Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ljusti se koza na prsticima

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Ljusti se koza na prsticima

Mom deckicu od 1 god 8 mj se povremeno ljusti koza na svim prsticima. Jagodice i dio oko nokta. To ne izgleda kao rane jer je ispod nova koza, ali se cijeli gornji sloj koze ljusti.
    Primjetila sam da jedno vrijeme prestane, a onda se opet pojavi.
    Jeste se kad susretali s tim?
    Ukazuje li to na nedostatak necega u organizmu?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

možda su gljivice. zatraži uputnicu za dermatologa

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mojoj curi se to događa-ja bila uvjerena da ona to grize. I otišla sam do doktorice pa joj je dala neku kremu kao za namazat da se ta mlada koža brže obnovi. Tada prošlo,nedavno se opet pojavilo. Ali izgleda baš kao da ih grize,ispod crveno koliko je kože oljušteno.... Grozno za vidjeti. Ali mi ni doktorica nije znala reći od čega joj je. Krema se zove Belosalic,u sastavu je betametazon,betametazondipropionat,salicilatne kiseline a pomoćne tvari parafin,bijeli vazelin....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je Belosalic kortić, ja koristim losion povremeno i šparno za seborejasta područja vlasištva (tipa mjesečno 2-3 tapkanja). Kao, ne bi trebalo previše i prečesto, ovo moje jednom mječno par tapkanja je "amenovala" moja dermatologica. Evo, našla, taj betametazon je kortić, koliko vidim iz ovog linka:

http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=9664
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.10.2012. at 12:47

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nahla, vidjeti cu prvo s pedijatricom, pa onda ako treba kod dermatologa.
    Kokolo, kod mog decka to nije toliko jako kao sto ti opisujes, da ja ne skrenem nekome pozornost na to nitko ne bi ni primjetio. A za kreme, ne znam bas sto bi se usudila koristiti. Sto ne dojde krema u doticaj s ustima, ipak su to prstici?
    Moj bi ju sigurno polizao.
    Znaci, ne bi moglo biti da mu fali nekih vitamina?

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni se nešto slično dešavalo kad sam bila mala-počelo bi kao puknuti plikčić,kružno pa bi se koža oljuštila na jagodicama,a ispod bi uvek bila mlada roze koža.Ne sećam se da su ikad mami rekli nešto konkretno

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Navela sam sastojke jer sam mislila da će vam pozornost privući bijeli vazelin-mislim (moje ne stručno mišljenje) da bi joj i obični vazelin kakvog ima za kupiti u dm-a pomogao da se ta kožica brže oporavi. Meni se to znalo događati dok sam bila mlada (15-16 god) ali je bilo povezano sa proljećem.... I prošlo je samo od sebe nakon par godina. Tako da se iskreno nadam da će i njoj. A tek sam sad skužila da je tvoj dečko godinu i 8,sorry-moja će ubrzo 6 god pa sam joj mogla objasniti da ne smije stavljati ruke u usta dok joj to mažem. I srećom pa sam joj samo 3 puta (dana) namazala-koliko sam bila iživcirana jer sam mislila da to ona grize namjerno nisam ni provjerila što je ta krema ustvari.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj lovely___love prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se nešto slično dešavalo kad sam bila mala-počelo bi kao puknuti plikčić,kružno pa bi se koža oljuštila na jagodicama,a ispod bi uvek bila mlada roze koža.Ne sećam se da su ikad mami rekli nešto konkretno
    ovo se mom mužu događalo skoro godinu. i bile su gljivice u pitanju, bar je tako dermatolog rekao,ali na kraju mu je prošlo samo od sebe, ništa mu nije pomoglo šta mu je kremu prepisalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •