Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Dali moram ponovno na carski?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, zanimljiva bi bila studija takva da se radi u Hrvatskoj, u našim uvjetima.

Zna se što treba za uspješan VBAC. Puno vremena, bez požurivanja, dobra podrška, i nedostatak farmaceutskih pripravaka za ubrzavanje, smirenje, opuštanje itd. No po ovom što čitam od vas čini mi se da vas nije strah vaginalnog poroda kao takvog nego strah nedostatka kontrole kako će taj porod ići, da li ćete moć nešto odbijati, da li će biti nasilno ili ne. Po meni je to više strah sustava, načina na koji se stvari "forsiraju".

Ipak kod hladnog CR biraš (barem otprilike) kad i kako će stvari ići; ali pogledajte kako se CR radi, nije baš nježno, istiska se dijete kroz rupu u maternici pritiskom na gornji dio maternice i/ili se koristi vakum na glavi, i pogledajte koliko žena ima komplikacije, gube puno krvi, infecira se rana...

Treba dobro odvagnuti i uzet sve u obzir.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

I maternicu kidaju a ne rezu....

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Zna se što treba za uspješan VBAC. Puno vremena, bez požurivanja, dobra podrška, i nedostatak farmaceutskih pripravaka za ubrzavanje, smirenje, opuštanje itd. No po ovom što čitam od vas čini mi se da vas nije strah vaginalnog poroda kao takvog nego strah nedostatka kontrole kako će taj porod ići, da li ćete moć nešto odbijati, da li će biti nasilno ili ne. Po meni je to više strah sustava, načina na koji se stvari "forsiraju"
    Točno tako ! Ja zapravo nisam sigurna bi li se opet mogla odlučiti za VBAC... Dok sam išla na preglede nekoliko mi liječnika potvrdi da kod VBAC ne dolazi u obzir indukcija, drip i nalijeganje na trbuh, a onda dođem roditi i liječnica mi bez pardona prokine vodenjak, sili me na drip (pretužno mi je napisati sve što mi je izgovorila kad sam odbila drip... doslovno uvrede na osobnoj razini...). Osjećala sam užasan strah, i osjetila olakšanje kad je završila njena smjena i kad je došao liječnik kojem ne mogu do kraja života zaboraviti kako me je tretirao tijekom poroda, kao da sam mu vlastita kćer. Nisam sigurna bi li mogla psihički opet proći kroz sve to, što ako sljedeći put ne budem imala tu sreću da se sve završi kako se završilo? I jedna mi stvar nije jasna, zašto žena ima pravo izbora hoće li rađati vaginalno ili CR, a ne dopušta joj se pravo izbora na prirodan porod ? Pa CR je ozbiljna operacija, valjda bi o tome trebali odlučivati liječnici, a ne mi žene ! A s druge strane uskraćuje nam se pravo da odbijamo indukciju, drip i ostale puno benignije intervencije od CR !
    Posljednje uređivanje od rehab : 28.09.2012. at 21:56

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Stranica 48. posebice je relevantna ovoj temi; baš super kako je to sve online

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •