Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 369

Tema: Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

Nakon neprospavane noći, nastojala sam sakriti nervozu i biti vesela i pozitivna; na van je izgledalo dobro, ali sigurna sam da je ona osjetila točno kako se ja osjećam...zato nam sam dolazak i nije bio bajan.

Rasplakala se već kod presvlačenja u šlapice. Kad smo ušli u grupu pripila se uz mene i zaplakala još nekoliko puta, ni tete ni djecu nije htjela ni pogledati...ali igračke su bile prezanimljive. Srećom! Oduševile su ju razno razne drvene puzzle kakvih nema doma pa se njime bavila nekih pola sata...polako se opustila, a i mama s njom.

Tete su me savjetovale da je pravi trenutak da ju pozdravim i ostavim 10-20 min samu. Rekla sam joj da idem na poštu i da ću se brzo vratiti. Sva je bila u slagalicama i nije me doživjela. Očekivala sam provalu plača i vriske, ali ništa se nije dogodilo

Uglavnom, vratila sam se nakon 20 min, a ona me nije doživjela

Tete kažu da je bila super, da se igrala i čak mazila s njima. Još sam u pozitivnom šoku...ma što šoku, srce mi stoji u grlu od sreće...ni u najluđim snovima nisam vjerovala da će proći tako dobro, posebno ne nakon onog groznog početka.

Jedva čekam sutra

Kako je bilo kod vas?

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Prvi dan je bilo super. Ušla je u nepoznatu okolinu, kao i uvijek, sa znatiželjom i pozitivom. U početku je uživala, kasnije kad je skužila shemu, nije joj bilo baš drago kad bih odlazila, ali nikad nije zaplakala.. Eto, nadam se da će i ove godine nastaviti jednako.
    Sretno! i držite se =)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i mi smo bili prvi dan jutros na sat vremena, prvot uopće nije htjela ići od doma (pričala je da je njoj najbolje doma, da neka ide tata umjesto nje, ali nije plakala), kad smo stigli nije htjela obući šlapice, ali obavili smo i to bez plaća, onda nije htjela ući već se sakrivala iza mene, srećom došli smo ranije od ostalih pa se jedna teta mogla samo njoj posvetiti, ja sam ušla malo s njom i nakon toga ju je teta pridobila i krenula je s njom, potom sam ja otišla natrag stajati na vratima i nakon još 10-tak minuta je teta rekla da mama i tata sad idu i nije trčala za nama, ostala se igrati
    za sat vremena smo došli po nju-bili su na doručku i svi su urlali (njih 15-tak), teta je rekla da nije uopće plakala ni kad je vidjela da smo otišli, da se lijepo igrala i tražilu ju da ide u na wc
    na doručku je nastao kaos jer se jedan dečkić jako rasplakao i uplašio sve ostale, pa su kolektivno jako jako plakali, uglavnom teta kaže da nam je prvi dan prošao super

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Još nam nije prošao. Ušao je veselo. Imala sam namjeru ostati sa njim, ali poslao me je kući. Došla sam u obilazak, opet me je poslao kući. Čekam....... za sada suza nema.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje obje su danas bile; starija u vrtić, a mlađa u jaslice, obje privikavanje....
    Dan je bio odličan (nadam se da će se nastaviti tako), starija se upoznala s tetom i curkama i odjurila u grupu.
    S mlađom sam ostala pola sata i ostavila je još 1h (otišla na kavu napokon). Tete su bile obje u grupi, preoduševljene i one s njom i ja s njima; našla sam je na wc-u, piškila je baš bila. Nije ni kmeknula zamnom hvala Bogu.
    Inače sam oduševljena s vrtićem (Grigor Vitez, Rudeš), super su opremljeni i organizirani, sve za 10!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nikako, plakao je vecinu vremena i pokazivao vrata i mahao pa-pa. Odradili smo jedva 45min, vise nije izdrzao.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Deaedi, koliko je star? Nemojte se obeshrabriti

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

prvi ok ali su problemi nastali nakon 2-3 tjedna kad joj je dosadilo,jutros opet malo plakala kad je teta dosla po nju a sad ok (zvala sma 3 puta).Uglavnom teze meni nego njoj

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je ovo drugo prilagođavanje u par mjeseci, prvo je bilo 01.05. u privatni, a sada u državni. Danas je bilo super, bila je s tatom sat vremena. Svi oni moraju proći i plakanje i urlanje i tugu i sreću, neki na početku, a neki malo kasnije. Naša se u prvom vrtiću prilagodila potpuno nakon nekih 2 mj. U početku je bila oduševljena, a onda je bilo čupanja moje ili tatine majice kod ostavljanja i nakon 2mj je bila potpuno prilagođena, ali nikada nije imala period da je plakala cijeli dan u vrtiću, već samo kod ostavljanja i od sreće kad bi došli po nju.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi smo na prilagodbi po rasporedu tek sljedeci ponedjeljak. Ne bojim se da ce biti problema na pocetku jer jako voli ljude i poznate i nepoznate, posebno djecu i sa svima zeli ostati.

Mislim da ce problem nastati kad shvati da mira ici svaki dan, cijeli dan.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uf, ja se još sjećam našeg prvog dana. ja uzbuđena kao da ide prvi dan na harvard, a on zbunjen do daske. onda su uslijedila dva tjedna pregoleme tuge - iako nije plakao svo vrijeme u vrtiću doma bi bio tup ko daska. samo bi tužno ležao u mom zagrljaju i piljio u jednu točku, onda su krenule prve bolesti, ali se barem tuga smanjila/nestala. s vremenom se sve malo smirilo, ali još uvijek (a prošla je godina i pol) nije ušao na nogama u grupu već ga iz ruku predajem tetama u ruke i uvijek, ali baš uviojek odplače dve-tri minute kad ga ostavljam. ostatak dana je super, kažu tete. a i prilično je zdrav. kad dođem uvijek je dobre volje i s veseljem priča o vrtiću iako je i dalje radije doma nego da ide tamo

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja čekam tatu da je vrati, grizem nokte dok čekam...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ja sam malo razočarana, nije plakao, al niti tete se nisu baš potrudile oko njega, više su se bavile sa starijom djecom( idemo u mješanu grupu). Nije htio iz mog naručja. Izdržali smo 15 min.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Deaedi, koliko je star? Nemojte se obeshrabriti
    22 mj, sutra ide s tatom, budemo vidjeli...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo lani krenuli i prilagodba je bila prilično teška, otprilike mjesec dana je jako puno plakao. Kad je to prošlo, upoznao je drugu djecu i bilo mu je super, vidjela sam da voli tete, da su mu super aktivnosti tamo, da ima prijatelje..
    Danas je krenuo nakon 2 mjeseca pauze, sad u vrtić. Ima dosta djece koju već zna, prostor je novi (soba do), i teta, s tim da dođe i njegova jaslička teta.
    I srce mi se slomilo kako je bio tužan kad smo ga ostavili. Kažu mi da je plakao do negdje 11 sati.
    Ovaj tjedan ga nećemo ostavljati na spavanju, da se malo opet navikne na sve, pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kak ste slatke, joooj

nema brige ko se nije plakal danas, bude za koji dan, baš ste me razveselile
    moja frajerica je prvih dva dana bila znatiželjna, a onda je plakala 3 mjeseca..e to su bili dani..a sad je u najstarijoj vrtičkoj...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi 13 mj., 1. dan sve ok, to sam i očekivala, vidjet ćemo za par dana kad počnu ostajati sami.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

inače, nije čudno da stariaj djeca imaju težu prilagodbu, više razumiju i često iako nije pravilo stariji se teže prilagode nego mlađi.

Ajmo hrabro naprijed, idemo, bit će dobro!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    inače, nije čudno da stariaj djeca imaju težu prilagodbu, više razumiju i često iako nije pravilo stariji se teže prilagode nego mlađi.

Ajmo hrabro naprijed, idemo, bit će dobro!
    Da, i mi imamo isto iskustvo...

Stariji (2,5 godine u trenutku polaska) imao je puno težu prilagodbu nego mlađi (13 mjeseci u tom trenutku).

Isto, imali su ponovnu prilagodbu svake godine u rujnu...

Isuse, kako je to brzo prošlo... Ljudi, uživajte sa svojom djecom svaki trenutak, prebrzo rastu...

I još nešto - nemojte zaboraviti da i roditelji imaju prilagodbu na vrtić isto kao i djeca. Sretno svima! Imala sam negdje priručnik za roditelje vrtićke djece, ako nađem, stavit ću ga ovamo... nek se nađe.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja starija je plakala svako jutro 2 godine, a srednja jednu godinu......
    i makar je to već davno iza nas, nije mi to ništa slatko
    želim vam svima da izdržite, i mali i veliki

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i nama je teta s 18 godina staža rekla da je dosad imala samo 2 djece koji nisu uopće plakali, svi ostali jesu i kaže da je to normalna faza
    najgore je što kad jedan krene plakati, uplaši druge pa krenu svi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Koga zanima, evo priručnika za roditelje vrtićke djece (eh, stara vremena....): http://www.sendspace.com/file/o4atvo

Nadam se da link radi. Ako ima problema, vičite pa vam pošaljem. To sam ja sama pisala kad sam još bila mama vrtićke djece.

Pamtim samo lijepe stvari, ali moram se složiti s Lutonjicom - treba biti objektivan, ponekad je teško, često i dulje vrijeme.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isto, imali su ponovnu prilagodbu svake godine u rujnu...
    Joj, je li svaka trajala jednako dugo kao prva?

Moj je dosta volio vrtić zadnjih par mjeseci, i sad se mislim jesam li ga trebala voditi i preko ljeta, da nema taj prekid. Ali ono, tad bi bio u drugačijoj grupi pa bi se možda i onda prilagođavao..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, je li svaka trajala jednako dugo kao prva?

Moj je dosta volio vrtić zadnjih par mjeseci, i sad se mislim jesam li ga trebala voditi i preko ljeta, da nema taj prekid. Ali ono, tad bi bio u drugačijoj grupi pa bi se možda i onda prilagođavao..
    Ma ni blizu, ali prvi tjedan je znalo biti teško.

Više me kasnije morilo redovito razmjenjivanje virusa i bakterija, bar po tjedan dana bolovanja krajem rujna/početkom listopada... Nakon toga obično bi sve postalo rutina i bilo bi ok.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.09.2012. at 14:01

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja cura (nepunih 16mj) je bila danas par sati s tatom. Nije pustila ni suzu, no znam ja da je ovaj prvi odlazak maltene kao odlazak u park.
    Rasturila je igračke, papala griz, pila vode i nakraju je plakala kad su išli doma. Jedna teta, starija, je naravno imala
    za prigovoriti da kako to još sisa, pa nema dudu, ni nikakvu drugu tješilicu, ali to sam očekivala i ne uzbuđujem se zbog toga.

Više me brine što ona još uvijek svašta trpa u usta, i dosta nestabilno hoda, pa da ne zvekne na pločice, i takve sigurnosne stvari.
    Vidjet ćemo, početak je obećavajući, ali znam da to još ništa ne znači...
    Sretno svim jasličarima i vrtićarcima!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je danas plakala... ima 3,5 godine i to joj je vec cetvrti polazak u vrtic i treci put u istu grupu... a inace voli vrtic i prijatelje - samo sto je 2.5 mjeseca sa mnom doma ipak ucinilo svoje... nadam se da ce uskoro prestati plakati, ja ko za inat sam danas imala neke neodgodive obaveze u 10 pa sam je na kraju morala predati tetama uplakanu i odjuriti...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nama je prošao super nakon tromjesečne pauze, zaželili se prijatelja i teta. Kad sam došla po njih napali su me da idem jer nisu još ručali

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvi dan prošao super (u Osijeku nema mogućnosti boravka nekoliko sati u grupi zajedno s roditeljima). Dakle, ostavili smo ju ujutro (točnije, odskakutala je i vesela uletila u grupu među djecu). Tamo je bila do poslije spavanja, MM ju je pokupio - i dalje sretna i vesela. I kažu tete da je bila dobra i da nije bilo nikakvih problema. Da se lijepo uklopila u grupu (krenula je u srednju grupu, koja ide već godinu dana u vrtić).
    Ali, to je samo prvi dan. Vidjet ćemo kako će biti dalje. Sin je isto prva tri dana bio ok, a kad je krenuo plakati.... trajalo je do Božića.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam da li je za ovu temu, al ja sam se iznenadila veličinom sobe, njih 15 + 2 tete na 30 kvadrata. Meni se to čini premalo i nije ni čudo da se svi porazboljevaju u tako malom prostoru. Da li zakonski ima propisana kvadratura sobe u vrtićima? Još jedna stvar mi se ne sviđa u kupaoni wc školjke nisu odvojene od umivaonika, nego je sve u jednoj prostoriji, nit mi je to higijenski nit se djeca mogu opustiti kad idu na wc. Idu van sa tetama, moj još ne hoda kako će to izgledat nemam pojma.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo našla sam 5 kvadrata po djetetu jasličke dobi i 3 kvadrata za vrtićku dob.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Evo našla sam 5 kvadrata po djetetu jasličke dobi i 3 kvadrata za vrtićku dob.
    Optimizam je nedostatak informacija.... Pedagoški standard je jedno, a život drugo. Kad je ljudima frka jer trebaju krenuti raditi, a dijete nema tko čuvati, okrenut će nebo i zemlju da dobiju mjesto, taman koliko klinaca bilo u grupi. Bitno da nam vrli gradonačelnik gradi fontane, da su u zadnjih nekoliko godina radili hrpetinu biciklističkih staza s nezakonitim prijelazima preko zebre, kosine na svim pločnicima i druge aktivnosti za pranje love, a vrtića se sagradilo jako malo (i škola, ali to nije gradska vreća nego državna). Krasna smo država - uostalom, najbolje se vidi kakva je država po tome koliko ulaže u svoje najmlađe. Vidim da se od vremena kad su moja djeca bila u jaslicama nije ništa promijenilo na bolje. Katastrofa!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nocas zakurio 39, prekid adaptacije do daljnjeg...jel moguce da je uspio nesto pokupiti u tih 45 min u vrticu i da je inkubacija tako kratka?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja je komentirala da nije fer da je vrtić tako mali,
    Ima ih preko trideset.
    I prvi komentar nakon vrtića je bio: preglasno je!

Ah, a o tome koliko je fer igra grada i općenito djece, za plakati!
    Sve su to premale kapi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nocas zakurio 39, prekid adaptacije do daljnjeg...jel moguce da je uspio nesto pokupiti u tih 45 min u vrticu i da je inkubacija tako kratka?
    Ne vjerujem, možda je već nešto prije zaradio.
    Neke viroze jesu u tijeku, moji su imali po dva tri dana temp., sl ko trodnevna.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo već starosjedioci u vrtiću, ali su nas prebacili u stariju grupu i sutra bi trebao ići sa novom ekipom u grupu i mene frka totalno

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i nama je super prošlo...
    prvi dan u mališima....mene je bilo strah jer je cijelo ljeto govorila ljutito kako ona neće u vrtić...
    ali ona jučer nije htjela doma, dva puta sam išla po nju...
    ali nama je veliki plus što joj je prvi rođak sa njom i ima puno djece koje već poznaje
    a oduševljena je igračkama, malim wc-ima i svime....mamina velika cura...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo danas ostali sat vremena, 10 min ja s njom, nakon toga sama...prošlo je super, mada sam primijetila i jučer i danas da joj je vrtić veliki stres; po cijeli dan se izmjenjuje maženje sa šizikama, teško se kontrolira. Noćas se stalno budila, grlila me i ljubila.

Sutra ju ostavljam samu na 2 sata. Mic po mic pa ćemo vidjeti, nadam se da će uspjeti provariti sve te promjene, micek mali...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama je danas bilo bolje, al ne najbolje. Kada smo došli jedan mali je zazivao svog tatu bar 45 minuta plakao je jako, jako me to pogodilo jer tete baš nisu reagirale i rekle su kako će se sam smiriti. Pitala sam da li ostavljaju djecu da tako plaču rekle su da ne, al da ovo dijete odbija suradnju!!! To mi se nije svidjelo, pa zabavi ga odi do njega, ne znam tužna sam ja bila zbog tog malog.
    I da ja sam primjetila da je jako galama, na što mi nismo navikli.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nije, nama je pon trebao biti prvi radni dan poslije praznika, starijeg ujutro bolilo uho, a mladoj navecer procurio nos. ona je bila u vrticu.
    ocito je i inhalatoru i prijateljima vrijeme da se vrate s godisnjeg

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je danas bilo bolje, al ne najbolje. Kada smo došli jedan mali je zazivao svog tatu bar 45 minuta plakao je jako, jako me to pogodilo jer tete baš nisu reagirale i rekle su kako će se sam smiriti. Pitala sam da li ostavljaju djecu da tako plaču rekle su da ne, al da ovo dijete odbija suradnju!!! To mi se nije svidjelo, pa zabavi ga odi do njega, ne znam tužna sam ja bila zbog tog malog.
    I da ja sam primjetila da je jako galama, na što mi nismo navikli.
    Uf! Muka mi je kad ovako nešto pročitam...ne reagiraju ni uz prisutnost roditelja (tebe), mogu misliti kako to izgleda dok nitko nije prisutan

Ne razumijem kako bi on trebao surađivati...uplašen, jadan, sam...jedino što on zna je da se osjeća loše. Da, nakon nekog vremena će se sam smiriti, ali ne zato što će se osjećati sigurno i sretno, nego jer će izgubiti nadu da plač može pomoći.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Možda su mislile da još jače plače ako im se neka od njih približi?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je danas plakala... ima 3,5 godine i to joj je vec cetvrti polazak u vrtic i treci put u istu grupu... a inace voli vrtic i prijatelje - samo sto je 2.5 mjeseca sa mnom doma ipak ucinilo svoje... nadam se da ce uskoro prestati plakati, ja ko za inat sam danas imala neke neodgodive obaveze u 10 pa sam je na kraju morala predati tetama uplakanu i odjuriti...
    Jucer je ipak bilo dobro... Taj prvi dan je obecala teti da ujutro nece plakati i bez problema je usla u sobu (uz malo njurganja da hoce biti sa mnom a ne u vrticu). I pricala je popodne o novoj sobi, novim igrackama, sto su radili (bila na stolici, naravno - drago mi je cut da nemam samo ja problema s njom ) i vidim da ce ovo srecom ipak biti vrlo kratka "adaptacija".

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ... Vidim da se od vremena kad su moja djeca bila u jaslicama nije ništa promijenilo na bolje. Katastrofa!
    Ipak ima mali pomak na bolje - jedinstvena subvencija po djetetu. Kad je starija kretala u priv. vrtic (jer gradskiu nije dobila) tamo sam placala 1500kn vs 200kn da je upala u gradski. Sad kad mladji ide privatni je 900kn a gradski 300kn sto je ipak normalnija razlika za platiti ceh sto mi dijete na 31.8. nema punih godinu dana (iako je taj uvjet i dalje teza debilana)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Muža su jučer, dakle 2. dan adaptacije istjerali van, jer je "dijete super i neka je danas ostavi skroz do ručka", ali su istjerali
    i roditelje onih koji nisu bili baš tako super, dakle koji su plakali. Jedna mama se skoro rasplakala.
    A u pon je teta rekla da će roditelji biti s djecom CIJELI
    prvi tjedan. Mislim, mogao se mm i buniti, ali eto nije..
    ardnas, ovo šta pišeš mi je grozno, ako su takvi prema bebi od 13 mj, kakvi su prema većima...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

najbitnije od svega vam je naoružat se strpljenjem, osmjehom na licu i podrškom djeci, ako ste vi stalno zabrinuti mjerkate svaku sitnicu, provjeravate svaki pokret teta, onda će i oni biti nervozni i tužni...sjećam se prvih dana jaslica...tete su znale sjediti sa troje uplakanih klinaca u krilu i tješiti ih...to je normalno i sve je to stvar prilagodbe...pa njima je to ogromna promjena i niu navikli biti okruženi osam sati s drugim ljudima osim sa vama....

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama je danas, 3. dan bilo još najgore, možda zato što je kiša i htjela je još spavati, ne znam, uglavnom odmah se doma rasplakala da ne ide, ali nekako smo se dogovorili da nas tete čekaju i da će i ostala djeca doći, potom smo joj objasnili zašto ju vodimo i da ćemo doći po nju, da se ne treba bojati da će ostati u vrtiću, na to je sve kimala glavom i bila je jaka do ulaska u sobu, onda se rasplakala, teta ju je odmah skužila i izašla je po nju, rekla joj je odi k meni i odnijela ju je u sobu, gledala je za nama i bilo mi je muka, ali tete kažu da je dugo rastajanje samo još teže za njih
    valjda je danas takav dan, uglavnom svi su plakali po svim sobama, osim onih najstarijih grupa

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moje dijete je odlično prihvatilo vrtić. Nema suza, ostaje veselo, igra se. Veselo me dočeka, ali ne bi išao kući. Ostao bi spavati, ali teta ne dopusti. U mješovitoj je grupi, jedan od najstarijih. Ima puno posla sa malima, pelenama, dudama i suzama. Ja to razumijem. Što ih je u grupi manje, lakše je sa njima. Ali, ako je moje dijete spremno u adaptaciji ići korak naprijed, zašto ga kočiti? Ne kužim. Radi kolektiva toleriram ovaj tjedan, ali idući, žao mi je, ostaje do kada bude hito.

Jesu li se vama tete predstavile imenom i prezimenom? Kako to ide, dajte me uputite molim vas. Osjećam se kao magarac. Dijete ima dvije tete. Jedna se je predstavila nadimkom, a druga ni a ni b. Meni je glupo pitati i naganjati je po sobi sa ispruženom rukom kako bi se upoznale, a glupo mi je ne znati s kime moje dijete provodi vrijeme. Tražila sam na oglasnoj ploči, nigdje nema nikakvih podataka. I što sada?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li se vama tete predstavile imenom i prezimenom? Kako to ide, dajte me uputite molim vas. Osjećam se kao magarac. Dijete ima dvije tete. Jedna se je predstavila nadimkom, a druga ni a ni b. Meni je glupo pitati i naganjati je po sobi sa ispruženom rukom kako bi se upoznale, a glupo mi je ne znati s kime moje dijete provodi vrijeme. Tražila sam na oglasnoj ploči, nigdje nema nikakvih podataka. I što sada?
    tete su nam se prvi dan predstavile svakom roditelju osobno, a na vratima su nalijepljeni papirići s imenom i prezimenom obje tete i plan rada za taj tjedan (što ih namjeravaju učiti kroz taj tjedan, npr. jedan dan ide upoznavanje djece međusobno: ja sam taj, a tko si ti? (to je za dob od 3 godine)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Plan rada? Pale bi u nesvijest da ih za to pitam .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod nas je jutros bilo koma. Pregovarao je oko svakog koraka koji vodi ka vrtiću. Bježao, plakao, otimao se..
    Ostavili smo ga upakanog, iako moguće da je prestao kad je skužio da smo otišli i da više nema smisla.

Što je najgore, on već zna (i voli) mnogu djecu iz grupe. Sinoć sam ga na to išla podsjetit, velim mu "tamo je V., ona ti je draga", a on će "Nije. Ti si mi daga". Lukavac.

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •