mare, pa ni ovaj naš privatnik ne želi platiti honorarnog anesteziologa, zar ne?
mare, pa ni ovaj naš privatnik ne želi platiti honorarnog anesteziologa, zar ne?
ja u razloge ne ulazim, jer ih ne znam, i nije moj, samo pišem o onima kod kojih sam bila i pitam druge za ostale privatne klinike...
sve me zanima!!!!!od toliko pitanja šta sam imala..neznam koje bi prvo!ubiti mi smo na samom početku..za početak me zanima dali punkcija boli kod njega!rekao mi da ću dobit laganu anesteziju...no čitajući forume sve mi se pomješalo...tako sam se i informirala za HSG...iskreno postovi od cura su me zaprepastili,ali na kraju pih od svega...nešta malo boli i gotovo!!hvala vam cure![]()
![]()
![]()
Vrci, dugo sam tu, i svi smo pikali dec u trbuh, a pogotovo početnicima je to puno jednostavnije nego ruka, al vjerujem da dr ima razloga, i zanima me da li tako rade sve njegove pacijentice? ja se ne bi pikala u ruku, a pikam se godinama, jedino, ako ću morat fragmin do kraja daj Bože trudnoće, onda se više ne bira gdje se pika...al ako se može birat, ja ruku ne bi, e da, i u guzu sam se sama pikala, al kad pomislim na ruku....nekako mi zlo, možda se varam...
Posljednje uređivanje od mare41 : 01.10.2012. at 12:23
Ja sam se svaki put bockala u trbuh, najlakše, a potkožno...
Neznam zašto neki privatnici ne žele honorarne anesteziologe po potrebi kad bi taj trošak anestezije pacijentica podmirila sama ako je želi. Na njima je samo da angažiraju nekoga.
i mene su na VV pikali u ruku ali kad se sama bodem onda u trbuh
Valjda je to Lučiju ostalo od VV onda. Meni je bilo ok u ruku, čak sam uspjela i s lijevom u desnu
A i booster mi je piknuo u ruku (brevatcid)
Evo ovako..., eto i mene opetluči ne daje anesteziju jer evo citiram ga: znam da je puno elegantnije sa anestezijom, medutim rizik mu je preveliki, nedugo je u dalmaciji isto cura umrla od anestezije. Kaže da je bol koju osjecamo velika...ali da cemo ipak mi sve roditi pa da cemo i ovo izdrzati, jer ipak traje od jedne minute pa najvise do 10 a najcesce oko 5 min. Naravno kaze da si ne moze dozvoliti da nekoga izgubi zbog anestezije, jer svaki dan netko umre od nje! A i da mu bas nije potrebno da muci tijelo dva ili tri dana prije transfera...to bi se eventualno odnosilo na pobracanje povisenu temperaturu itd itd. A lokalnu ne daje jer je ona za abortuse i zaustavlja krvarenja tj. Stisne zile a to bi dovelo do losih Js ili nikakvih! Znaci sto je tri min. Naspram velikog rizika! Eto... I dok sam ja bila, bile su tri cure na aspiraciji, i bas mi je pokazao na njih i veli eto vidite sve su u roku od 15 min otisle, sto se nakon anestezije ne moze..pa sam i po tome skuzila da je ipak koliko god mi bilo tesko priznati upravu
Mene zadnja punkcija boljela više od prve... ali bila je duplo brže gotova, ostala sam u šoku kad je rekao da završavamo.
I za tih par min se vjerojatno ni ne bih zezala s anestezijom...
Decapeptyl dajem u ruku, tako mi je rekao sutra sam kod njega pa mogu dodatno potati zasto! Ali meni Mm daje tako da mi je svejedno gdje, jedino sto mi se cjni da je bezbolnije u trbuh!
Aaaaa ti si cekalica! Super super drzim fige.... Pa eto tako je meni rekaoa s obzirom da imam jednu rodicu koja je isla kod njega jednu stvarno dobru prijateljicu i 3 poznanice i one kazu da se nebi upustale u anesteziju.... Eto. A najvise sam se odlucila zbog ove prijateljice jer sta je njoj napravio to moze samo covjek veeeelikog srca
J&D, hvala ti puno na odgovoru! Želim da bude BINGO! iz prve
Ja sam stvarno frikuša što se tiče postupka bez anestezije (ustvari, zabranila bi rad svakome tko pacijentici ne daje mogućnost izbora), pa neću ići rasčlanjivati ovo što je rekao, jer bi opet svašta napisala
Bojim se da je ovo pravi razlog; ne bi mogao "riješiti" 3 cure u 15 min, nego bi mu trebala posebna prostorija za oporavak, a i anesteziolog košta...![]()
Ali meni zapravo već ide na živce stalno to razvlačenje nepostojanja anestezije... Znamo da je tako, za sad se ne mijenja. Znam cure koje su zbog toga išle u Betaplus. Meni je ipak bitnije to da su on i Lana veliki stručnjaci, pa na ovo malo zažmirim![]()
Dobro mozda ima i tu nesto ne ulazim u to jer smo se i tako odlucili za njega iz jednog drugog razloga... A ovo kud svi tud i mali mujo! Tako da stisnut zube i pomoz Bože
Ja sam rekla, možda je punkcija najgori dio, ali je 2ww najteži dio.
Bravo vrci i ja tako mislim... Ili kad neko kaze da mu je stol ili stolica...nemam pojma sta bi ta mučilica bila...staromodan. Ali kad on progovori... Sve prode!
Mene su xy puta pitali jesam li dobro, treba li mi što. I to cijelo vrijeme nakon punkcije, jer me onda dosta počelo boljeti. Stvarno padam na tu ljudskostAli pretpostavljam da je kod svih privatnika tako.
Jedino što jako volim je da L odmah odgovara i na pozive i na sms-ove. To me ugodno iznenadilo
a kako je sa punkcijom u polikliniki ivf?? toliko različitih priča,da nekada žalim šta sam čitala forumekoliko cijela procedura traje?i koliko traje ta sama bol...???prvi put idem i sva sam več prestrašena
![]()
Mi iskreno volimo kod njega sto je moja prijateljica isla kod njega u teskoj su financijskoj situaciji prvi put su platili postupak nazalost neuspjesno! On ih je samo narucio za dalje oni su u cudu ostali i rekli da si to ne mogu priustiti medutim nisu morali nista platiti. I taj put je bio bezuspjesan jer ona ima dosta tesku dijagnozu! Tako da su isli i treci puta a tad su ih i ljekovi cekali od njega znaci i ljekove im je nabavio ili kupio! I bingo imaju veeeliku betu!
Tako da je meni draze da tako nekome pomogne nego da kupi stolice u cekaoni!
Nemojte sad mislit da imam nešto protiv dr.L. I sama sam išla tamo,i mislila ići i dalje.
Ja sam stomatolog,pa što mislite kad bih ljudima sa dijagnozom-svaka druga osoba,rekla da im neću dati anesteziju za vađenje zuba jer postoji mogućnost da im se nešto dogodi! Ta priča ne drži vodu!
Mislim da je velika razlika u uspavljivanju i lokalnoj anesteziji...ali ispravi me eh da a i usporedio je punkciju sa bolom kod zubara! Hahaha
Ma,bar da i koktelčić u venu da. Nije to baš takva vazokonstrikcija, pa naši anestetici sadrže adrenalin. On uzrokuje vazokonstrikciju i bolje
djelovanje anestetika! No,dobro! Da vas sad ne gnjavim s tim!
Mislim da koktelčići koji se daju i.v. sadrže nešto protiv bolova i nešto za opuštanje!
Uglavnom,mislim da ne daje ništa zbog toga što bi onda morao imati anesteziologa,bar honorarno!
Valjda čovjek ima neki razlog!
Pa nitko ne bi ni išao u opću anesteziju ako ima do 10 folikula!
Da to potpisujem! Ipak ako vec takav strucnjak dozvoljava da se u o njegovoj klinici razglaba zbog anestezije i odbacuje cak mogucnost da si ga same dovedemo i platimo( pitala) onda sam sigurna da ima velikih razloga za to... A da bi zelila anesteziju bi i kako on kaze bilo bi elegantno!
Kako se zovu ti koktelcici? Da probam nazivat kumu ona je u kbc Dubrava
Gallery u Ivf polikilinici se dobije injekcija sa koktelčićem koja te totalno omami. Kako kaže sestra osjećaš se kao da si na ZrćuRekla mi je sestra od čega se sastoji koktel ali sam zaboravila. Imala sam 10js i stvarno me nije bolilo. Sam postupak ti traje 10tak min a poslije te prebace u krevet i možeš ostati koliko hočeš. Otprilike 2-3h odležiš pa si slobodna.
J&D baš me zanima da li dr. L kad dođe kod zubara kaže ,čujte ja ne bi anesteziju jer nisam baš pobornik anestezije..znam da zubara i punkciju ne mogu trpati u isti koš,ali evo kad bi npr. on išao na neki manji kirurški zahvat koji se obavlja ambulantno ili u sklopu dnevne bolnice da li bi rekao ma neću anesteziju,nisam vam ja za to...ili da je netko njegov npr. njegovo djete u vašoj situaciji da li bi rekao ma malo stisni zube ,za čas je to gotovo...
A kaj se tiče da si netko dofura i plati anesteziologa,pa ne može to samo tako,niti najvjerovatnije zakon tako nešto dopušta tj. on bi morao sklopiti ugovor sa anesteziologom koji ima dopuštenje od ministarstva to raditi...
Tako da se u potpunosti slažem sa BigBlue kad kaže da misli da je poanta svega u tih 15 min. i odlazaka u tako kratkom roku...
a i o mučenju tijela 2-3 dana prije transfera...kaj punkcija na živo nije mučenje ? pa ne idete u spinalnu anesteziju..iako ni to nije mučenje za nas koji zbog drugih problema ne možemo u opću,samo je procedura malo duža..
a popiti nešto za bolove ili to isto dobiti venozno je ista stvar, jedina razlika je u "jačini" lijeka, pa te sigurno osjetno manje boli nakon injekcije,osim kaj nakon injekcije treba malo odležati kao da ne bi došlo do alergijske reakcije , iako ista ti se može dogoditi i nakon takvog istog popijenog lijeka..mene bi više brinulom kaj je netko od cura, na svoju ruku,potajke kak se kaže, popio i u kojoj kombinaciji zbog toga ako bi se počelo nešto događati i žena ne može govoriti kako bi znao kaj joj je i od čega...
Dal mi netko može reć kako se zove ona ljekarna ispod lučija gdje se ljekovi nabavljaju ili ima ko broj telefona ???havala
Moze biti...da bi rekao a mozda i ne.... No ipak je najbolje to sto mi same mozemo odabrati-lučinger bez anestezije ili neki drugi doktor sa anestezijom! Hvala bogu! A sad kome je sta bitno u postupcima, ja cu nadam se bol istrpiti.. A on mi je super! Umjesto ici kod nekog ljecnika koji mi nije legao kao covjek samo zato sto ve me uspavati na 4 min! Sto se tice lezanja i kod njega se moze ostati sat dva ako se zeli! Ali ako ste vi kliknule sa doktorom koji jos na to sve i uspavljuje... Super zavidim vam
Ma sve ok, naravno da svatko ide tamo di se osjeća najbolje i najsigurnije...ali iz moje perspektive užasno glupo bi se osjećala da mi netko da takvo objašnjenje jer ako sam već, iz neću sad ulaziti kojih razloga, odlučio ne davati anesteziju, onda bi bila toliko fer i rekla čujte ja ne dajem anesteziju i ako vam paše ok ,a ako ne hvala lijepo i doviđenja,a ne još pojašnjavati iz kojih razloga to ne radim...a šta da mu dođe nekakva anesteziologica u postupak ?! i njoj bi dao takvo objašnjenje? ne znam baš...
ovo nije nikakav napad na dr.L ,samo komentar sa moje strane...
a tebi i svim curama u postupku,u bilo kojoj klinci,od srca želim da što prije uspijete i da vas što manje boli![]()
Hvala za ovo zadnje.... Najoskrenije se nadam da ce biti uspjesno od prve pa nek boli do neba i nazad ako treba! Mislim da bi ovo mi sve potpisale
upravo se o tome i radi, ne mora boljeti
uz sva s..... jos treba umirati od straha
inače idemo na postupke jer nam je fora
osim toga na jedinoj punkciji kod L skoro sam mu glavu odvalila nogom, imala sam jednu stanicu, jos na VV, pa ak je njemu to ok nek on tako radi
mene da se pita ja bi i na transferu anesteziju, a zubarica spremi injekciju prije nego udem u ordinaciju, jer sam joj skoro izbila busilicu iz ruke
Potpisujem ovo u potpunosti!
Svi mi imamo kakav takav izbor pa tko sta voli..
Nema smisla raspravljati o tome zbog cega je netko izabrao odredjenu kliniku vec da razmjenjujemo iskustva.
Zna se da kod Lucija nema anestezije, zna se gdje ima anestezije i to je to.
Meni je to u cijelom postupku najmanje bitno, vaznije su mi neke druge stvari.
Slicno se raspravljalo i o porodima kod Podobnika, ja osobno ne bih nikad tamo, ali tko ga je odabrao sretno.. Moze nam samo napisati kako je kod njega..
Dakle, na nama je da odaberemo...
Upravo tako OKNP, tko ima manji prag boli ili odredjenih problema zbog kojih je i punkcija kompliciranija i bolnija, nece sigurno ici kod Lucija..
Ja sam istrpila 10-ak jajnih stanica manje vise bez problema, ocekivala sam puno gore.. Ali to sam ja..
Nismo svi isti![]()
I da li se to meni čini, ili L u zadnje vrijeme više čeka blastice za transfer?
Mene strah opet na blastice, zbog prošlog puta...a opet, strah me i 3.dana...
Što se tiče punkcije, mene manje boljelo 9js nego 5js, ali je ovo drugo brže bilo gotovo...
Posljednje uređivanje od Vrci : 01.10.2012. at 18:25
Vrci, blastice nazalost nisu garancija za uspjeh..
A sto se tice boli, u punoj stimulaciji su folikuli vise na hrpi pa ih je lakse punktirati, dok kod polustimulacije ima ih naravno manje, ali su vise "razbacani" i zato vise boli.. Tako mi je Luci objasnio, mene je to isto iznenadilo...
Ma koma, sutra moram tamo, a na kraju mislim da će me poslati doma... a opet dio mene misli da je možda 3.dan bolji rezultat, kad mi je jedan 5.propao...
A znam da ne mogu nikako pomoći
Sto mislis vrci da ti nije uspjelo prvi puta zato sto su bile blastice u putanju... Koliko sam ja citala on uglavnom ako je vise jajnih stanica ide na blastice!! A cula sam i da je to bolje! Jer ipak stvarno onda jzabere najbolje i koje se najbolje djele! A sad tocno ne znam, a nisam bas ni ekspert! To je ono sto sam cula
Ma ne znam, mislim da je možda bilo prekasno u ciklusu da se ugnijezde (jer nije ni komplimentirao endometrij kao sad) - transfer mi bio 24 dc. Ili su genetski bili loši... ali do transfera su bili vrhunski
Sad si mislim, možda bi se lakše razvijali i implantirali ako dođu ranije...
I ti si sutra kod njega! I ja sam! Mozda najbolje da mu kazes ta svoje strahove pa da ti on obrazlozi... Mi mozemo samo nagadati!
očito sam ja pi....
ni musko zanimanje ne pomaze
Samo što ne znam kad moram doći...spavala sam kad me zvao, i zaboravila jel 10 ili 11 rekao. Totalno me uhvatio u prepadu...
Ali uvijek me naručivao na pola 11, pa ću tako doći![]()
Posljednje uređivanje od Vrci : 01.10.2012. at 18:36
Ma ja sam gotovo sigurna da ce sve biti u redu! I da ce vam ovaj put uspjeti... Mozda da usmjeris pozitivne misli a i kazem zamoli ga da ti kaze sto misli o tome da ti ih sutra vrati