Stranica 66 od 92 PrviPrvi ... 1656646566676876 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nakon 20 dana ponovno laringitis...ne mogu vjerovat i to opet kašalj, a ne napad.
    A nije ga imao od prosinca...
    Flixotide smo prestali uzimat prošli tjedan, samo da ne završi bronhitisom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

štrumpf nabavi pulmicort.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nabavila sam u jednoj ljekarni i inhalirala ga sinoć i jutros.
    Danas je počeo zrelo kašljat, a maloprije se probudio da ga boli uho...
    Kako koristite Pulmicort? Samo za laringitis ili i za nešto drugo ?
    Koliko sam pronašla inhalira se 1/2 ampule + 2 ml fiziološke ujutro i navečer 2-3 dana
    kad počnu sipmtomi ???
    Negdje sam jednom pronašla nešto s rokom trajanja da traju nekoliko mjeseci, a kako sam
    kupila nekoliko komada na njima piše da je rok 2013. ???

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Rok ovisi o tome koliko im dugo stoje u ljekarni, imala si sreće, tvoje traju dugo.
    Ja sa ih znala kupiti u Beču i jedne su mi trajale samo 5.mj. a znalo se desiti da traju po godinu u pol...
    Možeš li mi poslati pp gdje si ga nabavila, molim te?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imam ampule od 2ml, na njima piše 0.5 mg/ml, a Richter savjetuje 0.5mg/ml...
    prosvijetlite me... znači li to da mu dam pola ampule ili cijelu ?
    Na stranicama HZZO-a u listu lijekova sam upisala Pulmicort i pronašlo ga je s cijenom od 112 kn.
    Znači li to da je na listi ili ???

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dajes cijelu bez fizioloske, samotu dakle ampulu. Pulmicort se ne mijesa s nicim, a daje se i za astmu i za laringitis. To nije ampulavec respula

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrati ga na flixotide.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dobro respula
    Ima li koristi da ga vratim na Flixotide ako njemu treba vremena da počne djelovat ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima, vidis da mu treba i da e prokasljao. Trebalo bi i dozu dici, nama kad se pogorsa uvijek doktori kazu da dignem dozu flixa na 3x po dva potiska par dana, s time mogu i ventolin i pulmicort, no nazovi astmafon pa ce ti doktor dati savjet telefonom

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dala sam mu jutros Flixotide 1 potisak, večeras ću onda 2.
    Inhalirala ga Pulmicortom 2 dana ujutro i navečer s pola respule (1 ml).
    Kašalj ga uguši, suhi, iscrpljujući, a ne trenutke zreo.
    Još ne zviždi i nema temperaturu, samo da prođe bez problema jer ako ga odvedem
    pedijatrici ne gine mu antibiotik... opet.
    Koristite li lijekove tipa Panatus kod suhog kašlja (antitusik) ili biljne npr. Prospan ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sto je s ventolinom, ja dajem cim pocnu kasljat, necekamo zvizdanje. Nas dok kaze da cim ide kasalj bez akutne bolesti tu je i spazam.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Do sada mu nikad nisam davala bez zviždanja.
    Upravo ga idem inhalirat pa mu mogu dodat jer noćas nismo ni oka sklopili od kašlja.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neces sigurno fulat ako das ventolin. Cim ti tako kaslje to ti je znak da treba ventolin. Samo nemoj dat premalo, .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spazam mozes osjetiti i na ruku, stavi dlanove na ledja, pluca odozada i nek kaslje, kod spazma a prije zvizdanja se osjete vibracije u kaslju i disanju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel pusete pef metar ? Nabavi ako ga nemate, mjeri dva tj dok je zdrav i dobit ces vrijednosti dok je dobro , cim padne ispod 80%dajes ventolin i izbjeci ces mnoge napade.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koje testiranje je bolje napraviti, rist i rast iz krvi ili ono prick testiranje ? mi moramo ponavljat a zadnji put smo rist i rast radili iz krvi na svetom duhu , i to mi bilo odlicno, nema guzve u labosu i za cas smo obavili. sad bi trebali opet jer je proslo dve godine od zadnjeg testa, pa ni sama ne znam gdje bi. u biti smo opet bez doktora, otisla je i voskresenskica i sad opet ne znam kuda bi.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi idemo na kontrolu 3.10. u Vinogradsku jedno vrijeme je bilo ok ali su počeli problemi kod večih napora teško dolaženje do zraka na vratu im ulazi unutra dok dišu i jako čujno u 4mj izvadili mandule sve 3,singulair nam ukinut nakon mjesec dana od operacije

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.alergovita.hr/cms/index.p...mid=53&lang=hr

jeste vidli ovo ? alergovita izgleda ima novi nacin rada

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ide s testiranjem na rebru ? mi smo 10.naruceni na kontrolu kod f. a trebamo i testiranje obaviti, jel se to moze u istom danu kao na srebrnjakiu ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo na Rebru radili prick- no nemaju tako puno različitih alergena kao na Srebrnjaku. No IgE nismo mogli kod njih napraviti. No to je bilo prije 2 ili 3 godine

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitanje koja je to zgrada na rebru , kat, gdje parkirati , jel treba doci ranije ili u termin ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja parkiram na cesti (mislim da se plaća), ali ima i garaža. Prije je to bila odmah prva zgrada, tamo gdje je hitna. Ali ja baratam starim informacijama, ne znam jel se šta promijenilo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi parkiramo ili na cesti ili u onoj novoj garaži. Nije užasno skupo, a ipak je auto u hladu, što po ovim temp. puno znači.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo napomena, parking u garaži se plati ma automatu i onda tek sjedaš s tom potvrdom u suto i izlaziš van, puno ljudi se zabuni i misli da se plaća na izlazu, ili ne uzmu potvrdu.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hej curke,
    mi smo super, kuc,kuc...

Još uvijek tražim Pulmicort respule, ako netko ima onih 5kom viška za prodati, tu sam!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ih prerasli pa ih ne kupujemo vise.citala sam da su zadjecu do 8 g.

hvala na korisnim informacijama. tam je uvijek bio problem s parkingom, jer sad bar ima uvijek mjesta ili je isto frka.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma trebam i za malu, ona ima napad 2x godišnje, a sin će sad 8.g. sve znam.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Baraka kapsule su na akciji u Intersparu: 2 kutije za 70 kn.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hej, cure, nisam vjerojatno na pravoj temi, ali pomislila sam da bi se tu mogao naći netko tko će znati (prema iskustvu) odgovor - prije godinu dana mi je malena bila na Srebrnjaku s dijagnozom akutnog bronhitisa i akutne upale pluca, za tjedan dana ide na pregled - prvi! - pise da djeca predvidena za alergolosku obradu ne smiju 7 dana prije koristiti antihistaminike, tj. na drugommjestu na sajtu najmanje 5 dana prije lijekove protiv alergije - ona je svo ovo vrijeme na flixotideu, racuna li se to? nije antihistaminik, ali je kortikosteroid koji djeluje antialergijski, zar ne? Ambulanta vjecno zauzeta, pa sam pomislila da mozda brze tu dobijem odgovor jer moram znati da li da joj dajem lijek danas ili ne
    Posljednje uređivanje od tenshi : 28.08.2012. at 08:46

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Oooo, korisna informacija! Hvala!

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oooo, korisna informacija! Hvala!
    Treba na blagajni imati onu njihovu knjižicu s bonovima. Meni je došla doma, ali mislim da ih ima i na info-pultu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa Vidi poruku
    predvidena za alergolosku obradu ne smiju 7 dana prije koristiti antihistaminike, tj. na drugommjestu na sajtu najmanje 5 dana prije lijekove protiv alergije - ona je svo ovo vrijeme na flixotideu, racuna li se to? nije antihistaminik, ali je kortikosteroid koji djeluje antialergijski, zar ne?
    ne odnosi se na flixotide ali na Aerius, rinolan, Claritin..... da

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima netko Pulmicort za prodati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak idu doziranja za djecu??? i odrasle

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam Baraka kapsule lani i predlani svojim dečkima davala 1x dnevno od 1. rujna na dalje, a mm je pio 2x1. Mislim da u uputama piše da se treba davati i više, bar za odrasle 3x2 kapsule, ali onda ti kutija ode u tjedan dana. Nabavila sam poslije ulje crnog kima u bočici, ali mi je za djecu ovo u kapsulama pogodnije jer baš ne vole okus tog ulja. Doziranje iz bočice za djecu ide koliko godina = toliko kapi 1-3 puta na dan, a za odrasle 20 kapi 1-3 puta na dan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji baš ne vole kapsule , ali su pili crni kim na kapi na žlicu to još hoda

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moji baš ne vole kapsule , ali su pili crni kim na kapi na žlicu to još hoda
    Pa to ti je super...bolje i jeftinije nego kapsule. Ja se sve nadam da će moji prihvatiti obično ulje, nisu više tak mali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš a moji se gube baš u kapsulama, kad je prošlo ljeto klinac na moru dobio temperaturu, skoro se zagutio od jedne kapsule

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

curke nisam Vas dugo čitala.... kako smo ponovno krenuli u vrtić, nos je već procurio noću je začepljen nemožemo spavati,a akašlje se na veliko i suze oči........ kako mi je već dosta slanih soba, inhalacija, antibiotika i davanje kortikosteroida za kak ti bronhitis, bez ikakve pretrage (koji naravno nisam dala jer je djete drugi dan nakon pregleda pedijatra bilo ko novo, više nije ni kašljucnilo a došao je i 7mjesec) na moru super...u Hercegovini na velikoj nadmosrskoj visini opet 5 dana začepljen nos (ne odgovara joj klima) ...neki dan sam čula za Mcoplant balzam koji se utrljava u prsa a može se i inhalirati( što vjerovatno ne budem).

Ima li tko od Vas iskustva s tim, jer sam ga kupila danas ali kako sam ja s svim ljekovima i pripravcima uvijek oprezna, želim ipak čuti vaša iskustva s tim?
    Je li ima nus pojava? Koliko je učinkovit? Kako ga i kad stavljate i koliko? Je li izaziva alergije?
    Sirup ne bi koristila, a i mala mi ga i tako ne bi htjela, tako da mi je ovo savršeno rješenje, samo ako funkcionira?
    Dosta mama mi se kunune u njega- a ja okljevam?

Mucoplant dr.Theiss balzam S protiv prehlade.... ne sadrži mentol http://www.naturprodukt.hr/mucoplant...formacije.html
    http://www.naturprodukt.hr/mucoplant...formacije.html vidim da ima i kupka

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da se prijavimo. stariji ima bronhitis nakon samo 5 dana u vrtiću. dobili smo inhalacije i klavocin zasad. mlađi u ponedjeljak ide na kantridu u obradu. stariji je naručen na srebrnjak. mogu samo reć da sam umorna.
    ja sam koristila taj balzam i ne mogu reć niti da je pomogao niti da nije.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.naturprodukt.hr/mucoplant..._prehlade.html

oprostite malo mi je komp.podivljao

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

je,to je točno to. mazali smo navečer, pred spavanje. nikakve alergije. lakše je spavao s tim, nismo ga inhalirali već samo mazali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš o tome su danas pričale ženske na kavi ( mi smo se u prolazu samo igrali s njihovom decom), vele da je super i da dobro očisti sve

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I mi smo sinu mazali prsa i ponekad i leđa tim balzamom, pa preko toga još stavimo papirnatu maramicu ili gazu. Nije imao nikakvu reakciju - kožnu ili neku drugu. Čini mi se ok.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Drage mame,

Jedno pitanje. Da li vasi malisani koji koriste flixotide ili druge lekove disu glasno tokom noci? Da li se na bilo koji nacin muce tokom disanja?

Takodje, da li su im zacepljeni nosici?

Mi nemamo nikakav kasalj, ali nam je zacepljen nos vec duze vreme i mali ima periode raznog disanja, ili glasnog sirom otvorenih usta, ili sirom otvorenih usta, ali kao da jedva dise, plitko i tiho, ili polu na nos polu na usta.

Znacilo bi mi da li lekove pomazu u ovakvim slucajevima. Mali ima 8 godina i ujutro se uopste ne seca da je imao ikakve teskoce u disanju.

Treba da ide na rekreativnu nastavu 7 dana i bojimo se da ga pustimo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo moji kašlju i mala počela s flixotidom

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi se spremamo u subotu posjetiti Thalassotherapiju preko udruge roditelja sa Srebrnjaka:
    http://webograd.tportal.hr/astma-udruga/pocetnastranica

Jel ide još netko?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima netko Pulmicort za prodati?
    I ja tražimmmm! Evo usrečite nas dvije!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi se spremamo u subotu posjetiti Thalassotherapiju preko udruge roditelja sa Srebrnjaka:
    http://webograd.tportal.hr/astma-udruga/pocetnastranica

Jel ide još netko?
    kak dugo ostajete to je samo taj dan?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.09.2012. at 11:17

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav,evo i nas nazalost na ovaj dio foruma.
    sve nam je novo i za sad iscitavam sta ste pisale.evo malo da napisem nase probleme uglavnom curka od 5.2 god cijelo ljeto pomalo kasljuca po noci,povremeno se u parku zna zakasljati kao da ima napad,kaslje suho nadrazeno i onda nakon 15-20min takvog kaslja kao nest uspjeva iskasljati i kasalj prestaje.kaslje i na moru,2 puta imala krvarenje iz nosa i cijelo vrijeme zacepljen nos. pedijatrica kaze ma to je prehlada.krajem 8 mj zavrsavamo na hitnoj jer nije prestajala kasljati cijelu noc i dan, doc ju je cula kako kaslje jos u cekaonici, kad smo usli s vrata nam kaze ovo je alergijski kasalj.krvna slika ok, crp miran, cuje se diskretno produzeni ekspirij,impirij uredan,daju joj aerius sirup uz dijagnozu sumnja na alergijski rinitis.od aeriusa i inhalacija fiziloskom stanje se smiruje i uspjevamo docekati jutro.njena doc ujutro nista ne cuje, al pristaje da se napravi alergoloska obrada.uglavnom prick test pokazuje alergiju na prasinu,grinje,livadarku,ambroziju i gljivice iz vlage(nalazak nakon 4 dana bez aeriusa),bris nosa na eozinofile pozitivan, ukupni IGE 24,doc cuje produzeni ekspirij i zvizduke u impriju,spirometrija ok,ventolinksi test negativan. dijagnoza alergijski rinitis i astma. ostajemo sokirani jer od kad je operirala treci krajnik sa 3.5 god i krenila u vrtic, takav kasalj se ucestalo javljao. doc bi uvijek rekli virusna ili bakterisjka infekcija, pluca joj je slusala hrpa doc i kao nikad nitko nije nist cuo, nikad kao nije imala spazam,niti bronhitis. dobila je za terapiju flexotid na aerochamber 2*2 potiska,aerius po potrebi,rinoco sprej 2-3 tj(prestale prije 2 dana) i ventolin po potrebi.od kad prima flexotide kasalj se smirio, bila je prehladena i 2 dana joj je curio nos i malo je kasljucala,neusporedivo s onim gusenjima prije.nekako mi se cini dijagnoza astme malo preuranjena, dal se dosita tako na temelju prve alergoloske obrade moze postaviti takva dijagnoza? sta mozemo ocekivati na kontroli prilikom slusanja pluca, ako lijekovi djeluju da li ce onda sve biti ok ili kod asmaticara uvijek ostaje taj produzen ekspirij? ja nikad kod nje nisam cula da hropce,svira kao sto cuju roditelji, ili mi se uho jos nije izostrilo na te zvukoveevo sad sma vas malo izgnjavila sa cijelom povijesti bolesti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •