Netko je ranije napisao da bi trebalo oderati porezom vlasnike nekretnina koje stoje prazne i zapuštene. Tu se slažem 100%.
Naši susjedi Slovenci su po tom pitanju puno bolji (još od prije ulaska u EU). Mi nemamo nekretnine nego obiteljske grobnice u Mariboru. Prije desetak godina dobili smo obavijest da će nam grobna mjesta "kljub vrednomu plačilu" vzeti jer ne održavamo (nismo tada mogli, taman su djeca bila mala i nije nam bilo zgodno putovati u Mb 2x godišnje). Rješenje se našlo u plaćanju njiohvog održavanja i tak je i sad.
Trebali bi sve vlasnike neodržavanih (i neožbukanih u roku npr 24 mjeseca) nekretnina oporezovati ili uvaljati komunalne kazne, pa da vidite kak bi se ljudi predomislili... Valjda...

Odgovori s citatom

)

Placat cemo jednakije, a vise, jupi! 

Neki od njih su naravno podosta izdvajali, a neki su naslijedili, itd. No ni to nije bitno. Bitno je da im, zapravo, vise ne odgovara zivot u takvom okruzenju. 
,pao posao,plača na pola,ma joj kad se sjetim,al ajde prošlo je nekako...Zgurali smo.Poslovni prostor smo iznajmili, ja sam zatvorila obrt,željela sam treće dijete.Krenuli iznajmljivati apartman,i eto lagano ide.Imamo veliku sreću što imamo odgovorne goste u apartmanu,i super osoba u p.prostoru.Nema kašnjenja s najmom,niti s režijama,apartman na moru nam vodi jedna gospođa kojoj plačamo duplo više od toga kako se cijene spremaćica plačaju,ali zavrjedila je svaku kunu.Ne bojim se poreza jer jedna i druga nekretnina nisu bez prijave,odnosno nikako na crno.Ako vam netko veli da se ne isplati,laže,samo ovisi s koliko je čovijek zadovoljan.Da bi nekretnina bila primamljiva za najam,mora se u nju uložiti,i sigurno će imati najmoprimca.