Stranica 5 od 21 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1018

Tema: Rođendani na sve strane - kako izlazite na kraj?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahahaha pižamu - tako sam i ja od jedne tete uvijek dobivala pidžamu i to crvenu frotirastu

(zato je njena sestra, druga teta, poklanjala PRAVE stvari, tvrde poklone)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima- da li darujete svoje bliže prijatelje za Božić? Ili je to samo za obitelj?
    Za Božić Djed Mraz donosi poklone samo onima koji žive u kući gdje je bor.
    Druge valjda traži na drugoj adresi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

i, ja bih glasala za skupne poklone
    ovako imamo pune sanduke neraspakiranih društvenih igara kojih imamo po 4 komada iste
    ili se djeca time uopće ne žele igrati
    ovako, skupi se npr 500 kn i kupi se... pojma nemam... schleichova štala, lupam
    ili cijeli komplet knjiga za lektiru
    ili bon za cinestar
    ...
    Ovo mi se sviđa kao ideja. Samo, vjerojatno teško provediva u praksi. Pa samo na ovoj temi vidim nekoliko potpuno različitih načina razmišljanja o poklonima, kako bi se onda tek dogovorili unutar razreda.
    Iako, može se. Doživjela osobno, prije dosta godina

A što se tiče poklona za dječje rođendane, i to mi je jedan razlog zašto zazirem od velikih proslava, taj što se ljudi istroše na poklone koji na kraju uopće ne dođu do izražaja. Jer dijete tako i tako dobije poklone od roditelja, pa od dede i bake (bar je tako kod nas)... nakupi se. Moj je ove godine slavio doma s tri najdraža prijatelja, a za poklone uopće nije ni pitao, bilo mu je važno da mu dečki dođu i da budu skupa.
    (od sve trojice je dobio knjige, što je po meni ujedno i najpametniji mogući poklon)

I moram reći da mi je strano ovo razmišljanje da vrijednost poklona mora odgovarati protuvrijednosti koju smo od tih ljudi nekad dobili. Nekako mi svodi rođendan (i bilo koju drugu prigodu) na malu robnu razmjenu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi se sviđa kao ideja. Samo, vjerojatno teško provediva u praksi.
    Mi se tako dogovaramo u vrtiću pa se skupi nas par koji se bolje poznajemo i djeca nam se intenzivnije druže.
    Onda umjesto za 50 kupimo poklon za 150-200 kn.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ahahaha pižamu - tako sam i ja od jedne tete uvijek dobivala pidžamu i to crvenu frotirastu

(zato je njena sestra, druga teta, poklanjala PRAVE stvari, tvrde poklone)
    Paa, pitanje je kome daješ poklon - djetetu ili mami... Ja kao mama više volim mekane poklone, ali moji dečki su tek sad došli u fazu da ih cijene (otkačenu majicu iz h&m nosi cijelo ljeto).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima- da li darujete svoje bliže prijatelje za Božić? Ili je to samo za obitelj?
    Ja samo djecu, nikog više

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se tako dogovaramo u vrtiću pa se skupi nas par koji se bolje poznajemo i djeca nam se intenzivnije druže.
    Onda umjesto za 50 kupimo poklon za 150-200 kn.
    Kod mog starijeg sina to je rješivo jer je "klapa" ista još od vrtića i međusobno se poznamo. Oni znaju i zajednički slaviti jer u svibnju i lipnju zareda pet rođendana. Znali su se uspješno dogovarati.

Kod mlađega - heterogena ekipa, nema šanse da se nešto zajednički organiizira ili kupi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne
    imam previše bliskih prijateljica i prijatelja

radije odemo zajedno na Cvjetni, popijemo rakiju i pojedemo kobasu

i kad idem kod nekoka u posjetu, ponesem flašu vina
    koju ja popijem
    ista priča, ako šta nosim, i oni isto , to je da se može što više pojest i popit

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Paa, pitanje je kome daješ poklon - djetetu ili mami... Ja kao mama više volim mekane poklone, ali moji dečki su tek sad došli u fazu da ih cijene (otkačenu majicu iz h&m nosi cijelo ljeto).
    Djetetu, naravno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad su sniženja nakupujem Zarinih majica za 19/29kn za prijateljice kojima ide na rođendan, veće veličine..i spremim s etiketom. Igračke isto tako (bude u Konzumu po 50%) i kako stižu rođendani tako poklone slažem i pakiram..čestitka se izrađuje, od slatkiša čokolada i bude sasvim dovoljno i lijepo.
    Tako da ne treba biti nešto kupljeno po punoj cijeni ni kad je darivano u 5 mj (što je gore netko napisao) ..kupim unaprijed i mirna

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi se sviđa kao ideja. Samo, vjerojatno teško provediva u praksi. Pa samo na ovoj temi vidim nekoliko potpuno različitih načina razmišljanja o poklonima, kako bi se onda tek dogovorili unutar razreda.
    Iako, može se. Doživjela osobno, prije dosta godina
    Meni prvo to zajednicko kupovanje poklona nije leglo jer E. obozava birati poklone, pa je prvi puta komentirala da joj je 'uskracen gust da frendici izabere poklon'.

No sada mi je to itekako OK, ustedi mi i truda i razmisljanja i vremena.
    Naime, imamo "rodjendanski komitet", svatko tko je pozvan na rodjendan da u "kasu" 10 €, i onda se, ovisno o broju uzvanika, skupi 100-150 € (obicno ne budu pozvani svi, a u razredu ih je 19), i tako se moze kupiti i veci poklon.
    Primjerice, bili su poklanjani novi Nintendo, onaj najveci Lego Hogwarts set, kvalitetne role sa svom popratnom opremom... Mislim da smo jednom jednu curicu obukli za cijelu sezonu u Original Marinesu jer je izjavila da zeli robu... I tako.

Zajednicko slavljenje rodjendana bi mi odgovaralo jedino pod uvjetom da su pozvani samo zajednicki prijatelji, da se slavi na neutralnom terenu (ne kod kuce jednog od slavljenika) i da imaju dvije torte.

Mi imamo bliske frendice koje su rodjene nekoliko dana nakon E., jednom je vec pala ideja o zajednickom slavljenju ali nije zazivjela.
    Medjutim, to se moze organizirati od 10. rodjendana nadalje, npr. da pozovu ostatak drustva u kino i na pizzu.

Ostalim prijateljima kupujemo poklone po vec po njihovim interesima, od edukativnih igracaka, knjiga, odjece... za sto vec izraze zelju. Nekakav minimum potrosenog je tako, 15-20 €.

Djeci obiteljskih prijatelja cesto kupim poklon kad naletim na nesto za sto sam sigurna da bi zeljeli, pa cuvam do rodjendana.
    Zapravo, to cesto radim za sve poklone, kad vidim nesto sto mi jednostavno "zove" odredjenu osobu, kupim i cekam priliku.
    Ponekad se radi da bas The Poklon ulovim na akciji, ali najcesce ne, nego onako - slucajno. No, kako sam u tom trenutku sigurna da sam ga nasla i da ce biti idealan, odmah kupim.

Sto se Bozica tice, darujemo se medjusobno, pa clanove blize obitelji, redovito moju naj-frendicu i njenog sincica, E. svoje prijateljice nekom sitnicom, i slicno.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elly, od tebe sam prvi puta i vidjela nešto na temu zajedničkog poklona i jako mi se svidjela ta ideja (nakon prvobitnog čuđenja ).

Što se tiče božićnih poklona - prošla godina je bila prva kad smo se dogovorili s frendovima i obitelji da se međusobno ne darivamo, ali da kupimo darove za djecu. E, onda je bio bed u tome da se baka s kojom živimo toga nije pridržavala pa je ispod bora natrpala poklone (sitnice, ali svejedno poklone) i za nas i za svog muža, brata i šogoricu i sl. pa je klinac (koji je još jako vjerovao u Djeda Mraza) pitao ''kaj baka nije bila dobra, njoj jedinoj nije Djed Mraz donio poklon''
    Mi smo to odlučili prekinuti jer nam je jednostavno bilo bezveze da se istrošimo, više nismo imali nikakvih ideja i svima nam je bilo veliko opterećenje. Podijelimo međusobno kolače, padne pokoji domaći pekmez jer ih se nakuham tijekom ljeta i nekako nam je druženje manje opterećeno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene ste sad zabrinuli s tim vracanjem poklona u istom rangu... bila mi je kci nedavno pozvana na rockas kod frendice s kojom se igra kad je kod bake, i posto ta mala ima igracki i igracki ja sam osjecala pritisak da kupim nesto s cim ce se htjet igrati a da vec nema i jos kad to ukombinirate s tim da sam poklon isla kupit sat vremena prije rodjendana tako da sam odjurila u CC1 sa stavom - ne izlazim dok ne kupim nesto adekvatno - cijena bas i nije sitnica (narocito kad tu vidim kolko vi smatrate standardom - iako po meni nije to bas tako skupo, kad nemas 20 rodjendana godisnje) Naravno, ja planiram pozvati tu curicu na proslavu rodjendana od moje i sto sad - nije valjda da ce njena mama misliti da treba dat poklon slicne cijene... Ne mogu joj reci da ne kupuje tako skupo - jer ce misliti da ja inace ocekujem tako nesto, a ne mogu ni ne reci jer me sad frka da ce kupiti a nisu bas pri novcu. Bas sam se usosila... (bar je poklon bio dobro prihvacen)

Inace, nas par cesto zajedno kupujemo poklone za rockase nasih klinaca pa se kupi nesto sto je inace preskupo jednoj osobi i to stvarno bude dobra fora - uvijek bolje kvalitetna igracka s kojom se dijete puno i dugo igra nego 3-4 koje su interesantne 10 minuta...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.09.2012. at 22:00

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam nekada kupovala skupe poklone, pa sam skužila da takve poklone ne dobijamo na našim rođendanima.
    Možda bi nam te mame i uzvratile, ali većinom pojma niti nemaju tko je što donio. I ne opterećuju se.
    Pa sam i ja prestala pretjerivati.
    I baš mi je drago da su one mene preodgojile
    a ne ja njih.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sillyme a što sad možeš - nekad su nam namjere najbolje a ispadne za drugog opterećenje, ne možemo uvijek i svugdje misliti na sve. možda ta mama nije opterećena ekvivalentnim vraćanjem, a ubuduće ćeš znati i dobro. dobili smo i mi nekih skupljih poklona, ponekad smo možda i sami pokoji takav poklonili ali s vremenom kako dijete raste i širi krug onih kojima ide na roćkase jednostavno napraviš selekciju.
    zapravo shvatiš da stvarno nije bit u poklonu već u samom iščekivanju tog događaja, pripremanju, pozivanju, i svim šarenim šarama -barama...
    na kraju balade jedino je bitno da su djetetu došli dragi prijatelji i da je to bio slavljenikov dan.ove druge nijanse i tako su čini se važnije roditeljima.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pa ni knjige baš nisu jeftine cca oko 70,100 k na više
    jedino stvarno nakupovati na interliberu ili nekom sniženju
    nije to puno manje od tih 100 k o kojima se govori kao o pretjerivanju za poklon školskom/vrtićkom prijatelju
    a znaš otprilike koliko što košta
    kad moja dobije benettonovu haljinu kupljenu u 5. mj kad nema govora o sniženjima onda znaš da to sigurno nije poklon od 50 k
    sve krasne poklone, ali pokloni koji mene obavezuju da ne dođem tom djetetu sa čokoladom i čarapama jbg
    eto vidis,sama si sebi dokazala da ti netko moze poklonit prividno skup poklon....nesto naoko skupo moze biti kupljeno na snizenju,prosljedjeno.....
    taj poklon u tvojim ocima ima veliku vrijednost ali sta ti znas koliko je ta osoba to uistinu platila?
    tako da slobodno ti odi sa coksom i carapama...moze to bit ona velika Lindt ne K plus....

a zasto vas toliko cudi to sa vrijednosti? pa zar u vas nema onog starog obicaja da se na svadbama pise u zadacu tko je sto poklonio?
    novcani iznosi (za one koji su predali koverte) se isto tako izvjese na vidjelo,jos da svi vide a ne samo oni koji su ga primili pa da znaju uzvratit istom mjerom....

mi smo se u uredu npr. dogovorili da budemo fer okviran iznos za rodjendanski poklon ...ima nas 5 u kancelariji....
    jer nam se dogodilo da smo jedne godine kolegici kupili parfem od 400kn a kolegi neku knjigu za 150kn...
    je malo glupo sto si u startu limitiran cifrom ako bas imas neku ideju,ali smo se ukalupili svaki put....ja sam zadnje dobila krasnu babydoll spavacicu....marka....mora da je bila na snizenju.....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 29.09.2012. at 23:48

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o što ste se mene uhvatile
    mada kad čitam napisano stvarno glupo izgleda
    nije na sniženju jer mi je odmah ponuđen i račun ako treba mjenjati veličinu
    a čak i da je na sniženju to je sposobnost te osobe da planira unaprijed
    no to nije važno
    ne znam zašto sam uopće to upetljala u objašnjavanjima
    ni sad ne znam kako bi objasnila a da se još dublje ne zakopam i ispadnem pokondirena tikva

mene ta "prinudna" poklanjana užasno opterećuju
    ( nekad sam se veselila, sada mi je tlaka)
    i bila bi najsretnija da toga nema
    kako je netko rekao za rođendan djeca ionako dobiju od roditelja, kumova, baka, djedova, tetki... lijepe poklone
    i od prijatelja bi stvarno trebalo biti ništa ili neka sitnica
    ili ovo skupno poklanjanje
    mom djetetu na rođendan dođe cca 20 djece
    da svatko da 50 k za to bi se moglo kupiti stvarno krasan poklon
    tako bi bilo kada bi ja određivala

ali nije tako
    već dobivamo svašta
    ja ne idem po dućanima i tražim koliko je u lipu nešto koštalo pa da tako uzvratim mada je ispalo tako po mom pisanju

njenim školskim prijateljima uglavnom kupujem neki mali legić (cca 70-100k), knjigu, majicu + bojice, curicama nešto od top model
    i uglavnom bude oko 80-100 k
    i to mi je opterećenje
    i financijsko
    i psihički (tko što voli, tko se čemu veseli) i vremenski to odabrati, kupiti
    i to bi najrađe ukinula
    takvih imamo cca 10-12 godišnje

njenoj najboljoj prijateljici, simpatiji i djeci mojih prijatelja, s kojima se i ona druži, poklon reda veličine 150-200 k
    i ona od njih dobiva "bolje" poklone
    za djecu od kumova se potroši i koja kuna više
    to mi je veselje
    i birati i kupovati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za Božić Djed Mraz donosi poklone samo onima koji žive u kući gdje je bor.
    Druge valjda traži na drugoj adresi.
    za BOžić ne ide Djed Mraz nego za Novu godinu, a za Božić Isusek

Početno

joj bila na nekoliko ročkasa, i mojoj kćeri bio jedan jedini, ugodnije se osječala kada dobila dar normalan, nego pretjerivanje, uglavnom dobili odjeću, nešto rodbine nam dalo novce, ali recimo moja mama kupila tri nepotrebne haljine , od koje jedna nije nikada ni obučena, iako ne osječam obavezu, da kupujem skupe darove zbog toga u skladu s mogućnostima ako nekome smeta nemora me više zvati na rođendan

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kakogod većini su rođendani postali problem, iz raznoraznih razloga( organizacija, vrijeme, novci)
    mislim da smo mi roditelji najviše krivi sami, izgubili smo kompas onako kolektivno
    u svemu se pretjeruje, počevši od broja uzvanika do vrijednosti darova
    ja bih prvas podržala prijedlog limitiranja cijene zbog sebe a jednako i zbog drugih kojima je neizvedivo to sve poplaćati
    samo oko mene ljudi većinom šute ne tu temu jer im je neugodno reći, baš tužno i bezveze

i pokušavam razumjeti kad smo uspjeli tako zaglibiti
    kad je prestalo biti dovoljno pozvati najbolje prijatelje, djecu iz susjedstva s kojom se igraju, napraviti vrč soka i sendviće?
    kad je postalo premalo pa im moramo plaćati animatore da bi se ta naša djeca zabavila?
    mene sve to skupa rastužuje jer govori puno o našoj djeci
    a još više o nama...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

flopica tako je i mene iznenadilo kad me susjeda pitala koga sam uzela za animaciju, jer je rodjendan bio doma.

kakva animatorica? mom klincu je bilo dovoljno jer je vidio svoju klapu iz vrtica nakon ljeta. svi su krenuli u razlicite skole, pa im je veselje tim bilo vece. a i mi mame smo bile sretne da mozemo podjeliti iskustva prvog tjedna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja skroz razumijem a70v. Zna se sta koliko nesto kosta i glupo mi je to ignorirati.Osim toga, mozda je tom djetetu moja cura jako draga pa su kupili skuplji poklon.Nastojim uzvratiti poklonom istog ranga, ili suptilno smanjim, za npr. 20% tak posto. I ne volim poklanjati jeftine prckarije. Radije ne odemo na rodjendan, ako nemam za pristojan poklon.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Isus ne nosi darove, ima pametnijeg posla od toga, pa je za taj posao zaposlio Djeda Mraza.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    kakogod većini su rođendani postali problem, iz raznoraznih razloga( organizacija, vrijeme, novci)
    mislim da smo mi roditelji najviše krivi sami, izgubili smo kompas onako kolektivno
    u svemu se pretjeruje, počevši od broja uzvanika do vrijednosti darova
    ja bih prvas podržala prijedlog limitiranja cijene zbog sebe a jednako i zbog drugih kojima je neizvedivo to sve poplaćati
    samo oko mene ljudi većinom šute ne tu temu jer im je neugodno reći, baš tužno i bezveze

i pokušavam razumjeti kad smo uspjeli tako zaglibiti
    kad je prestalo biti dovoljno pozvati najbolje prijatelje, djecu iz susjedstva s kojom se igraju, napraviti vrč soka i sendviće?
    kad je postalo premalo pa im moramo plaćati animatore da bi se ta naša djeca zabavila?
    mene sve to skupa rastužuje jer govori puno o našoj djeci
    a još više o nama...

eh, tako nekako

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja drugacije kupujem pokolne za prijatelje iz skole/ vrtica i balo blize prijatelje. Za ove prve oko 50-tak kn; slikovnica, bojanka, puzzle, skolsku pribor, jeftiniju sminkicu i sl. Za ove druge max 100 kn; neki komad odjece, veca igrackica, knjiga i sl. Pa kud bi dosla kad bi svima kupovala skuplje poklone, ovih moji 4 furt idu po rodendanima. Ali i oni isto tako dobijaju. MAli je sad za 15 rodendan dobio 5 majica kr, dezic, narukvicu, slatkise i tako to. I bio je zadovoljan.
    Slazem se da ne treba pretjerivati, sve je to uzelo prevelikog maha. Ne zelim izokrenuti ocima kad vidim da je netko od njih donio pozivnicu doma i razmisljati koliko ce me jos to kostati.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja skroz razumijem a70v. Zna se sta koliko nesto kosta i glupo mi je to ignorirati.
    Ma znam, zato i kažem da je najbolje da uopće ne znaš tko je što poklonio.
    Ono što ne znaš te niti ne opterećuje.
    A moram i priznati da mi sa brojem (moje) djece raste proporcionalno i broj rođendana za koje kupujem poklone, a padaju kriteriji za odabir istih.
    Meni bi bilo jako žao da neko dijete ne dođe mojemu na rođendan jer nema za poklon, a rado bi došao,
    zar nije bolje da donese jednu čokoladu u vrećici...
    Zato mi i nije simpatično određivanje tarife od 50 ili neznamkoliko kuna za prilog slavljeniku,
    jer je možda visok datum u mjesecu,
    pa je netko kupio neke poklončiće unaprijed na sniženju igračaka
    ili će kupiti poklon za 20-30,
    ili će proslijediti nešto što im je duplo.
    Druga stvar su rođendani malih rođaka, kumova, obiteljskih prijatelja,
    tu se pokloni biraju osobno i sa puno ljubavi,
    naravno da više i koštaju.
    Vrtićke i školske proslave po meni zaista ne trebaju biti nešto zbog čega bi roditeljima pucale glave i novčanici, bitno je da što veći broj pozvanih dođe i da se lijepo zabave.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Zato mi i nije simpatično određivanje tarife od 50 ili neznamkoliko kuna za prilog slavljeniku,
    jer je možda visok datum u mjesecu,
    pa je netko kupio neke poklončiće unaprijed na sniženju igračaka
    ili će kupiti poklon za 20-30,
    ili će proslijediti nešto što im je duplo.
    vjerujem da nitko nije ni mislio da to bude moratorij
    tko hoće i može, neka sudjeluje, tko neće... ne mora
    ionako se svi roditelji međusobno i ne poznaju i ne druže

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma a70v,htjedoh ti pomoc,da se ne opterecujes toliko jer lijepo poklon ne znaci nuzno i veliki trosak!

ja sam i rekla da je meni neugodno i da ne prakticiram otvaranje poklona odmah (iako je to po bontonu) upravo radi tog financijskog razloga,da se neke ocite razlike u poklonu ne pokazuju pred svima...to mi je skoro pa u rangu vjesanja kuverata na vidjelo na vjencanjima....

N. je jos mala i zasada hodamo samo po rodjendanima od djece mojih prijatelja,ta su djeca i po 4g starija od nje,dakle to nije radi njenog drustva nego maminog....pa se ja onda volim istrosit....

kad pocmu tako vrticko/skolski aranzmani pa se pocmu reda radi pozivat cijeli copori drugacije cu gledat na to....

u posljednje sam vrijeme i cula da je par ljudi zamolilo da umjesto poklona idu prilozi/donacije nekoj udruzi,ustanovi itd.....
    jako lijepa gesta,sto ne?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    gdje to pise?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vjerujem da nitko nije ni mislio da to bude moratorij
    tko hoće i može, neka sudjeluje, tko neće... ne mora
    ionako se svi roditelji međusobno i ne poznaju i ne druže
    To je svakako okej, tko hoće neka da prilog, a tko želi nešto kupiti donijet će poklon,
    kao i na svadbi,
    ali u ovom konkretnom slučaju o kojem sam ja govorila je na pozivnicama za proslavu petog rođendana pisalo da ne nose poklone nego samo novac, svatko po 50 kuna.
    Meni to nije uopće simpatično.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Niti meni, to mi je baš izrazito antipatično.
    Takve mi se stvari doduše događaju samo unutar obitelji, a obitelj nam je velika i demo na puno rođendana.
    Često se dogodi da nekome padne na pamet pa naručuje novce ili predlaže da se skupimo i zajedno kupimo veliki poklon - ok, možda je to pametnije, ali mene baš nervira kad mi netko određuje što ću pokloniti. Jer kao što je već napisano, nekad mi je baš problem dati keš jer nemam, a na karticu mogu kupovati, nekad imam kod kuće nešto što mi je ostalo od nekog drugog rođendana na koji nismo otišli itd.
    Ili sad npr. želim skupiti bodove za badminton u Tisku pa kupujem za poklone knjige tamo - pa mogu valjda i ja imati neku korist od tih rođendana, samo prošli vikend sam na njih dala 450 kuna

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isus ne nosi darove, ima pametnijeg posla od toga, pa je za taj posao zaposlio Djeda Mraza.
    X
    može poslati i anđele da pomognnu Djedu Mrazu.
    Za Božić klinci dobiju poklone od DM ove glavne(želje iz pisma), ponekad nam i DM dođe na badnju noć, ako stigne jeli donese im taj poklon i dobiju sitnicu od andjela, neku majicu ili tako nešto. Nečakinje dobiju poklone i to je sve veći problem, imaju 12 i 10 godina, sve ime je teže pronaći nešto što ih zanima. Cure su uf, doduše mislim da im od ove godine mogu šminku počet kupovat .
    Kumovi su nam 250 km od nas ali ako slučajno dođu u naše rodno selo dobiju neki poklon, za ostale ako tko naleti ili negdje idemo ima slatkiša ili skoknem po gormita, rajf ili tak nešto, to samo u slučaju ako se najave.
    Poklanjanje novca u širem krugu ne volim, ni sa potpisom ni bez potpisa. Kod nas malci dobiju novac od baka i deda i to je uvijek namjenjeno za kupnju sezonske obuće(taman tako pada) tako da ispadne da su sandale/buce od baka i deda.
    Ovo sa grupnim poklonima mi je fenomenalno no nažalost u mom krugu to neće nikada zaživiti.
    Možda nije tako loša opcija poklon bonova. Recimo kao što je netko spomenu da je slavljenik mali i ima svega i da u baš ništa ne treba, rađe bi poklon bon poklonilanego novac. OK, sada ima svega ali za koji mjesec će to prerasti pa će dobro doći poklon bon u nekom dućanu s robom ili kozmetikom, knjigama...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je ovako
    Ako smo doma ide na rođendane doma, u igraonica kud god ju pozovu. I njoj je to još jedan vid druženja. Do sada samo na jedan nije željela ići i nije išla.
    Ona je za vrtićke (prvi takav rođendan je bio s 5 godina) i sad školske prijatelje slavila uvijek u igraonici. Donese doma 15-20 vrećica i još uvijek ju veseli i vrećica i poklon. Svačega tu bude od smokija, čokolade pa do nekih skupljih poklona. Nešto znamo tko je donio, nešto ne znamo.
    Ja nemam opterećenja s cifrom za školske rođendane, a prije toga vrtićke osim onog mog klasičnog problema neodlučnosti u odabiru .
    Jedino što mislim da dobro ne radim je to što mislim da bi ona trebala birati poklon, a ne ja. No stasat će i ona do tih godina, a tada će se najvjerojatnije i brojka rođendana smanjiti ispod 10.
    Ove godine je malo razmišljala da bi doma slavila no još uvijek je brojka prevelika za takvo što. No kažu da se to s godinama mijenja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    To je svakako okej, tko hoće neka da prilog, a tko želi nešto kupiti donijet će poklon,
    kao i na svadbi,
    ali u ovom konkretnom slučaju o kojem sam ja govorila je na pozivnicama za proslavu petog rođendana pisalo da ne nose poklone nego samo novac, svatko po 50 kuna.
    Meni to nije uopće simpatično.
    Meni je to super! Nama lakse, ne gub vrijeme na odabir poklona, a dijete si kupi sto zeli.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I jos nesto, mislim da je pristojno pokriti trosak djeteta ( cijena u igraonici) po djetetu + nesto ekstra.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pusti me!
    vidiš da tražim dodatne informacije koja bombonjera je tako debela
    a da nije mercy
    kojeg proizvodi... znamo tko
    zato me ivarica nekidan skoro udavila i ispitivala
    ali neću napisat ko je sve jeo taj merci

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I jos nesto, mislim da je pristojno pokriti trosak djeteta ( cijena u igraonici) po djetetu + nesto ekstra.
    Pa sad, ovo je već kao stolica na svadbi!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a znaš otprilike koliko što košta
    kad moja dobije benettonovu haljinu kupljenu u 5. mj kad nema govora o sniženjima onda znaš da to sigurno nije poklon od 50 k
    ili hlače i majicu, ili traper suknju i majicu
    to ti je relativno, pametni ljudi kupe 10 majica dugih rukava 5ica na rasprodaji u benettona po 30kn
    imaju 5godišnjeg dečka i fino ima za cijelu ekipu poklona
    mislim, meni je apsurdno razlagat kolko šta košta i kad i di.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa sad, ovo je već kao stolica na svadbi!
    Pa red je red...

Tako je radim, ne ocekujem i ne zamjeram drugima ako to ne rade. Ali npr. nije mi ok da na rodjendan dodju blizanci i poklone jedan poklon vrijednosti 15kn. To se nama desilo, i ono, ok, ali se jos uvijek pitam da mozda nije nesto ispalo iz vrecice.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ali mene baš nervira kad mi netko određuje što ću pokloniti.
    A vidis meni je to bas ok (naravno, ako to mogu financijski ostvariti, ako ne, bit ce nesto drugo). Na kraju krajeva, poklon kupujem zbog slavljenika i cilj mi je njemu ugoditi u okviru mojih mogucnosti.
    Kao aleks, i ja volim "vratiti" i bezveze mi je kupovati nesto samo da zadovoljim formu.
    Dobro, mozda ja samo teoretiziram jer nemamo vrtickih rodjendana, nikad nitko nije zvao cijelu grupu, mozda samo dvije-tri prijateljice. Govorim o rodbinskim rodjendanima i rodjendanima obiteljskih prijatelja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja govorim o obiteljskim, kod ovih dječjih nisam doživjela naručivanje.
    Ja nekad pitam slavljenika/roditelje imaju li kakvu ideju, ali nekad mi ne paše - pa ne pitam.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    zato me ivarica nekidan skoro udavila i ispitivala
    ali neću napisat ko je sve jeo taj merci

nema mjesta panici, august storck kg nije na (kršitelj koda)ovoj listi
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...nd_baked_goods

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a jedno vrijeme je sigurno bila
    jer se sigurno ne bih samoinicijativno maknula sa mercija
    pogotovo što neki ljudi samo to kupuju, a ja prosljeđujem dalje :glupača:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

merci dieu!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam pročitala svih 5 strana, ali da napišem moj stav o vrijednosti poklona:
    1.) rođendan svojeg djeteta - nebo je granica , ok, nije baš tako, granica je financijska situacija, ali volim mu kupiti dobar, skuplji, veči poklon.

2.) rođendani djece kojima smo kumovi - prije do 500 kn, sad je manje

2.b) dijete najbolje prijateljice je u "kategoriji" između 2 i 3

3.) rođendani djece u familiji - prije do 300 kn, sad je manje

4.) rođendani djetetovih prijatelja - oko 100 kn

Sad nema puno prijatelja kojima ide na rođendan, kad će imati smanjiti ćemo na 50-70 kn.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo isto za jedan nedavno rodendan bili zamoljeni za novcani prilog da se djetetu kupi nesto korisno, a kosta preko 1000 kn. prvo sam mislila super, ne moram dumat sto da kupim. al onda je slijedio hladan tus kad su svi na rodendan dosli s pokloncinama od barem pola metra, a mi s cestitkom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vezano za poklanjanje novaca, to ne volim ni primati ni davati. Nedavno sam za jedan rođendan djevojke u pubertetu poklonila novac, samo zato što sam bila potpuno bez ideje što i kako. To je izvanredna situacija.

Radije bih onda poklonila bon iz neke trgovine, čak mi je i to prihvatljivije, bez obzira što se svede na isto.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pročitala svih 5 strana, ali da napišem moj stav o vrijednosti poklona:
    1.) rođendan svojeg djeteta - nebo je granica , ok, nije baš tako, granica je financijska situacija, ali volim mu kupiti dobar, skuplji, veči poklon.

2.) rođendani djece kojima smo kumovi - prije do 500 kn, sad je manje

2.b) dijete najbolje prijateljice je u "kategoriji" između 2 i 3

3.) rođendani djece u familiji - prije do 300 kn, sad je manje

4.) rođendani djetetovih prijatelja - oko 100 kn

Sad nema puno prijatelja kojima ide na rođendan, kad će imati smanjiti ćemo na 50-70 kn.
    500kn

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A previdjela si situaciju prije i sad.
    Da, do 500 kn. Ali to je izvanredan slučaj. Ja sam kuma njezinom djetetu, ona mojem, onda se lijepo dogovorimo do koliko novaca ćemo kupiti i točno što. Meni je to super, što imamo takav odnos, u kojem nije problem reči - toliko mogo ili ne mogu.
    Ove godine se nije moglo, pa smo kupili poklone u vrijednosti do 200 kn.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a vidiš, moje je mišljenje da ako ne možeš pokrit trošak rođendana/svatova tako da ti uzvanici doslovno i samo uveličaju svečanost , nemoj se kofrčit s time
    ne ide to tebe, ali sve se nešto iskrivilo
    "oni" mene časte, a ja gledam isplatiti njihov trošak svoje večere i još da im ostane
    a hebemu miša, koje su "njihove" obaveze?

Stranica 5 od 21 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •