Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 369

Tema: Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I u vrtiću GORTANOVA VARAŽDIN iz kojeg sam ja ispisala dijete nakon dva dana spavaju na nekim praprastarim gadnim spužvama. Na posteljini kako koga dopadne .
    Spremaju se na spavanje već u 12 i spavaju do pola 3. I to djeca od 5-6 godina kojoj spavanje često više ni nije potrebno, a još manje već u 12 .
    Ako ne mogu zaspati moraju nepomično ležati ta 2 i pol sata. Ni na wc ne smiju. Mogu se popišati u gaće i onda tako mokri budu tako dugo dok netko ne dođe po njih da idu doma. Teta obično ni nije u prostoriji. Katastrofa.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zara1, baš m i je žao zbog svega, pratila sam te na drugoj temi, to je nedopustivo i treba prijavit nadležnima. To je zlostavljanej kako se ne da djetetu da ide na wc i da ga se ne presvuče ??? nikad to nisam čula, jesi vidjela neki slučaj? jeste pitale tete? razgovarale sa stručnim timom? jako brzo ste odustale, možda da ste bili duže, možda bi sve drugačiej ispalo.

ne znam ja bih to prijavila.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    I u vrtiću GORTANOVA VARAŽDIN iz kojeg sam ja ispisala dijete nakon dva dana spavaju na nekim praprastarim gadnim spužvama. Na posteljini kako koga dopadne .
    Spremaju se na spavanje već u 12 i spavaju do pola 3. I to djeca od 5-6 godina kojoj spavanje često više ni nije potrebno, a još manje već u 12 .
    Ako ne mogu zaspati moraju nepomično ležati ta 2 i pol sata. Ni na wc ne smiju. Mogu se popišati u gaće i onda tako mokri budu tako dugo dok netko ne dođe po njih da idu doma. Teta obično ni nije u prostoriji. Katastrofa.

Meni je ovo horor!

Stvari koje su nama smetale u vrticu mi sad izgledaju smijesno prema ovome.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Užas jedan. Jeste li to kome prijavili?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Meni je ovo horor!

Stvari koje su nama smetale u vrticu mi sad izgledaju smijesno prema ovome.
    e pa i meni je horor, zato sam je i ispisala
    no ne kužim zašto ostalih 20 roditelja šuti i dopušta takvo zlostavljanje i teroriziranje svoje djece

moram ovih dana napisati jedno poduže pismo i poslati na na par adresa čisto da se vidi što rade tj. ne rade, kad već nikom drugom nije stalo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja mislim da je to užas, žao mi je što ste imale takvo iskustvo

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo imali samo jesmo li suglasni da to bude za potrebe vrtića,ako se ne varam.ništa za tv i javno....????
    Nije pisalo za potrebe vrtica. Pisalo je RTV snimanje, koliko ja znam RTV znaci radio - televizija. Mozda vrtic ima svoj radio??

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zara1, baš m i je žao zbog svega, pratila sam te na drugoj temi, to je nedopustivo i treba prijavit nadležnima. To je zlostavljanej kako se ne da djetetu da ide na wc i da ga se ne presvuče ??? nikad to nisam čula, jesi vidjela neki slučaj? jeste pitale tete? razgovarale sa stručnim timom? jako brzo ste odustale, možda da ste bili duže, možda bi sve drugačiej ispalo.

ne znam ja bih to prijavila.
    da moje dijete je došlo popišano doma, a nikad u životu se nije popišala u gaće

kakav stručni tim? psiholog koji ne zna raditi svoj posao? voditelj vrtića kojeg baš briga? ravnatelj?
    da li stvarno misliš da bi nešto postigla s tim? pa nije da oni ne znaju što se radi i kako.
    meni su ponudili opcije umjesto spavanja i ni jedna od te 2 mi nije bila prihvatljiva

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja stvarno ne kužim neke roditelje kojima ama baš sve smeta u vrtiću....vrtić ima svoja pravila i obrasce po kojima se radi, djecu do tada treba dovesti, treba javiti ako ne dolazi u vrtić, doručak je tada, ručak tada, spavanje za sve osim predškolaca isto od 12 do pola 3....ako neko neće spavati, nije uredu da se taj neko igra i buči dok ostalih 20 spava, tete obično sjede u svojoj sobici i odrađuju papirologiju koju moraju, na wc svi mogu pa makar i kad spavaju, nikad se nije desilo da spava popišan ili slično,
    a ko misli da su u vrtiću SS-ovci, onda neka svoje dijete čuva doma.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je hrana, jel ste zadovoljne?
    Vidim da na ovo nije nitko odgovorio.

Ja sam jako zadovoljna. Moja mala je stvarno jako izbirljiva, ali nađe nekaj kaj pojede. Za doručak imaju: cornflakes, pečena jaja, neka lagana salamica, maslac, pekmez, butterino, namaz od tune, sirni namaz. Dobiju čaj ili bijelu kavu uz doručak.

Za užinu je prošli tjedan bila lubenica, danas jabuke i grožđe.

Do sad je na ručku bila dva put i poslije ručka išla doma, ali vidim vani svaki dan jelovnik i izgleda ok. Npr. tjedan meni je bio ovakav:
    - tjestenina s mljevenim mesom
    - juha, junetina u umaku s rižom
    - varivo od kelja s mesom
    - juha, neko pečenje, pire krumpir
    - juha od paradajza, pohani oslić

Tete ne forsiraju da se mora jesti, ali potiču. Prošli tjedan nije htjela jesti pekmez i teta joj je dala sirni namaz, danas je bila druga teta i opet pekmez pa je jela samo kruh. Rekla je teta da imaju u pričuvi neke grickalice ili keksiće, jer je bio dogovor roditelja na sastanku da tete smiju povremeno dati. Pa ako vide da nekom djetetu baš ne paše ono kaj se taj dan jede i da je gladno, onda ponude malo štapića da lakše izdrži.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da moje dijete je došlo popišano doma, a nikad u životu se nije popišala u gaće

kakav stručni tim? psiholog koji ne zna raditi svoj posao? voditelj vrtića kojeg baš briga? ravnatelj?
    da li stvarno misliš da bi nešto postigla s tim? pa nije da oni ne znaju što se radi i kako.
    meni su ponudili opcije umjesto spavanja i ni jedna od te 2 mi nije bila prihvatljiva
    a kaj bi ti bilo prihvatljivio, da teta sjedi s njom i crta, čita joj, piše....s obzirom na sve bolje da nije u vrtiću....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vrtić je tamo radi djece, a ne djeca radi vrtića. Roditelji taj vrtić plaćaju, i to ne samo 300 kn, nego iz svojih plaća godinama izdvajaju za prirez, ogromne svote novca. Za svoj novac očekujem i tražim najbolje za svoje dijete.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zara1, jesi li pitala tetu zašto je mala popišana kad si došla po nju. Moja mala ne spava, ali svejedno u ruksaku ima rezervnu odjeću ako se slučajno polije s nečim i ne vjerujem da joj tete ne bi pomogle da se presvuče.

Mi u ovih prvih tjedan dana nemamo loših iskustava i tete su dobre, ali ne sviđaju mi se priče koje čujem. Npr. pričala je baka od jedne curice iz grupe da je njena unuka prošle godine s jednom curicom otišla na kat u prostoriju gdje se igraju kad su svi drugi bili vani, otvorile ormarić i pojele sve gore spomenute kekse. Moja mala je nešto spominjala da kad su na dvorištu da dragaju psa iz susjednog dvorišta prek ograde, da je to pas od jedne tete iz vrtića i da su tete rekle da ga slobodno diraju. Meni nije normalno da djeca iz vrtića guraju ruke preko ograde nepoznatom psu.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vrtić je tamo radi djece, a ne djeca radi vrtića. Roditelji taj vrtić plaćaju, i to ne samo 300 kn, nego iz svojih plaća godinama izdvajaju za prirez, ogromne svote novca. Za svoj novac očekujem i tražim najbolje za svoje dijete.
    tete imaju minimalno 20-tero djece, i sa svakim se treebaju podjednako zabaviti, ne sa mojim najviše zato što je najmlađi i ja bi to htjela, nego sa svima jednako....i sa tim se moram pomiriti koliko god novaca odvajala za vrtić mjesečno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U Varaždinu gradski vrtić košta 700 kn, a prosječna plaća je manja nego u Zagrebu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zara1, kod kojeg psihologa ste bili? Možeš napisati inicijale.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja nemam pojima što je za doručak i ručak, bila sam sva koncetrirana na adaptaciju pa sam zaboravila pročitati jelovnik od prošlog i ovog tjedan, pročitala sam od pretprošlog tjedna i to je bilo ok, uglavnom teta kaže da moja sve pojede, a i ona sama mi kaže da je fino
    naše tete su zbilja pažljive, eto moja ne ostaje na spavanju i nije pojela kolač na ručku pa su joj ga zamotale u salveticu da si nosi doma, i tako ga je sretno nosila (iako uopće ne voli kolače)
    moja se adaptirala u prvih tjedan dana, sad još samo pita hoću li brzo doći po nju, i ja sam zasad jako zadvoljna s našim vrtićem, pogotovo jer svaki dan nešto uče, npr. neku novu pjesmicu i sl.
    Posljednje uređivanje od tina55 : 10.09.2012. at 14:41

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    U Varaždinu gradski vrtić košta 700 kn, a prosječna plaća je manja nego u Zagrebu
    i kod nas je gradski vrtić 700 kn (Karlovac) a privatni 1400-1600 kn, mi idemo u gradski i čini mi se da ništa ne zaostaje za privatnim, imamo ogromno igralište u hladu, što mi se posegno sviđa

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije poanta da li je vrtić negdje jeftiniji ili skuplji, činjenica je da ga u konačnici plaćaju svi roditelji i građani, i da imamo pravo i kao roditelji, radi zaštite interesa svog djeteta, ali i radi toga što smo uslugu vrtića puno platili, tražiti da se prema našem djetetu postupa na odgovarajući način. Prisiljavanje na spavanje sigurno ne bi nikad dozvolila. Nisam dozvolila kod starije cure, koja je krenula u vrtić sa 4.5g, a prestala je spavati sa 2.5g. Odmah sam rekla da ona ne spava i da ne želim da je se prisiljava na to.Nema teorije da bi dozvolila da se dijete prisiljava da 2h leži u kreveu budno, da bi tete popunjavale obrasce. Ionako ne provode sa djecom 8h dnevno, nego u prosjeku 5-6h, neka administrativne poslove obavljaju nakon boravka u grupi.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj bi ti bilo prihvatljivio, da teta sjedi s njom i crta, čita joj, piše....s obzirom na sve bolje da nije u vrtiću....
    pa bilo bi mi prihvatljivo da je stave u grupu koja ne spava, to sam i tražila kod upisa

da sjedi sama u kutu mi nije prihvatljivo

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vidim da na ovo nije nitko odgovorio.

Ja sam jako zadovoljna. Moja mala je stvarno jako izbirljiva, ali nađe nekaj kaj pojede. Za doručak imaju: cornflakes, pečena jaja, neka lagana salamica, maslac, pekmez, butterino, namaz od tune, sirni namaz. Dobiju čaj ili bijelu kavu uz doručak.

Za užinu je prošli tjedan bila lubenica, danas jabuke i grožđe.

Do sad je na ručku bila dva put i poslije ručka išla doma, ali vidim vani svaki dan jelovnik i izgleda ok. Npr. tjedan meni je bio ovakav:
    - tjestenina s mljevenim mesom
    - juha, junetina u umaku s rižom
    - varivo od kelja s mesom
    - juha, neko pečenje, pire krumpir
    - juha od paradajza, pohani oslić

Tete ne forsiraju da se mora jesti, ali potiču. Prošli tjedan nije htjela jesti pekmez i teta joj je dala sirni namaz, danas je bila druga teta i opet pekmez pa je jela samo kruh. Rekla je teta da imaju u pričuvi neke grickalice ili keksiće, jer je bio dogovor roditelja na sastanku da tete smiju povremeno dati. Pa ako vide da nekom djetetu baš ne paše ono kaj se taj dan jede i da je gladno, onda ponude malo štapića da lakše izdrži.
    Vidiš meni je taj meni katastrofa. Po meni fali puuuno povrća. Izbjegavamo tjesteninu i krumpir koliko možemo. Cornflakes mi isto ne spada pod zdravu hranu. Ne pijemo mlijeko. Mi za doručak jedemo zobene pahuljice. Moje dijete ne jede keksiće, tu i tamo mu dam one krekere od ekspanirane riže.

Zato sam se razočarala danas kad sam vidjela da za doručak jedu kruh s margarinom, a iza toga im daju one Petit kekse da grickaju.

Mi u ovih prvih tjedan dana nemamo loših iskustava i tete su dobre, ali ne sviđaju mi se priče koje čujem. Npr. pričala je baka od jedne curice iz grupe da je njena unuka prošle godine s jednom curicom otišla na kat u prostoriju gdje se igraju kad su svi drugi bili vani, otvorile ormarić i pojele sve gore spomenute kekse. Moja mala je nešto spominjala da kad su na dvorištu da dragaju psa iz susjednog dvorišta prek ograde, da je to pas od jedne tete iz vrtića i da su tete rekle da ga slobodno diraju. Meni nije normalno da djeca iz vrtića guraju ruke preko ograde nepoznatom psu.
    S druge strane nemam ništa protiv da mi dijete dira psa, pogotovo ako je od tete.

Želje roditelja se razlikuju, a nas manje više nitko ništa ne pita. Imaju sustav u koji se treba prilagoditi, ako ti se ne sviđa ispiši se. To je njihova premisa.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slazem se s deaedi. Nema sanse da bih dopustila da mi sustav lomi dijete od 3-4-5 godina. Iako se spava u vrticu, moja od 3.5 godine nije spavala. Nasla sam tete koje mi odgovaraju i s kojima stima komunikacija, tete ciji odgojni stil odgovara mome. Da nisu takve, trazila bih drugu grupu, drugi vrtic dok ne nadjem ono sto mi pase. Nema kompromisa. Do sad sam imala puno srece...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne kužim neke roditelje kojima ama baš sve smeta u vrtiću....vrtić ima svoja pravila i obrasce po kojima se radi, djecu do tada treba dovesti, treba javiti ako ne dolazi u vrtić, doručak je tada, ručak tada, spavanje za sve osim predškolaca isto od 12 do pola 3....ako neko neće spavati, nije uredu da se taj neko igra i buči dok ostalih 20 spava, tete obično sjede u svojoj sobici i odrađuju papirologiju koju moraju, na wc svi mogu pa makar i kad spavaju, nikad se nije desilo da spava popišan ili slično,
    a ko misli da su u vrtiću SS-ovci, onda neka svoje dijete čuva doma.....
    zbog ovakvog razmišljana si zaposlenici vrtića previše dopuštaju i zlostavljaju djecu

meni ne smeta SVE, smeta mi spavanje

i da nije ok da tete u to vrijeme rade papirologiju jer bi se trebale BAVITI djecom koja ne žele spavati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moje dijete uglavnom jede sve što se jede za doručak, osim bilo kakvih pahuljica i pekmeza. Čudim se da se netko zgraža nad menijem u vrtiću. Meni je bitno da je raznolika prehrana, pa ne mogu svaki dan jesti zobene pahuljice.
    Ima povrća, uz svako ovo jelo ide i salata nekakva, samo nisam napisala. Jede se i krumpir, riža, žganci, tjestenina, ima dosta povrća, skoro svaki dan je juha ili varivo, možda jednom tjedno nije. Svaki dan za užinu jedu voće.

Što se tiče psa, mi imamo pravilo da se u ničije dvorište tuđem psu preko ograde ne guraju ruke. To mi je jednako onome da ne smije dirati kemikalije u kupaoni, struju, noževe i slično. Bakini susjedi imaju ogromnog opasnog psa i da mu gurne ruku ostala bi bez nje. Nemam pojma da li je pas od tete u vrtiću jer znam da ona tamo ne stanuje i vrtić bi trebao imati ogradu prema susjednim dvorištima da ne mogu gurnuti ruku preko

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sirius B. samo sam htjela naglasiti kako vjerojatno svi roditelji imaju neko svoje mišljenje o stvarima u vrtiću od prehrane do igre ili spavanja. Vrtić jednostavno ne može zadovoljiti svačije potrebe i želje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius B. samo sam htjela naglasiti kako vjerojatno svi roditelji imaju neko svoje mišljenje o stvarima u vrtiću od prehrane do igre ili spavanja. Vrtić jednostavno ne može zadovoljiti svačije potrebe i želje.

Sve ok, kužim. Ali bez obzira na mišljenje nekih roditelja, u vrtiću bi trebalo nastojati da se zadovolje potrebe većine, ako ne mogu od svih.
    U vrtiću je prehrana raznovrsna kakvu većina djece jede i doma, pa ako netko ne jede tjestneninu ili meso ili bilo što drugo, to nije problem u vrtiću.
    Mislim da bi se trebala postojati jedinstvena pravila koja nemaju veze sa željama roditelja nego su stvar organizacije:
    - da se zadovolje potrebe i onih koji trebaju spavati i onih koji ne trebaju da nikom ne bude trauma
    - da trebaju postojati određene mjere sigurnosti da dijete ne ode iz vrtića, ozlijedi se i sl. (npr. kod nas je grupa na katu, teta na wc ide u prizemlju i priča mi mala neki dan da je teta otišla na wc i ostavila ih same i onda su dečki otvorili prozor; ok, otvara se samo na kant, ali nije predviđeno za djecu)
    - osnovni higijenski uvjeti bi morali biti, ne može dijete biti dva sata popišano jer teta rješava administrativne poslove, zato i rade 6 sati s djecom,a ostalo nek rješavaju prije ili poslije (uostalom kaj imaju toliko pisati svaki dan)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

daj molim te otkud ti ovo??? pa djeca imaju oznake na svojoj posteljini, plahti i jastučnici, čak je i krevetić označen, i jako se pazi na higijenu, moja L. je slonić imala svugdje,a sad će F. imat kamiončić.
    Nemojmo generalizirat!!! uostalom možda će ljudi pitat za hranu, program kad sve polako krene pa vide kako to ide, netko ima 1. dijete pa ne zna kako to izgleda unaprijed, nekome je to 12. dijete pa već sve ionako zna. Tko želi pitata, nek pita, ja sam pitala što me zanimalo.

mi smo imali samo jesmo li suglasni da to bude za potrebe vrtića,ako se ne varam.ništa za tv i javno....????

Za početak smiri hormone, molim te. U vrtić o kojem pišem ja vodim svoje dijete. Vode i moji prijatelji i znam što pišem. Da, točno kako sam napisala. Svaki puta spavaju na drugoj posteljini, jedino ako se slučajno potrefi onda spavaju više puta. Nema nikakvih oznaka na njoj, sve posteljine su iste. I nema ni slonića, ni kamiončića. Ne postoji čak ni dječji ormarić, već obična vješalica na koju objesimo ruksake i jakne. I što te još zanima? Samo ti pitaj. Jedina oznaka na toj vješalici je samoljepljivi papirić iz bloka sa imenom.
    I da, djeca spavaju u robi u kojoj dođu u vrtić. Ne presvlače se u pidžame.
    Moraš imati na pameti da nisu svi vrtići u Zg. Ima puno gradova sa lošijim standardom u kojem postoji samo jedan jedini vrtić. Dakle, izbora nemamo.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jučer smo išli prvi dan i kad smo došli do vrtića je počeo plakati a cjelo je vrjeme govorion ja ne vrtić.
    Onda sam mu ja rekla da ću ja biti sa njim i onda je onak ušao sa nepovjerenjem minutu stajao i gledao i onda je došao do mene i bilo je ok igrao se ali cjelo vrijeme kod mene.
    I poslije je rekao da je bilo lijepo.
    E sad me brine kak će biti kad ja odem.
    A bilo je njih jedno 5-6 koji su tulili i to jako, joj kak je to koma.
    Iskreno ne znam jadna ta djeca ali vele tete to tak mora i znam prošla sam već to.
    I baš sam vidjela jednog malog koji je kad smo prvi put krenuli u 4 mjesecu tulio cjelo vrjeme a sad je super igrase dobar čak je meni donosio neke igračke, milina za pogledati.
    Ali to deranje iskreno ne znam a i jadna teta to je koma poludiš tako sat dva ako djeca ne ostaju duže

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah, ne znam, puno je lakše tamo vdje je sve lijepo organizirano,
    od adaptacije, posteljina, poštovanja, organiziranih teta...
    Tamo gdje toga nema nastaju problemi i kod djece i odraslih.

Moja je još uvjek osjetljiva, niti ne očekujem drugačije, ali
    sad više nije samo problem u već stvorenom kolektivu nego
    jer je jedna teta dobra, a druga viče i ima ružan pogled, kaže dijete.
    I ne sluša tj ne odgovara na pitanje koje joj je upućeno već ignorira,
    od mnogo situacija izdvajam onu kad moju oko jedan prime tuga
    i dosta joj je, ne dobi pažnju, već ignore, dok ju druga teta zagrli.

Eh, bilo bi meni svejedno, svatko od nas je nekakav nego mi žao
    da ne dobije neku pripomoć u tim težim trenutcima.
    Danas je bila tužna jer je ova druga teta bila i ne znam više kako
    da tetu opravdavam i što da više izmišljam, kuži malena mene.

Da li da kažem nekome nešto ili da čekam...mah neznam.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

eto samo da kažem da sam ja prezadovoljna: u našoj grupi više skoro nitko ne plače, iako su svi novi i ovo im je tek 7. dan
    svaki dan uče neku pjesmicu, jutros su već u 8 bojali rukice i stavljali otiske, svaki dan idu van na veliko igralište od vrtića koje ima sve sprave
    istina, moja ne spava, dođem po nju, jer se bojim da joj ne bi bilo previše, a i zasad imam tu mogućnost, ali čini mi se da su i to djeca dobro prihvatila, tete nikog ne sile da spava, ali mora malo odmoriti
    sviđa mi se kako su prve dane usvojili da ne smiju nikud ići da ne pitaju tete

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nama je počelo biti teško

Ništa što nisam očekivala, ali me srce boli što joj ne mogu pomoći. Jučer je bila na spavanju, došla sam ranije da budem u blizini kad se probudi...probudila se u suzama, trebalo mi je 20-ak min da ju skroz smirim.

Jutros je počela plakati čim smo parkirali ispred vrtića, rasplakala se i kad sam ju ostavila teti, još ne mogu izbiti iz glave onaj molećivi pogled kojim me pogledala kad sam ju ostavila.

Znam da je sve to dio privikavanja i da je normalno, ali zašto mora tako boljeti

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znam da je sve to dio privikavanja i da je normalno, ali zašto mora tako boljeti
    Znam kako ti je...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Znam kako ti je...
    Hvala

Trebali bismo u naslov dodati "topic podrške"...čini se da će nam sada mnogima trebati...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je počelo biti teško

Ništa što nisam očekivala, ali me srce boli što joj ne mogu pomoći. Jučer je bila na spavanju, došla sam ranije da budem u blizini kad se probudi...probudila se u suzama, trebalo mi je 20-ak min da ju skroz smirim.

Jutros je počela plakati čim smo parkirali ispred vrtića, rasplakala se i kad sam ju ostavila teti, još ne mogu izbiti iz glave onaj molećivi pogled kojim me pogledala kad sam ju ostavila.

jesi joj probala opisati točan redoslijed događanja tako da zna kad dolaziš po nju, i moja stalno pita hoću doći brzo i ja joj svako jutro ispričam što ju čeka: doručak, igra, van na igralište, ručak i stižem po nju, nakon toga do vrtića provjerava je li taj dogovor, ali ne plače, ja joj i po 50 puta ujutro ponovim dogovor i uvijek dođem kako sam rekla
    teta kaže da je u vrtiću super, da uopće ne plače i da se lijepo igra
    možda joj treba malo više puta ponoviti da ćeš doći po nju, mojoj je to recimo bio okidač s kojim smo se adaptirali (jer zna da joj nikad ne lažem i uvijek se držim obećanja)
    mislim da, iako oni duboko u sebi znaju da ćeš doći, imaju veliki strah kad te nema i treba im puno puta obećati da ćeš doći tad i tad tako da se malo ohrabre i osjećaju sigurnije kad ostanu sami

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja je jućer urlikala :mamiceeeee, i bacala se po podu kad smo došli. Ostavila sam ju i teta kaže da je prestala nakon pet minuta.
    Danas isto plače uz tekst : nećuuuu se igrati , ali se ne baca nego je samo sjela na pod. Ostala je sa tetom koja ju je odmah poćela tješiti.

Inaće, vrtić je krasan, mali (dvije vrtićke i jedan jaslička grupa), potpuno novi, sa vlastitim igralištem koje ima sprave i desetak triciklića za djecu, vlastitom kuhinjom gdje se kuhaju obroci...Vjerski je , tete su civilne odgajateljice , ali nikad nije jedna sama u grupi (uvijek imaju stalnu pomoć barem jedne časne sestre ). Zaista nema prigovora (za sad) svi su jako topli i pažljivi, a ugođaj je obiteljski.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I M. je krenula u vrtić i (kuc-kuc-kuc) jako dobro joj ide...Ne spava još tamo, pokupimo je oko 12, dakle poslije ručka. Jučer se rasplakala kad smo došli, prvi put. Pretpostavljam da je to bilo zbog vikend pauze plus što je ujutro bila teta koju je prošlog tjedna viđala puno kraće, samo u doma ručka kad su obje tete u grupi. Plakala je da bi ona sa mnom na posao i da se boji ostat u vrtiću. I uhvatila se kao mala majmunica za mene. Sunce moje malo. Međutim, poslije je bila odlično, i kad sam došla po nju je bila sva vesela. Jutros je izjavila da neće plakat (sama od sebe, nisam je pitala), i stvarno nije, veselo se sa mnom pozdravila. Inače rado govori o vrtiću i popodne je skroz svoja, samo se prva dva dana vidjelo da je doživjela malo stresa, iako ni tad nije bilo plača ni tuge. Mislim da ćemo preksutra počet sa spavanjem.
    Posljednje uređivanje od vertex : 11.09.2012. at 09:55

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    jesi joj probala opisati točan redoslijed događanja tako da zna kad dolaziš po nju, i moja stalno pita hoću doći brzo i ja joj svako jutro ispričam što ju čeka: doručak, igra, van na igralište, ručak i stižem po nju, nakon toga do vrtića provjerava je li taj dogovor, ali ne plače, ja joj i po 50 puta ujutro ponovim dogovor i uvijek dođem kako sam rekla
    možda joj treba malo više puta ponoviti da ćeš doći po nju, mojoj je to recimo bio okidač s kojim smo se adaptirali (jer zna da joj nikad ne lažem i uvijek se držim obećanja)
    mislim da, iako oni duboko u sebi znaju da ćeš doći, imaju veliki strah kad te nema i treba im puno puta obećati da ćeš doći tad i tad tako da se malo ohrabre i osjećaju sigurnije kad ostanu sami
    Ponavljam joj stalno da ću doći po nju i zna da hoću, do jučer nije plakala i veselila se vrtiću, ali joj je ovo spavanje prelilo čašu.

Do sad smo išli polako (prvi dan pola sata, drugi sat, treći dva...), u petak je prvi put ostala na spavanju, ali nije zaspala pa sam došla po nju iza 13h i bila je vesela kad sam došla.

Jučer joj je to sa spavanjem bilo koma, trebalo joj je dugo da zaspi i buđenje joj je bilo traumatično. Mislim da se kod nje ne radi o strahu da ja neću doći nego joj je previše novosti i predugo razdoblje u kojem je bez mene. Do sad ju nikad nitko nije čuvao, osim tete koju obožava.

Ne znam kako to prebroditi na lakši način, bojim se, ako nastavim dolaziti po nju prije spavanja da ćemo samo produžiti agoniju privikavanja i da će morati to proći prije ili kasnije. Kroz mjesec dana trebam roditi i nakon toga će morati ostajati od 8-4, tad neću imati izbora.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kavofob, ja bi možda samo još nekoliko dana pričekala sa spavanjem. Da ima još nekoliko dana isti ritam, a govorila bi joj o tome kako će ubrzo ostajat na spavanju u vrtiću.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sirius, kako si se nosila s time kad se rasplakala i počela se bacati?

ne znam da li je od hormona, ali meni je muka cijelo vrijeme i baš se osjećam jadno

prošla sam već adaptaciju sa starijim sinom prije 9 godina i uopće se ne sjećam da je bilo tako teško

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš je to teta jutros počela ponavljati kad je E. krenula u dreku :"igramo se , idemo van, jedemo, dođe mama ..." i tako tri puta (a možda i više, ali ja sam već bila otišla da skratim rastank), vrlo strpljivo i blago.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    kavofob, ja bi možda samo još nekoliko dana pričekala sa spavanjem. Da ima još nekoliko dana isti ritam, a govorila bi joj o tome kako će ubrzo ostajat na spavanju u vrtiću.
    vertex, vi još ne spavate? jeste se tako s tetama dogovorili?

teta mi je danas savjetovala da ju ostavim na spavanju, bez obzira na ono jučer, zamolila sam ju da me zove ako se rasplače pa ću odmah doći po nju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, kako si se nosila s time kad se rasplakala i počela se bacati?

ne znam da li je od hormona, ali meni je muka cijelo vrijeme i baš se osjećam jadno

prošla sam već adaptaciju sa starijim sinom prije 9 godina i uopće se ne sjećam da je bilo tako teško
    Možda je ona uvjerljivija? Meni je sa starijim bilo više koma, još sam se i više živcirala jer je morao sa 1,5 g. krenuti, pa u dežurstva skoro pa odmah...bilo mi je teže, sad sam mirna jer znam da joj je dobro u vrtiću i da ne mora biti cijeli dan. Ali mislim da bi nastao problem ako bi morala tamo ostati na spavanju , sigurno bi se i više bunila.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Baš je to teta jutros počela ponavljati kad je E. krenula u dreku :"igramo se , idemo van, jedemo, dođe mama ..." i tako tri puta (a možda i više, ali ja sam već bila otišla da skratim rastank), vrlo strpljivo i blago.
    to i ja radim svako jutro i onda još i teta to ponovi kad dođemo i vidim da ju to baš umiri

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

M. još ne spava, tako smo se dogovorili, s obzirom da možemo iskombinirat raniji odlazak s posla. Zapravo je ona jučer sama spremila pidžamu i rekla da ostaje na spavanju, ali kao je ujutro plakala, teta je predložla da ipak ne ostane i ja sam se složila.
    Inače, to su iste tete od mojih starijih, tako da je meni kao da je ostavljam nekom svome.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I moji twinsi su na adaptaciji. Prosli tjedan su bili ok, relativno je lako prolazilo, svaki put bi se pozdravili. Rekla bi im da idem kupiti mlijeko i da cu se vratiti po njih kad popapaju rucak. Al danas koma. Poceli su plakati vec na ulazu. Tako da sam usla sa njima i bila sat vremena. Ono sto me malo rastuzilo je to sto ih teta nije docekala na ulazu. Ne znam, mozda pretjerujem ali zar ne bi teta trebala svako dijete uvesti u grupu kad ga roditelj dovede?
    Na kraju sam ih opet ostavila uplakane, zamolila sam tetu da dodje po njih kad ja izlazim. Za sad mi ne izgleda obecavajuce.
    Koliko teta imate na adaptaciji? Kod nas je samo jedna. Nekako mi je to nenormalno za adaptaciju.
    A da ne velim da su jaslicama (kod nas) stavili tetu koja je stalno na bolovanju. I sad kad su na adaptaciji imaju zamjensku tetu na koju ce se ti mali kikici naviknuti

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moju curku teta uvijek dočeka, i jedna i druga, prvih par dana su ju i uzimale u naručje, sada ju odvedu za rukicu.

Na adaptaciji su bile obje tete, ali samo prva 2 dana, sad se drže rasporeda; jedna od 7-13, druga od 11-5 mislim. Naša grupa je davno formirana, ima samo par novih, u cijelom vrtiću se uglavnom ne čuje puno plakanja, pa je to ok.

disciplina, žao mi je što vam je teško, izgleda da su svi zaboravili na vrtić tijekom vikenda pa im je ponedjeljak bio šok. Neka te tješi da barem imaju jedno drugo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i moju teta uvijek dočeka, uzme i odnese u grupu
    stalno su 2 tete, osim od 6 do 8 i od 3 do 5 (ili tako nešto, nisam sigurna za ovo popodne, ali tu negdje)

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam u depresiji.... moja cura je prošli tjedan krenula u vrtić, ima 14 mjeseci , ali se nikako nije snašla! evo sad spava , digla sam je ranije jer nije stala plakat. prošli tjedan smo bili na privikavanju i isto je plakala kad bi ja otišla na pola sata. sad je ovo koma! ali ne samo ona nego sva djeca plaču . ima ih samo 10 u grupi, ali se teta ne snalazi. pomažu joj čistačica i kuharica. koliko ta adaptacija traje? hoće li ikad zavolit taj vrtić?
    čini mi se da ne bi plakala da ne plaču i ostala djeca. ujutro mi je vesela i kad je ostavljam u prostoriji s tetom i 9 djece koja tule nemoguće je da ostane vesela. na meni je jecala još 15- ak minuta kad sam je pokupila iz vrtića. ja stvarno ne znam što bi... je li to teta kriva ili je normalno da djeca toliko plaču? pomozite!!!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo bili jutros, bila sam s njim 10 min, onda sam otisla na 20 min. Kad sam se vratila, bio je uplakan i zvao "mama, mama" i drzao se za vrata, a teta ga je pokusavala animirati, ali bezuspjesno. Rekla je da je za mnom plakao 5 min, onda se zaigrao na 10tak minuta, i onda se opet sjetio mame i rasplakao.

Mislim da ga dekoncentrira to sto su u to doba roditelji dovodili djecu, pa svaki cas roditelji dolaze, a on misli da sam dosla po njega.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da to kd drugi roditelji dođu ih još više rastuži. meni je jučer jedan mali plakao da ga vodim mami. srce mi je puklo.... čitala sam po netu da kao roditelj ne bi smio bit tužan i uplašen kad dijete vodi u vrtić jer djeca to osjete. ja sam prošli tjedan krenula dosta optimistično i nije me bilo strah. inače sam pesimist i u većini slučajeva očekujem negativan ishod situacije što ovdje nije bio slučaj. moja curka je veselo i druželjubivo dijete. od svog 6.mjeseca do godine dana ju je čuvala baka i nije bilo problema. ne boji se nepoznatih ljudi i ostaje čak i sa manje poznatim ljudima nasamo bez mene. ovo mi je totalni šok. što činiti? ne raditi do njene 6. godine i ne imati više djece jer ih uz ostanak kući neću moć ni uzdržavat ?! ipak mislim da se tete ne snalate i da je u njima veći dio problema... što vi mislite?

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •