Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Želi znati koliko je sati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Želi znati koliko je sati

...a ja ne znam kako objasniti.

Zna na cijele brojeve i polovice, čak i na satu na kojem ne pišu brojevi nego su crtice. Ali ona hoće znati sve, a ne samo kad je velika kazaljka na 6 i 12.

Ne sjećam se dobro kako smo učili u školi, sjećam se da su me doma učili da je npr. 2:15 = frtalj 3, 2:30 = pol 3, a 2:45 = tri frtalja 3.

Cura je premala (4 g. i 9 mj.) da bi znala kaj su četvrtine ili frtalji.

Zna li netko kako se u školi počne učiti sat? Nemamo problema s brojevima, zna brojiti do koliko hoće (najduže nabrojila do 300) i zna da je npr. 45 veće od 40, ali ne znam kak najbolje objasniti da je 9:40 kad je mala kazaljka između 9 i 10 a velika na 8. Da izbroji crtice za minute?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo N u Konzuma za 20-ak kuna uzeli dječji sat, svaka kazaljka svoje boje (da lakše razlikuju sate i minute) i napisane su i minute (5, 10, 15...). N bez problema skužila, jedino je buni kad su kazaljke poklopljene. Ja je za vježbu svako malo pitam koliko je sati, baš mi je smišna kad se koncentrira pobrojati minute

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I da, ne bi ja još išla u objašnjavanje četvrtina, mislim da im je to apstraktno za tu dob, svaka čast izuzecima!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj erina prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo N u Konzuma za 20-ak kuna uzeli dječji sat, svaka kazaljka svoje boje (da lakše razlikuju sate i minute) i napisane su i minute (5, 10, 15...). N bez problema skužila, jedino je buni kad su kazaljke poklopljene. Ja je za vježbu svako malo pitam koliko je sati, baš mi je smišna kad se koncentrira pobrojati minute

E to je super, nisam još vidjela sat da pišu i minute, to bih mogla i doma napraviti od kartona, neki veliki sat da uz svaku crticu napišem broj minuta. Baš sam bedasta kak se nisam toga sjetila

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ima swatch liniju dječjih satova flik-flak koji pokazuju minute, mi slučajno naletili na ovaj, uzeli joj za igru a sad nam baš dobro poslužio.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj erina prvotno napisa Vidi poruku
    Ima swatch liniju dječjih satova flik-flak koji pokazuju minute, mi slučajno naletili na ovaj, uzeli joj za igru a sad nam baš dobro poslužio.
    Ovi su prekrasni, poželjela je za 5. rođendan sat, ručni ili nekakav dječji da ima u sobi. Mislim da je premala da nosi ručni sat, pogotovo u vrtić , ne znam da li je baš uobičajeno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pa meni se ne čini da je premala za ručni sat. Za vrtić možda nije zgodan da ne bi u igri se dogodile ogrebotine ili nešto, oni to skidaju, može ga zagubiti pa bude nevolje. Nek ga skine u vrtiću, stavi u torbu pa kad pođete kući ponovno stavi. Ja radim u vrtiću pa ako procijenim da nekom djetetu neka narukvica, ogrlica ili nešto predstavlja opasnost za njega ili druge zamolim ga da spremi u torbu pa kad krene kući da ga stavi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da mene pitaš koliko je trifrtaljašest nema šanse, ni minimalne, da znam koliko je to sati.

Lijepo nauči dijete onako kako će učiti u školi. Bez frtalj i bez kvarat.

Neka kaže sat, pa minute sve dok velika kazaljka ne dođe do 30 minuta. Npr. 4 sata 20 minuta.

Kad prijeđe 30 minuta, onda kaže koliko minuta do idućeg sata, pa idući sat, npr. 20 minuta do 5 sati.

Ovdje imaš predloške za isprintati
    http://zrno.files.wordpress.com/2011...je-na-sat2.pdf

A sat se doma lako napravi od papirnatog tanjura, plutenog čepa, dvije kazaljke (od kartona) i pribadače.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad sam ja zbunjena ovim dijelom o minutama do sljedeceg sata i slicno.... Zasto 3:48 nije jednostavno 3:48, a ne dvanaestminutadocetirisata?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam svojoj kupila knjigicu Kako naučiti koliko je sati -naša djeca. priča o Crvenkapici s pomičnim kazaljkama. imamo 3 knjigice iz te serije.i odlične su. ukratko.. jedna min.ima 60 sek. jedan sat 60 min.kad je puni sat?? kad je pola sata? kada je petnaest min.do... a kada je ....i petnaest min. digitalni sat -to su ukratko naslovi.
    moja kći je naučila na sat uz tu knjižicu. A ja sam forsirala da broji točkice -crtice (npr. toliko je sati i toliko min. ili toliko minuta do punog sata. a nikad na frtalje jer se i ja u tome pogubim,a mislim da oni to u školi i ne uče.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kaae, tako djeca uče. Kasnije će naravno naučiti 3:48, ali najprije moraju dobiti pojam o satu, a to je lakše ovako.

Barem sam ja tako mojima. Npr. treba nam 15 minuta do vrtića, znači u petnaest minuta do sedam trebamo krenuti. I tako tisuće primjera. Dok ne nauče.

Brzo ćeš to vidjeti sa svojim djetetom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ću se samo požalit na ovoj temi:

-mama, kolko je sati? (po 48. put taj dan)
    -7 sati i 15 min
    -a zašto nije 5 i 20?
    -zato jer je toliko več bilo prije 2 sata
    -a kad će opet biti?
    -rano ujutro dok ti još spavaš
    -a ja bi da saaaad buuudeee! Ja bi baaaaš!

I tako u beskraj...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imam malog genijalca od 4 g i 3 mj koji je uz opsjednutost brojevima uhvatio se i sata...naravno da je u dva dana naučio a ja izludila skoro,,učila ga po školski 5,10,15,20.nakon što je sve usvojio sad to više i ne spominje...sad zbraja i množi...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad je naučila oduzimat i zbrajat, a ima sigurno godina dana možda i više, u kuhinji imamo digitalni, lijepo sam joj rekla prvo je sati drugo minuta, znači 11:15. I sad mi fino dovikuje koliko ima sati kad pitam. Sad će 7 god. Ne zna na ovaj sa kazaljkama. To će valjda u školi naučiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •