Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Univerzalna sportska škola samo za djecu koja nedu u boravak

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Univerzalna sportska škola samo za djecu koja nedu u boravak

Oprostite ako je već bila tema, ali nisam je našla.

Dijete mi je krenulo u 1. razred i bila je riječ da će se moći u školi ići na nekakav sport. Dijete mi je sretno krenulo tamo i onda je striček koji to vodi rekao da djeca koja idu u produženi boravak ne mogu ići na taj sport. Postavila sam pismeno pitanje učiteljici i odgovorila mi je (pismeno) da "Odlukom Gradskoga ureda Univerzalnu sportsku školu pohađaju samo učenici koji ne idu u produženi boravak. Učenici u produženom boravku imaju svoje sportske aktivnosti."

Moje dijete, koliko znam, nema nikakav sport u boravku. Zna li itko o čemu se radi, da li je doista Grad Zagreb donio takvu Odluku i, ako je, koliko je takva Odluka u skladu sa zakonom jer ovo smatram diskriminacijom djece koja su u produženom boravku. Ili možda krivo smatram?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tko vodi tu univerzalnu sportsku školu? Ako je u pitanju učitelj TZK koji vodi tzv Sport vikendom u školi, onda je stvar u terminu.
    Djeca u PB mogu ići na takve aktivnosti ako su organizirane nakon 15.30h. Ako je u pitanju neki vanjski suradnik onda je učiteljica u pravu - ne mogu ići tijekom boravka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da toga već dugo nema za one koji su u to vrijeme u boravku, ali recimo kod nas isti program ide i subotom, pa kad je loše vrijeme i nemamo neko društveno zbivanje van doma, idemo se malo igrati. Pošto moja mala ne ide sad u boravak dogovorila sam s učiteljicom koja to vodi da ona može ić i s jednom grupom koja ne ide u boravak kad stigne i ima volje. Kod nas program vikenda u šk. dvorane je od cca 9-15 sati.

Inače popodne u našoj školi ima više manje dotsa plaćenićkih sportova, tekvando, karate,ples za već ove male, do košarke i odbojke za velike.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.10.2012. at 06:58

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj molly prvotno napisa Vidi poruku
    Oprostite ako je već bila tema, ali nisam je našla.

Dijete mi je krenulo u 1. razred i bila je riječ da će se moći u školi ići na nekakav sport. Dijete mi je sretno krenulo tamo i onda je striček koji to vodi rekao da djeca koja idu u produženi boravak ne mogu ići na taj sport. Postavila sam pismeno pitanje učiteljici i odgovorila mi je (pismeno) da "Odlukom Gradskoga ureda Univerzalnu sportsku školu pohađaju samo učenici koji ne idu u produženi boravak. Učenici u produženom boravku imaju svoje sportske aktivnosti."

Moje dijete, koliko znam, nema nikakav sport u boravku. Zna li itko o čemu se radi, da li je doista Grad Zagreb donio takvu Odluku i, ako je, koliko je takva Odluka u skladu sa zakonom jer ovo smatram diskriminacijom djece koja su u produženom boravku. Ili možda krivo smatram?
    Ako je dijete u prvom razredu + boravku, imat će sportske aktivnosti od drugog polugodišta. Čudi me da ti to nisu rekli... Doduše, možda je tako bilo samo u našoj školi. Prvo polugodište služi za adaptaciju (tako kažu, do Božića) a onda se djecu uključuje u sportske aktivnosti (2x1 školski sat tjedno u okviru boravka) od drugog polugodišta.

To ovisi o puno drugih stvari - raspoloživosti dvorane i sličnom, ali u pravilu za prvašiće boravkaše u prvom polugodištu nema DODATNIH sportskih aktivnosti. Puštaju ih svakodnevno van dok je lijepo vrijeme i to je to. Pitaj kad misle krenuti. Dobro ti je Jelena rekla - kod nas isto taj program dodatnog tjelesnog za boravkaše vodi ista osoba koja je zadužena za aktivnosti Vikendom u sportske dvorane. Ima još toga - rukomet, odbojka... ali ne od prvog dana. Sretno!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jel bi ta Univerzalna športska škola trebala biti u svim OŠ u zg? U našoj je nema, a škola u susjednom kvartu ima.
    Kod nas je prošle godine bila neka športska igraonica koja se plaćala čini mi se 200 kn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    . Prvo polugodište služi za adaptaciju (tako kažu, do Božića) a onda se djecu uključuje u sportske aktivnosti (2x1 školski sat tjedno u okviru boravka) od drugog polugodišta.
    nema toga više, kao ne smije se. U vrijeme tvojih klinaca i mojeg klinca je to bilo ali ukinuto je pred 3 godine.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Jel bi ta Univerzalna športska škola trebala biti u svim OŠ u zg? U našoj je nema, a škola u susjednom kvartu ima.
    Kod nas je prošle godine bila neka športska igraonica koja se plaćala čini mi se 200 kn.
    ima u ovim u kojima je taj Vikendom u sportske dvorane, ovo kaj se plača je Univerzalna škola od Jurice ( ili sličnih) grupa 3+

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitala sam učiteljicu za one neke radionice tipa dramska,kreativna,veli da to ona radi samo s nekolicinom iz svojeg razreda, naša ima kreativnu. Rade nešto prigodno za Božić, Uskrs, kraj šk.godine i sl.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Puno vam hvala na objašnjenju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •