treba mi spuzva za napraviti klobuk gljive muhare.
di to mogu naci u ZGB, a ako neko jos ima ideju kako to napraviti bila bi zahvalna.
treba mi spuzva za napraviti klobuk gljive muhare.
di to mogu naci u ZGB, a ako neko jos ima ideju kako to napraviti bila bi zahvalna.
Ne znam za Zgb., ali mi kupujemo u svakoj bolje opremljenoj trgovini materijala u metraži.
Ako ideš u Pamigo, ajde pliz nemoj![]()
Ja ti poklonim jednu takvu iz Pamiga, samo da je se riješim (kupili prije 10-ak dana pa shvatili da nam ne treba). Možeš birati tanju ili deblju (1 cm ili 2 cm), a ispast će ti i više od jedne gljive![]()
Ja bih to recimo napravila od novina pa iskaširala i obojila ili obljepila tkaninom.
hvala, freja javim se, ako se odlucim za to.
sto se tice kasiranja, vjerujem da je to super, svidja mi se, ali ja to u zivotu nisam radila, a bojim se da mi nije bas sad da to narapravim prvi put.
hajde sad pitanje anemona, kak složiti prvi sloj ( znam kak se to radi na balonu, ali na lopti)
Ne znam kako na balonu, ali na lopti je jednostavno.
Radila sam pinatu na pilates lopti.
Normalno sam nanosila prvi sloj direktno na loptu, pa ne kužim pitanje.
Sušilo se na balkonu na suncu, pa drugi sloj, pa treči,...
Ostavila sam samo mali otvor tamo gdje se lopta napuhuje, kad je bilo gotovo, loptu sam ispuhala i izvukla van.
Ja sam radila ovako (kao što je spajalica rekla, spužva je stvarno najbolje rješenje)
Uzme se spužva debela jedno 3 prsta (barem 5 cm, može i 7 - ovisno što se nađe) u kemoboji ili sličnom nekom dućanu.
Izreže se na promjer oko 50 cm (može i manje za malo dijete). Kupi se crvena tkanina , barem 1,20 i izreže u krug duplo veći od promjera spužve.
Treba još cca 10 cm bijelog flizelina od kojeg se izrežu točkice i zalijepe peglom.
Zaštepa se rub sve naokolo (samo se presavine, urednost nije bitna jer će se to nabrati) i u to se uvuče vrpca.
Sad se u taj crveni krug položi krug spužve, a crveni se dooobro zategne da obuhvati spužvu. U sredini treba ostaviti krug promjera glave, da se može nataknuti kao kapica. Stezanjem uvučene vrpce to se može regulirati po potrebi.
Tko želi i kome se hoće može sašiti još trake za vezivanje na glavu, ali nije potrebno.
Halja (za bijeli stručak): pravokutnik tkanine urezati koso sa strane (trebala bih nacrtati) da se dobiju otvori za ruke, a gore se porubi i uvuče traka.
Ne znam jesam li objasnila kako treba, ali probat ću naći fotku da vidite kako to izgleda...
Evo jedne slike u kostimima muhara: http://www.sendspace.com/file/ib7y9q
Skinula sam link sa slikom - nešto nije bilo u redu. Sorry na smetnji. Ako koga zanimaju slike, poslat ću ih e.mailom.
ma peterlin stavi, ja sam imala problem, vidis da kloklo nije![]()