Mi budemo vjerojatno "završili" četvrti razred sa jednodnevnim izletom.
Prodala nam je da je sve ostalo preskupo, ali ustvari mislim da se njoj neda.![]()
I unutar škole. Mojih dvoje: jedno je išlo stalno, drugo ne ide uopće. S time da su uglavnom išli po gradu i to pješice. Za nešto, kao kino ( cinestar) sno dali novce a za puno toga i ne ( filmovi npr. U Tuškancu). Obje su učiteljice mlade, ali jedna očito nije motivirana, a jedna je turbo
U našem 2.r. za ovu šk.god. godinu planirano je:
izlet u Maksimir sa ZOO, dvaput kazalište, jednom kino, posjet domu zdravlja, obilazak jedne kulturne znamenitosti, posjet muzeju, obilazak odabrane tvornice, obrada prometa kroz obilazak aerodroma i gl.kolodvora, te cjelodnevni izlet na neko seosko gospodarstvo oko ZG.
Škole u prirodi još u ovom razredu nema.
evo maloprije bila na roditeljskom
kino, kazalište, Medvedgrad, Bundek, Prirodislovni muzej, Povijesni muzej, Brijuni - 500kn pa naviše za sve aktivnosti tijekom godine ...
mnogima je to puno i za jedno dijete, a što je tek s onima koji imaju dvoje, troje ili više školaraca...
s tim da kino i kazalište su po 15-20kn, ovi izleti po gradu su po 20-30kn (najam autobusa) itd.
Tako da nije sve u tome da se učiteljici ne da. Onima kojima se vodi djecu često se prigovara, i to uvijek nakon roditeljskog, kako puno zahtijeva i kako je to sve skupo ...
Neku umjerenu sredinu treba pronaći.
Primjerice 4xkazalište mi je previše u jednoj školskoj godini za školski program nižih razreda osnovne škole.
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 11.09.2012. at 21:26
meni je sv ok što se uklapa u dnevni program, da zadrže ritam aktuvnosti i rasporede koliko toliko. Imamo toliko toga što želimo zajednički vidjeti ili otići s društvom, a ne možeš djecu non stop opterećivati, te akitvnosti, te izleti...
ali vrtićanci nisu odlazili na sve druge izlete i izlaske iz škole koje j etrebalo platiti
svako kazalište je između 20 i 30 kuna, pa kada zbrojiš sa svim dodatnim izletima onda je to previše za školske aktivnosti
(meni je previše zato jer ih i javodim u kino i kazalište pa se toga nakupi, a previše je i ljudim akoji jedva preživljavaju pa njihova djeca često izostaju s takvih aktivnosti)
Posljednje uređivanje od no@ : 11.09.2012. at 21:40
Meni kazalište nije neka fora jer tamo ih mogu i ja odvesti,. No proba Lada, pa Sveučilišna biblioteka, Arhiv, razna dogadjanja po muzejima koja se zbivaju u moje radno vrijeme, i slično, mi je pun pogodak. Naši uglavnom idu pješice. Kaad idu u Cinestar ne smiju kupovatI ništa od hrane i pića.
Ima i dosta zbivanja koja se ne plaćaju tako da nisam nešto te aktivnosti osjetila na džepu.
mislim da je ssve ipak do učiteljice, jer neke stvari idu svi razredi, i to su obično organizirani i skuplji obilasci, a puno toga je smislila sam učiteljica.
pa ti možeš
jer ti vodiš
u našem razredu ima djece koja su i kazalište i muzej vidjela tek sa učiteljicom
i ne samo zbog novca
Da ja mogu ove popodnevne aktivnosti, ne mogu jutarnje. Po muzejima bude dobrih fora ujutro.
a to da mnogi ne vode, znam.
Ali isto mi je žao da druga učiteljica nema nimalo afiniteta napraviti nešto po tom pitanju, tako da oni idu valjda samo na ono što odredi škola.
Sada sam se sjetila čega se curka sjeca iz vrtića - posjete staračkom domu i pjevanju s bakicama i dedekima.
rezime našeg 2. razreda:
1x kazalište - ZeKaeM
1x izvanučionička nastava - autobusni i željeznički kolodvor, aerodrom
1x izlet na seosko gospodarstvo
ja bi rađe da je više
teško je sve zadovoljiti
naši to svake godine idu s učiteljicom (za neki dan, kad se nešto obilježava - postoji li Dan starih ljudi)?
u onaj na iblerovom
odu tamo zamaskirani, pa pjevaju i zezaju se
Da kad su naš vrtić i tvoja škola u istom kvartu. Da radi se o tom staračkom domu.
Meni je najjača bila učiteljica iz boravka koja je rekla voditi djecu u Cinestar i totako da ih roditelji dovedu do tamo a ona sjedi s njima u kinu. Pa mene ako film ne zanima, djeca ga sama gledaju, a ja ili pijem kavu ispred ili nekaj obavljam i dočekam ih pred kinom. Za to mi stvarno učiteljica ne treba. Na kraju je uspjela i izgubiti jedno dijete od tih nekoliko koji su došli u kino
ovo samo izaziva ljubomoru i....
u 2. razredu naši su bili na "izletu " u vatrogasnu postaju i u Kumrovcu (neću uopće komentirati što im je taj izlet značio...oni uopće nisu ni znali što predstavlja Kumrovec)
Istina, a to se odnosi i na druge stvari. Mislim pritom na sad aktualno pitanje doručka i pranja zubi u školi. Kad ljudi kažu da se podrazumijeva da je dijete sve to obavilo kući, mislim da se to mnogo više podrazumijeva roditeljima s ovog foruma nego općoj populaciji.
ambrosia, što to danas Kumrovec podrazumijeva? Zar to mjesto nema pravo na razvijanje turizma zbog toga što se u njemu prije 130-ak godina rodio jedan koji je umro prije 40-ak i što je ondje bio hotel sa seminarskim turizmom?
ups zaboravila sam uključiti citat...
ovo samo izaziva ljubomoru i ....
u 2. razredu naši su bili na "izletu " u vatrogasnu postaju i u Kumrovcu (neću uopće komentirati što im je taj izlet značio...oni uopće nisu ni znali što predstavlja Kumrovec)...a kad sam pitala za neki izlet tipa aerodrom, željeznički i autobusni kolodvor (što je u sklopu prirode i društva neizostavna lekcija) - rekli su mi da se sigurno šalim...onda smo sami otišli...bilo nam je super
je, predivno je
i lijepo i poučno
ne mora se tito ni spomenuti, a da imaš o čemu cijeli dan učiti
Etno selo u Kumrovcu je uređeno već nekoliko godina, možda čak i 10. I meni je draži izlet u kumrovec nego seoska gospodarstva. to mi fakat ide na živce. Je da gradska djeca baš ne poznaju domaće životinje, ali cijene tih izleta koje uključuju to gore spomemuto gledanje i ručak mi nije normalna, odnosno izrazito je visoka.
meni su OK izleti tipa Krapina i tamošnji muzej, Trakošćan, veliki ttabor, pa Kumrovec, Klanjec, pa uključen spomenik Lijepoj našoj, pa polako kako djeca rastu odlazak u Rastoke, Plitvice.
Iz mog djetinjstva najljepša sjećanja me vežu za izlete na Plitvice i Trakoščan, a najgora na jasenovac i svakogodišnje gledanje onog strašnog filma kada sam u mračnoj dvorani sjedila s rukom na očima.
U našoj školi, ove dvije godine koje idu u ŠUP, nemaju izlete (znači 3 i 4 razred je bez jednodnevnog izleta)
Meni je izlet na seosko gospodarstvo isto bezveze, jer to uopće nisu seoska gospodarstva - barem ona na kojima sam ja bila - nego obične krčme sa malo većim dvorištem i dve-tri životinje. Doduše, čula sam da djeca tamo znaju imati i neke zanimljive sadržaje tipa pečenje kruha, pa hajde to je barem nešto.
mi isto obiteljski volimo otici do kumrovca, blizu nam je a klincima zabavno.
Ovo sa obilaskom autobusnog, željezničkog kolodvora i aerodroma im je obavezno, mislim, u sklopu nastave. S tim da su se jedni fakat vozili vlakom, a to mi je odlično, jer puno dijece nije bilo u vlaku, dok su drugi samo obilazili kolodvor i gledali vlakove.
Plitvice jesu risky zbog vode i puteva bez ograde, ali ta seoska gospodarstva su fakat samo ovo što mima piše, a od cijene me boli glava
Pa teško da ga mogu ne spomenuti obzirom na ogromni spomenik koji se tamo može vidjeti.
Zašto ne bi spomenuli da je to bio predsjednik države čiji je član i Hrvatska bila te da je rođen još prije koliko...120g. Što bi drugašići još o tome trebali znati?
Možda bi im moglo biti čudno da predsjednik države ima takav golemi spomenik !? Nemam pojma.
Mi smo bili u Kumrovcu kad je Lea bila još dosta mala, pa samo joj kupili onu malu drvenu zipku druga Tita, a ona je nešto krivo povezala, tako da se sjećam da se nadala da će dobiti figuricu druga Tita u Kinder jajetu.
mima
inace, malo skrecem s teme, ali me podsjetilo na nesto slicno.
ukratko mi smo ljetos bili na izletu na brijunima i posto je s nama bila prijateljica od curke, koja ne govori hrvatski, uzeli smo turu obilaska na njemackom.
uglavnom gospoda vodic je osim sto je govorila jedan odlican njemacki, bila i simpaticna, elokventna i vrlo dobro upucena u tematiku.
no u opisu povijesti xx st. reklaje izmedu ostalog:
...i kako je hrvatska bila u drugom svjetskom ratu na strani gubitnika ????, odnosno zavrsila rat kao porazena?????.....
te dalje:
milosevicevu agresiju na hrvtsku na zvala bratoubilackim ratom?????...
mm i ja smo ostali![]()
Mi smo sami odveli djecu u Kumrovec. To nam je bio jednodnevni izlet i baš smo se super proveli. Nema nikakvog razloga da nemaju pojma o (nedavnoj) prošlosti... Uostalom, mm je ove zime s nostalgijom čitao knjige Dejana Novačića "SFRJ za ponavljače" i još jednu, ne mogu se sjetiti naslova... Osim što je dio povijesti, to je naša mladost, čemu bježati od toga? Ideologija je drugo i može se zloupotrijebiti kao i brojne druge stvari (recimo vjera).
Ajme Mima, umirem, djeca su divna!
Vidiš nije loša ideja...kad bi Kraš imao poduzetničkog duha i tih jaja...što će nam dobri/zločesti bakuganii, kad imamo i svojih po zatvorima.
fakat bi Krašu trebalo poslati ideju.
Mi smo ove godine po Visu obilazili NOB lokalitete i klincima je bilo turbo zanimljivo, a bome i nama. Meni je isto glupo ne spominjati te godine, jer su stvarno dio našeg života
uja sam isto na visu mislila, da je steta da otok ne ponudi neke ture obilaska koje se placaju. pogotovo recimo za engleske turiste kojih ima dosta.
danas sam saznala da naša škola uopće ne organizira školu u prirodi
ja sam mislila da to idu sva djeca zagrebačkim oš
kao što su vrtićarci išli u grad mladih
ali naša ne organizira
a na izlet će ići u mariju bistircu
ja bi kumrovec
ambrosia, hoćeš se mijenjati?
naši vrtićarci nisu išli u grad mladih