Istina, bliže je nego Kanada, i osim te jedne sestrične (koja se nakon 3 mjeseca i vratila iz Italije s mužem i djecom), moji ilegalci idu sami. (Sjetila sam se da i mm ima jednog, nakon 15 godina "na crno" napokon je dobio neke papire u Francuskoj i mogao doputovati u HR, a kad je stigao tamo u početku je čak znao spavati na kolodvoru ili po crkvama. Kakvih mi sve imamo u familiji )

Ali ono što mi se čini da im je zajedničko, bez obzira na djecu i udaljenost, je to da ih nitko ne može odgovoriti od toga, koliko god im netko drugi govorio da to što rade nije baš pametno, njima se to u tom trenutku čini kao jedini izlaz, i oni će to svakako pokušati... ne poznajem mladu.majku, ali prepoznajem u njezinim postovima to što znam čuti od članova svoje obitelji... "idem, možda bude bolje, ovdje nema perspektive". Naravno da tu ima i straha, i brige oko ogromne neizvjesnoti, ali oni ipak odu. Mlada.majka je i sama spomenula u nekom postu, ako to ne bude Kanada, da možda bude i nešto drugo... oni imaju namjeru otići, i mi ih iz naših udubnih fotelja uz laptop nećemo razuvjeriti.

Citiraj mlada.majka prvotno napisa Vidi poruku
Ma nismo još definitivno odlučili dali ide Mm sam ili idemo odmah svi.Al da idemo to je bez daljnjeg
Mi smo defiitivno odlučili da idemo,izgubit ne mozemo ništa... .... pa probat cemo i mi,pa kud puklo,da puklo!
...jos cemo malo razmislit,mislim nije nam neka sila,cilj nam je da ode do kraja godine,al sad vise neznamo di...