Napisala sam da su jaslice nuzno zlo jer to stvarno jesu za bebe od 1godine. Skoro pa da nisu samostalni, teta jedna (dvije u nekim vrticima) na njih 100, tada najvise trebaju paznje, vezu se samo za jednu osobu (tetu), a ne prijatelje, koja ne moze niti jednom posvetiti skroz paznju..kratko (i onda stiscu one svoje plisance).
Moji nisu bili u jaslicama, zapravo kompliciranije je za objasniti. Stariji je krenuo i to je bio cisti horor. Ne zelim prepricavati da ne strasim nepotrebno pokretacicu teme, ne mora znaciti da ce tako biti i s njom. Naravno.
Manji je krenuo pravo u jaslice sa 2godine i mislim da je to ok vrijeme za polazak (2-2,5god). S godinu dana su stvarno premaleni, preosjetljivi, ne razumiju,..da se ne ponavljam.
Kada vidim sada tu djecicu kod mojih na privikavanju, srce mi se stegne. Kod neke djece privikavanje odlicno prodje, ali mislim da kod vecine to traje..
I zato je moj stav - ako je moguca odgoda, odgodi! Dijete nece vise nikada biti u toj dobi kad mu je mama najbitnija. Posao ce cekati. S porodiljnog ni ne smiju cini mi se dirati zenu koja se vraca. Samo, ja bi se potrudila obavijetiti ih sto prije da razmisljam o opciji odgode, jer mislim da nebi bilo bas fer sefu reci mjesec dana pred kraj porodiljnog da bi ja jos produzila. Sigurno racuna da ces se vratiti..
U svakom slucaju, sretno!