Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Product placement - reklamiranje pod krinkom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve se ja slažem
    da se to ne smije reklamirati
    da se previše piše i gdje treba i gdje ne treba
    i da može produbiti depresiju (neće je baš izazvati kod nekoga tko je već nema, a daje se i kod depresija jer će često uz depresiju vezana i anksioznosti, i da on otkloni tu anksioznu komponentu dok antidepresiv "ne uhvati", za prve rezulatate antidepresiva treba koji tjedan)
    ali se ne slažem sa izjavom da je "dokazano nekorisan"

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ...dok antidepresiv "ne uhvati"...
    A što to? Ispada da su antidepresivi 75% učinkoviti, potpuno jednako kao i placebo.
    Popularno o tome piše ovdje: http://www.thedailybeast.com/newswee...pressants.html
    Malo manje popularno ovdje: http://www.plosmedicine.org/article/...l.pmed.0050045
    "when unpublished trial data are included, the benefit falls below accepted criteria for clinical significance"

Dakle, što će to točno antidepresivi uhvatiti? Maglu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sve se ja slažem
    da se to ne smije reklamirati
    da se previše piše i gdje treba i gdje ne treba
    i da može produbiti depresiju (neće je baš izazvati kod nekoga tko je već nema, a daje se i kod depresija jer će često uz depresiju vezana i anksioznosti, i da on otkloni tu anksioznu komponentu dok antidepresiv "ne uhvati", za prve rezulatate antidepresiva treba koji tjedan)
    ali se ne slažem sa izjavom da je "dokazano nekorisan"
    Potpis.
    Antidepresive same po sebi ne bih komentirala, jer vidim da ovdje ima i više nego dovoljno stručnjaka za farmakoterapiju ali bih komentirala nešto u navedenom prilogu što me jako zasmetalo, a što nisam primijetila da je netko tu spomenuo. Bio je to sam tekst priloga. Otprilike u smislu: psihijatara je premalo, nisu dostupni ljudima u depresiji ni onima kojima je pomoć potrebna, pa dok se ne odobre psihijatri u domovima zdravlja, ne preostaje drugo nego lijekovi (i tu kamera snima kutijice sa Xanaxom i ostalim).
    Dakle, osim što Xanax nije antidepresiv (a što je već ovdje rečeno), kraj priloga implicirao je da lijekovi mogu uspješno nadomjestiti pomoć stručnjaka-specijalista. I ne samo to, nego da je dovoljno doći u apoteku i kupiti ih, kao multivitaminske preparate

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A meni je zasmetalo (a možda sam samo preosjetljiva na tu temu) što se u cijelom prilogu ljude oboljele od depresije naziva depresivni, što ovako, tvorbeno, ima smisla, ali u razgovornom jeziku riječ depresivni ima konotaciju neraspoložene, mrzovoljne osobe, a ne bolesne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    ...kraj priloga implicirao je da lijekovi mogu uspješno nadomjestiti pomoć stručnjaka-specijalista...
    BINGO! Prva uspješna sabotaža medicinara od strane farme dogodila se kada su srednjoškolci zaposleni preko nečega poput student servisa u engleskoj lifrali tamiflu, a smiješni liječnici nisu ni zucnuli da to nije u redu. Još godina dvije ...

To me podsjeća na slično unisono afirmativno ponašanje medicinara kada je uvođen Mrsićev zakon o robovskoj zloupotrebi završenih studenata, jer kao medicinari to ionako moraju odraditi kroz stažiranje pa zašto ne bi i ostali. Kad ono, u paketu se zateklo i potpuno iščeznuće staža od strane HZZO-a Tko pod drugim ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •