Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 368

Tema: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    tanja, radila si u većem kolektivu, pa znaš koliko si puta kose čupala (ok, to je moja hiperbola, ti ne čupaš kose) jer ima znanstvenica i znanstvenica
    kao i u svakoj struci
    Znam, ali smo se mi namjerili na onu drugu grupu
    Koja svoj posao odrađuje korektno, ali bez imalo entuzijazma.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi budemo vjerojatno "završili" četvrti razred sa jednodnevnim izletom.
    Prodala nam je da je sve ostalo preskupo, ali ustvari mislim da se njoj neda.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde ne vadi nam mast, molim te

(ne mislim pod tim na školu u prirodi, nama to još nije aktualno, ali stvarno budem ljubomorna kad vidim kako u istom gradu ima učiteljica i učiteljica)
    I unutar škole. Mojih dvoje: jedno je išlo stalno, drugo ne ide uopće. S time da su uglavnom išli po gradu i to pješice. Za nešto, kao kino ( cinestar) sno dali novce a za puno toga i ne ( filmovi npr. U Tuškancu). Obje su učiteljice mlade, ali jedna očito nije motivirana, a jedna je turbo

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U našem 2.r. za ovu šk.god. godinu planirano je:
    izlet u Maksimir sa ZOO, dvaput kazalište, jednom kino, posjet domu zdravlja, obilazak jedne kulturne znamenitosti, posjet muzeju, obilazak odabrane tvornice, obrada prometa kroz obilazak aerodroma i gl.kolodvora, te cjelodnevni izlet na neko seosko gospodarstvo oko ZG.
    Škole u prirodi još u ovom razredu nema.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi budemo vjerojatno "završili" četvrti razred sa jednodnevnim izletom.
    Prodala nam je da je sve ostalo preskupo, ali ustvari mislim da se njoj neda.
    blago vama. uz sve priče o tome kako se nema, nama opet ponudili 4 dana u tom nekom odmaralištu plus još 3 jednodnevna na par sati vožnje. A moji ne vole te kolektivne izlete, a ne volim ih ni ja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, samo da kažem, jako puno ovisi i o financijskim mogućnostima roditelja
    jer, ova bi svaki tjedan vodila nekamo, ali u našem razredu ima cca 35% socijalnih slučajeva
    evo maloprije bila na roditeljskom
    kino, kazalište, Medvedgrad, Bundek, Prirodislovni muzej, Povijesni muzej, Brijuni - 500kn pa naviše za sve aktivnosti tijekom godine ...

mnogima je to puno i za jedno dijete, a što je tek s onima koji imaju dvoje, troje ili više školaraca...
    s tim da kino i kazalište su po 15-20kn, ovi izleti po gradu su po 20-30kn (najam autobusa) itd.

Tako da nije sve u tome da se učiteljici ne da. Onima kojima se vodi djecu često se prigovara, i to uvijek nakon roditeljskog, kako puno zahtijeva i kako je to sve skupo ...
    Neku umjerenu sredinu treba pronaći.
    Primjerice 4xkazalište mi je previše u jednoj školskoj godini za školski program nižih razreda osnovne škole.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 11.09.2012. at 21:26

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    izlet u Maksimir sa ZOO, dvaput kazalište, jednom kino, posjet domu zdravlja, obilazak jedne kulturne znamenitosti, posjet muzeju, obilazak odabrane tvornice, obrada prometa kroz obilazak aerodroma i gl.kolodvora, te cjelodnevni izlet na neko seosko gospodarstvo oko ZG.

Idem se raniti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je sv ok što se uklapa u dnevni program, da zadrže ritam aktuvnosti i rasporede koliko toliko. Imamo toliko toga što želimo zajednički vidjeti ili otići s društvom, a ne možeš djecu non stop opterećivati, te akitvnosti, te izleti...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Primjerice 4xkazalište mi je previše u jednoj školskoj godini za školski program nižih razreda osnovne škole.
    Mi smo imali toliko predstava u vrtiću. Istina, kazalište je dolazilo u vrtić, ali ne mislim da je previše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali toliko predstava u vrtiću. Istina, kazalište je dolazilo u vrtić, ali ne mislim da je previše.
    ali vrtićanci nisu odlazili na sve druge izlete i izlaske iz škole koje j etrebalo platiti
    svako kazalište je između 20 i 30 kuna, pa kada zbrojiš sa svim dodatnim izletima onda je to previše za školske aktivnosti

(meni je previše zato jer ih i javodim u kino i kazalište pa se toga nakupi, a previše je i ljudim akoji jedva preživljavaju pa njihova djeca često izostaju s takvih aktivnosti)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kazališne predstave znaju često gostovati u školi, ali ovo je stvarno atak na roditeljske novčanike:
    pod "upoznajmo zavičaj", planira Liku/Gorski kotar, Zagorje, Turopolje ili zapadnu Slavoniji
    od nacionalnih parkova - Plitvice
    + ŠUP

pisale smo istovremno
    Posljednje uređivanje od no@ : 11.09.2012. at 21:40

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Idem se raniti.
    zašto? zar nije isto i kod vas?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zašto? zar nije isto i kod vas?
    Pa bojim se da je, pa zato

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni kazalište nije neka fora jer tamo ih mogu i ja odvesti,. No proba Lada, pa Sveučilišna biblioteka, Arhiv, razna dogadjanja po muzejima koja se zbivaju u moje radno vrijeme, i slično, mi je pun pogodak. Naši uglavnom idu pješice. Kaad idu u Cinestar ne smiju kupovatI ništa od hrane i pića.
    Ima i dosta zbivanja koja se ne plaćaju tako da nisam nešto te aktivnosti osjetila na džepu.
    mislim da je ssve ipak do učiteljice, jer neke stvari idu svi razredi, i to su obično organizirani i skuplji obilasci, a puno toga je smislila sam učiteljica.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ti možeš
    jer ti vodiš
    u našem razredu ima djece koja su i kazalište i muzej vidjela tek sa učiteljicom
    i ne samo zbog novca

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ja mogu ove popodnevne aktivnosti, ne mogu jutarnje. Po muzejima bude dobrih fora ujutro.
    a to da mnogi ne vode, znam.

Ali isto mi je žao da druga učiteljica nema nimalo afiniteta napraviti nešto po tom pitanju, tako da oni idu valjda samo na ono što odredi škola.

Sada sam se sjetila čega se curka sjeca iz vrtića - posjete staračkom domu i pjevanju s bakicama i dedekima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rezime našeg 2. razreda:
    1x kazalište - ZeKaeM
    1x izvanučionička nastava - autobusni i željeznički kolodvor, aerodrom
    1x izlet na seosko gospodarstvo

ja bi rađe da je više
    teško je sve zadovoljiti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naši to svake godine idu s učiteljicom (za neki dan, kad se nešto obilježava - postoji li Dan starih ljudi)?
    u onaj na iblerovom
    odu tamo zamaskirani, pa pjevaju i zezaju se

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da kad su naš vrtić i tvoja škola u istom kvartu. Da radi se o tom staračkom domu.

Meni je najjača bila učiteljica iz boravka koja je rekla voditi djecu u Cinestar i totako da ih roditelji dovedu do tamo a ona sjedi s njima u kinu. Pa mene ako film ne zanima, djeca ga sama gledaju, a ja ili pijem kavu ispred ili nekaj obavljam i dočekam ih pred kinom. Za to mi stvarno učiteljica ne treba. Na kraju je uspjela i izgubiti jedno dijete od tih nekoliko koji su došli u kino

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde ne vadi nam mast, molim te

(ne mislim pod tim na školu u prirodi, nama to još nije aktualno, ali stvarno budem ljubomorna kad vidim kako u istom gradu ima učiteljica i učiteljica)
    ovo mogu samo lajkati...

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ovo samo izaziva ljubomoru i ....
    u 2. razredu naši su bili na "izletu " u vatrogasnu postaju i u Kumrovcu (neću uopće komentirati što im je taj izlet značio...oni uopće nisu ni znali što predstavlja Kumrovec)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ambrosia prvotno napisa Vidi poruku
    u 2. razredu naši su bili na "izletu " u vatrogasnu postaju i u Kumrovcu (neću uopće komentirati što im je taj izlet značio...oni uopće nisu ni znali što predstavlja Kumrovec)
    Koliko sam čula, u Kumrovcu je sada napravljeno lijepo etno selo, pa zato djecu vode tamo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pa ti možeš
    jer ti vodiš
    u našem razredu ima djece koja su i kazalište i muzej vidjela tek sa učiteljicom
    i ne samo zbog novca
    Istina, a to se odnosi i na druge stvari. Mislim pritom na sad aktualno pitanje doručka i pranja zubi u školi. Kad ljudi kažu da se podrazumijeva da je dijete sve to obavilo kući, mislim da se to mnogo više podrazumijeva roditeljima s ovog foruma nego općoj populaciji.

ambrosia, što to danas Kumrovec podrazumijeva? Zar to mjesto nema pravo na razvijanje turizma zbog toga što se u njemu prije 130-ak godina rodio jedan koji je umro prije 40-ak i što je ondje bio hotel sa seminarskim turizmom ?

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ups zaboravila sam uključiti citat...
    u 2. razredu naši su bili na "izletu " u vatrogasnu postaju i u Kumrovcu (neću uopće komentirati što im je taj izlet značio...oni uopće nisu ni znali što predstavlja Kumrovec)...a kad sam pitala za neki izlet tipa aerodrom, željeznički i autobusni kolodvor (što je u sklopu prirode i društva neizostavna lekcija) - rekli su mi da se sigurno šalim...onda smo sami otišli...bilo nam je super

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    ambrosia, što to danas Kumrovec podrazumijeva? Zar to mjesto nema pravo na razvijanje turizma zbog toga što se u njemu prije 130-ak godina rodio jedan koji je umro prije 40-ak i što je ondje bio hotel sa seminarskim turizmom ?
    Ali nitko njima nije ništa ispričao prije o Kumrovcu - nemam ja ništa protiv turizma u Kumrovcu - ali meni se čini da to etno selo i nije baš nešto...a s obzirom na njihovu dob i interese neki drugi izlet bi bio puno primjereniji

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Krasno je etnoselo u Kumrovcu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je, predivno je
    i lijepo i poučno

ne mora se tito ni spomenuti, a da imaš o čemu cijeli dan učiti

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ohoho
    znas kome se mozete javiti tamo

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Etno selo u Kumrovcu je uređeno već nekoliko godina, možda čak i 10. I meni je draži izlet u kumrovec nego seoska gospodarstva. to mi fakat ide na živce. Je da gradska djeca baš ne poznaju domaće životinje, ali cijene tih izleta koje uključuju to gore spomemuto gledanje i ručak mi nije normalna, odnosno izrazito je visoka.

meni su OK izleti tipa Krapina i tamošnji muzej, Trakošćan, veliki ttabor, pa Kumrovec, Klanjec, pa uključen spomenik Lijepoj našoj, pa polako kako djeca rastu odlazak u Rastoke, Plitvice.

Iz mog djetinjstva najljepša sjećanja me vežu za izlete na Plitvice i Trakoščan, a najgora na jasenovac i svakogodišnje gledanje onog strašnog filma kada sam u mračnoj dvorani sjedila s rukom na očima.

U našoj školi, ove dvije godine koje idu u ŠUP, nemaju izlete (znači 3 i 4 razred je bez jednodnevnog izleta)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je izlet na seosko gospodarstvo isto bezveze, jer to uopće nisu seoska gospodarstva - barem ona na kojima sam ja bila - nego obične krčme sa malo većim dvorištem i dve-tri životinje. Doduše, čula sam da djeca tamo znaju imati i neke zanimljive sadržaje tipa pečenje kruha, pa hajde to je barem nešto.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi isto obiteljski volimo otici do kumrovca, blizu nam je a klincima zabavno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo sa obilaskom autobusnog, željezničkog kolodvora i aerodroma im je obavezno, mislim, u sklopu nastave. S tim da su se jedni fakat vozili vlakom, a to mi je odlično, jer puno dijece nije bilo u vlaku, dok su drugi samo obilazili kolodvor i gledali vlakove.

Plitvice jesu risky zbog vode i puteva bez ograde, ali ta seoska gospodarstva su fakat samo ovo što mima piše, a od cijene me boli glava

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

je, predivno je
    i lijepo i poučno

jel moguće da vode djecu u kumrovec, a tita im niti ne spomenu?
    odnosno, što, izbrišu 45 godina povijesti jedne države?

ovo je više retoričko pitanje, jer me to nervira

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa teško da ga mogu ne spomenuti obzirom na ogromni spomenik koji se tamo može vidjeti.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zašto ne bi spomenuli da je to bio predsjednik države čiji je član i Hrvatska bila te da je rođen još prije koliko...120g. Što bi drugašići još o tome trebali znati?

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je izlet na seosko gospodarstvo isto bezveze, jer to uopće nisu seoska gospodarstva - barem ona na kojima sam ja bila - nego obične krčme sa malo većim dvorištem i dve-tri životinje. Doduše, čula sam da djeca tamo znaju imati i neke zanimljive sadržaje tipa pečenje kruha, pa hajde to je barem nešto.
    potpisujem.

postoje i seoska gospodarstva gdje klinci rezu i rade zimnicu i peku pekmez i onda to odnesu doma
    moja je danima pricala o tome.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto ne bi spomenuli da je to bio predsjednik države čiji je član i Hrvatska bila te da je rođen još prije koliko...120g. Što bi drugašići još o tome trebali znati?
    Možda bi im moglo biti čudno da predsjednik države ima takav golemi spomenik !? Nemam pojma.

Mi smo bili u Kumrovcu kad je Lea bila još dosta mala, pa samo joj kupili onu malu drvenu zipku druga Tita, a ona je nešto krivo povezala, tako da se sjećam da se nadala da će dobiti figuricu druga Tita u Kinder jajetu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, predivno je
    i lijepo i poučno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

upravo tako
    stvarno ne znam zašto ga ne bi spomenuli
    ne moraju trčati štafetu s crvenom maramom i plavom kapicom
    ali spomenuti ga mogu i trebaju

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili u Kumrovcu kad je Lea bila još dosta mala, pa samo joj kupili onu malu drvenu zipku druga Tita, a ona je nešto krivo povezala, tako da se sjećam da se nadala da će dobiti figuricu druga Tita u Kinder jajetu.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

onda smo mi dobro prosli, moja je izabrala da joj kovac u kumrovcu napravi potkovu. skroz malu, da joj stane na tenisicu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    upravo tako
    stvarno ne znam zašto ga ne bi spomenuli
    ne moraju trčati štafetu s crvenom maramom i plavom kapicom
    ali spomenuti ga mogu i trebaju

a možda bi im baš štafeta bila zanimljiva

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mima

inace, malo skrecem s teme, ali me podsjetilo na nesto slicno.

ukratko mi smo ljetos bili na izletu na brijunima i posto je s nama bila prijateljica od curke, koja ne govori hrvatski, uzeli smo turu obilaska na njemackom.
    uglavnom gospoda vodic je osim sto je govorila jedan odlican njemacki, bila i simpaticna, elokventna i vrlo dobro upucena u tematiku.
    no u opisu povijesti xx st. reklaje izmedu ostalog:
    ...i kako je hrvatska bila u drugom svjetskom ratu na strani gubitnika ????, odnosno zavrsila rat kao porazena?????.....
    te dalje:
    milosevicevu agresiju na hrvtsku na zvala bratoubilackim ratom?????...

mm i ja smo ostali

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

Mi smo sami odveli djecu u Kumrovec. To nam je bio jednodnevni izlet i baš smo se super proveli. Nema nikakvog razloga da nemaju pojma o (nedavnoj) prošlosti... Uostalom, mm je ove zime s nostalgijom čitao knjige Dejana Novačića "SFRJ za ponavljače" i još jednu, ne mogu se sjetiti naslova... Osim što je dio povijesti, to je naša mladost, čemu bježati od toga? Ideologija je drugo i može se zloupotrijebiti kao i brojne druge stvari (recimo vjera).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ajme Mima, umirem, djeca su divna!
    Vidiš nije loša ideja...kad bi Kraš imao poduzetničkog duha i tih jaja...što će nam dobri/zločesti bakuganii, kad imamo i svojih po zatvorima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat bi Krašu trebalo poslati ideju.

Mi smo ove godine po Visu obilazili NOB lokalitete i klincima je bilo turbo zanimljivo, a bome i nama. Meni je isto glupo ne spominjati te godine, jer su stvarno dio našeg života

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

uja sam isto na visu mislila, da je steta da otok ne ponudi neke ture obilaska koje se placaju. pogotovo recimo za engleske turiste kojih ima dosta.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

predobro

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam saznala da naša škola uopće ne organizira školu u prirodi

ja sam mislila da to idu sva djeca zagrebačkim oš
    kao što su vrtićarci išli u grad mladih
    ali naša ne organizira
    a na izlet će ići u mariju bistircu
    ja bi kumrovec
    ambrosia, hoćeš se mijenjati?