Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
...

S druge strane, da se u ovoj zemlji lijepo i legalno može nešto unajmiti na 30 godina, mnogi ljudi ne bi oko vrata imali kamen od kredita. Nažalost, nismo još do toga dogurali. Znam kako je to jer sam 20 godina bila podstanar (5 godina studija + 15 godina staža) i da sam svu tu lovu mogla staviti na hrpu imala bih solidnu kuću, ne samo stan. Nije mi bilo suđeno, bez muža nisam mogla dobiti kredit, roditelji mi žive u drugom gradu gdje nisam mogla dobiti posao i to je vrzino kolo. Bilo bi mi bolje da sam mogla biti legalni podstanar (tražila, nemoguće je naći ako nisi inozemni diplomat ili tome slično, nitko ne iznajmljuje sobe i garsonijere legalno) ali tek sam zadnje 2 godine uspjela dobiti ugovor o najmu. Da se to legalizira, država bi možda profitirala, ali tko bi opet platio ceh? Sigurno ne gazde...
Ovo se baš nama događa, kaže na gazdarica da ćemo MOŽDA morati seliti. Srce me skoro ostavilo, stvarno mi se ne da sada ulazit u pustolovinu s troje djece.
Idealno bi bilo kad bi zbilja mogli potpisati ugovor na 30ak godina pa da smo mirni.