Nadam se da vam nije i kaznom zatvora nije priprijetila.
Nadam se da vam nije i kaznom zatvora nije priprijetila.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.09.2012. at 10:07
cvijeta, nisam bila ironična, samo imam jedno "nije" viška.
Ja samo govorim ono sto sam primjetila kad sam davala instrukcije iz matematike. Nitko od mojih "ucenika" nije kuzio ni znao ove fore, nitko nije imao obicaj provjere tocnosti rezultata na kraju zadatka (npr uvrstavanjem rezultata u polazne jednadzbe da provjere je li tocno), nitko nije imao osjecaj za red velicine itd. I svi su mislili da je matetmatika grozan dosadan tezak predmet koji moras uciti napamet i ne treba ti u zivotu.
Jer kako objasniti da netko u drugom srednje ne zna preokrenuti formulu v=s/t da dobije koliko je s a koliko t nego na salabahter prije ispita pise sve tri varijante... da ne nabrajam dalje.
O, da, bas s ovom pojavom sam se sretala i to cak i kod srednjoskolaca... I onda sam znala reci klincima da si tu formulu v=s/t okrenu u 3=6/2 i onda izvode kombinacije... S vremenom su shvatili, ali da, tu ih dovede neznanje tablice mnozenja i dijeljenja. Uostalom, kako razumjeti razlomke ako ne znas dijeliti? A to je opet primjena tablice mnozenja.
x
slazem se sa svima onima koji misle da je metoda zastrasivanja kontaproduktivna i nesuvisla.
takoder se slazem i sa onima koji misle da se tablica mnozenja naprosto mora automatizirati. netko ce to nauciti napmet brze, netko sporije, ali tablica mora sjediti.
kod tablice mnozenja je uporeba mozga zaista vrlo jednostavna. 3+3+3+3= 4x3
dakle tu se "razmisljanje" obavi jako brzo. ostalo je naprosto ucenje. i sigurna sam 100% da ucenje tablice mnozenja nece ukalupiti dijete.
sto se tvojih ostalih argumenata tice, pituljica, sigurna sam da puno ljudi isto tako zastane i razmisli da li je meko ili tvrdo c (nemam znakove na tastaturi), odnosno da li je ije ili je, pa svejedno vecina nas misli da djeca trebaju u skoli naciti i pravopis i gramatiku, ukljucujuci i one koji sami s tim imaju problema, mada im nista ne fali u zivotu.
sto se tice svedske i tvrdnje da tablicu ne moraju znati ni u 7. razredu (ne znam da li je informacija tocna) rekla bih samo:
pa ni u svedskoj nije sve idealno.![]()
Posljednje uređivanje od seni : 13.09.2012. at 11:06