Nakon 20 dana ponovno laringitis...ne mogu vjerovat i to opet kašalj, a ne napad.
A nije ga imao od prosinca...
Flixotide smo prestali uzimat prošli tjedan, samo da ne završi bronhitisom.
Nakon 20 dana ponovno laringitis...ne mogu vjerovat i to opet kašalj, a ne napad.
A nije ga imao od prosinca...
Flixotide smo prestali uzimat prošli tjedan, samo da ne završi bronhitisom.
Nabavila sam u jednoj ljekarni i inhalirala ga sinoć i jutros.
Danas je počeo zrelo kašljat, a maloprije se probudio da ga boli uho...
Kako koristite Pulmicort? Samo za laringitis ili i za nešto drugo ?
Koliko sam pronašla inhalira se 1/2 ampule + 2 ml fiziološke ujutro i navečer 2-3 dana
kad počnu sipmtomi ???
Negdje sam jednom pronašla nešto s rokom trajanja da traju nekoliko mjeseci, a kako sam
kupila nekoliko komada na njima piše da je rok 2013. ???
Rok ovisi o tome koliko im dugo stoje u ljekarni, imala si sreće, tvoje traju dugo.
Ja sa ih znala kupiti u Beču i jedne su mi trajale samo 5.mj. a znalo se desiti da traju po godinu u pol...
Možeš li mi poslati pp gdje si ga nabavila, molim te?
Imam ampule od 2ml, na njima piše 0.5 mg/ml, a Richter savjetuje 0.5mg/ml...
prosvijetlite me... znači li to da mu dam pola ampule ili cijelu ?
Na stranicama HZZO-a u listu lijekova sam upisala Pulmicort i pronašlo ga je s cijenom od 112 kn.
Znači li to da je na listi ili ???
Dajes cijelu bez fizioloske, samotu dakle ampulu. Pulmicort se ne mijesa s nicim, a daje se i za astmu i za laringitis. To nije ampulavec respula![]()
Dobro respula![]()
Ima li koristi da ga vratim na Flixotide ako njemu treba vremena da počne djelovat ?
Ima, vidis da mu treba i da e prokasljao. Trebalo bi i dozu dici, nama kad se pogorsa uvijek doktori kazu da dignem dozu flixa na 3x po dva potiska par dana, s time mogu i ventolin i pulmicort, no nazovi astmafon pa ce ti doktor dati savjet telefonom![]()
Dala sam mu jutros Flixotide 1 potisak, večeras ću onda 2.
Inhalirala ga Pulmicortom 2 dana ujutro i navečer s pola respule (1 ml).
Kašalj ga uguši, suhi, iscrpljujući, a ne trenutke zreo.
Još ne zviždi i nema temperaturu, samo da prođe bez problema jer ako ga odvedem
pedijatrici ne gine mu antibiotik... opet.
Koristite li lijekove tipa Panatus kod suhog kašlja (antitusik) ili biljne npr. Prospan ?
A sto je s ventolinom, ja dajem cim pocnu kasljat, necekamo zvizdanje. Nas dok kaze da cim ide kasalj bez akutne bolesti tu je i spazam.
Do sada mu nikad nisam davala bez zviždanja.
Upravo ga idem inhalirat pa mu mogu dodat jer noćas nismo ni oka sklopili od kašlja.
Neces sigurno fulat ako das ventolin. Cim ti tako kaslje to ti je znak da treba ventolin. Samo nemoj dat premalo, .
Spazam mozes osjetiti i na ruku, stavi dlanove na ledja, pluca odozada i nek kaslje, kod spazma a prije zvizdanja se osjete vibracije u kaslju i disanju![]()
Jel pusete pef metar ? Nabavi ako ga nemate, mjeri dva tj dok je zdrav i dobit ces vrijednosti dok je dobro , cim padne ispod 80%dajes ventolin i izbjeci ces mnoge napade.
koje testiranje je bolje napraviti, rist i rast iz krvi ili ono prick testiranje ? mi moramo ponavljat a zadnji put smo rist i rast radili iz krvi na svetom duhu , i to mi bilo odlicno, nema guzve u labosu i za cas smo obavili. sad bi trebali opet jer je proslo dve godine od zadnjeg testa, pa ni sama ne znam gdje bi. u biti smo opet bez doktora, otisla je i voskresenskica i sad opet ne znam kuda bi.![]()
mi idemo na kontrolu 3.10. u Vinogradsku jedno vrijeme je bilo ok ali su počeli problemi kod večih napora teško dolaženje do zraka na vratu im ulazi unutra dok dišu i jako čujno u 4mj izvadili mandule sve 3,singulair nam ukinut nakon mjesec dana od operacije
http://www.alergovita.hr/cms/index.p...mid=53&lang=hr
jeste vidli ovo ? alergovita izgleda ima novi nacin rada
kako ide s testiranjem na rebru ? mi smo 10.naruceni na kontrolu kod f. a trebamo i testiranje obaviti, jel se to moze u istom danu kao na srebrnjakiu ?
Mi smo na Rebru radili prick- no nemaju tako puno različitih alergena kao na Srebrnjaku. No IgE nismo mogli kod njih napraviti. No to je bilo prije 2 ili 3 godine
pitanje koja je to zgrada na rebru , kat, gdje parkirati , jel treba doci ranije ili u termin ?
Ja parkiram na cesti (mislim da se plaća), ali ima i garaža. Prije je to bila odmah prva zgrada, tamo gdje je hitna. Ali ja baratam starim informacijama, ne znam jel se šta promijenilo
Mi parkiramo ili na cesti ili u onoj novoj garaži. Nije užasno skupo, a ipak je auto u hladu, što po ovim temp. puno znači.
Samo napomena, parking u garaži se plati ma automatu i onda tek sjedaš s tom potvrdom u suto i izlaziš van, puno ljudi se zabuni i misli da se plaća na izlazu, ili ne uzmu potvrdu.
Hej curke,
mi smo super, kuc,kuc...
Još uvijek tražim Pulmicort respule, ako netko ima onih 5kom viška za prodati, tu sam!
mi smo ih prerasli pa ih ne kupujemo vise.citala sam da su zadjecu do 8 g.
hvala na korisnim informacijama. tam je uvijek bio problem s parkingom, jer sad bar ima uvijek mjesta ili je isto frka.
Ma trebam i za malu, ona ima napad 2x godišnje, a sin će sad 8.g. sve znam.
Hej, cure, nisam vjerojatno na pravoj temi, ali pomislila sam da bi se tu mogao naći netko tko će znati (prema iskustvu) odgovor - prije godinu dana mi je malena bila na Srebrnjaku s dijagnozom akutnog bronhitisa i akutne upale pluca, za tjedan dana ide na pregled - prvi! - pise da djeca predvidena za alergolosku obradu ne smiju 7 dana prije koristiti antihistaminike, tj. na drugommjestu na sajtu najmanje 5 dana prije lijekove protiv alergije - ona je svo ovo vrijeme na flixotideu, racuna li se to? nije antihistaminik, ali je kortikosteroid koji djeluje antialergijski, zar ne? Ambulanta vjecno zauzeta, pa sam pomislila da mozda brze tu dobijem odgovor jer moram znati da li da joj dajem lijek danas ili ne![]()
Posljednje uređivanje od tenshi : 28.08.2012. at 08:46
Ima netko Pulmicort za prodati?
Ja sam Baraka kapsule lani i predlani svojim dečkima davala 1x dnevno od 1. rujna na dalje, a mm je pio 2x1. Mislim da u uputama piše da se treba davati i više, bar za odrasle 3x2 kapsule, ali onda ti kutija ode u tjedan dana. Nabavila sam poslije ulje crnog kima u bočici, ali mi je za djecu ovo u kapsulama pogodnije jer baš ne vole okus tog ulja. Doziranje iz bočice za djecu ide koliko godina = toliko kapi 1-3 puta na dan, a za odrasle 20 kapi 1-3 puta na dan.
moji baš ne vole kapsule , ali su pili crni kim na kapi na žlicu to još hoda
vidiš a moji se gube baš u kapsulama, kad je prošlo ljeto klinac na moru dobio temperaturu, skoro se zagutio od jedne kapsule
curke nisam Vas dugo čitala.... kako smo ponovno krenuli u vrtić, nos je već procurio noću je začepljen nemožemo spavati,a akašlje se na veliko i suze oči........ kako mi je već dosta slanih soba, inhalacija, antibiotika i davanje kortikosteroida za kak ti bronhitis, bez ikakve pretrage (koji naravno nisam dala jer je djete drugi dan nakon pregleda pedijatra bilo ko novo, više nije ni kašljucnilo a došao je i 7mjesec) na moru super...u Hercegovini na velikoj nadmosrskoj visini opet 5 dana začepljen nos (ne odgovara joj klima) ...neki dan sam čula za Mcoplant balzam koji se utrljava u prsa a može se i inhalirati( što vjerovatno ne budem).
Ima li tko od Vas iskustva s tim, jer sam ga kupila danas ali kako sam ja s svim ljekovima i pripravcima uvijek oprezna, želim ipak čuti vaša iskustva s tim?
Je li ima nus pojava? Koliko je učinkovit? Kako ga i kad stavljate i koliko? Je li izaziva alergije?
Sirup ne bi koristila, a i mala mi ga i tako ne bi htjela, tako da mi je ovo savršeno rješenje, samo ako funkcionira?
Dosta mama mi se kunune u njega- a ja okljevam?
Mucoplant dr.Theiss balzam S protiv prehlade.... ne sadrži mentol http://www.naturprodukt.hr/mucoplant...formacije.html
http://www.naturprodukt.hr/mucoplant...formacije.html vidim da ima i kupka
da se prijavimo. stariji ima bronhitis nakon samo 5 dana u vrtiću. dobili smo inhalacije i klavocin zasad. mlađi u ponedjeljak ide na kantridu u obradu. stariji je naručen na srebrnjak. mogu samo reć da sam umorna.
ja sam koristila taj balzam i ne mogu reć niti da je pomogao niti da nije.
http://www.naturprodukt.hr/mucoplant..._prehlade.html
oprostite malo mi je komp.podivljao
je,to je točno to. mazali smo navečer, pred spavanje. nikakve alergije. lakše je spavao s tim, nismo ga inhalirali već samo mazali.
baš o tome su danas pričale ženske na kavi ( mi smo se u prolazu samo igrali s njihovom decom), vele da je super i da dobro očisti sve
I mi smo sinu mazali prsa i ponekad i leđa tim balzamom, pa preko toga još stavimo papirnatu maramicu ili gazu. Nije imao nikakvu reakciju - kožnu ili neku drugu. Čini mi se ok.
Drage mame,
Jedno pitanje. Da li vasi malisani koji koriste flixotide ili druge lekove disu glasno tokom noci? Da li se na bilo koji nacin muce tokom disanja?
Takodje, da li su im zacepljeni nosici?
Mi nemamo nikakav kasalj, ali nam je zacepljen nos vec duze vreme i mali ima periode raznog disanja, ili glasnog sirom otvorenih usta, ili sirom otvorenih usta, ali kao da jedva dise, plitko i tiho, ili polu na nos polu na usta.
Znacilo bi mi da li lekove pomazu u ovakvim slucajevima. Mali ima 8 godina i ujutro se uopste ne seca da je imao ikakve teskoce u disanju.
Treba da ide na rekreativnu nastavu 7 dana i bojimo se da ga pustimo.
evo moji kašlju i mala počela s flixotidom
Mi se spremamo u subotu posjetiti Thalassotherapiju preko udruge roditelja sa Srebrnjaka:
http://webograd.tportal.hr/astma-udruga/pocetnastranica
Jel ide još netko?
Pozdrav,evo i nas nazalost na ovaj dio foruma.
sve nam je novo i za sad iscitavam sta ste pisale.evo malo da napisem nase probleme uglavnom curka od 5.2 god cijelo ljeto pomalo kasljuca po noci,povremeno se u parku zna zakasljati kao da ima napad,kaslje suho nadrazeno i onda nakon 15-20min takvog kaslja kao nest uspjeva iskasljati i kasalj prestaje.kaslje i na moru,2 puta imala krvarenje iz nosa i cijelo vrijeme zacepljen nos. pedijatrica kaze ma to je prehlada.krajem 8 mj zavrsavamo na hitnoj jer nije prestajala kasljati cijelu noc i dan, doc ju je cula kako kaslje jos u cekaonici, kad smo usli s vrata nam kaze ovo je alergijski kasalj.krvna slika ok, crp miran, cuje se diskretno produzeni ekspirij,impirij uredan,daju joj aerius sirup uz dijagnozu sumnja na alergijski rinitis.od aeriusa i inhalacija fiziloskom stanje se smiruje i uspjevamo docekati jutro.njena doc ujutro nista ne cuje, al pristaje da se napravi alergoloska obrada.uglavnom prick test pokazuje alergiju na prasinu,grinje,livadarku,ambroziju i gljivice iz vlage(nalazak nakon 4 dana bez aeriusa),bris nosa na eozinofile pozitivan, ukupni IGE 24,doc cuje produzeni ekspirij i zvizduke u impriju,spirometrija ok,ventolinksi test negativan. dijagnoza alergijski rinitis i astma. ostajemo sokirani jer od kad je operirala treci krajnik sa 3.5 god i krenila u vrtic, takav kasalj se ucestalo javljao. doc bi uvijek rekli virusna ili bakterisjka infekcija, pluca joj je slusala hrpa doc i kao nikad nitko nije nist cuo, nikad kao nije imala spazam,niti bronhitis. dobila je za terapiju flexotid na aerochamber 2*2 potiska,aerius po potrebi,rinoco sprej 2-3 tj(prestale prije 2 dana) i ventolin po potrebi.od kad prima flexotide kasalj se smirio, bila je prehladena i 2 dana joj je curio nos i malo je kasljucala,neusporedivo s onim gusenjima prije.nekako mi se cini dijagnoza astme malo preuranjena, dal se dosita tako na temelju prve alergoloske obrade moze postaviti takva dijagnoza? sta mozemo ocekivati na kontroli prilikom slusanja pluca, ako lijekovi djeluju da li ce onda sve biti ok ili kod asmaticara uvijek ostaje taj produzen ekspirij? ja nikad kod nje nisam cula da hropce,svira kao sto cuju roditelji, ili mi se uho jos nije izostrilo na te zvukoveevo sad sma vas malo izgnjavila sa cijelom povijesti bolesti