-
Vrijeska prvotno napisa
Razuvjerite me ...
Možeš ovdje vidjeti koliko je ljudi tražilo i dobilo vizu ove godine. Kvote su tog trena popunjene.
Tu i tu su njihovi blogovi. Mladi se masovno sele. Samo naša vlada to ne prati.
Bila sam napisala podugačak post o azilu, ali mi nestalo pa evo u kratko.
DO 30.06.2012. pitanje azila se rješavalo tako da ti ušećeš u kancelariju i izjaviš da imaš problema u matičnoj državi. Oni ti (na teret države) omoguće da učiš jezik, pomognu ti da se snađeš i nakon cca 6 mjeseci imaš i radnu dozvolu. Slučajevi su bili u rješavanju godinama i zato ljudi javljaju da normalno rade i žive. Ali kad dođu pred sudca, može ih sterati bez ikakvog objašnjenja. Nažalost, znam za takvih par familija.
OD 01.07.2012. sve se zgotovi u nekoliko tjedana (tj., trebalo bi se.... tek je počelo, jelte) i ili ostaješ ili ideš.
Česi su članica EU i kao takvi nisu morali imati vize za Kanadu dok nisu masovno Romi išli i tražili azil. Pa su Česima vratili vize jer je stanje postalo nepodnošljivo. Bunili su se. Nisam pratila dalje.
I sfingeri, gey people i ostali ugroženi moraju dokazati da su ugroženi, ali i da su sfingeri, a iz tog može nastati poprilična sapunica.
I ako vodite djecu i oni vas vrate, djeci zauvijek ostaje u dosijeu to da su izbačeni.
Svako toliko se pojavljuju članci po novinama kako su se ljudi samo pokupili i otišli. Zanimalo me pa sam proučila. Nije to baš samo tako.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma