Već u par postova primjetila sam sličnu konstataciju - djeca više ne pate za igračkama / trapericama / đinđama zato što su dobila i vidjela da to nije nešto; odnosno zato što već ionako imaju toga dosta pa ne pate za time kao što smo mi nekad patili.
Ja bih se na tom mjestu zapitala ipak, je li to način koji je dugoročno dobar za našu djecu? Da li bi trebali zadovoljiti sve svoje želje pa da ih više nemaju? Da li bih, ako me dijete žica svaki dan (npr) kinder jaje, trebala kupiti pakovanje od 20-tak komada, iskrcati pred nju i pustiti da se zamori? Nakon što je prođe, da to sve bacim u smeće?
Naravno, ja mislim da ne

a vi mi slobodno proturječite.
I Sanja, sori što sam se tebe dohvatila, mogla sam citirati skoro bilo kog drugog na temi, naravno, samo mi se baš sad oblikovalo u glavi ono što sam htjela reći.
Osim toga, mnogi postovi ovdje orijentiraju se više na to kako zaštititi svoj novčanik, a to nije poanta ne-konzumerizma.
Za mene, poanta je svijest odakle sve to dolazi i kamo vodi, i kako u ovom svijetu zaštititi dijete od ispunjenja svake želje.