Sve je to super, i toj zeni Portugalki i kome god.

Ali osobno NIKAD ne bih otisla raditi na crno, zivjeti na crno i srljati grlom u jagode s dvoje male djece. Vjerojatno to ne bih napravila ni s dvoje vece djece, a da ih pritom ostavim negdje na sigurnom.

Naravno da ce mlada.majka napraviti sto god njima pase, ali eto, pitala je na javnom forumu pa dobija i javne odgovore, a cini se da vecina ljudi ne bi napravila ovo sto pokusavaju oni. Pa onda tako i pisemo. Osobno, ideju smatram suludom, ovakvu kakva je sad. I oslanajnje na neke tamo 'nase ljude' mi je smijesno. Pa da je na nase ljude tako lako osloniti se, onda vjerojatno ni sad u Hrvatskoj ne bi imali toliko problema s prezivljavanjem; valjda bi im neki nas covjek pomogao, zar ne? Pa nije macji kasalj preuzeti odgovornost za cetveroclanu obitelj u stranoj zemlji, dok ovi zapravo nemaju ni za prdac.

I napisala sam prije, a i sad cu opet, dvoje ljudi koji ne govore jezik, nemaju visoku i priznatu strucnu spremu i imaju dvoje djece (u mojoj americkoj prip**** vrtic tjedno kosta $180 za jedno dijete, a u gradu nesto ispod 'ranga' Montreala, opet u Americi, vise nego duplo) nemaju sto previse ocekivati. To je realnost, koliko god je prestrasna. Niskokvalificirane poslove vise-manje vec netko obavlja i uglavnom barem govori jezik. Ili ima sredjene papire, itd.

I da, vani je jako bitan tzv. credit history i preporuke. Za sve, od iznajmljivanja do otvaranja bankovnog racuna. To mlada.majka takodjer nema, a s tim im niti jedan 'nas covjek' ne moze pomoci.

Gledala sam malo cijene smjestaja po Montrealu na netu i nemam pojma odakle ove informacije o parsto dolara. Eventualno su tamo negdje iz 1950-tih. :/