije)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala na brzom odgovoru i još me zanima dali perete tetra pelene same u mašini ili se mogu prati s drugim vešom?
    pelene perem s kompletnom robicom od bebe

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam uvijek prala odvojeno pelene od ostatka robice. Paradoks je da sam tetre koristila i za guzu i za npr ispod lica podstavit ili za obrisat usta... Bogu hvala nismo imali nikakvih problema. Nekako u onim prvim mjesecima nisam kužila što radim.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni nije jasna ta fama oko pranja pelena.Naš veš,koji je daleko veći potencijal za neku beštiju,peremo da niti ne razmišljamo o tome,ali zato pelene tretiramo kao potencijalnu nuklearnu opasnost.
    Kakva korist od dezinficirane pelene kada ona prije oblačenja stoji negdje "izložena",guzu obrišemo nedezinficiranom krpicom,eventualno namažemo kremom koja je stajala u trgovini mjesecima,spustimo dijete na pod da puže gdje ono naravno dohvati najfiniju poslasticu-šlapu,i to nedezinficiranu.

Razumijem ako u obitelji postoji bakterija koje se nastoji riješiti,ali to zahtjeva sasvim druga pravila,gdje opet pelene ne igraju najvažniju ulogu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok curke,
    Evo i nas sa novom prinivom. Stigao nam Leo 15.06. i prematamo se danju u tetre a noću u pampers zbog puno pišanja pa mu bude sva roba mokra i to ga jako smeta pa nema spavanja. Ja sam izračunala da bi mi trebalo 4 paketa jednokratnih pelena to je oko 400 kuna mjesečno da ga npr. stalno prematam u njih a pranje tetra pelena i ukupno struja mjesečno koju ja potrošim za stan od 40m2 sa svim uređajima ( TV,frižider, pećnica, mikrovalna, veš mašina, kompjuter, bojleri (kuhinja i kupatilo), peglanje za nas 4 nas dođe 480 kuna pa si vi mislite.
    Eto ja sam izračunala da mi se isplati premamati u tetre.
    Još sam covere kupila rabljene na forumu i nisam kupovala više nove tetre već sam rabljene od Lare oprala u octu i koristim ju.
    vi komentirajte a ja idem jer bebač zove.
    pozz

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma naravno da se isplati.
    Mi vise ne korisimo tetre jer malu puzavicu ne mogu nagovoriti da lezi mirno. Imam sarene poketice kupljene na burzi, Suncicine koje sam sama sivala, nove Rodine koje smo narucili kad su nas prijatelji pitali sto nam treba za bebu... Prilicno sminkerska kolekcija, a sve za puno manje novaca nego bi nas kostale jednokratne

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Gdje se mogu kupiti vuneni coveri?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Začudila sam se kako to da dečki puno više piške i /ili drugačije nego cure i zato koristim jednokratne po noći. Prvih 10 dana nakon rođenja sam stavljala pampers zbog vrućina (zato sam izračunala koliko koštaju jednokratne), a sada savljam tetre koje svakih sat do sat i pol, tj. čim se jednom upiša odmah premotam da nije mokar da dijete ne ujeda od mokraće između nogica i da ne bude crvena guza. Da se razumijemo nije da dijete piša svakih sat do sat i pol al kad se upiša on mmekeće i popipam ispod zaštitnih i ako je mokra odmah premotam.
    Malo je to mudan / zamaran posao ali drage mame meni smeta da je guza upišana a kako nebi smetalo bebu odmah bolje i mirnije spava.
    Sad je star 6 tjedana i sve je ok. Kod nas je u Lici oko 25 stupnjeva jer živimo na Plitvicama blizu vode i pored šume pa nam je vlaga u zraku i nema vrućina kao u Zagrebu zato mi je ok stavljati tetre po ljeti a po noći mi jednokratna drži oko 4 sata jer mu prođe mokraća i po bodiću bude mokar pa ga premotam u polumraku dok on spava tiho i polako /nježno pa se ne budi.
    Ide nam tako i nadam se da će tako i ostati.
    Eto to je naše iskustvo sa dečkićem, tj. sa drugom bebicom.
    Pusa mame

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa Vidi poruku
    Prvih 10 dana nakon rođenja sam stavljala pampers zbog vrućina (zato sam izračunala koliko koštaju jednokratne),
    Samo ću se osvrnuti na ovo - meni su se pampers pokazale najlošijom jednokratnom pelenom. Savršene su mi bile Libero a najpovoljniji omjer kvalitete i cijene imaju one Mullerove - prije pet godina koštale su kunu po komadu, sad je možda i više. Kod pampersica plaćaš ime i marku a kvaliteta im je daleko lošija nego kad sam ih prije 19 godina za stariju djecu kupovala u Austriji.
    I da, dečki pišaju puno, puno više.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znači li to i da dečki jedu više ??

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam shvatila da se oni ne upisaju odjednom nego malo po malo pa zato moce vise pelena... moj ih moci brdo!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kao sto sam gore vec napisala, meni su odlicni imsevimse coveri, ali u svakom pogledu najnajnaj uz bilo kakve platnene pelene su vuneni coveri. da, i preko ljeta! tko nije probao, ne bi vjerovao - ja sam se uvjerila i sada cu opet punom parom sa vunenim zastitnim gacicama. jedina mana im je, sto su u nabavi dosta skupe. ne znam gdje se trenutno u HR mogu kupiti/naruciti, ali vidim da ih je i preko burze teze naci. jer, tko ih jednom ima, vise ih ne daje nikome.

sto se tice kvalitetnih tetra pelena: popolini neizbjeljene http://www.terrynappies.co.uk/popoli...h6g6jqmiu1bls4 isto su skuplje, ali je zaista veeelika razlika izmedu njih i recimo lolaribar i slicnih.

za noc cu, kako zasad planiram, koristit fitted platnene pelene - meni je to bolja opcija od jednokratnih. ako beba bude jako mokra, naravno da cu presvuci pelenu, ali mozda i ova curka bude fina kao i starija seka i ne piskit po noci u pelene, nego mi dati do znanja kada joj je nuzda.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Koje ti imas vunene covere? Mene zivciraju ovi plasticni, em mu je vruce u njima, em ga stezu oko nozice :/

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gacice od PULLa nisu plasticne, tj one za razliku od jednokratnih pelena disu. Zrakopropusne su, a vodonepropusne.
    Alternativa koja je savrsenija bi bila vuneni cover (mislim da ih u hr ima preko web shopa minigreeny), a prava vuna zimi grije a ljeti hladi.

Koliko sam do sad pohvatala iz iskustva ostalih mama (i vlastitog), djeca u platnenim pelenama vec prije godine dana imaju suhu nocnu pelenu (ispisaju se tek netom prije budenja, ili tek kad se probude).

Racunica za jednokratne - treba imati na umu da su pelene za novorodencad daleko jeftinije po komadu, a dijete vrlo brzo dode do veceg broja pa je i racunica drugacija (skuplja).

I sto se tice velicine covera, moj je u M velicini bio od 7 mjeseci. To je bas individualno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    znači li to i da dečki jedu više ??
    Kad je riječ o isključivo dojenoj bebi teško je reći koliko pojede.
    Stariji su mi blizanci i nisam dojila nakon 4 mjeseca. Sin je jeo daleko više. I dan danas je tako.
    A i prvih 8 mjeseci, dok nisam počela raditi, koristila sam tetra pelene i onu švedsku, pamučnu preko njih. Nikakve plastične folije, sve prirodno. Poslije jednostavno nisam mogla mami ostaviti uz blizance na brigu i pranje pelena.
    Kasnije sam čitala loše stvari za jednokratne pelene, čak da su štetne do te mjere da uzrokuju kasniju mušku neplodnost jer su testisi u njima na neprirodno visokoj temperaturi.
    Tako da podržavam korištenje pamučnih pelena, što god je više moguće. A ove nove platnene, ne znam...čini mi se da je tu puno dodataka s umjetnim materijalima.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nema nista umjetno u 100 postotno pamucnoj modernoj plat. peleni dapace, mozes ih naci i u verziji organskog pamuka.

Istina je da postoje i moderne platnene pelene s dodatkom nekog umjetnog materijala (radi mekoce i upijanja), no to je vidiljivo na sastavu i ipak su daleko bolje od jednokratnih.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam do sad pohvatala iz iskustva ostalih mama (i vlastitog), djeca u platnenim pelenama vec prije godine dana imaju suhu nocnu pelenu (ispisaju se tek netom prije budenja, ili tek kad se probude).
    Potpis na ovo - uglavnom je do pred jutro suh ili cak do budjenja, al onda krene vodopad :D Cak sam ga par noci drzala bez zastitnih i bilo je ok. Al onda se jednu noc dvaputa upisao i skuzila sam tek kad se meskoljio da mu je hladno... pa mu ipak stavljam zastitu.

A nama je cover L (od Rode) vec uzak oko nozica; u struku je dobar.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Vidis, cisto individualno. Coveri idu po kilazi, obujmu nogica. Starost nema veze.
    Za primjer, mi smo skoro do kraja pelenasenja (23mj) koristili M cover (cca 10,5kg) kad bi zafalilo L covera. Visoki mrsavko tanasnih nozica.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sve potpisujem
    Živjele platnene

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

velicina covera je zaista individualna i jako ovisi o bebici; puno njih nakon propuzavanja mogu opet stati u onaj manji broj, jer se cesto izduze a pupica smanji.

ja od vunenih imam soakere (za noc umjesto pidzame) od wollybottoms, wildchildwoollies i disane; a preko dana jako volim vunene na drukere (kiwi pie) i/ili cicak (engel naturwaren, popolni, imsevimse, cuddlebuns). valja puno toga isprobati, jer nije svaka pelena i svaki soaker dobar za sve bebe. da, cini mi se da je minigreenys imao vunu, a ima i nasa teddybearz sa foruma jako puno, kvalitetne i povoljne vunice!

i htjela bih jos jednom naglasiti da je svaka platnena pelena, bilo kojeg materijala, sigurno zdravija od jednokratnih! mada, i na tom podrucju ima vec jako dobrih prirodnih pelenica.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi smo 3 mj. i več smo na M zaštitinim, rodina pusa
    i preko noći nema šanse platnenu
    moje dijete piški jako puno
    pa ispada da bih je morala prematati svako 3 sata
    a to ne dolazi u obzir ama baš nikako

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

je, je istina je dečki puno više piške od djevojčica...
    i sada kad više ne nosimo pelene gdjew god idemo on mora nešto popiškiti što s curkom nije slučaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •