sa 37 + 3 curka je bila 3320gr (danas smo 38 tt pa je i veća).
sa 37 + 3 curka je bila 3320gr (danas smo 38 tt pa je i veća).
31+4, tezina 1990, na 75 percentilu po Hadlocku.
U prijevodu, malo smo veliki. Oink.
Posljednje uređivanje od Kaae : 18.09.2012. at 19:57
Mene nisu stavili ni na sto. Doktor je samo rekao ok, velika beba, za sad.
evo još jedan dečko s AC 315mm sa 33+4, piše da je to za 2tj veće.... i moj gest. dijabetes..... jel malo reć da sam zbunjena da normalna beba u mjesec ipo naraste u trbuhu za odstupanje od dva tjedna?
Curka 32+1tt = 2100 g, 42,2 cm. Doktor je samo komentirao da je malo veća beba (u 3 tjedna je dobila 900 g). Naravno, i moj gestacijski dijabetes![]()
Sinček procjenjen na 3600 rodio e
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Na Petrovoj je očito bila kriva procjena, odležala sam 24 sata na Vinogradskoj zbog tlaka (imali manji sudar pa sam se očito iznervirala ko krava) i tamo je procjenjena na 1900g. Obzirom na "obilne bolničke obroke" nakon kojih mi je šećer bio 3,5 mislim da će joj trebati par dana da i ona dođe k sebi![]()
Sa 39+3 procjenjen na 3700, a rodjen sa 40+4 tezak 3260 i dugacak 53.
3 sata prije poroda, sa 40+5 procjenjen na 3600, rođen sa 4180
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Izgleda da u tim zadnjim tjednima fulaju +/- pol kile. Doktorica na uzv mi je rekla da se pred kraj trudnoce rijetko tezina bas tocno odredi.
mene buni najviše što smo cijelu trudnoću u dan/dva po svim parametrima UZV okej, 29.08. UZV mjere okej i onda odjednom 23.09. po UZV opseg trbuha 2tj veći, šećer luduje...
stavili me na djetu u kojoj sam izgubila po 1kg tjedno, baš me zanima što će reći prekosutra....
Cura 31+1 teska 2050 g,sad smo u 34.tj. pa cemo vidjet...:D
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Aha, prestrasno. Mislim, jucer sam ostala trudna, a danas mi je doktor rekao da, ono, ako pocnem radjat, ok, nema frke, ne bi se cak ni trudili sprijeciti trudove.![]()
Prema procjenama se ocekuje teska kategorija jer je cijelo vrijeme izmedju 70. i 75. percentila.![]()
36+5tt = 3020g, 58 centila. Do sad je vođena ko mastodont, odjednom je postala "normalna".
moj dečko je na 23+2 imao 660 grama. meni nitko ne govori na kojoj je percentili a baš me zanima jer imam gdm... jel imaju negdje na netu te tablice, ja ih nigdje ne mogu naći?
kitty imaš na stranicama poliklinike Harni, odn. bilo gdje gdje se spominje trudnoća iz tjedna u tjedan.
34 tjedna, 2800gr i 50 cm... kolika li će tek biti ako doguram do termina![]()
ne mora biti, to su ti tjedni kad rastu ko ludi a onda samo naglo uspore. Moja je isto tako bila procjenjena u 34 tt a onda u 37tt 3020g. Duboko sumnjam da je opet napravila neki drastični skok s kilažom.
mi smo sad prvi put čuli težinu, valjda smo ušli napokon u višu kategoriju
u 21+2 oko 360 g
koliko vidim po nekim tablicama na netu to je ok tj. to je entualno težina za tjedan manje (a i po datumima koje uzv izbaci kad računa termin poroda prema mjerama se čini da je bebica za tjedan mlađa nego terminu određenom prema zadnjoj m).
može li netko poslati kakav link na kojem bih pronašla izračun o veličini bebe prema dužini bedrene kosti, opsegu glave i trbuščića? hvala unaprijed.
mi smo na zadnjem uzv sa 26+2 imali 950 g.
mislim da je naveden i tu na nekoj temi ali: http://www.gravidanzaonline.it/calco...-peso-feto.htm
delitza, puno hvala. na nekoj od tema sam našla link na mjere na stranici poliklinike harni, ali nije radio.
Harni ima novi site pa podosta linkova ne radi (izmjenjeni su) i moraš kopati.
Moja je curka na 25+1 duga oko 28cm i teška oko 635g
Evo moja je prije poroda procjenjena na 3200g a rodila se s 3170g. Reklo bi se da su skoro pa pogodili.![]()
mene zanima jel se težina i dužina ukupna ne samo bedrena kost,opseg glavice,trbušćića vidi na običnom 2 D ultrazvuku jer meni moja dr nije rekla koliko je beba teška sad u 24 tt vec samo glavica,bedro i stomačić..hvala ! na 4D mi je lijepo rekla da je u 20 tt bilo recimo 360 g i oko 25 cm
moj je u 27+2 tt procijenjen na 1280 grama.
donna, ja svaki put radim 2D uzv, i svaki put mi kažu procjenu težine, to se preračunava iz ovih vrijednosti koje su ti mjerili.
evo ja sam u 26+3 i bebač je težak 950g, i mjerili su mu bedrenu kost i sve te opsege na normalnom pregledu colour doplerom!
Moja tufnica ima 1,5 gramI 8 tjedana,ravno...
jučer smo saznali da je dečko
27+4.
teški smo oko 1050g. mjere sve odgovaraju predviđenom terminu.
kako gledam gore procjene za kittynu i sejlinu bebu čini se da će biti sićo. al' možda naraste od božićnih i novogodišnjih slastica![]()
Sa 33+4 smo imali cura 2100 dečko 2200, sad smo 35+4 a na pregled idemo za tjedan dana pa budemo vidjeli.Zadnji put su mi od pregleda do pregleda u razmaku od 3 tjedna dobili oko 700 g. Znaći ako su tako nastavili rast mogli bi bit blizu 3 kg
Meni do sada još nijednom nisu rekli koliko je beba teška.![]()
Mishekice, meni je ginekologinja baš rekla, ali možeš provjeriti veličinu na linku koji je gore stavila delitza. upišeš mjere bedrene kosti, opsega glave i onu treću mjeru koju ti ginekologinja sad sigurno već upisuje u trudničku knjižicu i onda ti stranica sama izračuna težinu bebe. jedino je stranica na talijanskom, ali se može snaći uz pomoć google prevoditelja, a mislim da i pišu iste kratice kao i kod nas.