Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 368

Tema: Što kad učiteljica ne želi voditi djecu u školu u prirodi?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    i da, mogu zvat AZOO koja će možda pozvat na red ravnatelja da bi on trebao rješavat problem pratnje, ali također sumnjam da će to rezultirati njihovim konačnim odlaskom na ŠUP...
    ma boli AZOO za školu u prirodi. oni su jedan birokratski aparat koji znade samo donositi zakone, pravilnike i propise.
    ne znam kad su oni napravili išta u korist djece.

u mojoj školi dvije generacije osmaša nisu išle na završnu ekskurziju. UV je na prijedlog razrednice donijelo odluku da bi takav pothvat, a obzirom na ponašanje nekolicine učenika u razredu, bio prerizičan. i nisu otišli. roditelji se nisu bunili jer su duboko u sebi svjesni problema. ali da ostala djeca ne ispaštaju, otišla su sa drugim razredima na jednodnevni izlet.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da nema ako je pretpostavka da škole postoje radi učitelja, da bi imali gdje raditi. djeca su tu samo u prolazu, zar ne?!
    ovo neću ni komentirat...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    ma boli AZOO za školu u prirodi. oni su jedan birokratski aparat koji znade samo donositi zakone, pravilnike i propise.
    ne znam kad su oni napravili išta u korist djece.

u mojoj školi dvije generacije osmaša nisu išle na završnu ekskurziju. UV je na prijedlog razrednice donijelo odluku da bi takav pothvat, a obzirom na ponašanje nekolicine učenika u razredu, bio prerizičan. i nisu otišli. roditelji se nisu bunili jer su duboko u sebi svjesni problema. ali da ostala djeca ne ispaštaju, otišla su sa drugim razredima na jednodnevni izlet.
    mislim da si puno toga propustila pročitati. ne treba zvati AZOO radi škole u prirodi, nego radi toga što ravnateljica svoju odgovornost odnosno ulogu poslodavca prebacuje na roditelje. ravnateljica prima plaću da bi vodila i organizirala školu , ne roditelji.
    što se tiče osmaša iz tvog primjera to je ok rješeno. susret ima sasvim drugačiji problem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što kad škola uopće ne organizira šup
    znači ne radi se o jednoj učiteljici
    nego o politici škole
    kome se mi možemo obratiti?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a što kad škola uopće ne organizira šup
    znači ne radi se o jednoj učiteljici
    nego o politici škole
    kome se mi možemo obratiti?
    to je tema za vijeće roditelja. za početak.
    negdje sam pročitala da si ti izabrana u VR?
    do 30. rujna se mora usvojiti Godišnji plan i program škole, u kojem moraju biti isplanirane sve terenske nastave. Godišnji plan ide na čitanje tj na uvid na Učiteljsko vijeće, pa na Vijeće roditelja (koje ga ne može osporiti, može donijeti svoje mišljenje) te ga na koncu izglasava Školski odbor (koji odlučuje, dakle ne mora se složiti s predloženim GPP škole). Kako u Školskom odboru sjedi i predstavnik roditelja - na njemu je da lobira za ŠUP!

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam krenula od pretpostavke da jesu zločesti jer ti inače ova cijela tema nema smisla... ako nisu zločesti nego ih se samo tako prikazuje onda ti treba tema s pitanjem - kako promijeniti mišljenje da su zločesti? a ne - kako natjerati učiteljicu da ih vodi u ŠUP?

odgovor na ovo drugo je - nikako... a sve ostalo što sam napisala je samo elaboriranje odgovora...

ako želiš da im se promijeni etiketa onda ti treba drugo mišljenje, nekoga tko provodi isto puno vremena s njima... vjeroučitelj recimo? ili učiteljica iz engleskog? ili čekaj 5. razred pa da imaju više učitelja, možda se oni slože da nisu takvi... to su ideje koje su mi sad pale na pamet...

ako se radi o pojedincima u razredu onda ih se može probat ne vodit ali tu sad treba jaaaaaaaako dobro argumentirat i papirnato pokrit njihovo ponašanje (tipa dokazima da su često posjećivali pedagogicu/psihologicu/ravnatelja zbog ponašanja, da su roditelji upućeni u sve to, i slično) jer se njihovi roditelji mogu buniti (i to čak prosvjetnoj inspekciji i pravobraniteljici) da su njihova djeca nepravedno diskiminirana...

ja ti samo navodim mogućnosti i što se sve iz njih može izroditi...
    Lukab, jasno je da nisu svi zločesti. Većina djece u razredu su suradljiva. U razred ide nekoliko dječaka koji je ne slušaju. Tj. još nju i poslušaju, ali je lani jedan od njih radio nestašluke za vrijeme njemačkog. Učiteljica, naravno, tvrdi da nikada za razred nije reklada je zločest, nego je to rekla neka druga učiteljica. Uz to tvrdi da jako puno toga što sam čula svojim ušima i što mi govori dijete ona nije rekla. Čini mi se da smo moje dijete i ja patološki lažljivci... naime, jednog dječaka čije mame nije bilo na roditeljskom sastanku prozvala je patološkim lažljivcem. Ali, niti to vjerojatno nije nikada rekla... Iskreno, meni se čini da je najbolje da se poklopim po ušima i čekam da prođe još ova godina dana (pod uvjetom da mi djete pusti na miru).

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

naravno da nema ako je pretpostavka da škole postoje radi učitelja, da bi imali gdje raditi. djeca su tu samo u prolazu, zar ne?!
    Žalosno, ali izgleda da je u nekim školama ili razredima tako.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Žalosno, ali izgleda da je u nekim školama ili razredima tako.
    Čekam da se pojavi Peterlin i napiše: Gdje je volje tu je i načina.

U cijeloj ovoj prepiski nisam shvatila idu li paralelni razredi uskoro u ŠUP (kraj rujna/početak listopada) ili je pitanje načelno - hoće li uopće ŠUP za vaš razred biti planiran i ući u Godišnji plan i program škole?

Ako je ovo drugo, onda za vas vrijedi isto kao za alex - važno je da ŠUP za vaš razred "uđe" u Godišnji plan, pa to nastojte progurati preko Vijeća roditelja i Školskog odbora.

Onda je manji problem tko će ih voditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po meni je glavni problem što postoji mogućnost biranja, netko želi voditi djecu, drugi ne. Poslodavac mora uvesti jasna pravila, ide se ili se ne ide. Naravno da ako neka učiteljica ne može jer ima doma npr. malu bebu koju ne može ostaviti na tjedan dana neće ići, ali će ići zamjena. Naknade za to bi se trebale svakako povećati. Moj sin je imao sreću da je imao divnu učiteljicu koja je njih vodila i u 3. razredu na Veli Lošinj i u 4.razredu u Novi Vinodolski. Ona i još jedan učitelj su vodili svoje 3.razrede, drugo dvoje učitelja nisu htjeli. Djeca su se izvrsno ponašala, s tim da je u razredu mog sina od njih 27, 18 dečki koji su jako živi. Obišli su puno toga, od izleta na Susak, muzeja, usvojili su dupina, išli u mediteranski park. Kad su bili u Vinodolskom išli su i na izlet na Krk. I toj našoj učiteljici je naknada za taj put bila jako mala, i njoj se to nije isplatilo. Ali, ona je osoba koja jako voli djecu i svoj posao. A, ljutio se netko ili ne, u našim školama ima puno onih koji taj svoj posao ne vole i zalutali su u te vode.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekam da se pojavi Peterlin i napiše: Gdje je volje tu je i načina.

U cijeloj ovoj prepiski nisam shvatila idu li paralelni razredi uskoro u ŠUP (kraj rujna/početak listopada) ili je pitanje načelno - hoće li uopće ŠUP za vaš razred biti planiran i ući u Godišnji plan i program škole?

Ako je ovo drugo, onda za vas vrijedi isto kao za alex - važno je da ŠUP za vaš razred "uđe" u Godišnji plan, pa to nastojte progurati preko Vijeća roditelja i Školskog odbora.

Onda je manji problem tko će ih voditi.

nama nije prošlo
    učiteljice u rekle da ne žele voditi
    ravnatelj je rekao da to nije njihova zakonska obveza
    i nema mehanizma kojim bi on to proveo i gotovo
    završena priča

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A, ljutio se netko ili ne, u našim školama ima puno onih koji taj svoj posao ne vole i zalutali su u te vode.
    Imam dojam da se one učiteljice/učitelji koji ne vode djecu na ŠUP ovdje upravo ovako etiketiraju...
    Mislim da to nije jednadžba, i da su ovakva ružna generaliziranja, upućena nikome posebno, a svima,
    nepotrebna i ne doprinose rješenju. Nisam prosvjetarka, ali da jesam, ružno bih se osjećala pročitavši ovakav
    komentar. Svi mi znamo da u svim strukama rade svakakvi ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana, ovo uopće nije ružno generaliziranje, to je stvarnost. I zato danas roditelji kada upisuju djecu u 1. razred OŠ itekako gledaju tko će djetetu biti učiteljica od 1.-4. razreda. Jer je zaista velika razlika između učiteljica, velika. A to je djetetu prvi susret sa školom i određuje mu kasnije budućnost. I možeš se ti loše osjećati koliko hoćeš, da istina je da u svakoj struci ima ljudi koji bolje i lošije obavljaju svoj posao, zašto se to onda ne bi moglo reći za prosvjetne radnike. Ja uopće nisam rekla da su one učiteljice koje ne vode djecu na ŠUP zalutale u školu i ne vole svoj posao, ali svakako se manje trude i daju nego one koje ih vode. A to im je omogućio sustav koji nema jasna pravila.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uopće nisam rekla da su one učiteljice koje ne vode djecu na ŠUP zalutale u školu i ne vole svoj posao, ali svakako se manje trude i daju nego one koje ih vode. A to im je omogućio sustav koji nema jasna pravila.
    U istom postu si navela kako vi imate super učiteljicu i to o zalutalim učiteljima koji svoje učenike ne vode, pa je logično bilo da povezuješ to dvoje. NO, ok.
    Ja ne bih čak rekla niti da se manje trude i daju one koje ne vode na ŠUP, možda samo imaju posla sa težom djecom, s kojima su
    izgledniji problemi, i ne žele se upuštati u taj rizik. Mislim da sve učiteljice nakon ŠUP-a kad roditeljima isporuče djecu
    zdravu i čitavu odahnu i "zahvale Bogu" što je sve dobro prošlo. Ali ako imate tešku djecu na brizi, to je veliki rizik.
    I ne mislim da je u redu po difoltu tovariti ga učiteljima na leđa.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 20.09.2012. at 15:24

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dijana, ne bih ja bježala od davorkinoga posta.
    Točno se zna što je u opisu učiteljskoga zanimanja.
    Neće razrednu nastavu uoisati netko tko ne voli djecu (nadamo se, jel).
    Ili netko tko mora spavati do 12 (jer zna da nastava počinje u 8).
    Ili netko tko ne zna č i ć.
    ili netko tko ne želi komunicirati s roditeljima.
    Pa... netko tko ne želi preuzeti odgovornost za 25 djece na višednevnom izletu.
    To je nešto što je u opisu posla.

Kao što ni medicinu ne može upisati netko tko se boji krvi.
    Jer planira, eto, specijalizirati psihijatriju, pa se nada kako će krv izbjeći.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Imam dojam da se one učiteljice/učitelji koji ne vode djecu na ŠUP ovdje upravo ovako etiketiraju...
    Mislim da to nije jednadžba, i da su ovakva ružna generaliziranja, upućena nikome posebno, a svima,
    nepotrebna i ne doprinose rješenju. Nisam prosvjetarka, ali da jesam, ružno bih se osjećala pročitavši ovakav
    komentar. Svi mi znamo da u svim strukama rade svakakvi ljudi.

s ovim se slažem
    naša učiteljica je najbolja
    bolju učiteljicu ne bi mogla poželjeti za svoje dijete
    a to što ne želi šup ima svoje razloge
    meni je, što se nas tiče, više žao što škola nije imala sluha uvrstiti šup u program, i kako kaže noa onda bi se već našlo tko će voditi djecu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri ne mogu govoriti generalno
    možda ima onakvih kao što kaže davorka
    zapravo vjerovatno ima
    mi se do sada, srećom, nismo s njima susreli
    (ima vremena)
    naša učiteljica želi djecu učiti
    i to stvarno dobro radi
    a ovo ne želi
    i ja nemam problema s tim da to prihvatim
    ali imam problema s tim da se škola ne pokuša organizirati na drugi način

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja imam problem
    zašto bi tvoja V. bila uskraćena za ovo iskustvo samo zato što se učiteljici ne da/strah ju je
    ok, razumijem tvoju frustraciju školskim ustrojem, ali ne bih sada o tome.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Točno se zna što je u opisu učiteljskoga zanimanja.
    Apri, u krivu si. To je neka siva zona. Vjeruj mi, kao ona iznutra, najvise bi voljela da je to jasno definirano.

Moze no@ teoretizirati, ali u praksi je to od skole do skole razlika ko nebo i zemlja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Apri, u krivu si. To je neka siva zona. Vjeruj mi, kao ona iznutra, najvise bi voljela da je to jasno definirano.

Moze no@ teoretizirati, ali u praksi je to od skole do skole razlika ko nebo i zemlja.
    Svjesna sam ja razlika i to jako. Iz tog razloga puno toga uopće ne komentiram.
    Ne bih se složila s tobom da stvari nisu definirane; ključni uzrok različitim praksama među školama skriva se u osobi ravnatelja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svjesna sam ja razlika i to jako. Iz tog razloga puno toga uopće ne komentiram.
    Ne bih se složila s tobom da stvari nisu definirane; ključni uzrok različitim praksama među školama skriva se u osobi ravnatelja.
    Ja sam uvijek za kompromis,

terenska nastava u 4 razredu se može odraditi kroz 4 jednodnevna izleta tj terenske nastave , ako se učiteljica iz uvodnog posta boji biti s djecom preko noći.

Nadalje, učitelji imaju obaveze, dužnosti ,ovo moraju , ono moraju ,a prava ?

Ravnatelji imaju doduše ovlasti tipa Sulejman , i žalosno je da je to tako .

Trebalo bi i njih redovito kontrolirati . Kao i stručne službe po školama, a ne samo učitelje .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm?! Ako pročitaš ovaj cijeli topik ispočetka - ravnatelji su manji od makova zrna.

Ne mislim ja da trebaju haračiti po školi i demonstrirati moć već raditi profesionalno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E tu se slažemo. Profesionalnost iznad svega , pa do ovakvih situacija ne bi dolazilo.

Moje mišljenje je da su svi višednevni izleti/ekskurzije aspolutno nepotrebni.

Em je skupo ( roditeljima ) , em treba preživjeti noć i sa malima, i malo većima i najvećima, a tko to nije doživio u punoj "ljepoti " teško da može razumjeti kako je to.

Noć na putničkom brodu koji plovi Sredozemljem, njih dvoje ima temperaturu koja ne pada i ajde mare ordiniraj cijelu noć. 18 godišnjaci .ali plaču i cvile kao male bebe .
    Nije problem u neprospavanoj noći već u brizi za njihovo zdravlje .

A to je ništa prema nekim doživljajima .

Tko želi putovati nek ide u svom aranžmanu, a u osnovnoj se sve da organizirati preko jednodnevnih izleta , nismo Rusija da se protežemo preko ne znam koliko vremenskih zona .

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

može učiteljica voljet svoj posao najviše na svijetu, biti predivna prema djeci, podučavat ih s entuzijazmom i ljubavlju, ali ako se iz nekog razloga boji ići 5 dana s klincima negdje, ne želi preuzet tu odgovornost - ja mislim da ne mora...
    a što se ravnatelja tiče - naš je pravedan, principijalan i radišan, pa ne tjera učiteljice da idu... sugerira im da bi bilo dobro, pokušava pronaći neko rješenje između, ali ako učiteljica ne želi - ne mora... i priča gotova...

ja se slažem da bi to trebalo urediti nekim jasnim pravilima, ali također mislim da te nitko ne bi smio moći natjerati da preuzmeš takvu odgovornost... i ne mislim da bi za to trebali biti dodatno plaćeni pa bi nam se odjednom svima išlo... većina profesora (bar u mojoj školi) je puna entuzijazma za svoj posao, voli ga i ne šlepa se dok čeka penziju... jer za te novce koje mi dobijemo bolje ti je da posao voliš ili se možeš slobodno pokopat... figurativno rečeno naravno...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naša učiteljica će pokušati organizirati školu u prirodi 5 dana na sljemenu, iako smo tek drugi razred.
    Čak bi htjela da idemo na jednodnevni izlet nedjeljom skupa roditelji i djeca (po našem prijedlogu gdje).
    Fakat svaka čast za trud, odvajati svoje slobodno vrijeme da bi nas sve skupa zbližili. Divno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nedjeljom?
    učiteljica očito nema svoju obitelj . Ili bježi od iste .

Meni je vikend za obitelj ,dok god imamo 5 dnevni radni tjedan .

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    nedjeljom?

potpisujem!
    koliko god volila svoj posao moje dijete i moja obitelj su uvijek na prvom mjestu i nema sanse da to zrtvujem zbog bilo cega
    ipak je moje dijete moj najvazniji posao

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E tu se slažemo. Profesionalnost iznad svega , pa do ovakvih situacija ne bi dolazilo.

Moje mišljenje je da su svi višednevni izleti/ekskurzije aspolutno nepotrebni.

Em je skupo ( roditeljima ) , em treba preživjeti noć i sa malima, i malo većima i najvećima, a tko to nije doživio u punoj "ljepoti " teško da može razumjeti kako je to.

Noć na putničkom brodu koji plovi Sredozemljem, njih dvoje ima temperaturu koja ne pada i ajde mare ordiniraj cijelu noć. 18 godišnjaci .ali plaču i cvile kao male bebe .
    Nije problem u neprospavanoj noći već u brizi za njihovo zdravlje .

A to je ništa prema nekim doživljajima .

Tko želi putovati nek ide u svom aranžmanu, a u osnovnoj se sve da organizirati preko jednodnevnih izleta , nismo Rusija da se protežemo preko ne znam koliko vremenskih zona .
    maria, ali mi govorimo o maloj djeci
    i o destinacijama na maksimalno 4 sata od kuće

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nedjeljom?

zašto možda bi i ona povela i svoju obiljetlj na to.
    Često se događalo u vrtiću da su tako išli na izlete cijele familije, mi ( naša grupa) smo odradili samo završnu cijelodnevnim druženjem na Jarunu

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa i ako ne bi povela obitelj (u slučaju da je ima), to je jedna nedjelja u godini. Nije baš odmah znak da bježi od obitelji.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djeca vole ta višednevna putovanja, pa i ja se rado sjećam svojih. Ali isto tako razumijem da su višednevna putovanja velika odgovornost za učitelje.

Moj stariji je u ŠUP bio dva puta,sada je na redu mlađa. Nije bilo nikakvih problema. Nadam se da će tako i ostati.

No u našoj školi su zadnjih nekoliko godina bili zabranjeni maturalci, sada ih pokušavaju ponovno vratit

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja imam problem
    zašto bi tvoja V. bila uskraćena za ovo iskustvo samo zato što se učiteljici ne da/strah ju je
    ok, razumijem tvoju frustraciju školskim ustrojem, ali ne bih sada o tome.

meni je žao da moja V neće ići na šup
    pogotovo što ona ići kolektivno negdje
    išla je 2x s vrtićem na zimovanje, išla je u grad mladih (u četvrtak joj je najbolja prijateljica, nevrtićka, slavila rođendan, mi smo išli po nju odveli je na rođendan i rekli da može ostati doma jer se ionako sutra vraćaju, ali ona je htjela da je navečer vratimo u grad mladih)
    i vjerujem da bi uživala i da s njom stvarno ne bi bilo problema tih 5 dana
    mi ćemo je odvesti na sljeme, u novom provede cijelo ljeto, nije stvar u tome, nego u druženju, ekipi, na kraju u odmaku od nas

a nekoj djeci bi to bila jedinstvena prilika da za 350 kuna budu 5 dana na sljemenu, odnosno u novom
    dosta djece imaju prilike i za jedno i drugo, jedne godine na sljemenu, jedne u nv
    i uglavnom im bude prekrasno

i žao mi je što naša učiteljica to neće

jer mislim da je 3. i 4. razred idealno vrijeme za voditi negdje
    vrtićarci su još mali, treba im pomagati oko higijene, hrane, neke treba uspavljivati....
    stariji razredi oš, već ih puca pubertet, razne gluposti im padaju na pamet
    a ovi su dovoljno veliki da mogu sami sve oko sebe obavljati, a još mali da bi radili probleme

ali reći da onaj tko to neće ne voli djecu ili ne voli svoj posao ili nije za taj posao, stvarno nije lijepo
    ponavljam nisam najsretnija što naša učiteljica ne želi voditi djecu
    ali se za nju stvarno ne može reći da ne voli svoj posao
    ona djecu podučava
    i to izvrsno (po mom mišljenju)
    stvarno se trude da savladaju gradivo
    a zna se koliko su važne te osnove iz nižih razreda
    "dribla" ih tablicu množenja, u matematici su odlični
    i hrvatski se trudi da što bolje savladaju, kad pogledam npr. lektiru djece iz druge škole i našu, naši moraju više toga pročitati i obraditi
    tako da mislim da ona odlično radi svoj posao
    i da ga voli
    ali ne voli šup

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ali reći da onaj tko to neće ne voli djecu ili ne voli svoj posao ili nije za taj posao, stvarno nije lijepo
    potpis

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nedjeljom?

ima, ima itekako i njena djeca će s nama.

Baš si razmišljam kako su onda i sve te naše rode "silno sebične, ne misle na svoju djecu i bježe od svoje familije kad se toliko druže, vikendima."
    kao i mi što visimo po forumu

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u vašem slučaju, aleksandra, ja uopce ne bi bila sretna rjesenjem da djecu u sup vodi neka druga uciteljica. To su mala djeca, njihova uciteljica ih poznaje, zna već kako će koje reagirati, i oni su sigurniji uz nju. U toj situaciji ja bi rađe da ne idu nego da ih vodi netko nepoznat.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u našem razredu je i skoro pa nemoguće da ih vodi neki drugi
    jer je razred malo, recimo to tako specifičan
    lani kad je naša učiteljica bila na bolovanju, dok nismo dobili stalnu zamjenu, kojih 1-2 tj su pokrivale učiteljice iz trećih i četvrtih razreda koje su radile u suprotnim turnusima
    i koliko smo čuli u zbornici su bili komentari da je razred "težak"
    a naša učiteljica se dobro s njima nosi
    vjerovatno je i ta "težina" razlog što ne želi ići s njima
    i ja je mogu razumjeti
    ali to ne znači da mi nije žao

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa jasno, ima svakakvih razreda, a i svakakvih situacija... Ako učiteljica ima štajaznam dijete staro 1-2 godine (pa čak i predškolca) to je po mom mišljenju dobar razlog da ne vodi razred na terensku nastavu, ali opet - to se zna dovoljno unaprijed i može se organizirati.

Ali ta batina ima i drugu stranu. "Težak" razred je dobar razlog za neodlazak. Ja sam odahnula kad se moj E razbolio u vrijeme kad je njegov razred išao na Sljeme (5 radnih dana) jer bih crkla od straha kako bi to bilo, ne zbog mog sina nego zbog druge djece. U tom razredu uvijek je bilo nasilja i neugodnih situacija (djeca čak to i ne smatraju tak strašnim jer za drugo ne znaju, ali meni se nikako nije sviđalo). U četvrtom su išli na more. Netko je nekome kamenom razbio glavu i bilo je svega. Moj sin se kloni nevolja i došao je zdrav i čitav, a meni bome nije bilo svejedno. Nisam mu htjela uskratiti to iskustvo, ali sam bila na iglama očekujući zlo (koje se i dogodilo nekom drugom, uff).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.09.2012. at 21:42

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sama sebi djelujem kontradiktorno
    s jedne strane govorim o teškom razredu s druge se žalim što ne idemo
    ponavljam da mogu razumijeti da naša učiteljica ne želi voditi naš razred
    ali kod nas ne ide nitko
    a nisu svi razredi "teški"
    tako da je to kod nas i politika škole
    i to mi se ne dopada

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja bi radije da mi dijete nikam ne vodi učiteljica koja to ne želi.očito da je u tom slučaju svjesna da nemože s razredom izać na kraj van škole. I necbi da se nelka nesreća dogodi jer je ona morala sve vodit. Velika je to odgovornost.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.
    šup nije skup
    350 kn 5 dana
    nekoj djeci je to možda rijetka mogućnost da provedu 5 dana na morskom zraku za tako male novce

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

šup nije skup
    350 kn 5 dana
    nekoj djeci je to možda rijetka mogućnost da provedu 5 dana na morskom zraku za tako male novce
    To je istina. Kod mog sina bilo je djece koja su na taj način prvi put vidjela more i tko zna kad će opet imati priliku ako ne bude školskih izleta.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ŠUP nije skup u Zagrebu. Za ostale je. Samo toliko.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tomika prvotno napisa Vidi poruku
    ŠUP nije skup u Zagrebu. Za ostale je. Samo toliko.
    oko 900 kn u mom gradu , ali ne gleda se na ovoj temi što se piše nego tko je napisao , pa ja odoh.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

iz naše škole idu u 4. razredu u selce na par dana,
    moje mišljenje je da je to smišljeno samo kako bi se djecom popunili kapaciteti koji van sezone zjape prazni. i sve je to debelo preplaćeno samo vi u zg mislite da je jeftino jer direktno ne platite puno, ali u konačnici platite itekako punu cijenu.
    i ne znam koja je to korist od tih višednevnih škola u prirodi, osim što su djeci zabavni. ajd da idu na skijanje pa nauče skijati, ali 5 dana u selcu van sezone?
    mislim, odu oni i na kakav izlet tamo, ali nije to ništa što se ne bi moglo vidjeti i u 2 jednodnevna izleta.
    i još se takvi izleti sufinanciraju, a roditelji skupljaju za wc papir i za fotokopirni papir.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

opet gledaš iz svoje pozicije

već je gore više puta napisano da je to možda jedina prilika da neko dijete ode od roditelja i preko noći
    da doživi spavanje s prijateljima
    da dijeli krevet i kupanicu s nekim
    da spava sam u krevetu

ima roditelja koji do tada nisu dopuštali djetetu da mrdne ni 100 metara od njih
    a ovo se, kao, mora, pa se pusti

ovo je puno više od "što se tamo ima za vidjeti"

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

(

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    i
    moje mišljenje je da je to smišljeno samo kako bi se djecom popunili kapaciteti koji van sezone zjape prazni. i sve je to debelo preplaćeno samo vi u zg mislite da je jeftino jer direktno ne platite puno, ali u konačnici platite itekako punu cijenu.
    i ne znam koja je to korist od tih višednevnih škola u prirodi, osim što su djeci zabavni. ajd da idu na skijanje pa nauče skijati, ali 5 dana u selcu van sezone?
    mislim, odu oni i na kakav izlet tamo, ali nije to ništa što se ne bi moglo vidjeti i u 2 jednodnevna izleta.
    i još se takvi izleti sufinanciraju, a roditelji skupljaju za wc papir i za fotokopirni papir.
    baš tako
    Posljednje uređivanje od ambrosia : 22.09.2012. at 11:22

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    iz naše škole idu u 4. razredu u selce na par dana,
    Ovo je ružno... Sad bi trebalo povući pitanje koliki je prirez i kolike su cijene u zg, ali neka... nema veze. Topic je škola u prirodi.

Ja sam još uvijek jednom nogom u provinciji gdje mi žive roditelji i rodbina, pa znam da i te kako djeca idu, često i češće nego "mi iz zg". Znam i da djeca s mora idu na Sljeme, ali to jako ovisi o lokalnoj samoupravi, pa nije fer i u redu potezati to ovako - mi u zg imamo, a vi nemate, jer to jednostavno nije istina. Mi iz zg idemo u školu u prirodi k vama izvan zg. Pametnome dosta...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suncokret nije more samo kupanje niti je sljeme samo skijanje

ja već sad živim za onaj produženi prvi vikend u listopadu da mogu šetati uz more, sjesti ko gušter na klupu (ako bude sunčano) i samo sjediti i udisati morski zrak
    dobro, djeca neće sjediti, nego će šetati, bacati kamenje u more (ne u tuđe glave), jednostavno 5 dana udisati nešto bolje od smoga

a i to što kaže apri, pričati u sobi kad se svjetla ugase, ili se prijateljice zavući jedna drugoj u krevet.....
    to su iskustva koja im mi roditelji ne možemo priuštiti

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Slažem se u potpunosti sa suncokret.

Smatram da ŠUP treba biti isključivo jednodnevni događaj. Nikavih 5 dana brega ili mora, nego 5 raznovrsnih, kvalitetno odabranih i suvislo udaljenih lokacija.
    Jer sve ovo što navodite kao dirljive prednosti, treba sprovoditi roditelj u sklopu odgoja, a ne učiteljica u sklopu obrazovanja.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 22.09.2012. at 16:04

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, da...
    sve su obitelji "by the book"

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke