Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
evo, mi smo slučaj da je dijete već treniralo u klubu i nije nam padalo na pamet odbijati testiranje.
čemu? pa dijete se ionako tome veselilo, kao, uostalom i sva djeca iz njenog razreda. išli su svi zajedno na bazen, ala gušta!
ne znam zašto unaprijed dramatizirati, nije to ništa strašno.
provjeri se je li dijete zna plivati ili ne zna, ako zna, sve pet, ne mora više dolaziti, ako ne zna, ostane na tečaju tjedan dana i nauči...

to je baš pohvalna akcija, slažem se sa cvijetom.

i ne, nitko ih nije tjerao skakati u bazen.
Eh, kad bi to bilo tako jednostavno...
Da je moj sin htio u školu plivanja, već bi je davno završio. Ali on nije htio NI ČUTI za tako nešto ni s 5, ni sa 6, a bogme ni sa 7 godina.
Tek je prošlo ljeto pristao ući u bazen (na "Malim sportašima") kad je shvatio da ga nitko neće tjerati na silu niti podučavati. I tako je pomalo proplivao, sam od sebe.
Prošlo ljeto bilo nam je prvo u životu da nismo imali dramu na moru "neću se kupati", "ne želim plivati" i sl.
Ali skakati u vodu još ne zna.
I sad da taj teškom mukom stečeni mali napredak upropasti jedno testiranje da ne govorim da se on boji bilo kakve prisile.
Naravno da neću dramatizirati unaprijed, najprije neka oni njima to testiranje najave, pa da vidim i čujem kako on razmišlja i kako se osjeća.
Ali ako pokaže panični strah i odbijanje (kao što je svojedobno znao), ne želim ga izlagati frustraciji koju sam i sama jednom prošla i zbog koje mrzim bazene i vodene sportove općenito. Zato pitam kako stvari stoje u teoriji, da bih se mogla pripremiti za eventualnu praksu

Inače se i ja slažem da je to hvalevrijedna akcija, učenje djece plivanju. Samo što nisu sva djeca uvijek spremna prihvatiti da je nešto za njihovo dobro