Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
Vanjski rez je skoro uvijek na istom mjestu, za unutarnje nisam sigurna, a ne želim kao ti pisati u što nisam sigurna pa staviti "možda".

Ukoliko se radi hitan carski, koji je najčešće posljedica forsiranja vaginalnog poroda, onda rez može biti čak i okomit, ako je život mame i bebe ugrožen.
Daedi, pa daj ne budi smiješna, svi znamo da si ti 100% za CR i to je OK nitko ti to ne osporava, ali molim te daj prostora ljudima da donesu vlastite odluke.

Isto tako, ako si skužila, ja sam vrlo iskrena kad pišem i potkrijepljujem ono što kažem dokazima, linkovima, podacima. Ja ne mogu napisati da će se na svaki CR ulaziti na isti vanjski rez jer možda će postojati trenutak, slučaj gdje se ne ide. Unutra se uglavnom ne reže na isto mjesto, ali to ne znači da neće se nekom zalomiti da iz nekog razloga se mora.

Hitan carski nije najčešće posljedica forsiranog vaginalnog poroda, može biti posljedica prevelik broja intervencija, problema kod djeteta itd. Nemoj molim te žene strašiti nepotrebno.

Sugerirala sam doulu jer smatram da ako žena želi VBAC da može doulu imat uz sebe na porodu, da skupa razgovaraju o strahovima, mogućnostima, u koje rodilište može/želi roditi itd; liječnik/ca kod koje prati trudnoću ionako njoj neće biti na porodu pa dogovor kako će stvari ići na porodu sa tom osobom baš ne znači puno. Savjet se može pitati, naravno, uvijek, ali ta osoba ne bude na porodu pa nema nekog naročitog utjecaja na to kako će stvari u rodilištu ići.