Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 271

Tema: jedan tata i vjerski odgoj u australskim skolama

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih se prikljucila. ovih dana sam shvatila da me to sve skupa nervira dovoljno da bih se pokrenula i bavila nekim aktivizmom i doprinjela kako znam i mogu.
    Imas i udrugu "Nisam vjernik".

Roza, pa tko je od nas ovdje posprdno govorio o vjernicima?
    Ono sto jedan veci dio nas na ovoj temi tvrdi je da vjeronauku nije mjesto u skoli jer je RH sekularna drzava.
    Drugi je problem sto osnovnoskolska djeca nemaju odgovarajucu alternativu vjeronauku. U vecini skola ili ce ici na vjeronauk gdje se petice dijele sakom i kapom i grupno se molli ili ce sjediti na hodniku prestraseni i sami kao po kazni.

Trule jabuke? Kako to mozes reci?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Imas i udrugu "Nisam vjernik".
    hvala, pratim ih na faceboku

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A propos same teme, ja bih rekla da ako neki ljudi nude pomoć, ako te škole nemaju novca ili resursa da pomognu - a ovi mogu pomoći - gdje je tu problem? Što oni imaju svoju vjeru? Mislim, ako držiš dijete u redu, ako ti je dijete zbrinuto, neće trebati pomoć tih nekih ljudi koji volontiraju, a s druge strane - ako im treba pomoć, zar onda nije bolje da pomogne onaj tko može, onim čim ima? Nego što? Da se u ime neke ideje pusti djecu da zabrazde, da se muče, da su nesretni, da se biju i tuku, samo da ne povjeruju u Boga?

Mislim, ipak, da opcija da roditelj kaže - neću pomoć za dijete, radije neka si razbija boce o glavu nego da razgovara s kršćanskim savjetnikom - mora biti i da niti jedan normalan savjetnik neće protiv toga.
    Tako da i ja mislim da ova tema nema teme.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

... a za sve te vjerske, nevjerske teme... ja ne znam... ja sam zadovoljna školom u tom pogledu, barem zasad, barem prema gradivu...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A Roza Groza mene uvijek zaintrigira tim nekim stavom koji ja ne mogu pojmiti nikako. Jer je licemjeran u svojoj biti. Ono, Amiše poštujem. Žive ljudi bez struje i auta, imaju brand, u SAD kad piše made by Amish, ljudi to cijene kao što mi volimo made in Deutschland - kao pošteno i pouzdano, i to mi je okej. Ali, komotno uzeti Internet, koji su stvorili ti neki bezbožnici, up-to-date kolica, pa onda graditi off grid život koji su osmislili ljudi školovani na tim našim faksevima, koristiti dostignuća medicine, tehnologije i svega toga, ali tvrditi da je školstvo, koje podržava razvoj tog tipa, zlo i da nije dosta dobro za našu djecu? Huh! A i sve je dobro kad djeca imaju par godina, ali i oni će htjeti prijatelje, curu, osnovati band, zar ne? I katko će oni onda negdje raditi, uklopiti se, dijeliti neke zajedničke fore s drugima, na temelju kojih mogu izraditi vezu sa okolinom i drugim ljudima? Ili su predestinirani za to da ostanu na toj zemlji, nabave supruge preko nekog servisa za vjersko mejtanje?

Nekako mi je odbijanje napretka, školstva, tehnologije u ime vjere kao onaj vic s Mujom koji se topi i Alahom koji mu šalje brodiće, a ovaj čeka da ga sam Alah spasi...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Apropo jabuka nisam ja to izmislila vec stoji u Bibliji pa brijem da jest krscanski takovo razmisljanje: Psa1:1 blagoslovljen je covjek koji ne stoji u vijecu bezboznika i ne ide putem grijesnika i ne sjedi u drustvu opakih....jer Gospod zna za put dobrih a put bezboznika vodi u propast...pa ako vjerujete u ovo kao ja onda je valjda jasno zašto ateisti i bezboznici nisu poželjno društvo za djecu koju se lako izmanipulira.
    Ifigenija for ur info Amishi koriste internet ako žele a neki cak imaju i blogove. Imam pravo uzet i odbiti koje god tehnologije želim, kad bi to bilo licemjerno onda bi jednako licemjerno od tebe koja živiš po maksimu da su sve tehnologije dobre, bilo ne koristiti SVE nove tehnologije koje dodju ma trziste. I sorry sto djecu me vozim u drvenim kacama nego polovnim kolicima, to je fakat ful licemjerno.
    I nije ovo nikakvo trolanje teme, samo pogled sa druge strane.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ne znam za druge, ali mi ne sjedimo s bezobraznicima, opakima i ne idemo putem grješnika.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajde de, ne kužim zašto ti onda ovdje sjediš u društvu bezbožnika i griješnika tako onda jadna neblagoslovljena zbog toga.
    jes, licemjerno je koristiti ajfon kojeg je kreirala odvratna bezbožna znanost i proklinjati čovjeka koji ga je kreirao, jednoga ateista i jednoga budista, to društvo grešnika i bezbožnika

samo tvoji postovi me ne uzrujavaju jer nitko ne može skužiti kako ti razmišljaš.majkemi.
    uzrujava me kad se netko pravi slijep, a znam da dobro kuži što piše.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    A propos same teme, ja bih rekla da ako neki ljudi nude pomoć, ako te škole nemaju novca ili resursa da pomognu - a ovi mogu pomoći - gdje je tu problem?
    Ifi, ja ne razumijem. O kakvoj ti to pomoci pricas? Koja pomoc? Tko pomaze kome?
    Jedna od nas se tu pogubila :D

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi, ja ne razumijem. O kakvoj ti to pomoci pricas? Koja pomoc? Tko pomaze kome?
    Jedna od nas se tu pogubila :D
    Još jedan dokaz da nemamo pojma o čemu se na ovom topicu radi

Govorim o početnom postu, koji je slučaj bez slučaja

A few years ago, the government realised that they could hand over school counselling roles to a willing Christian church without having to pay for the privilege. Now almost half of Australian public schools have a Christian volunteer as a full time member of the school community with parents having no direct control of how much their children are exposed to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Apropo jabuka nisam ja to izmislila vec stoji u Bibliji pa brijem da jest krscanski takovo razmisljanje: Psa1:1 blagoslovljen je covjek koji ne stoji u vijecu bezboznika i ne ide putem grijesnika i ne sjedi u drustvu opakih....jer Gospod zna za put dobrih a put bezboznika vodi u propast...pa ako vjerujete u ovo kao ja onda je valjda jasno zašto ateisti i bezboznici nisu poželjno društvo za djecu koju se lako izmanipulira.
    Ifigenija for ur info Amishi koriste internet ako žele a neki cak imaju i blogove. Imam pravo uzet i odbiti koje god tehnologije želim, kad bi to bilo licemjerno onda bi jednako licemjerno od tebe koja živiš po maksimu da su sve tehnologije dobre, bilo ne koristiti SVE nove tehnologije koje dodju ma trziste. I sorry sto djecu me vozim u drvenim kacama nego polovnim kolicima, to je fakat ful licemjerno.
    I nije ovo nikakvo trolanje teme, samo pogled sa druge strane.
    jel tebi bistro da omas ogroman problem sa bijesom? da li ti je jasno da imas i ogroman problm sa komuniciranjem i da ce tvoji klinci takvo ponasanje pokupiti od tebe. nece imati izbora vidjeti i doziviti drugcije jer si ih u neprepoznavanju sebe izolirala

ako ovo cita bilo tko iz socijalnih sluzbi moglo bi ti se dogoditi da vas dodju pogledati i viditi kako se ti klinci razvijaju

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stray zar i ti sine Brute, do jučer si se kod mene raspitivala o kupovini zemlje i životu off grid a sad mi maltene socijalnom prijetis. Ajd Ajd nećemo igrat prljavo, znam i ja osamarit iako radije okrenem obraz.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

off grid nema veze sa time kako ti komuniciras i sa time kako sebi tumacis banalne situacije i padas u amok na iste

nisu ljudi protiv tebe premda ti to sebi tako tumacis, ti si sama sebi najveci neprijatelj

tvoj nacin komuniciranja je nesto na sto ti socijalna sluzba moze reagirati, ja ti se socijalnom suzbom ne prijetim. klinci se uce tome sto kod kuce vide i cuju

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A mi smo best friends pa sve to znas jer me intimno poznajes, wow bolja si od moje homeopatice, Frojd! Ja se o tebi ne bi usudila pisat zaključke jer nemam pojma ko si, i pored desetaka prepiska koje smo imale i iskreno ne razmišljam o tebi toliko, znam da voliš mačke. Al da spadas u skupinu sa kojom ne bih gradila community spadas. Ne zbog tvog karaktera već zbog tvojih uvjerenja. A socijalna služba kod mene moze doc kad pozeli, naci će dvoje zdrave vesele djece, doduse ne cijepljene ali radije riskiram tužbu nego njihovo zdravlje, i mamu koja im kuha 3 obroka dnevno dok ih tata čuva. Nesto s čim se ne moze puno obitelji pohvaliti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Roza, baš mi te je teško čitati. Ne zbog životnog stila, jer protiv njega nemam ništa protiv, nego zbog gorčine koja izlazi iz svakog slova. Ali vjerojatno je to samo ekskluziva za ekipu sa foruma, pa nikakva šteta po nas.
    Posljednje uređivanje od sirius : 03.09.2012. at 18:33

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sirius je napisala što i ja.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 03.09.2012. at 18:14

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    :

Govorim o početnom postu, koji je slučaj bez slučaja

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ifi, pobjeglo mi.
    Ja vec zaboravila na taj post, u glavi mi ova skola s blagoslovom.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pobjeglo.
    Ja vec zaboravila na taj post, u glavi mi ova skola s blagoslovom.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nesto mi jede postove. Valjda je ajfon evoluirao u svjesno bice. :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Roza, pa nije valjda da cemo opet odredivati tko je bolji roditelj prema broju kuhanih obroka???

Stray stvarno dobro kaze, previse je u tebi bijesa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa ja samo iskrena, i fakat ne kužim zašto vas toliko vrijeđa sto jedna bijesna, zla i ogorčena osoba poput mene ne želi da se njeno dijete druži s vašom u školi? Mene recimo ne tangira 5% sto vi mislite da sam luda glupa bijesna i da mi cak to recete u facu ne bi me smetalo a ovako preko foruma još manje. Zanimljivo je i to da u mojim postovima iscitavate bijes dok ste vi sve ostale med i mlijeko, LOL pa ženska me sociopatski psihoanalizira uz suptilno ubacivanje socijalne službe, a vi navalile na mene, al ajde bar da i stray jednom bude dio mainstrema. You go girl!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I jos nesto, ja nisam nikog osobno napadala, napadala sam generalno stanje stvari, ali sto god da čovjek reče vas vrijeđa. To je vas problem.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne vrijeđa svih. Možeš ti i bilo tko reći što želi, ali treba ipak razmisliti želimo li da netko i pročita ono što mislimo. Zato ja često samu sebe cenzuriram, jer tko zna tko ovo sve čita i kako će shvatiti napisane riječi.

Opet ću ja poslovicu: Ispeci. pa reci, odnosno, napiši. Mene bi strayine riječi itekako zamislile, pa bih postala med i mlijeko. Ili se pritajila ...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Potpis na Beti.
    Roza, još jednom, ja sam fascinirana načinom na koji živite i iskreno zavidim... i smatram da se od tebe i tvoje obitelji može puno naučiti, ali me iznenađuje tolika isključivost, gorčina i ljutnja. I krivo mi je da ju nosiš u sebi.
    Od nekog tko je rekao adio ostatku svijeta najmanje što očekujem je ljutnja i prepucavanje. Ili ja to samo idealiziram off-gridovce...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh ovo zvuči ko da živimo u Orwelovoj državi.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. pod "stari" topic ne mislim na ovaj što je nedavno zatvoren, nego onaj od prije nekoliko godina, gdje smo mi ireligiozni roditelji raspravljali o našim svjetonazorima i odgoju djece.
    Podržavam otvaranje topica, neki dan sam upravo tu temu tražila na forumu.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    X

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    ima netko link na taj stari, zatvoreni?
    hvala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mojca tupite konstantno o ljutnji i bijesu a daj mi please citiraj par ljutih rečenica jer koliko god se trudila nikako da ih nadem u svojim postovima jer guess what nit sam ljuta nit bijesna, samo je moje razmisljanje za vas too much pa ne znate kako me drugacije diskreditirati nego lejblom ogorcene itd. Pa pogle sta mi je stray sve natrkeljala, bas me zanima kako bi neka pd vas ne ogorcenih na takvu direktnu osobnu provokaciju izreagirala. Ko da sa zidovima pricam covjece! Poanta mog pisanja je bila da vam pokazem i drugu stranu, i da uvidite da izborni predmet vjeronauk nije nista u uspiredbi sa u potpunosti ateistickim funkcioniranjem skola.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

RozaGroza, zvučiš kao oni koje uvati pravednički bijes, pa krenu puškom ispunjavati volju Božiju, ono, Sedam. Bezbožnici, grešnici, trule jabuke?! I tako smo gadni i mi i naše škole, i naša djeca i sve da se mora pobjeć glavom bez obzira, ako treba i van zemlje da se čovjek iole spasi?! Ma daaaaj! Jel se Isus sakrio u neku špilju, gledao na ljude i zapljuvavao se - vidi ih, bezbožnici, fuj? Nije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojca tupite konstantno o ljutnji i bijesu a daj mi please citiraj par ljutih rečenica jer koliko god se trudila nikako da ih nadem u svojim postovima jer guess what nit sam ljuta nit bijesna, samo je moje razmisljanje za vas too much pa ne znate kako me drugacije diskreditirati nego lejblom ogorcene itd. Pa pogle sta mi je stray sve natrkeljala, bas me zanima kako bi neka pd vas ne ogorcenih na takvu direktnu osobnu provokaciju izreagirala. Ko da sa zidovima pricam covjece! Poanta mog pisanja je bila da vam pokazem i drugu stranu, i da uvidite da izborni predmet vjeronauk nije nista u uspiredbi sa u potpunosti ateistickim funkcioniranjem skola.
    daj vidi rijecnik kojim se sluzis, ne moras uoce dalje od toga

procitaj druge, nakon sto si dio ekipe iziritirala nacinom na koji prezentiras svoje stavove. offgridanje apsolutno nema veze sa ovom pricom nego nacin kako prezentiras i nameces drugima o jedinom ispravnom obliku postojanja

cijela je tema krenula od blogiranja jednog tate kojeg iritira da im se namece vjerski odgoj

tvoja je vjera tvoj izbor, tvoje pravo ali isto tako je legalno ne biti vjernik i bit nezadovoljan nametanjem vjere
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 03.09.2012. at 21:57

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

"Poanta mog pisanja je bila da vam pokazem i drugu stranu, i da uvidite da izborni predmet vjeronauk nije nista u uspiredbi sa u potpunosti ateistickim funkcioniranjem skola."

ok. primile smo k znanju.

a sad idemo se vratiti na temu: moze li netko potvrditi da danas odlaska na blagoslov navodno nije bilo?

ps ne znam gdke je ta stara tema, to bi trebalo pitati moderatorice

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Grešnici sa kojima se Isus druzio su bili apostoli, Matej i Marija Magdalena, koji su se pokajali, ostavili svoj bivši zivot i pratili Krista. A u Bibliji Pavao piše da se separiramo i ne diramo ono sto je necisto, kršćani od prvog stoljeća žive odvojeno u svojim zajednicama. Isus se nije druzio sa apsolutno svakim i uglavnom je bio povucen sa svojim apostolima. Ali usporedbe radi, tjerati kršćane danas da idu u skolu sa bezboznicima bilo bi isto kao da su onda zidovi učili sa rimljanima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Slažem se, ajmo se vratiti na temu.

Roza, Ifigenija i Stray su ti sve rekle.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A u Bibliji Pavao piše da se separiramo i ne diramo ono sto je necisto,
    A kog vraga onda ti radiš ovdje?
    Ili to za virtualni svijet ne vrijedi?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Grešnici sa kojima se Isus druzio su bili apostoli, Matej i Marija Magdalena, koji su se pokajali, ostavili svoj bivši zivot i pratili Krista. A u Bibliji Pavao piše da se separiramo i ne diramo ono sto je necisto, kršćani od prvog stoljeća žive odvojeno u svojim zajednicama. Isus se nije druzio sa apsolutno svakim i uglavnom je bio povucen sa svojim apostolima. Ali usporedbe radi, tjerati kršćane danas da idu u skolu sa bezboznicima bilo bi isto kao da su onda zidovi učili sa rimljanima.
    Nema više Grk, Židov i Rimljanin, kaže Pavao...
    Joj, neću s tobom teološke rasprave. Nećeš s nama, dobro, ali stvarno nismo mi svi skupa neko zlo, niti škole, niti išta. Ružno je da tako pišeš.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sorry stray nisam "pristojna" i "stalozena" poput tebe (sarkazam). Apsolutno je legalno bit nevjernik i zakonom te ne prisiljavaju da ucis gluposti koje ne želiš, kod kršćana je stvar obrnuta. Ako dam dijete u skolu ono mora sudjelovat u ateistickim ucenjima sto iz biologije, geografije, povijesti etc. Daleko od toga da ne želim da budu upoznati sa tim ucenjima ali želim da znaju da nisu točna. Jel mi se to moze zakonom obezbojediti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Roza poštujem tvoje prilično beskompromisne stavove i žao mi je da si tako napadnuta bez obzira/neobzira sa slaganjem /neslaganjem s onime kako živiš svoj život, a činjenica jest da ti zbilja i živiš ono što pišeš, no po ovoj posljednjem postu bi onda cijela evangelizacija kao takva, sa svojom svrhom i namjenom i razlogom zbog kojeg ona u biti i postoji, pala u vodu.ne trebaš se bojati ljudi koji su svakakvi i ovakvi i onakvi i bojati što će u tom slučaju biti s tvojim dečkima...ako je onaj temelj, osnovni, obiteljski, pun ljubavi i čvrst.to je osnova i bit svega.

svrha nije da pazimo da se mi (mi, kao kršćani, vjernici)ne uprljamo(iako ne omalovažavam nimalo taj aspekt), nego da svijetliš oko sebe.mrak je nedostatak svjetla, ništa drugo.

Cvijeta, ne znam što ti je nejasno jer ja mislim da baš jasno pišem što mislim, možda i ima nešto u paralelnim svemirima...no i to je OK.ne možemo ih dodirnuti , pa čak ni razumjeti koliko god se trudili, ali možemo uživati gledajući ih.
    Posljednje uređivanje od ronin : 03.09.2012. at 22:15

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tu si u pravu. Slaba sam osoba, uvijek sebi rečem nikad vise pa kad bude prilika da sam na kompu cijeli dan, dva, tri, uvucem se u rasprave koje su besmisleno trosenje vremena.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne znam, ja nekako kuzim RozuGrozu..tj. kuzim kaj zeli reci..
    Mislim..meni je to kako ona zivi i razmislja totalno strano ( ne samo zato kaj sam ateist ), ali pokusavam se staviti u njezinu poziciju.. Da li bi ja htjela da moje dijete ide u skolu u kojoj se propovijeda i uci to kaj ona živi? I da je moje dijete jedino drugacije? Hm..pa ne bih bas..i nerealno bi bilo ocekivati da mi dijete ne bude zbunjeno ( pa vjerojatno i ismijavano) i da ce moj odgoj i to kako zivimo doma njemu biti dovoljno da se ne osjeca izopceno..i da bas nitko na njega ne utjece? Pa pricamo o djeci, ne o odraslim osobama..a oni su kao male spuzvice..
    Zato mislim da nije pravedno kaj Roza ne moze homeschoolati svoju djecu..
    Isto tako mislim da je nepravedno da moje dijete ne moze ici u skolu u kojoj nema vjeronauka..
    Kad bi svi dopustili drugima da zive kako zele, a ne forsirali svoje..mozda bi nam bilo ljepse

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam da je škola o kojoj govorite naša škola

što god napisala - mislim da se većina ne bi složila, i samo bih potaknula daljnji gnjev ...

naselje u kojem se škola nalazi je specifično i ako je nekome do pretrage može pronaći da je ovo naselje s najvećim postotokom vjernika (redovnih - ne znam kako bih se bolje izrazila) praktikanata u Zagrebu, okolici, pa i šire

roditelji, a posebno djeca, ostali su zatečeni situacijom i razočarani postupkom medija koji očito traže temu za kuhanje kavge ... blagoslov danas nije održan

(nikada nije bio obavezan, provodi se kao u velikom broju zagrebačkih i hrvatskih škola)

jedina greška je što je objavljeno na internetu kao dio školskog rasporeda

vjeronauk u školi je organiziran na najbolji mogući način, od 4 školska sata u dva tjedna - u protekle tri godine 3 sata su bila organizirana na početku ili na kraju školskoga dana tako da djeca koja ne idu dolaze kasnije ili odlaze ranije (jedan, dva učenika po razredu)

itd.

o uplitanje vjere u škole ne mogu sada pisati

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

haha, upravo sam slučajno naletila na ovo i sjetila se ovog topica
    http://www.varljiv.org/a/kontroverza

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu si u pravu. Slaba sam osoba, uvijek sebi rečem nikad vise pa kad bude prilika da sam na kompu cijeli dan, dva, tri, uvucem se u rasprave koje su besmisleno trosenje vremena.
    rasprava je komunikacija, konverzacija

ti respektiras ono sto cujes i kad se ne slazes sa tim, druga strana cini to isto

ako nema respekta imas svadju

nametanje svoje volje drugima spada pod nasilje. nije u pravu onaj koji najjace lupa sakom po stolu ili najglasnije vice, ili prijeti vrijedja. neces uvredom pojacati smislenost tvojih argumenata

ekipa koje ne dozivljava crkvu kao nesto smisleno, i ne vjeruje u pricu o bogu nije nuzno zla. mi najcesce postujemo zakone, placamo poreze. nase se glave ne okrecu za 360stupnjeva ne bljujemo zeleni slajm. mi samo ne vjerujemo u tu pricu koja tebi nesto znaci. ja pokusavam biti dobra u praksi, i prema ljudima i prema zivotinjama i prema prirodi

i to isto ucim svojeg klinca

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pls MC, itko, možemo li otvoriti novu temu, neovisno je li stara na xy stranici, obrisana, ili, ili....
    Odgoj bez religije, ireligiozni roditelji, whatever, ali da probamo konstruktivno razgovarati

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

odoh otvoriti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zuska, zanimljiv članak. Ali, nije mi jasno da netko ne zna odgovore. Ovo je najosnovnije opće znanje.
    Ali, povezanost odlaska na misu i neznanja osnovna prirodnih znanosti me je začudila.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

tnx

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    jedina greška je što je objavljeno na internetu kao dio školskog rasporeda
    nisam dobro shvatila, greška je što je to objavljeno ili što se održava kao dio školskog rasporeda?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stray ja pretpostavljam da ti nikad (kao većina vas) nisi pročitala Bibliju, knjigu životnih pravila po kojima ja živim. Ovo sto ja pišem ne dolazi iz mene već iz te knjige, jer iskreno, i meni bi bilo lakše da su pravila malo blaza, ali nisu. Ti si loša ili dobra isto kao i ja, ali nemamo isti sistem vrijednosti, negiras postojanje Boga, i u Bibliji mi piše da se separiram od takvih ljudi. Nije to nikakvo vrijeđanje, i ne osuđujem te ja već Krist. Ako to mozes razumjeti bez predrasuda.
    A apropo agresivnosti, draga Stray, ja tvoje roditeljske metode ne preispitujem, ne analiziram te i ne pada mi na pamet govoriti ti sto sa tobom osobno nije u redu, ni javno preko foruma ni privatno. Tvoji me savjeti ne zanimaju i me bi ih prihvatila ni u ludilu, having said that, odi pozabavi se analizom svog zivota i ne zapocinji vise samnom rasprave na osobnom nivou. Svoju ljutnju, frustraciju i razočaranje mnome ispolji negdje drugo jer mene ne interesira.

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •