Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 159

Tema: Školsko testiranje plivanja (u drugom razredu)

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kako se čini kod nas u Zaprešiću nema nikakvih testiranja po pitanju plivanja...samo par km od ZG - a jaaaako daleko od ustaljenih pravila i običaja u školi...kao da za sve ne vrijede ista pravila
    treba naučiti pravilnu tehniku plivanja - pa smo se upisali u neku školicu plivanja - javim kakav je bio pristup trenera...

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, ako treneri znaju radit s djecom.
    Ovo me uvijek oduševljava - kako mi roditelji (najčešće opravdano) strahujemo kako će neki trener ili učitelj ili neki doktor pedijatar pristupiti djetetu....a oni bi morali i naučiti i znati kako se pristupa djetetu i kako se potiče djete - PA RADE S DJECOM....HALOOOOOO

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nas je vrtic prije dvije godine isao s klincima na bazen, a prosle godine kad smo mi bili predskolci su nam rekli da nisu dobili termin i tako nista od plivanja. moja curka je plivkala na moru ovu ljeto, ali to je ono par metara i stop. da ne kazem da plutati na leđima ne zna, niti se odrzavati na vodi (a da ne pliva).

koliki to bazen oni moraju preplivati? je li dubok ili mogu stati na prste kad osjete da vise ne mogu?

moja isto ne reagira dobro na prisilu. nikad tako nismo nista postigli.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    moj je isto u neravnopravnoj prednosti, sigurno, ali mislim da je djecu naučit plivati itekeko hvalevrijedna akcija.
    Naravno, ako treneri znaju radit s djecom.
    Zašto se mi roditelji uvijek (ponekad opravdano) bojimo kako će neki trener, učitelj ili liječnik pedijatar - pristupiti djetetu! Oni bi to trebali ZNATI ili barem naučiti!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ambrosia prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se mi roditelji uvijek (ponekad opravdano) bojimo kako će neki trener, učitelj ili liječnik pedijatar - pristupiti djetetu! Oni bi to trebali ZNATI ili barem naučiti!
    Da, trebali bi, većina zaista zna, ali ne svi... isto kao i učitelji i svi ostali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

treba preplivat veliki bazen i to 25 metara, naravno u vodi stoje i plivaju treneri i plivači

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    treba preplivat veliki bazen i to 25 metara, naravno u vodi stoje i plivaju treneri i plivači
    vi u zagrebu fakat imate neki plivački dril, a ne plivačku školu
    te bacaju s ruba bazena, te moraju preplivati cijeli bazen...

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ne znam mogu li ja to preplivati, hahaha.

ali, dobro da mogu djeca stajati u bazenu. ja sam mislila da je nesto duboko. koja bi to panika bila.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

danas smo dobili popis opreme za četvrtak (provjera plivanja): u poseban ruksak(naći ćemo) staviti: kupaće gaće (imamo), ručnik(imamo), kapa(jao!), natikače(jao!jao!), fen(pronaći ćemo ga negdje).
    tako da smo se filip, ela i ja uputili u cc1 i kupili u hervisu kapu za odrasle koju jedvo navuče na glavu (nasreću nisam kupila dječiju) a za natikače smo prešli sve dućane i svi su nam rekli da su ih spremili u skladište iz kojeg nema povratka. napokon u humanicu smo našli ženske natikače , a filip koji nosi 36 nije mogao obući 37 zbog visokog rista, tako da je odlučio kupiti 38 koje će mu poslužiti a poslije će ih pokloniti meni. ela je već plazila po podu dućana i glumila krokodila, ja sam bila na rubu plača i baš sam mu zahvalna što je pristao na prevelike natikače (mislim da nije pročitao da su za žene, to bi ga sigurno pokolebalo).
    ovo spominjem da se pripremite ako vam fali nešto s popisa. mi smo škola na remizi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nama su rekli da fenovi na bazenu postoje, ali da suše samo rijetku kosu (naša ). Natikače nitko nije spominjao.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Našli su ušli na Utrine i tamo nema fena nego su nosili svoj,natikače su zamjenile japanke a kapu nije nosio jer je rečeno da ju trebaju cure s dugom kosom-očito nije isto za sve?!

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj savjet vezano za kapu,najbolje vam je kupiti u Mulleru od poliestera( istina kosa se smoči ispod) ali nije strašno jer je kupanje poslije bazena obavezno.I jednostavno je za navući..I nije jako skupa,za razliku inetersporta i hervisa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitala sam V kako su ulazili na bazen
    kaže da su svi morali skočiti na iglicu
    pitam je, a što je bilo s djecom koja nisu znala plivati
    kaže, njih su onda vadili van

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ženske natikače , a filip koji nosi 36 nije mogao obući 37 zbog visokog rista, tako da je odlučio kupiti 38 koje će mu poslužiti a poslije će ih pokloniti meni. ela je već plazila po podu dućana i glumila krokodila, ja sam bila na rubu plača i baš sam mu zahvalna što je pristao na prevelike natikače (mislim da nije pročitao da su za žene, to bi ga sigurno pokolebalo).
    kaj nemate doma kroksice

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    looooooooooooooollllllllllllllll

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svog jutros poslala u školu sa ruksakom u kojem su ručnik, kupaće gaće i krokse
    nit sam fen stavljala, a kapu nisam stigla kupiti
    rečeno je da treba preplivati 2x25m :šok:
    on je proplivao ovo ljeto, ali po mom nema šanse da će moći toliko
    rekla sam mu da se ne bedira ako ne prođe testiranje (jer on je uvjeren da će on to moći), jer to samo znači da će ići u školu plivanja

javim navečer kako je prošlo

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    javim navečer kako je prošlo
    i ja isto

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj bio jučer, vratio se zadovoljan da se konačno okupao u Zagrebu. Inače je plivač i nije bilo nikakvog straha. Bili su na Utrinama.
    Pitam ga šta je sa djecom koja se boje ili nisu plivači - veli da oni nisu trebali skakat ni plivat ako su sami rekli da ne znaju. Nitko nikog nije gurao ni vadio iz bazena .
    Inače, skakali su na iglicu i morali preplivat bazen od 25m. 4 ih nije ni pokušalo a 1 je došao do pola - tih 5 će ići na tečaj plivanja.
    Btw, kapu smo našli u Intersportu za 26kn.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Veli bilo je super, na velikom bazenu u domu sportova. Nema tjeranja na ništa. Oni koji su se bojali išli su na mali bazen
    Smješno mi samo da su kape stavljali tako da je kosa u repu virila van, srećom imala je fen.
    Nikakav papir nismo dobili, a djeci ništa nisu komentirali.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja još svog školarca nisam vidjela, ali MM kaže da je prilično nervozan, ali ništa ne zna
    pretpostavljam da je tužan i jadan, jer vjerojatno nije mogao preplivati

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

unatoc tome sto je dobra plivacica Anouk danas nije prosla testiranje.
    bili su u skoli u dubravi na testiranju.
    nisu smjeli skakati u bazen nego uci ljestvama. plivali su 2x25 metara s time da ih je putem pratio 'trener' koji bi dao znak kada trebaju zaroniti i preplivati na dah onoliko koliko mogu, pa izroniti i nastaviti plivati. ona je ove godine naucila roniti na dah sa maskom (bez dihalice) i moze preroniti 5-7 metara ispod povrsine, medjutim danas nije imala masku jer se ne smije; kaze da ju je smetalo sto ne moze gledati pod vodom :ne zna: )
    uglavnom, vratila se tuzna i razocarana jer je iz razreda proslo nekoliko djecaka i samo jedna djevojcica.
    prvo sam mislila da nema veze i neka ide u tu 'plivacku' skolu' ali njezin tata se ne slaze i odlucio je reci uciteljici da nece ici, da nam je skola vaznija (ide se u vrijeme boravka), a kako to nije obavezno, a po nasem sudu je vise nego dobar plivac, neka je testiraju ponovo sljedece godine.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

istekao mi edit: uciteljice nisu bile prisutne, djecaci i djevojcice su isli odvojeno na testiranje a uciteljice su bile sa onima koji u tom trenutku ne plivaju u svlacionici. samo 'trener'.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    uputem pratio 'trener' koji bi dao znak kada trebaju zaroniti i preplivati na dah onoliko koliko mogu, pa izroniti i nastaviti plivati.

A još više mi je da na kraju takav test nije moglo proći dijete koje ZNA roniti?

Morat ću početi izbjegavati ovaj topic, primijetila sam da dobivam flashbackove, kao kod PTSP-a

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ma, daj. koja je to tortura.
    ja sam odrasla 10 metara od mora, pa i dan danas zacepim nos kad ronim, a ne skacem nikako.
    mene bi do 30-e ocito slali na testiranja. ( inace nikad takvo testiranje nismo imali u zivotu).

ja bih to odbila od samog pocetka. da se moje dijete osjeca jadno zbog nekog plivanja i ronjenja, a more vidi jednom godisnje na 5 dana. ajde, bjezi...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

srećom pa ovog kod nas nema

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku

ja bih to odbila od samog pocetka. da se moje dijete osjeca jadno zbog nekog plivanja i ronjenja, a more vidi jednom godisnje na 5 dana. ajde, bjezi...
    Baš, i ja bi odbila.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo danas imali roditeljski, jedna je mama pitala je li to obavezno, učiteljica je rekla da nije i mama nije potpisala suglasnost. Pretpostavljam da to dijete u petak neće otići na testiranje s ostatkom razreda.

Moj i pliva i roni i zapravo ne vidim potrebu da ide, ali on se tome veseli, tim više što idu svi (točnije, skoro svi).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

post sam napisala i medju ostalim zato da vidite koliko po raznim punktovima u gradu mogu biti razliciti kriteriji. meni je prilicno diglo zivac sto se negdje skace na noge, negdje uopce, a negdje oboje, a negdje roni

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osnova testiranja je da se vidi može li se dijete održati na vodi 25 metara
    bilo kojim stilom
    pliva li kao phelps ili psećim stilom glavno da prepliva
    ovo sa ronjenjem je bezveze i usudila bi se reći, maltretiranje

s tim da se ja osobno ne bi složila s tim da je dijete koje se održi 25m plivač
    i smatram da bi sva djeca trebala proći osnovnu školu plivanja
    da pod stručnim nadzorom nauče pravilno plivati prsno, kraul i leđno
    ali to bi trebalo biti za svu djecu
    bez prethodnog testiranja

ali i ovako, kako se do sada provodi, mislim da je stvarno hvale vrijedna akcija
    i da bi trebalo iskoristiti mogućnost da dijete besplatno može proći školu plivanja
    ali onda bi kriteriji testiranja trebali biti za sve jednaki
    a ne da neki moraju roniti, a da druge sa štapom na kom je kolut vade van iz bazena

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpisujem a70v u ovom dijelu gdje bi svi trebali proći školu plivanja
    za potpune neplivače jedan termin (ili bar jedan trener u drugom dijelu bazena), a za plivače odmah rad tehnika plivanja
    strašno mi je kad vidim koliko odraslih ljudi ne zna tehniku plivanja - kraul posebno (a delfin da ni ne spominjem)

uglavnom, Roko je prije samog testiranja pao na leđa kao daska i nitko od njegovih to nije vidio (već su otišli iz svlačionica, a on se jadan požurio i poskliznuo)
    pomogla mu je čistačica da ustane
    nije preplivao cijeli bazen i malko je bio tužan (jer je vjerojatno sam od sebe očekivao da prepliva), ali ga veseli što će ići u školu plivanja
    u bazen je ušao sjedeći na rubu, nije morao skočiti
    nisam se vidjela sa učiteljicom pa nemam pojma za ostale detalje, a on i nije nešto pričljiv bio sinoć
    (nije imao kapu i nije mu nitko ništa rekao, ali s obzirom da će ići u školu plivanja, to ćemo svakako kupiti)

anledo, ni ja ne bih slala A. u školu plivanja, vjerujem da je ovo što su oni morali raditi pretjerano u svakom slučaju
    u Utrinama ipak nisu morali sve to

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja cura je prošla, nije neki plivač (iako je išla u školu plivanja 2g !!!) i nema straha od bazena i skakanja u vodu.

Slažem se da je testiranje plivanja i škola plivanja jako korisna stvar, šteta što neki imaju traume, posebno radi toga jer nisu ujednačeni kriteriji.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće mi se ne sviđa taj princip "Maši ručicama, maši ručicama - a šišaj ga utopi se" - pa kakav je to stres za dijete - da ga se baci u vodu i onda VADI van...pitam se kad će takvo dijete opet ući u bazen ili more

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

iz nešeg razreda 10tak nije, ali još nismo imali sastanak da znam detalje

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Gdje ste kupili plivačku kapu, a da nije neki shopping centar da moram sjest u auto? Zatvorio se onaj Intersport na Trgu, ima li toga gdje po centru za kupiti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni u cijeloj priči nije jasno sljedeće:
    Ako se djeci nudi besplatno škola plivanja, zašto je onda potrebno testiranje?
    Oni koji se odmah deklariraju kao neplivači ionako mogu u školu bez da ih se gurne u bazen radi provjere.
    A oni koje tako "gurnu", pa ne prođu... što ako nakon svega ne žele u školu plivanja? Koliko sam shvatila, ta škola nije obavezna, nego im se ponudi kao mogućnost.
    Oni koji dobro plivaju i prođu testiranje, tako i tako ne bi išli u tu školu kad već znaju.
    Možda nešto gadno krivo razmišljam, ali trenutno mi uopće nije jasna logika cijele te priče, osim da je dijelu djece kolektivni odlazak na bazen super, a dijelu se pretvara u noćnu moru.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

na Utrinama nisu nikog gurali, oni koji su se izjasnili da ne plivaju/ne žele/boje se nisu morali ni uci u bazen
    moj kaze da se jedan decko bojao koji zna plivati - nije usao u bazen
    ovo sa ronjenjem mi je prvi glas - nasi su morali samo plivati 25m, a tako je bilo kako cujem i na Mladosti
    (doduše, moj bi volio da su morali skakat, ronit i sl. al to im je bilo strogo zabranjeno)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Meni u cijeloj priči nije jasno sljedeće:
    Ako se djeci nudi besplatno škola plivanja, zašto je onda potrebno testiranje?
    .
    nije to zamišljeno kao škola plivanja
    nego kao osposobljavanj eneplivača

znači, postoji kontrola
    jer to ipak netko plaća a i odlazi se s nastave, pa nije baš da im je svejedno koliko djece ide
    zato je potrebna provjera
    jer je manje vjerojatno da će devetogodišnjaci fejkati da ne znaju plivati, ako znaju, samo da bi jednom tjedno izostajali s nastave

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije to jedamput tjedno, jer kad se ide ide se najmjanje 2tjedna svaki dan

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

djeca iz naše škole su išla jednom tjedno
    i to su išli i u 3. razredu, ako nisu naučili do kraja 2.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas se ide u komadu ( naši idu na Dom sportova),ovisi valjda kud se ide
    vi idete u zagorku?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    vi u zagrebu fakat imate neki plivački dril, a ne plivačku školu
    te bacaju s ruba bazena, te moraju preplivati cijeli bazen...
    a još kad je u rano jutro usred ciče zime. Ko ono preživjeti divljinu - čudo jedno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ste kupili plivačku kapu, a da nije neki shopping centar da moram sjest u auto? Zatvorio se onaj Intersport na Trgu, ima li toga gdje po centru za kupiti?
    ja bih se prišlepala - gdje ima uopće tih kapa za kupiti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nije to zamišljeno kao škola plivanja
    nego kao osposobljavanj eneplivača

znači, postoji kontrola
    jer to ipak netko plaća a i odlazi se s nastave, pa nije baš da im je svejedno koliko djece ide
    zato je potrebna provjera
    jer je manje vjerojatno da će devetogodišnjaci fejkati da ne znaju plivati, ako znaju, samo da bi jednom tjedno izostajali s nastave
    Ne znam, ne drži mi to vodu

Ako je to tako kao što pišeš, zašto se onda mnoga djeca koja kako-tako znaju plivati, ipak proglašavaju neplivačima? U širem krugu poznatih znam za dosta takvih slučajeva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je učitelj rekao da je to u stvari prevencija utapanja. Kad tako promislim, onda ima smisla i skakanje i to ronjenje, zapravo ispada da se očekuje od djece da (doslovce) "isplivaju" iz takve situacije.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ja ne bi imala ništa protiv plivačkog drila...mislim da je plivanje jako važno, mene nije nitko forsirao da naučim, pa sad plivam ko sjekira.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma to je još jedna Bandićeva glupost za dizanje love na nekvalitetnim obaveznim programima

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako je to tako kao što pišeš, zašto se onda mnoga djeca koja kako-tako znaju plivati, ipak proglašavaju neplivačima? U širem krugu poznatih znam za dosta takvih slučajeva.
    s devet godina bi trebali dobro znati plivati, a ne kako-tako

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da budem iskrena, ni meni samo održavanje na vodi nije plivanje
    ako plivaš, moraš i skočiti i zaroniti i stati i okrenuti se, i okrenuti se oko svoje osi, i plutati na leđima i prsima...
    naravno da nije način gurnuti dijete u vodu, ali po mom mišljenju nijedno dijete ne bi trebalo izaći iz 3. razreda, a da ne posjeduje navedene vještine

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ma to je još jedna Bandićeva glupost za dizanje love na nekvalitetnim obaveznim programima
    ne znam, ako mi je za sve kriiv, za ovo mi nije

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da budem iskrena, ni meni samo održavanje na vodi nije plivanje
    ako plivaš, moraš i skočiti i zaroniti i stati i okrenuti se, i okrenuti se oko svoje osi, i plutati na leđima i prsima...
    naravno da nije način gurnuti dijete u vodu, ali po mom mišljenju nijedno dijete ne bi trebalo izaći iz 3. razreda, a da ne posjeduje navedene vještine
    x

i ovaj drugi isto iks.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.09.2012. at 15:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •